Hytter (69 Bilder): Hur Man Gör En Koja För Ett Barn I Landet Med Egna Händer? Hur Bygger Man En Stor Koja? Vad Det är? Typer Och Idéer

Innehållsförteckning:

Video: Hytter (69 Bilder): Hur Man Gör En Koja För Ett Barn I Landet Med Egna Händer? Hur Bygger Man En Stor Koja? Vad Det är? Typer Och Idéer

Video: Hytter (69 Bilder): Hur Man Gör En Koja För Ett Barn I Landet Med Egna Händer? Hur Bygger Man En Stor Koja? Vad Det är? Typer Och Idéer
Video: Bygger en koja🔨 2024, April
Hytter (69 Bilder): Hur Man Gör En Koja För Ett Barn I Landet Med Egna Händer? Hur Bygger Man En Stor Koja? Vad Det är? Typer Och Idéer
Hytter (69 Bilder): Hur Man Gör En Koja För Ett Barn I Landet Med Egna Händer? Hur Bygger Man En Stor Koja? Vad Det är? Typer Och Idéer
Anonim

En övernattning eller bara friluftsliv kan ljusas upp med några färdigheter. En viktig skicklighet är byggandet av en hydda under alla förhållanden. Detta kommer att göra det möjligt att inte bara göra aktiv rekreation mer intressant, utan också att diversifiera tidsfördriv på din egen dacha. En hydda kan till och med byggas på ett träd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Stugan kan göras absolut var som helst och när som helst. Det är vanligtvis byggt på en campingtur för en övernattning eller bara för skojs skull . Nästan vilket material som helst är lämpligt för konstruktion: grenar, trädrötter eller brädor. Fans av utomhusaktiviteter och bara promenader i skogen bygger sådana faciliteter för natten. Och även i stugan kan du bara koppla av och äta skördade bär.

Många barn älskar att bygga dessa strukturer för lek. De kan göra det på egen hand hemma, i ett rum. Föräldrar kan enkelt bygga en trädkoja i landet. Förresten, under vandringen kan du lära barn att göra fältbyggnader. Detta är en ganska användbar färdighet för allmän utveckling.

Bild
Bild

Du måste bygga en hydda på en slätt, i ett skogsområde bland spridande träd eller frodiga buskar . Sådan växtlighet kan ge ytterligare skydd mot vinden. Denna plats låter dig också gömma dig för djur och turister. Det är inte värt att sätta upp en hydda nära steniga eller sandiga sluttningar, nära grova vattendrag och enstaka träd, på öppna ängar.

Om det är en brand inuti måste marken först rensas för kvistar och lövverk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns tre typer av hyddor som skiljer sig åt i konstruktion och konstruktionskomplexitet. Det finns också ganska intressanta tolkningar vävda av penselträ. Detta är en helt annan nivå som kräver mycket material och ledig tid. Vanligtvis är sådana alternativ utrustade i landet eller på din gård för frekvent användning och spel med barn. Vilken koja som helst kan vara både stor och liten, beroende på användningsändamålet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ganska intressanta byggnadsidéer som låter dig tillbringa mer än en natt i naturen . För att skapa mer komplexa hyddor måste du skaffa dig erfarenhet; deras konstruktion kräver också en stor mängd material. Högkvalitativ konstruktion låter dig gömma dig för dåligt väder och insekter, för att skydda dig från små vilda djur.

Även den enklaste stugan låter dig sitta ute i stark sol eller lätt regn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enstaka lutning

Den enklaste typen av hydda att tillverka . I grund och botten är det en baldakin som är vinklad i 45 ° eller 60 °. En sådan struktur kan tillverkas av kvistar och löv. Ett träd fungerar som stöd. Fördelar:

  • det byggs snabbt och enkelt;
  • skyddar mot sol och regn;
  • kräver inga speciella material och färdigheter.

Det bör noteras att en sådan hydda endast delvis skyddar från vinden. Ibland kan regnet bara blåsa under strukturen. Minus:

  • kommer inte att skydda mot kyla, regn, insekter och vilda djur;
  • du måste leta efter ett lämpligt träd som kommer att fungera som ett stöd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gavel

Visuellt liknar ett turisttält. För konstruktionen gör de först en ram, sedan täcker de den med gran och andra grenar, mossa. Fördelar:

  • skyddar mot ogynnsamma väderförhållanden;
  • relativt lätt att bygga.

Själva byggprincipen liknar den tidigare typen. Först nu har gavelkojan väggar på båda sidor. Minus:

  • det kommer att ta mycket material och tid att bygga;
  • att göra en eld för uppvärmning blir ganska svårt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Cirkulär

Stugan ser ut som en wigwam, i form av en kon . Det är ganska svårt att göra en sådan konstruktion. Ställ upp runt ett träd eller en insats, säkert förankrat i marken. Fördelar:

  • om det görs korrekt kommer det att bli ett bra skydd mot dåligt väder, vilda djur och insekter;
  • inuti kan du tända en eld för uppvärmning;
  • ser ganska attraktivt ut.

Det är viktigt att inte lämna elden i stugan utan uppsikt. Materialet som används är mycket brandfarligt. Minus:

  • det är ganska svårt att bygga, vissa färdigheter kommer att krävas;
  • under konstruktionen kommer i alla fall hjälp att krävas, ensam för att klara uppgiften kommer inte att fungera.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör en utomhusstuga med egna händer?

Varje byggnad består av vissa delar, element. Det finns alltid ett skelett. Ramen är konstruerad av stolpar . Täckmaterial läggs ovanpå. Dessutom behöver du fästelement, det kan till och med vara tejp, selar, trädrötter. Täckmaterialet kan delas in i 2 typer. Vissa element passar helt enkelt in i ramen eller är helt.

Bild
Bild

Andra material kräver ytterligare förstärkning på kärnan . De förra är lättare att göra, men om de görs korrekt kan de vara ganska pålitliga och hållbara. Om det behövs kan du läsa instruktionerna för rätt val av täckmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det idealiska alternativet för täckning är vass, medan vass är lite värre. Vass-vass fodret är staplat i skivor. Den stora fördelen är att detta material inte är lättantändligt. Och grenarna är starka och ganska tunga.

Du behöver inte ens fästa gavelkojan med rep, fodret kommer inte att blåsa av. En enklare lösning är halmskydd … En hydda av denna typ skyddar mot dåligt väder och lite kyla. Halm är dock mycket lätt att fatta eld, det är förbjudet att elda för att värma insidan.

Materialet är förbundet i band och bindas sedan upp. Detta kommer att kräva mycket rep och garn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grangrenar inte värre än halm i fastigheter, men mindre brandfarligt. En lövkoja kan utrustas endast på sommaren; på vintern behöver du en gran eller gran. En särskild färsk doft anses vara en extra fördel. Det har inte bara en gynnsam effekt på kroppen, utan ger också ytterligare skydd mot myggor.

En vår-sommarkoja av skrotmaterial kan överläggas med ormbunksblad . Du kan till och med elda inuti för uppvärmning. Myggor flyger inte in i en sådan struktur. Det är värt att notera att ormbunken släpper ut ett ämne i luften som kan framkalla huvudvärk på morgonen.

En hydda med en sådan täckning är kontraindicerad för barn.

Bild
Bild

Ibland är byggnader täckta med mossa, men det här är inte heller det bästa alternativet . Den tunga lukten kommer att vara extremt obehaglig, insekter kan falla inuti. Vid sporulering framkallar mossa dessutom starka allergiska reaktioner. En sådan koja bör inte övervägas om det finns barn. Färska tallgrenar spelar rollen som både ram och lock samtidigt. Topparna är knutna eller vävda, beroende på säsong. På vintern kan stugan dessutom isoleras med snö.

Myggor flyger runt sommarbyggnaden av tallgrenar, men du kan inte elda inuti. En bra lösning för en barnstuga under en picknick, vandring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kan täckmaterialet också vara något onaturligt. Alla tekniska tyger, presenningar är lämpliga. Stretchfilm kan användas för att skydda mot vatten, så att även kraftigt regn inte är hemskt . Stugan visar sig vara praktisk, men inte särskilt naturlig. Ytterligare material kan behövas. Vi måste bygga en slags låda där vi lägger grenar på ramen. Ramen måste förstärkas med cirka 7 cm tjocka stolpar av bra trä. Pinnar måste grävas djupare i marken. Så konstruktionen kommer att bli mer mödosam, men det kommer att finnas mycket fler täckningsalternativ.

Du kan göra en tjock, småflödande beläggning . För att skydda mot dåligt väder behövs ett lager på minst 20 cm. Med en lätt förstärkning av ramen kan torrt gräs kastas över kojan. Dess egenskaper är desamma som hö. Det är sant att detta material inte behöver förbandas, vilket förenklar uppgiften. Och vassen kan inte stickas om ramen förstärks.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I skogen

Det enklaste sättet är att göra en lutad hydda. Det låter dig sitta ute lite regn eller sol. En bra lösning om tid och material är korta. Grenar som finns i närheten används. En hemlagad enkel hydda kan göras så här.

  • En lämplig plats bör väljas. Röjningen måste vara torr och hög. Stugan bör utrustas några meter från ett pålitligt stödträd.
  • Klipp ner en pålitlig stolpe på 2,5 meter. Lägg den på grenarna på ett stödträd så att höjden från marken är cirka 1,5 meter.
  • Förbered rampen. Fäst dem på huvudstången med tejp, bark eller rötter. Så ramen är klar.
  • Täck stugan med grenar, löv och grangrenar i samma ordning.
  • Hamra i insatserna i stugans änddelar. Ordna små grenar tätt.
  • Du kan lägga gräs eller grangrenar på golvet. Om lagret är minst 30 cm kan du sova utan risk för frysning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan övernatta i en sådan koja om du förbereder dig ordentligt för detta. På sommaren ska problem inte alls uppstå. Nära stugan finns det möjlighet att elda för ytterligare uppvärmning på natten. En reflektor av sammanflätade fasta insatser med grenar kan placeras bakom elden. Så värmen kommer att riktas exakt in i kojan. För övernattning kan du också sätta en gavelkoja. För honom måste du samla en stor mängd material.

Här är en snabbguide

  • Rensa marken från stenar och skräp. Se till att det inte finns några bon eller hålor i närheten.
  • Till skelettet används 2 stora pinnar med grenar upptill. De nedre delarna vässas, drivs djupare i marken.
  • En stolpe bör installeras på basen. För fixering, använd tejp, rep, gräs eller rötter.
  • Knyt tjocka stolpar på båda sidor. Fixera nära huvudstrukturen med insatser. Bind upp med tejp eller annat lämpligt material.
  • Gör översta däck av befintligt material. Om det inte brinner kan du elda i stugan.
Bild
Bild
Bild
Bild

I landet

På gården eller i trädgården kan du bygga en intressant plats att spela . En hydda för ett barn i landet ska byggas enligt schemat, det finns ganska intressanta projekt. En bra koja låter dig till och med sitta ute i regnet. Du kan göra en enkel struktur av pallar eller plankor. Det kan antingen vara en gavelversion eller en enkelhöjdsversion. Och på gården ser en vacker cirkulär koja med tyg bra ut.

Innan bygget påbörjas bör en ritning med mått göras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga material:

  • vattentätt tyg för basen - 3 x 1, 5 m;
  • fönsternät (tyll, nylon) - 50 cm;
  • pinnar - 4 st. 1,8 m vardera;
  • rep;
  • Kardborreband.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och för att förenkla arbetet kan du ta en borr. Det är bättre att välja ett tekniskt tyg så att det inte blir blött och skyddar mot vinden . För att göra en koja behöver du bara sy ett lock och göra en ram. Stavarna för ramen fästs ovanifrån med varandra med skruvar eller knyts. Undersidan måste skärpas för att fördjupa sig i marken. Stugan installeras efter att tyget har sträckts över ramen. Du kan göra strukturen större. Formändring är tillåten.

Dessutom kan du utrusta stugan med fickor för förvaring av leksaker eller böcker för barn.

Bild
Bild

På trädet

En sådan struktur är installerad för barnspel. Det är viktigt att göra en tydlig ritning i förväg med alla dimensioner, tänka på nyanserna av säkerhet. Det är värt att notera att det är farligt att lämna små barn utan uppsikt i ett träd. Tillverkningsfunktionerna är följande.

  • Huset kan bara installeras på ett stort grenat träd. Basplattformen måste passa.
  • Det är nödvändigt att slå ner skölden från brädorna och fästa den på de mest pålitliga grenarna.
  • Skruva fast den i basen i ställets hörn med självgängande skruvar.
  • Forma väggarna av plankorna. Ett hus på 2 meter anses vara ganska bekvämt. Höjden ska väljas utifrån barnens höjd.
  • Taket kan vara av takmaterial eller metallplattor. Skiffer kan inte användas, den väger för mycket.
  • Spika ner steget eller installera en repstege.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inomhus stuga alternativ

I en lägenhet eller i ett hus kan du göra en intressant plats för barnspel. Vanligtvis installeras hyddor i ett rum eller på en balkong. Skyddet kan till och med placeras på sängen . I det här fallet används baldakiner för arrangemanget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den enklaste kojan är gjord av stolar . En stor filt sträcks mellan de två stolarna. Inuti kan du kasta kuddar och lägga en filt. Det blir intressant om du installerar en liten krans eller en ficklampa för mer trovärdighet.

En mer komplex wigwam -koja kan sys av tyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemang inuti

Stugan måste skydda mot dåligt väder. Det är viktigt att se till att insidan är bekväm. En välutrustad hydda skapar inte bara mys, utan förhindrar också att du fryser på natten.

Bild
Bild

Grundläggande regler och rekommendationer

  • Golvet måste täckas med halm eller torra löv.
  • Om byggnaden är på landet kan du kasta en madrass, filt eller filt på golvet.
  • Det rekommenderas att göra en dörr för att övernatta. Tyg är tillåtet. Du kan väva en grind från grenar. Strukturen behåller värmen bättre och risken för insektsinträngning minskar.
  • För en sommarstuga kan ingången göras av ett nät. Det kommer också att hålla myggor utanför, men kommer inte att hindra luftcirkulationen.
  • Du kan fästa en ficklampa på repet för att hålla det lätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta exempel

Stugan kan placeras utomhus under en vandring eller på bakgården i huset bara för skojs skull. Och strukturen kan också vara en plats för ett barn att leka inne i en lägenhet. Det finns ganska många alternativ för utförandet av stugan, allt beror på syftet. Vi föreslår att du gör dig bekant med intressanta exempel.

En lutad hydda . Den här kommer definitivt att hålla länge, och det finns tillräckligt med utrymme inuti för en familj.

Bild
Bild

En gavelkoja med förstärkt ram och tjockt golv ovanpå . Det är intressant att väggarna dessutom bearbetas med lera, så byggnaden ser ut som ett fullvärdigt hus.

Bild
Bild

En cirkulär hydda med lövfällande täckmaterial . En sådan struktur är inte alls lätt att göra, men det är väldigt bekvämt att övernatta inuti.

Bild
Bild

En mycket intressant korgstuga för ett sommarboende . En fullfjädrad fästning för barnlekar.

Bild
Bild

En tygstuga är lämplig för sommarsäsongen, bara för semestern . Designen är enkel, men det ser bara fascinerande ut.

Bild
Bild

Ett komplett trädhus . En sådan hydda kräver mycket arbete, men resultatet är värt det.

Rekommenderad: