Carporter Till Lanthuset (40 Foton): Storleken På Carportar. Hur Man Gör En Sommarstuga Carport För En Bil Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Carporter Till Lanthuset (40 Foton): Storleken På Carportar. Hur Man Gör En Sommarstuga Carport För En Bil Med Egna Händer?

Video: Carporter Till Lanthuset (40 Foton): Storleken På Carportar. Hur Man Gör En Sommarstuga Carport För En Bil Med Egna Händer?
Video: Bygg garage med Lövångers Byggs väggblocksystem 2024, April
Carporter Till Lanthuset (40 Foton): Storleken På Carportar. Hur Man Gör En Sommarstuga Carport För En Bil Med Egna Händer?
Carporter Till Lanthuset (40 Foton): Storleken På Carportar. Hur Man Gör En Sommarstuga Carport För En Bil Med Egna Händer?
Anonim

Bilen kräver sin ägares uppmärksamhet, särskild omsorg. I stadsförhållanden lämnar bilister järnhästar på öppna parkeringsplatser eller på parkeringsplatser i flerfamiljshus. Men det är mycket svårare att skydda bilen från yttre faktorer, att vara i landet, där det inte finns någon parkeringsplats. De som använder bilen vid behov bygger fristående garage på platsen. Men det är lättare att sätta en speciell baldakin.

Bild
Bild

Särdrag

Varje bilägare förstår att hans fordon måste skyddas från olika väderförhållanden. Ljusa solstrålar, kraftigt regn och till och med en snöstorm kan orsaka oåterkallelig skada på fordonets utseende. Och restaureringen idag är ett dyrt nöje. Under sådana ogynnsamma förhållanden anses en baldakin vara det bästa sättet att skydda, särskilt i landet.

Och bäst av allt, du kan lägga det på egen hand. Det är bara nödvändigt att förbereda en designritning som motsvarar bilens dimensioner och platsens storlek.

Bild
Bild

I det här fallet kan du välja vilket material som anses vara det mest praktiska i en viss situation.

Översikt över sorter

Idag finns det flera typer av markiser som används i sommarstugor, som är uppdelade enligt vissa kriterier

Installationsplats . I det här fallet talar vi om en fristående och bifogad struktur. En fristående struktur är installerad nära huset. För en bifogad baldakin kommer stöden på ena sidan att vara ett staket eller en vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rörlighet . Bilskydd är indelade i stationära och demonterbara strukturer. Stationära är utrustade med starka stöd, hopfällbara baldakiner kan tas med dig på en resa och placeras på en lämplig plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramstöd . För varje skjul är det viktigt att besluta om ramens material. Strukturer med trästöd installeras nära huset. Metaltält kan placeras i andra änden av platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takform . Det är viktigt att taket på skjulet lutar. Om det finns en sluttning kommer regnpölar inte att samlas på taket, och med vårens ankomst glider vinterisen försiktigt ner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Taket för baldakinen kan vara enfasad, gavel och välvd . Välvda strukturer är huvudsakligen mantlade med polykarbonat, eftersom detta material lätt böjer sig. Gaveltaket är bekant för alla, det liknar en triangel i form. Ett lutande tak är rektangulärt i form, men utan böjningar.

Välvd och halvbågad

Idag är de flesta sommarstugor små i storlek, där ett bostadshus, ett lusthus för avkoppling och ett badhus redan finns. Det återstår bara att tilldela en parkeringsplats.

Bild
Bild

Många moderna sommarinvånare föredrar välvda baldakiner mantlade med polykarbonat . En tjock aluminiumprofil måste användas för konstruktionsramen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är det omöjligt att bygga en välvd struktur på egen hand . Det är nödvändigt att bjuda in specialister. De kommer också att utarbeta ett arbetsschema, göra en grund, förbereda en platt betongplattform och sedan sätta upp en baldakin. En halvbågad baldakin är mycket lättare att installera, men även för dessa verk är det nödvändigt att bjuda in proffs.

Visir

I det här fallet kan du inte klara dig utan en solid grund. Helst bör trä och bältros användas för att bygga baldakiner. Till skillnad från metallversionen ger bituminösa bältros inte höga ljud när det regnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten, sådana strukturer måste placeras på en kulle där marken är befäst med växter … Under sådana förhållanden är det inte nödvändigt att utföra ytterligare betong av takets golvdel. Det kommer att räcka för att täcka platsen med småsten.

Pergola

Vissa bilentusiaster tror att det bästa skyddet för sina bilar är bladen av levande växter. Men inte alla områden har träd som kan täcka en bil. Och om plötsligt starka vindstötar bryter grenen, kommer den att falla på bilen och kan skada den. För att förhindra att detta händer, erbjuder tillverkarna sina kunder pergolakapell.

Bild
Bild

I den klassiska synen är det en träkonstruktion gjord av massiva balkar som korsar varandra. Ursprungligen fungerade spaljestativet som ett stöd för klätterväxter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Några år senare beslutades dock att använda denna bas som en carport, bara för att använda svetsade nät istället för träbjälkar.

Du måste plantera klätterväxter i närheten, och om några år kommer pergolan att bli en ovanligt vacker struktur, dekorerad med levande växtblad.

Material (redigera)

Efter att ha bestämt dig för att installera en carport på din webbplats måste du tänka på vilket material ramen kommer att vara gjord av. Många använder metall idag. Jämfört med trä är detta material mer hållbart. Den utsätts inte för mekanisk skada, den tål höga belastningar och andra påverkan.

Bild
Bild

Den andra platsen efterfrågas av smidd metall . Detta material skapar inte bara en känsla av ökad hållbarhet, utan ger också skönhet till baldakinen.

Bild
Bild

Dessutom väljs ett träd som en ram för baldakinen . Även en amatör kan montera staplarna och kombinera dem till en enda struktur. Ramen kan också byggas av tegel, men i det här fallet är det nödvändigt att vara så försiktig som möjligt så att du inte behöver bearbeta dem efter byggandet av ställningarna.

Bild
Bild

Det enklaste sättet att skapa ett tak är att använda PVC -rör. Sådana strukturer kan installeras under sommarperioden, och före vintern kan de demonteras och skickas till lagring i en ladugård.

Bild
Bild

En mängd olika material kan användas för taktaket. Till exempel wellpapp, trä, polykarbonat och till och med vass.

Smidd

En baldak i smidesjärn ser alltid presentabel och imponerande ut. Speciellt i form av en båge. Istället för runda eller fyrkantiga rör tas smidda ställ. De är monterade på en förberedd betongbas. För att dölja fogarna är det tillräckligt att täcka betongytan med gatsten eller natursten.

Bild
Bild

Ett utmärkande drag hos smidda markiser är dess mångsidighet. De passar perfekt in i omgivningarna på gårdarna i rika herrgårdar och vanliga sommarstugor.

Tyg

En stationär baldakin är naturligtvis bra. Men om du ofta måste resa till bergen eller resa med bil måste du ha med dig en mobil analog av tyg.

Till salu hittar du tygmarkiser och PVC -filmer . De kan vara transparenta eller tonade. Alla dessa egenskaper påverkar produktens kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den enda nackdelen med tygkronan är dess lätthet. I starka vindar är det stor sannolikhet att det blåser bort.

Från wellpapp

Billigt, men samtidigt ett av de mest pålitliga materialen för konstruktion av en carportkonstruktion. Oftast är wellpappet fäst på en metallram . Men det betyder inte att du inte kan använda en träbalk eller brädor som analog.

Bild
Bild
Bild
Bild

De enda nackdelarna med materialet är bristen på yttre skönhet och buller under regnet.

Trä

Trätaket och liknar i sin princip en pergola. Men i stället för tunna remsor används en förtjockad balk. Sådana strukturer har inte ett vattentätt tak. Trädens lövverk ansvarar för spridning av solens strålar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För de flesta regioner i Ryssland kan sådana strukturer endast tjäna som skydd under sommarsäsongen, och inte då under alla väderförhållanden.

Polykarbonat

De viktiga fördelarna med detta material är tillförlitlighet, hållbarhet, skönhet och pris. Och att arbeta med polykarbonat är inte svårt. Varje sommarboende kan ordna taket på taket med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett polykarbonatark är det nödvändigt att överväga prover som är breda i tjocklek . Tunna ark är endast lämpliga för växthus. Helst bör du överväga en plåttjocklek på 8 mm, men om plötsligt en parkeringsplats beräknas för 2 bilar måste du köpa polykarbonat med en tjocklek på 16 mm.

Från vassen

Ett annat miljövänligt material som används för taktak är takrör. Vissa kallar det en vass, andra ett sugrör. Men principen är densamma.

Bild
Bild

Hattens design visar sig inte bara vara vacker, utan också vattentät . Korrekt placerat material kommer att skydda bilen från solens ljusa strålar, men samtidigt kommer det allvarligt att slå i ägarnas fickor.

Dimensioner

En baldakin är en struktur för att skydda en bil. Den har en enkel struktur i form av en ram och ett tak. För att bilen lätt ska kunna resa sig på den plats som är tilldelad den är det nödvändigt att beräkna måtten på den framtida baldakinen. En täckt yta på 3x6 m räcker som standard för en vanlig bil . Det är ingen mening att göra en struktur med mindre dimensioner.

Kapellens höjd bör helst vara 2,5 m. En jeep utrustad med expeditionsstam kan köra under en sådan kapell.

Bild
Bild

För att inte hamna i en röra är det dock nödvändigt att mäta bilens längd från främre till bakre stötfångaren och bredden från höger till vänster på hjulet.

Material och verktyg

I inventeringen av sommarboendet kommer det definitivt att finnas de nödvändiga verktygen för att bygga en baldakin. Om något plötsligt saknas kan du fråga din granne.

  • För markarbeten behöver du en spade, en slägga.
  • För att utföra korrekta mätningar av strukturen och skapa en plan yta behöver du ett måttband och en nivå.
  • För att ansluta strukturelementen behöver du en borr, skruvmejsel och bitar. Om en ram av metall eller armerad betong installeras måste du hitta en svetsmaskin.
  • Du måste också fylla på med fästelement.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att bygga en metallram behöver du runda rör med en diameter på 1 tum och metallhörn. För att bygga en struktur av trä behöver du en träbalk.

Olika material kan användas för takmantel, till exempel wellpapp, metallplattor eller plastskivor. Allt beror på önskemålen från ägaren av webbplatsen.

Installationssteg

Det är lämpligt att överlåta skapandet av komplexa markisstrukturer till proffs, och du kan göra den enkla idén att skydda en bil verklighet med dina egna händer.

Bild
Bild

Primärt, det är nödvändigt att välja en bra plats för bilparkering. O men bör placeras nära ingången till stugans territorium. Den valda tomten måste rengöras från skräp och stora växter måste dras ut. Mät sedan bilens längd, bredd och höjd och gör sedan ett projekt för den framtida baldakinen. Sedan hälls grunden, ramen, stöd placeras, plattformen görs ut och taket monteras.

fundament

För att skapa en grund är det nödvändigt att göra en markering, gräva en gräv och göra en formning. Betong hälls i den förberedda basen.

Bild
Bild

Om maskinen är liten räcker det med att förbereda pålfundamentet . Det görs mycket enkelt, gropar grävs under stöden, högar läggs där, de är täckta med spillror och sand, cementmurbruk hälls ovanpå. Om maskinen har mycket vikt är det nödvändigt att skruva pålarna i marken till ett djup av 1,5 m och svetsa rör ovanifrån.

Ram

Kapellramen är placerad på härdad betong. Stöden är fästa på de delar som förinstallerats i fundamentet. Avståndet mellan stöden bör inte överstiga 1,5 m.

Bild
Bild

Vidare hälls platsen med den installerade ramen med betong, ovanpå vilken beläggningsplattor läggs.

Tak

Taket är monterat på en förinstallerad svarv av metall eller trä. Först installeras långa balkar, tvärstängerna skruvas fast på dem.

Bild
Bild

Ovanifrån är kapellet täckt med flera metallplåtar eller annat material . Arken ska läggas från botten av avfasningen till toppen för att undvika läckage av regnvatten genom sprickorna.

Rekommenderad: