Stugor I Skogen (45 Foton): Idéer För Barn, Hur Kan Du Bygga Dem Med Egna Händer Enligt Ritningar? Arter För övernattning, Schema För En Hemlagad Hydda

Innehållsförteckning:

Video: Stugor I Skogen (45 Foton): Idéer För Barn, Hur Kan Du Bygga Dem Med Egna Händer Enligt Ritningar? Arter För övernattning, Schema För En Hemlagad Hydda

Video: Stugor I Skogen (45 Foton): Idéer För Barn, Hur Kan Du Bygga Dem Med Egna Händer Enligt Ritningar? Arter För övernattning, Schema För En Hemlagad Hydda
Video: Stugliv Del 1 - Tips & Trix från enkelt boende 2024, April
Stugor I Skogen (45 Foton): Idéer För Barn, Hur Kan Du Bygga Dem Med Egna Händer Enligt Ritningar? Arter För övernattning, Schema För En Hemlagad Hydda
Stugor I Skogen (45 Foton): Idéer För Barn, Hur Kan Du Bygga Dem Med Egna Händer Enligt Ritningar? Arter För övernattning, Schema För En Hemlagad Hydda
Anonim

Fans av utomhusaktiviteter måste ta hänsyn till reglerna för att bygga en hydda. Ibland kan ett sådant fristående skydd vara ett utmärkt försvar mot ogynnsamt väder. Till exempel, om en person, som gör en rutt, inser att det kommer regn, måste han ta skydd. Att bygga en hydda kräver inte speciella färdigheter - i artikeln kommer vi att överväga alternativ för att skapa den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stugans funktioner

En hydda är ett skydd som skyddar mot ogynnsamma väderförhållanden. Vanligtvis är det byggt om du inte har ett tält med dig och du behöver gömma dig i skogen. Ibland byggs ett skydd för att dekorera platsen - ett litet mysigt hus ser väldigt attraktivt ut och liknar en wigwam . Eftersom strukturen är byggd av grenar måste du hitta rätt mängd av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När man bygger ett skydd tas hänsyn till väderförhållandena. De väljer också släta gläntor, där det finns träd och tätt åtskilda buskar, steniga sluttningar.

Det är viktigt att komma ihåg att ett skydd inte kan byggas nära en sjö, om vilket ingenting är känt, eftersom vattennivån kan förändras och översvämma hyddan . För konstruktionen väljs som regel höjder. Lågland är inte lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Det är lämpligt att välja stuga beroende på kraven. Till exempel skiljer sig en vinterstuga betydligt från en sommarstuga. Skogstugor är enkla att göra om man följer reglerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinter

På vintern måste ett övernattningsboende ha värmeisoleringsegenskaper, så man måste försöka hålla det varmt. Bygget måste börja på morgonen, eftersom det blir mörkt tidigt på vintern. Det enklaste är att hitta en snödriva och gräva en fördjupning (grotta) i den för att passa dina parametrar . Vinterstugan är liten, eftersom skyddet snabbt blir kallt. Om en stark vind blåser, är ingången täckt med snö från insidan och lämnar ett par hål för luftcirkulation.

Det är viktigt! Du kan inte övernatta på bar snö. Det är nödvändigt att göra sängkläder av polyeten eller använda grangrenar. Så under natten blir kläderna inte fuktiga och förblir varma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sommar

För sommartid är en lutad hydda idealisk. Detta är en baldakin som skyddar en person från solens strålar. Det ska noteras att ett sådant skydd är endast lämpligt för den varma årstiden, eftersom ena sidan är helt frånvarande i den . En sådan struktur är lämplig för kortvarig vila. En gavelkoja skiljer sig från en gavelkoja genom att den är bekvämare och lämpligare för en lång vila. Den kan användas som övernattning eller så kan du placera saker i den för förvaring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dold

Det tillfälliga skyddet ser mer ut som en utgrävning - ett hål grävs i marken för dess konstruktion. På sommaren är det bekvämt att göra det med en spade, på vintern är det svårare, eftersom marken är hårdare. Inuti urtaget är en säng gjord av grangrenar, och ett "tak" av penselträ och tunna stolpar är installerat ovanpå . Denna typ av hydda anses vara dold - den är osynlig, eftersom toppen kommer att täckas med ett "tak".

Notera! Om du går på en lång resa genom skogen måste du ta med dig de nödvändiga sakerna: vattentät trasa, polyeten, garn, bränsle för en eld. De tar inte mycket plats, men de kan vara till stor hjälp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barn

Barn älskar att leka och gömma sig i hyddor. Ofta bygger de ett hus av tillgängliga verktyg: lådor, filtar. Ett enkelt skydd för ett barn kan göras på en sommarstuga eller förortsområde . För att göra detta kan du binda ett rep till trästolpar och dra det och hänga tyget över repet. Hörnen är knutna till krokar. En hydda kan också byggas av vanliga grenar i konisk form.

Bild
Bild

Verktyg och material

Du kan bygga ett tält med tillgängliga verktyg: plastfolie, grenar. Det är viktigt att inte glömma några vassa föremål som lätt kommer att klippa grenar från träd. En campingöxa eller stor kniv är bra för detta. Ett mysigt skydd är byggt av en mängd olika material, allt beror på källområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta tas grenar, halm, grangrenar, pinnar, löv för konstruktionen. Efter att ha tagit en stor rulle sträckfilm (i fall av regn) måste du också ta hand om närvaron av ett tunt rep - med dess hjälp fästs strukturen.

En stark garn är också användbar för att binda avverkade grenar . En sådan uppsättning material och verktyg hjälper dig att bygga ett skydd där du kan övernatta och skydda dig mot regnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bygger en koja med egna händer

Det är inte svårt att bygga en hemlagad hydda och du behöver inte ens ha ritningar med dig. Endast en sak är viktig: kom ihåg eller spara instruktionerna. Konstruktionen går snabbare om du bekantar dig med alla nyanser i förväg. Det bör noteras att skyddsrum byggda på vintern i en skog eller ett annat område skiljer sig från de som byggdes under den varma årstiden . Om det är vinter ute bör du definitivt ta med dig sängkläder i form av polyeten eller grangrenar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från grenarna

Idag går många entusiaster till naturen för att njuta av tystnaden och beröra skönheten. Semesterfirare tar ofta med sig sina barn. Barn kan göra en koja på samma sätt som vuxna. De kommer att älska tanken på ett hemligt gömställe. För strukturen behöver du grenar och ett stöd i form av ett träd (du kan klara dig utan det) . Om du lägger till ett hål ovanpå kan du tända eld inne i byggnaden.

Bild
Bild

Denna design kännetecknas av hög komfort: den behåller värmen och förhindrar att nederbörd kommer in . Det första steget är att korrekt modellera cirkeln. Vi kör i stora pinnar i den formade formen så att "på taket" alla berör varandra. Lägg till små grenar horisontellt - detta kommer att göra skyddet mer stabilt. Du kan lägga till mossa, löv eller kvistar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enstaka lutning

Denna typ av hydda är en av de enklaste.

En baldakin kan skydda dig från den stekande solen, men kommer inte att skydda dig mot vindbyar eller regn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det byggs vanligtvis snabbt i fint väder

  • Först och främst hittar vi en stolpe eller en lång gren (för byggnadens bas).
  • Hitta 2 träd i en tall eller annan skog och placera dem mellan dem. På ena sidan lägger vi grenar i en lämplig vinkel: 60 grader mot marken.
  • Vi knyter fogarna med växtstammar eller ett rep. Vi lägger stavarna över grenarna på ett sådant sätt att ett nät bildas.
  • Nu lägger vi lite material på den formade ytan: mossa, tyg, plastfolie eller hö.
  • Det är också viktigt att ta hand om strukturens sidor - vi täcker dem också. Till golvet använder vi grangrenar eller halm (valfritt material).
Bild
Bild
Bild
Bild

Gavel

Till skillnad från ett gavelskydd är ett gavelskydd lämpligt för övernattning. Skyddar mot starka vindar och till och med hagel. Den är byggd på olika sätt, det kan vara en baldakin på stöd: en eller två. Det tar längre tid att göra ett gavelskydd, men det är mer pålitligt. Du kan använda närliggande träd eller pinnar som stöd.

  • Vi lägger två stöd på marken (helst pinnar med ett spjut i ändarna) och lägger en pinne mellan dem. Vi gör ramper (det är viktigt att observera en vinkel på 60 grader).
  • Det är bäst att använda träd för konstruktion istället för stöd - ett sådant skydd kommer att vara mer tillförlitligt och kommer att rädda dig från fasen att förbereda stöd. I det här fallet lägger vi en horisontell pinne mellan dem och ställer in sluttningarna.
  • Därefter kombinerar vi: vi lägger en kant av pinnen på trädet och den andra på den konstruerade basen. Efter att käpparna har fällts ut är skyddet täckt med mossa.
  • Om du måste rädda dig själv från regnet är plastfolie perfekt. Det läggs på det första lagret av grenar, täckt med ett annat, och sedan på "taket" gör de ett golv av löv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tält

För att bygga en tältstuga är det lämpligt att hitta ett sådant område där det finns ett överflöd av unga och flexibla träd. Vi böjer toppen av en sådan grodd i en riktning och fixar den ordentligt . Vi tar repen och knyter dem till de tvärgående förstyvningarna. Du får något som ser ut som en kupol. Designen kan visa sig vara tunn - i den här situationen är det nödvändigt att klippa ut ett antal stolpar.

Vi sticker de tjocka baserna i marken och väver "topparna" i kupolen på strukturen . I huvuddelen kan du placera en stor bagageutrymme, som förhindrar att tältets ovansida välter inåt. Vi täcker väggarna i skydd av unga träd med gräs eller löv och lägger grangrenar ovanpå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer att vara mycket trevligt att värma upp vid elden inuti stugan, men för dess genomförande är det nödvändigt att lämna kupolens övre del (för att röken ska slippa ut).

Gå till naturen i syfte att övernatta, var noga med att ta med dig alla nödvändiga verktyg . Om du planerar att tända eld inne i stugan, glöm inte säkerhetsreglerna, gör det bara på ett säkert avstånd från träbyggnaden. Oroa dig inte om du inte kan bygga ett perfekt "hus" första gången - allt kommer med erfarenhet! Ha en trevlig vistelse.

Rekommenderad: