Skjul Till Huset (50 Bilder): Projekt Av Bifogade Skjul. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Snabbt Och Billigt I Landet? Typer Av Baldakiner

Innehållsförteckning:

Video: Skjul Till Huset (50 Bilder): Projekt Av Bifogade Skjul. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Snabbt Och Billigt I Landet? Typer Av Baldakiner

Video: Skjul Till Huset (50 Bilder): Projekt Av Bifogade Skjul. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Snabbt Och Billigt I Landet? Typer Av Baldakiner
Video: Så bygger du ett förråd 2024, April
Skjul Till Huset (50 Bilder): Projekt Av Bifogade Skjul. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Snabbt Och Billigt I Landet? Typer Av Baldakiner
Skjul Till Huset (50 Bilder): Projekt Av Bifogade Skjul. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Snabbt Och Billigt I Landet? Typer Av Baldakiner
Anonim

Många ägare av lanthus drömmer om en täckt veranda. Detta är en utilitaristisk förlängning som öppnar många möjligheter, snarare än bara en öppen och ibland värdelös bred veranda. Till exempel kan ett område under en baldakin göras till en matsal sommar som skyddar hushållen från regn och irriterande sol. Dessutom är det inte det svåraste företaget att organisera en sådan baldakin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En baldakin fäst vid ett hus i landet är mycket bekvämt i 99% av fallen. Om en sådan struktur täcker ett betydande angränsande område kommer den renoverade platsen att förvärva ekonomiska uppgifter . Under en baldakin, till exempel, kommer det att vara möjligt att göra ved, lagra verktyg, grödor från din trädgård etc. Hushållsdelen (samma matsal) tas helt enkelt ut ur huset i det fria.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kapellens huvuduppgift är att skydda den mot dåligt väder. Även ett bord som står under en baldakin kommer inte att bli föremål för en attack av damm, som kan stiga i en torr vind.

Dessutom ser en sådan enhet modern, snygg ut och förvandlar ofta ett enkelt lanthus. Som regel kan inte alla lanthus skryta med stora bilder, så om en del av en funktionell inredning kan tas utanför huset är detta alltid ett smart beslut.

Bild
Bild

Kapell är olika, men nästan alla förenas med en funktion .- på ena sidan är de fästa vid den bärande fasadväggen, på den andra - de står på sin egen stödkonstruktion. Men den här funktionen är mycket fördelaktig för installationen. Det bifogade skjulet kommer att bli en del av byggnaden, därför bör det inte vara främmande för dess yttre. Och detta kan uppnås på olika sätt. Till exempel genom att upprepa lutningen på huvudtaket eller med samma takmaterial. Eller så kan du gå åt andra hållet och behålla de dimensioner, former och funktioner som finns i stilen.

Vanligtvis är en bifogad baldakin utilitaristisk antingen en terrass eller en veranda, men klassiska objekt väljs alltmer som ett objekt för kopiering.

De uppfattas inte längre som inslag i lanthus från västerländska tidskrifter, och att låna sådana prover även för typiska blygsamma lanthus gynnar bara renoveringen av det senare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Skjul kan skilja sig strukturellt eller ha skillnader i samband med installationsmetoden.

Efter konstruktionstyp

Ett av de mest populära alternativen är ett tak med en lutning fäst vid en vägg. Detta alternativ förutsätter att takbjälkarna med ena sidan håller tyngden på väggen och den andra på stödets pelare. Och det här är en bra förlängning för DIY -installation. Även en oerfaren sommarhusbyggare måste klara det.

Andra alternativ är följande

  • Enkeltlutande strukturer fästa vid två väggar . Och detta är inte heller ett sällsynt fall, i synnerhet om ingången till huset är hörn. Spärren kommer att vara med betoning på väggen och stöden, det ena stödet kommer att vara den andra väggen.
  • Gavelmodeller fästa på väggen . Spärren i denna situation lägger tonvikten på åsstrålen och stolptoppsselen, som läggs från väggen. För installation är detta alternativ för den intilliggande strukturen tyngre.
  • Välvda, kupoliga, vältakstak och baldakiner av andra komplexa former . Detta alternativ är utan tvekan mycket bra, men utformningen av sådana markiser är svår för självmontering. Bättre att klara det professionella byggare och köpte färdiga fabriksstrukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med lockigt tak är alltid ett komplext spärrsystem, det vill säga att du måste kontakta hantverkare med stor erfarenhet av sådan konstruktion . Men de klarar inte bara en enkel rak baldakin, utan också en halvcirkelformig, lockig baldakin lika bra. Även om budgeten för att bygga ett skjul i det här fallet kommer att öka allvarligt. Även om det intilliggande skjulet är fäst vid ett litet hus i trä.

Innan du väljer utformningen av din baldakin måste du förstå vilket resultat beräkningen är för: baldakiner kan täckas, så stängda som möjligt från gatan eller delvis öppna.

Bild
Bild

Öppet betyder ett tak som håller regnet ute - lämpligt för en entrélobby, en vacker terrass, en parkeringsplats . Halvstängda baldakiner ger en döv parapet, öppningar kommer att stängas med täta gardiner, gitter eller till och med mjukt glas. Ibland stängs öppningarna med klätterväxter, druvor, till exempel. Denna lösning är lämplig för en terrass och ett lusthus. Tja, under taket menar vi glasade byggnader - vi pratar om verandor, korridorer och växthuslösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter installationsmetod

Kapell är fristående, och i så fall bestäms det först vilken storlek det kommer att vara. Om det beslutas att göra en baldakin nära stigen intill huset, kommer kappans bredd att vara lika med banans bredd . Därför, från sin motsatta kant från huset, måste du sätta märken som anger lokaliseringen av ställen. Parallellt görs samma märken till dem nära huset. De motsvarar det antal stöd som krävs. Spännvidden mellan parade rack begränsas endast av bärpotentialen för stavarna som förbinder dem till ett enda objekt. Stödpelare placerade från den yttre delen av banan är placerade lägre i höjd än de motsatta. Så kommer den framtida baldakens vinkellutning att bildas.

Bild
Bild

Under ställen måste du nästan alltid gräva 70 cm hål, och där sätts racken in och betongas . Men detta gäller bara metallstolpar. Om de är gjorda av balkar, hälls en pelargrund under dem, där metalldelar för bokmärket kommer att placeras. Sedan fäster de pelarna på dem. Efter installationen av ställningarna följer deras bandning, det vill säga läggning och fastsättning av takbenen och naturligtvis läktarna. Men ett sådant projekt för att installera en baldakin händer fortfarande mindre ofta än en förlängningstak.

I detta fall placeras ställningar på den yttre delen av territoriet (banan), men de motsatta spärradelarna kommer att fästas på väggen.

Bild
Bild

Fästning kan utföras med:

  • fästen - speciella fästelement gjorda av järnplåtar, de är fästa på byggnadens vägg, och sedan sätts ett takben in i en speciell bas och fixeras;
  • balkar -mot väggen, parallellt med baldakinen, installationen är antingen en balk eller en tjock bräda, takbjälkarna vilar på den (och de är redan fästa på stödbalken med självgängande skruvar och fästelementprofiler med perforeringar);
  • konsoler - spår görs i väggen, upprepar spärren, konsoländarna sätts in i dem, men den här metoden används nu faktiskt inte.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När problemen med typ av konstruktion och installationsmetod är lösta är det dags att börja beräkna materialen.

Material (redigera)

Det finns många alternativ, men de vanligaste bör övervägas. Hela byggnaden är en ram och ett tak.

Ram

Grunden för baldakinen är traditionellt gjord av betong, trä, metall, sten, tegel. Vad som blir valet beror på husets utsida. Träanordningar kommer att vara de mest uppenbara när det gäller val: sådant material är lätt att bearbeta med hushållsverktyg, det vill säga professionella färdigheter från byggaren kommer inte att krävas. Detta alternativ ser alltid ädelt ut, harmoniskt med landskapet. Men du måste vara beredd på att brädornas struktur är rädd för yttre aggressiva förhållanden.

Därför kommer det att vara nödvändigt att noggrant mätta trädet med skyddande föreningar för att utesluta brandfarliga situationer, liksom påverkan på nederbördsträdet och olika skadedjur.

Bild
Bild

Metalltält är verkligen inte mindre populära. Dessa kan vara prefabricerade, prefabricerade aluminiumprodukter, som ofta inkluderar ett markistak. Eller så kan det vara svetsade strukturer gjorda av ett runt rör eller metallprofil. Inte heller ovanligt i denna kategori är svetsade förlängningar av rostfritt stål . Dessa är baldakiner i smidesjärn.

Men att arbeta med metall på egen hand är mycket svårare än att arbeta med trä. Special dyr utrustning kommer också att krävas. Metallramens stora fiende är rost, därför är alla konstruktionsdelar grundade, rengjorda, smulade. Och materialet tenderar också att snabbt värmas upp och svalna, därför är räcket till taket (om det finns en parapet) fortfarande bättre att vara av trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skjul av betong, tegel och sten är alltid mer massiva och till och med utåt stabilare strukturer . De är planerade även i det ögonblick då tanken på att bygga en baldakin går in i skissfasen. Men oftare byggs de parallellt med huset, det vill säga taket på huset och skjulet i det här fallet kommer att vara detsamma. Men om det beslutas att utföra en förlängning med en baldakin senare, skulle det vara nödvändigt att noggrant fundera över grunden med en referens.

Många experter är överens om att det inte är värt att utföra en fast dragkrok för två byggnader samtidigt. Ändå är byggnaderna i obalans, och markhöjningar kan också träda i kraft, vilket är full av olika sprickor och till och med förstörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Helst är taket på taket tillverkat, som taket på huset - materialet är detsamma. Det är sant att det är omöjligt att säga att detta är lämpligt i varje fall. I synnerhet om taket är litet och inte görs vid byggandet av huset. Ett populärt takalternativ för många sommarboende idag är en karbonatkåpa eller, för att vara mer exakt, cellulär polykarbonat med en tjocklek på 6-8 mm . Med detta material kan du arbeta snabbt och organisera ett praktiskt resultat. Du kan välja färg, passa enkelt in i en blygsam budget. Och för vackra välvda strukturer, till exempel, är detta alltid en win-win.

Om taket är enfasad eller gavel används ofta profilerad plåt, ondulin, vanlig skiffer, metallplattor, takpapp - materialen är standard.

Om det är bestämt att göra taket mjukt behöver du en kontinuerlig mantel av plywood med fuktbeständiga egenskaper, och som tillval, lameller, kantade brädor, samma stänger etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det är inte svårt att överväga hur man bygger en baldakin relativt snabbt och i princip billigt med hjälp av exemplet med en träkonstruktion längs väggen. Hon har ett tak i en sluttning och ett bandfundament.

Bygga en baldakin - steg för steg instruktioner

  1. Arbetet börjar alltid med ett projekt, en ritning, men om allt detta redan har valts är det dags att börja rensa webbplatsen. Det bördiga jordlagret måste avlägsnas, pinnar körs runt omkretsen, liksom på de platser där det kommer att finnas bärande element.
  2. Då är allt standard: dra i repet, justera geometrin. Enligt markeringen grävs skyttegravar (djup - 70 cm), 10 cm krossad sten hälls i botten, sand i samma mängd, en kudde ramas.
  3. På kudden måste du sticka en förstärkningsram gjord av korrugerade stavar. I hörnen drivs 3-4 stavar i marken, horisontell förstärkning fästs på dem. Allt fixas med en stickningstråd.
  4. Svarven är gjord av kantade brädor eller plywood, som du kan blötlägga själv med maskinolja. Det förstärks med sluttningar, sedan måste strukturen kontrolleras med en nivå. Grunddelen kan hällas med betong.
  5. Nu är det dags att ta en paus - efter 28 dagar kommer betongen att stå upp helt, lådan kommer att tas bort, botten kommer att täckas med geotextiler. Ett alternativ skulle vara takpapp. Fogmomenten ska överlappas korrekt med 10-25 cm.
  6. Takplåt läggs på tejpen med passage av träbjälkar. En stång 150 x 150 cm behandlas med antiseptiska föreningar, eldfasta medel. Den passar på fundamentet, medan stockarna är fästa med galvaniserade hörn.
  7. Den synliga delen av fundamentet kan dekoreras med en konstgjord sten, och takmaterial kan spridas över lagren ovanpå.
  8. Lägg golvet med en välkantad bräda 5 cm x 15 cm med en 2 mm fasning runt kanterna. Detta fästs på speciella dubbar med ett 2 mm mellanrum mellan dukarna.
  9. Bredvid väggen, och även på utsidan av det gångjärniga projektet, installeras pelare med en 15 x 15 cm balk, de måste fästas med ankarbultar.
  10. Bandningen utförs med samma stång längs toppen av huvudstödet. Fästet går till strukturen på ankarna, med hjälp av en horisontell balk fördelas lasten längs den bärande väggen.
  11. Det är dags att börja lägga takbjälken parvis och därigenom artikulera den yttre pelaren med den inre. Fogarna är förstärkta med sluttningar. Spärbens benets inre kant har en tonvikt på balken, ytterkanten kommer att gå utöver bandet med 3 cm. Fästet går till hörnen eller bilden.
  12. För att organisera taksystemet kan du använda en kantad bräda med måtten 15 x 4 cm. Glöm inte att efter montering måste nivån och lodlinjen kontrolleras för ramdelens vertikala / horisontella.
  13. En tvärgående svarv är gjord av en stång som fixerar svarven - med spikar eller självgängande skruvar. Stångens optimala mått är 5 x 5 cm, 6 x 6 cm.
  14. Ramen måste vara grundad, lackerad eller färgad olja.
  15. Ovan är installationen av polykarbonat. Arken förenas med speciella remsor och dras till träet på grund av termiska brickor.
  16. Öppningar (om projektet kräver det) kan sys med glas eller, vilket är lättare, med gjutet polykarbonat.

Dessutom kan en baldakin intill huset verkligen dekoreras med sniderier eller vackra gitterstrukturer. Och inget lusthus behövs: i stället för det kommer kapellet att utföra samma funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Exempel på färdiga projekt illustrerar ovanstående. De provocerar bara aktiva sommarboende till djärva beslut. Exempel för inspiration.

Den stora baldakinen i polykarbonat förvandlar husets utseende helt. I detta fall balanserar det utrymmet och skapar ett underbart område för en sommar matsal. Det kan också kombineras med ett växthus

Bild
Bild

En annan lösning, taket för baldakinen är valt transparent, men samtidigt skyddar det mot dåligt väder eller värme. Sådana transparenta tak väljs ofta om du vill bevara strukturens visuella luftighet och lätthet

Bild
Bild

Mest troligt byggdes denna struktur samtidigt med huset, men alternativet för en förlängning är inte uteslutet

Bild
Bild

Lanthus för ett litet hus. Om det smälter i solen under trädgårdsarbete kan du snabbt gömma dig i skuggan av ett tak, sitta ner eller dricka något uppfriskande

Bild
Bild

Denna avstängda plats kan vara multifunktionell: här kan du ordna hemlov, födelsedagar och ibland helt ge denna plats som ett dansgolv. Atmosfärisk belysning kommer bara att öka tiden i detta område

Bild
Bild

Liten men mycket bekväm design. Denna baldakin täcker bordet och stolarna, men den är inte avsedd för andra uppgifter

Bild
Bild

Nästan en veranda skapad av förlängningen av polykarbonatenheten. Regnet är inte hemskt här, och det finns tillräckligt med plats för avkoppling för alla hushåll

Bild
Bild

I ett så fint hus vill du stanna längre, och taket och dess pelare ser väldigt dekorativa ut

Bild
Bild

En underbar baldakin, ett stort sommarkök där du inte bara kan äta utan också laga något gott i frisk luft

Bild
Bild

Strukturen är gjord av trä, under vilket faktiskt är hela vardagsrummet. Men det ser jättebra ut

Bild
Bild

Även det mest blygsamma huset kommer att förvandlas med den visade monterade installationen, det sätter en helt annan stämning för territoriet

Rekommenderad: