Skjul Från En Bar (34 Bilder): För Bilen Och Ansluten Till Huset. Hur Gör Man-det-själv-baldakiner Av Limmat Laminerat Virke 100x100 Och Andra Storlekar?

Innehållsförteckning:

Video: Skjul Från En Bar (34 Bilder): För Bilen Och Ansluten Till Huset. Hur Gör Man-det-själv-baldakiner Av Limmat Laminerat Virke 100x100 Och Andra Storlekar?

Video: Skjul Från En Bar (34 Bilder): För Bilen Och Ansluten Till Huset. Hur Gör Man-det-själv-baldakiner Av Limmat Laminerat Virke 100x100 Och Andra Storlekar?
Video: sprenger massa bilar i veichle similator(: 2024, Maj
Skjul Från En Bar (34 Bilder): För Bilen Och Ansluten Till Huset. Hur Gör Man-det-själv-baldakiner Av Limmat Laminerat Virke 100x100 Och Andra Storlekar?
Skjul Från En Bar (34 Bilder): För Bilen Och Ansluten Till Huset. Hur Gör Man-det-själv-baldakiner Av Limmat Laminerat Virke 100x100 Och Andra Storlekar?
Anonim

Privata hem saknar ibland ett garage och ibland en rymlig veranda. För att snabbt och enkelt korrigera denna nackdel kan du använda en struktur som en baldakin från en stapel. Detta alternativ kommer att skilja sig åt i tillförlitlighet och estetiskt utseende. Samtidigt är det inte alls svårt att bygga ett sådant objekt med egna händer på kort tid. Dessutom kommer byggkostnaderna att vara mycket blygsamma och överkomliga för många.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Skjul av trä är mycket bekväma strukturer som är lätta att installera. Inga speciella färdigheter krävs för hantering och fixering av material. Alla som bor i ett privat hus kommer att klara byggandet av en sådan baldakin. Det ska noteras att för den enklaste designen räcker det med att ha en hacksåg och en skruvmejsel till hands . Dessutom är det inte ovanligt att det i privata fastigheter ständigt utförs byggnadsarbeten och det finns rester av material som kan användas till ett skjul.

Bild
Bild

Skjul, i vars konstruktion ett virke används, är miljövänliga.

Med deras utseende blir livet bekvämare och lättare, och vila är trevligare . Enkel installation och överkomlig kostnad gör att du kan förvärva en sådan struktur på kort tid och väsentligt utöka din livsmiljö. En sådan byggnad kan bli en bra plats att umgås med vänner och släktingar, leka för barn och parkera en bil.

Bild
Bild

Naturligtvis avvisar vissa människor alternativet för en baldakin från en bar på grund av dess instabilitet mot fukt och vissa typer av parasiter . Men moderna förberedelser för behandling kämpar med detta mycket bra. För att den gångjärniga trästrukturen ska fungera så länge som möjligt är det tillräckligt att behandla den med speciella kemikalier och göra en cementfundament för den.

Bild
Bild

Fördelarna med en baldakin inkluderar en mängd olika designalternativ. Virket är ett utmärkt material som kan bli ett verkligt konstverk i händerna på en skicklig hantverkare . En sådan baldakin kan göras i vilken stil du vill - det viktigaste är att den kombineras med det allmänna konceptet med byggnader på platsen. Dessutom påverkar designen inte byggnadens funktionalitet och dess effektivitet negativt.

Bild
Bild

En gångjärnsstruktur kan vara en utmärkt lösning, inte bara för den varma årstiden, utan också för alla årstider . För att göra detta är det tillräckligt att stärka strukturen med ytterligare material för att behålla värme och komfort. För områden där det inte finns något kallt väder är det dessutom tillräckligt att göra en inte alltför öppen baldakin.

Trästrukturer är effektiva försvarare mot olika väderförhållanden, inklusive regn, snö, vind, hagel, damm och brännande solstrålar. Om en kapell byggs i syfte att lagra en bil, är det enkelt att göra det säkert med minimala ekonomiska investeringar.

Bild
Bild

Många gillar också markisernas mångsidighet. När allt kommer omkring är de perfekta för avkoppling, och om det behövs kommer de att bli ett utmärkt ställe att lagra all utrustning. Det är också bekvämt att, om så önskas, den färdiga strukturen enkelt kan transformeras utifrån befintliga behov. Om projektet består av sammansatta element är det också lätt att flytta.

Det är värt att notera ett sådant ögonblick som möjligheten att implementera en gångjärnsstruktur på nästan vilken terräng som helst. Dessutom olika förhållanden påverkar inte byggnadens effektivitet och funktionalitet negativt . Det är möjligt att installera en baldakin från en bar utan att använda specialutrustning alls, vilket är mycket bekvämt.

Bild
Bild

Beskrivning av arter

Upphängda strukturer kan variera beroende på olika faktorer. Till exempel, enligt placeringen av byggnader, är de indelade i följande typer.

Fäst vid ett hus eller annat föremål har en eller två väggar . Oftast är en sådan baldakin stängd. I det här fallet kan du spara lite på material när du fäster timret på de redan färdiga väggarna.

Bild
Bild

En villa på gården till ett privat hus är gjord i form av ett oberoende föremål, där alla fyra väggarna är öppna . Med sitt utseende liknar en sådan struktur mest av allt ett lusthus.

Bild
Bild

Den inbyggda versionen kännetecknas av närvaron av tre väggar som är helt stängda . I detta fall kommer taket att vara separat från det vanliga på huvudbyggnaden. Den praktiska platsen gör att du kan klara dig utan material för basen.

Bild
Bild

Enligt takalternativet kan baldakinerna också skilja sig åt:

platt utförs oftast helt enkelt rektangulärt, utan några tweaks

Bild
Bild

en sluttande är bäst lämpad för en baldakin av laminerat faner virke, eftersom nederbörd flyter bra från det

Bild
Bild

halvklotform eller annan ovanlig form bär främst en estetisk funktion

Bild
Bild

Enligt syftet med utnämningen skiljer sig bodarna enligt följande

för en bil, som en eller flera parkeringsplatser

Bild
Bild

för att spendera fritid med familj eller vänner

Bild
Bild

utbyggnad av veranda med eller utan trappor

Bild
Bild

en förlängning till porten kan fungera både som parkering och viloplats

Bild
Bild

vedbod av miljövänligt och lätt ventilerat material

Bild
Bild

för dekorativa ändamål, som en estetiskt tilltalande struktur på gården eller i trädgården

Bild
Bild

byggnad på lekplatsen

Bild
Bild

annex på terrassen

Bild
Bild

sommarterrass

Bild
Bild

Genom att organisera taket kan den gångjärniga trästrukturen delas in i:

enkel lutning

Bild
Bild

gavel

Bild
Bild

Single-lutningsversionen presenteras oftast i form av en öppen struktur . Det kan också användas som tillägg eller användas som verktyg. Gavelversionen är något mer bekväm och praktisk. Det passar också bättre med olika typer av mönster. Det kan antingen vara en separat byggnad eller i anslutning till bostäder eller andra föremål.

Layout och mått

Innan du sätter upp en baldakin bör ett antal förberedande arbeten utföras. Dessutom måste detta göras både på papper och på platsen där strukturen kommer att installeras. Det första att börja med är valet av plats, och sedan material, med hänsyn till det syfte som byggnaden uppförs för. Först då kan du börja utveckla projektet. Vid upprättandet är det viktigt att ta hänsyn till ett stort antal punkter, så om du är osäker är det bättre att kontakta specialister.

Bild
Bild

När du väljer en plats för en gångjärnsstruktur är det nödvändigt att inspektera ytan väl . Det är önskvärt att jordens översta lager är jämnt, annars måste det göras så. Platsen bör också placeras så att baldakinen är bekväm att använda, baserat på dess huvudfunktion.

Objektet ska inte sättas upp längst ner på webbplatsen. Idealiskt för en gångjärnsstruktur är en kulle lämplig, från vilken nederbörd kommer att rinna bra.

Det är värt att uppmärksamma det valda området blåstes inte av vindbyar . Det är också ganska trevligt om platsen är skyddad från överdrivet solljus. Om det inte finns något optimalt stängt utrymme är det bättre att organisera en halvstängd struktur, för vilken du kan göra ytterligare skiljeväggar av trä eller dra upp en markis.

Bild
Bild

När det är bestämt med platsen, bör du gå direkt till baldakinen, närmare bestämt till vad den är till för . Beroende på syftet bör en arbetsplan utarbetas och ett byggprojekt göras. Som regel börjar de göra det med en skiss. Sedan måste du bestämma materialet och beräkna det erforderliga beloppet. Barns sektion beror på kapellets funktion.

Innan du skapar en ritning är det viktigt att göra mätningar på byggarbetsplatsen och bestämma exakt måtten på den framtida strukturen. Under konstruktionen och beräkningarna är det värt att överväga ett antal punkter. Till exempel, för lagerstöd är det bäst att välja en balk med en sektion på 50x50 eller 60x60 millimeter.

För små skjul räcker det med en sektion på 40 x 40 mm. En liknande sektion är lämplig för golv. För ganska stora konstruktioner är det lämpligt att föredra en stång med en sektion på 100x100-150x150 mm.

Bild
Bild

För lagerstöd skulle det bästa alternativet vara en i förväg förberedd pelargrund, som de kommer att skruvas fast . Detta alternativ är mer fördelaktigt jämfört med betong. När det gäller de bifogade strukturerna är ljudisolering av taket under regnperioden viktigt för dem. Därför är det lämpligt att välja mjuka beläggningar eller polykarbonatark för taket.

Området på lusthuset är direkt beroende av hur mycket de är villiga att avsätta för det. Det viktigaste är att ta hänsyn till proportionalitet, stabilitet och antalet personer. Du kan göra både rymliga terrasser på 6x6 meter och blygsamma byggnader.

För att beräkna dimensionerna på en gångjärnsstruktur för 2 bilar måste deras dimensioner beaktas . Det är trots allt nödvändigt att lägga till 80 cm till varje bil på varje sida. Ungefär en bil behöver en bredd på 5 meter och en längd på 2,5 meter. När du skapar tillägg eller inbäddade alternativ är det värt att bekanta sig med de bärande egenskaperna hos de deltagande väggarna.

Bild
Bild

I slutet av designen är det nödvändigt att notera på ritningen alla dina tankar om de material som du planerar att använda på golvet, stödpelare och tak. För öppna gardinstrukturer är det viktigt att uppmärksamma vindens styrka och riktning . Detta gäller särskilt för pitched -versionen. Det är också värt att överväga mängden snö på vintern, för när töningen kommer kan vikten av en snökub nå 600 kg.

Bild
Bild

Byggnad

Det är ganska enkelt att bygga en baldakin av laminerat faner virke med egna händer. Det är viktigt att alla proportioner som visas på ritningen observeras. Det är också nödvändigt att kontrollera med nivån så att strukturen visar sig vara jämn och stabil.

fundament

Först och främst måste du göra en grund och stöd i form av pelare. Ett bra alternativ är stapel-skruvversionen av fundamentet, eftersom det är enkelt i utförandet och låter dig säkert fixa ett ljusträd.

Varje enskild hög ska placeras i en grop en meter eller mer djup (beroende på objektets höjd) . Det är lämpligt att förbehandla trähögar med en speciell lösning för att förlänga livslängden.

Om cement hälls måste man vara försiktig så att pelarna är i nivå (vinkelrätt mot marknivån). Stolpen ska fästas på en annan stolpe, helst med tvärgående plankor och sedan fyllas med betong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ram

Början på konstruktionen av ramen - installationen av vertikala stödbalkar. Här måste du noggrant övervaka parametrarna som tidigare angavs i projektet. På de parallella sidorna måste ställen vara åtskilda som visas på ritningen för att strukturen ska vara lämplig för dess avsedda användning. I detta skede kan du bygga förstärkta befästningar från ytterligare balkar eller plankor som staplas över.

I balkens övre del är spärren också fästa. I detta fall bibehålls avståndet minst 0,7 meter.

Bild
Bild

Tak

Taket är det sista steget. Takmaterialet bör i första hand bero på dess form. Först måste du fästa alla trädelar. Efter det kan du lägga takmaterial på dem. Till exempel, för baldakiner med en liten taklutning är metallprofilskivor lämpliga.

Installationen görs bäst på en ram med en låda. För att fixa golvet är det värt att använda självgängande skruvar, för vilka hål görs i förväg.

Rekommenderad: