Carporter Från En Metallprofil För Bilar (48 Foton): Hur Man Gör En Skjul Carport För En Bil Från Ett Profilrör Och Wellpapp Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Carporter Från En Metallprofil För Bilar (48 Foton): Hur Man Gör En Skjul Carport För En Bil Från Ett Profilrör Och Wellpapp Med Egna Händer?

Video: Carporter Från En Metallprofil För Bilar (48 Foton): Hur Man Gör En Skjul Carport För En Bil Från Ett Profilrör Och Wellpapp Med Egna Händer?
Video: Montera en Carport från Polhus – Steg för steg 2024, Maj
Carporter Från En Metallprofil För Bilar (48 Foton): Hur Man Gör En Skjul Carport För En Bil Från Ett Profilrör Och Wellpapp Med Egna Händer?
Carporter Från En Metallprofil För Bilar (48 Foton): Hur Man Gör En Skjul Carport För En Bil Från Ett Profilrör Och Wellpapp Med Egna Händer?
Anonim

Idag är carportar av metallprofiler mycket vanligare än konstruktioner av trä eller tegel. Detta faktum beror på en liten investering, styrka och tillförlitlighet hos den färdiga strukturen. Men viktigast av allt, sådant skydd mot dåligt väder kan byggas oberoende, du bör bara följa konstruktionstekniken och reglerna för arbete med formade rör.

Bild
Bild

Särdrag

En carport är en liten arkitektonisk struktur med starka stöd och saknade väggar. Kapellens huvudfunktion är att skydda bilen mot dåligt väder. Men i en sommarstuga, i ett täckt område, kan du ordna en picknick eller tillfälligt sätta en barnpool. Ett korrekt utformat tak kan skydda en person och hans bil från den ljusa solen en klar sommardag, från snöfall under en hård vinter och från regn på hösten och våren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom huvudsyftet spelar markiser en viktig roll i inredningen av gården, särskilt metallprofilstrukturer. De kan kompletteras med ovanliga mönster av smidd metall, om det behövs ändrar färgen på hela baldakinen eller några element. Metallprofilen som används vid konstruktionen av en carport har många fördelar.

Detta material är resistent mot biologisk, kemisk och mekanisk påfrestning . I enkla ord är metallprofilen inte rädd för plötsliga temperaturförändringar, tolererar lätt eld, och med lämplig bearbetning blir den inte rostig. Dessutom är fyrkantiga eller rektangulära rör lätt att installera, underhålla och underhålla. Och det som är mest attraktivt, detta material är miljövänligt och låg kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Själva skyddsstrukturen består av en grund, vertikala stöd, sidokontakter, fackverk, svarv och takläggning . Men personer som inte är associerade med konstruktion, från den presenterade listan, är bekanta med bara några få ord. Följaktligen finns det tankar om att det inte kommer att vara möjligt att bygga en baldakin utan kvalificerade specialister. Men detta är en missuppfattning. Varje modern person kan självständigt installera en baldakin från en metallprofil, det viktigaste är att följa instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kan det vara?

Efter att ha beslutat att bygga en carport från ett profilrör i landet är det viktigt att tänka på vad strukturen ska vara. Många idéer kommer att tänka på, som alla har en imponerande lista med fördelar och några nackdelar. Och det viktigaste är att bestämma vilken form taket ska ha.

Alternativ med en lutning . Denna typ av baldakin anses vara den enklaste att utföra. Det är mycket bekvämt, praktiskt, har en avfasning. Du kan täcka taket med wellpapp, metall eller polykarbonat. Det viktigaste är att hitta rätt lutningsvinkel. Om taket är brant kommer regn att rinna av taket omedelbart och utan hinder. Tyvärr, tillsammans med obestridliga fördelar, har lutande skjul vissa nackdelar. För det första kommer det inte att vara möjligt att rädda bilen från snedställande regn; i en sådan situation kommer droppar att falla under taket. För det andra, vid en orkanvind kan ett "segel" med en stigning, trots fästelementets styrka, gå sönder. En annan viktig nyans vid konstruktionen av ett sluttande tak är arrangemanget av ett dräneringssystem för regnvatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Annars kan det förekomma jorderosion, stöden tål inte och hela strukturen kollapsar.

Gavelversion . Denna design innebär installation av ett triangulärt tak av wellpapp, även om allt annat material kan användas för takmantel. En sådan baldakin sparar från nederbörd åtföljt av varierande vind. Gaveltak av metallprofiler kännetecknas av hög styrka och tillförlitlighet. Planens korrekta placering i en viss vinkel i förhållande till varandra garanterar kapellens stabilitet vid dåligt väder. Om den täckta parkeringen är avsedd för flera bilar är det nödvändigt att göra ytterligare takförstärkning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ med flera lutningar . Ganska intressant och mycket ovanligt baldakin, som påminner om en serie kaskader av gaveltak. Naturligtvis är det väldigt svårt att bygga en sådan struktur på egen hand. Mest troligt måste du bjuda in byggare. Komplexiteten i installationen av ett tak med flera lutningar beror på valet av lämpligt material, deras anslutning, beräkningar och arrangemang av dräneringssystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välvt alternativ . Denna form av en baldakin från ett professionellt rör är inte bara skyddet för bilen, utan också inredningen på hela platsen. Det är ganska komplicerat i utförandet, inte alla människor kan bygga det på egen hand. Men trots skönheten, praktiken i strukturen och andra kvalitetsparametrar har den välvda baldakinen en nackdel - den höga kostnaden. För arbete måste du köpa specialverktyg, element för att stärka strukturen och, viktigast av allt, välvda bågar. För deras mantel bör polykarbonat användas, det profilerade arket måste överges, eftersom det är omöjligt att böja det till önskad form hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Det kan tyckas för någon att det är väldigt svårt att göra en baldakin av en metallprofil med dina egna händer, men om du känner till alla detaljer i arbetet kommer du att kunna bygga en unik struktur på din webbplats för att skydda bilen. Och innan man påbörjar byggandet föreslås det att bekanta sig med några tips från proffs.

  • Först måste du rita en ritning av den framtida byggnaden, som kommer att indikera de övergripande dimensionerna av strukturen och varje enskild del. För att beräkna längden på stöd som grävts ner i marken är det nödvändigt att fråga lokala arkitekter om djupet av jordfrysning.
  • För att arbeta måste du känna till principen för svetsmaskinen, och det är bäst att ha erfarenhet av den. I avsaknad av svetsning kan takskruvar användas. Förresten kommer de att se mycket mer imponerande ut.
  • Installationen av baldakinen bör påbörjas från botten. Andra alternativ övervägs inte ens i det här fallet. Det är tråkigt att sätta tak på obefintliga stöd bara en trollkarl kan.
  • Varje metallkonstruktion måste behandlas med en korrosionsskyddande förening.
  • Det är bäst att lägga en vågig profil på taket på taket. Genom det rinner regnvatten lätt till marken. Använd metallskär för att klippa profilen. De skadar inte materialets skyddande lager.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en baldakin av en metallprofil är lika enkelt som att pilla päron. Naturligtvis måste du lägga lite tid på konstruktionen av strukturen, investera en viss summa pengar och visa maximalt tålamod. Du ska inte skynda dig i något fall, annars kan det kosta en ganska slant att rätta till ett fel. Först och främst måste du göra en ritning.

Ritningar

Först måste du bestämma platsen för den framtida carporten. Valet av material för huvudkonstruktionen och takramen beror på detta. Det är värt att välja en platt plats på en kulle för baldakinen för att utforma ett bra dräneringssystem . När man bygger en täckt parkering i låglandet kommer det att bli nödvändigt att komplettera strukturen med ett stormavlopp. Efter att ha bestämt platsen bör du börja förbereda en plan, som kommer att indikera ett detaljerat diagram över platsen med alla byggnader på territoriet. Baserat på dessa indikatorer kommer det att vara möjligt att beräkna det nödvändiga materialet. Om till exempel kapellens dimensioner är 4x6 m, rekommenderas att du använder en 60x60 mm metallprofil för stöden. För större konstruktioner bör 80x80 mm rör användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter görs en beräkning för att bestämma längden på rören som används för att skapa takstolarna. För sluttande tak bör du känna till lutningsvinkeln och använda formeln c = b / cosA för att ta reda på önskad siffra. I detta fall är b konstruktionens bredd, A är lutningsvinkeln. Höjderna på triangulära takstolar beräknas med en liknande formel.

För att klargöra längden på bågen på en välvd baldakin är det nödvändigt att veta bågens exakta höjd (i formeln har h ett värde) . Själva formeln låter enligt följande: c = (h + b / 2) x1, 57. Det sista steget i felberäkningar - det är nödvändigt att fastställa det optimala avståndet mellan strukturerna och takstolarna. Vanligtvis fluktuerar denna indikator inom 1-2 m. Allt beror på takets massa. Anslutningen av stöden utförs av fackverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

En separat ritning bör upprättas för fackverk . Detta hjälper den självlärda mästaren att inte göra misstag när man bygger en struktur. På fackverksplanen bör stag och interna stöd dras. För hastigheten att rita ritningar är det värt att använda speciella datorprogram. Med deras hjälp kommer det att vara möjligt att identifiera ett slumpmässigt fel i beräkningarna och korrigera det innan byggstart.

Bild
Bild
Bild
Bild

fundament

Med ett projekt med specifika ritningar kan du börja arbeta. Du bör börja med grunden. En plats väljs på webbplatsens territorium, det är önskvärt att ytan är plan . Men i vilket fall som helst måste det översta jordlagret jämnas ut, bli av med gräset. För att lägga beläggningsplattor eller asfalt måste du ta bort 30 cm jord. Lägg sedan agrotextil - ett material som förhindrar groning och växter. Lite sand och krossad sten strös över. Sand återinförs under det kaklade skiktet och krossad sten under asfalten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att noggrant läsa webbplatsens översiktsplan och hitta kommunikation som går under jorden . Om röret går sönder eller tråden plötsligt går sönder är det troligt att du måste demontera kapellet för att åtgärda problemet. Efter att ha rensat och jämnat ut jorden är det nödvändigt att gräva 80 cm djupa hål för att fixera stöden. Sand hälls i botten, krossad sten ovanpå. Därefter placeras stöd i groparna och fylls med cementmassa. Det är viktigt att se till att stöden är i nivå. För att kontrollera måste du använda en nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera fler sätt att montera stöd, men de är inte enkla och kräver oftast hjälp av vänner eller grannar. Om grundvatten rinner nära ytan bör ett dräneringssystem installeras runt omkretsen.

Ram

Efter att ha installerat stöd för den framtida baldakinen är det nödvändigt att börja designa ramen. Först måste du justera stödpelarna, svetsa sedan korta och sedan långa element. Innan svetsning rekommenderas att trä rörsektioner med klämmor så att de inte dinglar . På en fri tomt, enligt ritningarna, monteras gårdar. Hål är gjorda i dem för att fästa taket. Svetsade fackverk lyfts och fixeras till varandra. Det är möjligt att tillaga strukturella element på en höjd, men under sådana förhållanden är det mycket svårt att hålla reda på jämnheten för varje enskilt element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det återstår bara att rengöra ramen från svetslaggavlagringar. Efter lederna är täckta med färg och lack. Det är dessa delar av strukturen som är mest mottagliga för korrosion.

Tak

Olika material kan användas vid tillverkning av en baldakin. Till exempel skiffer. Denna takbeklädnad är bekant för alla. På grund av den ganska stora vikten för varje ark krävs noggranna beräkningar av belastningen på ramstolarna. Den enda nackdelen med detta material är det magra sortimentet . Ett annat alternativ för takbeklädnad är wellpapp. Detta material är enkelt och lätt att installera, och priset skiljer sig i princip inte från skiffer. Idag representeras wellpapp av ett brett sortiment. Tack vare de olika texturerna och färgerna kan alla välja ett alternativ som idealiskt kombineras med andra byggnader på platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ändå är cellulärt polykarbonat mycket efterfrågat. Rimligt pris, enkel installation, estetisk överklagande - det här är de viktigaste parametrarna för vilka polykarbonat har blivit ett favoritmaterial för att möta taket på baldakiner . Det kan användas för att designa tak i olika former och storlekar. I allmänhet beror installationsprocessen på det valda materialet. Speciella självgängande skruvar har utvecklats för polykarbonat. Om valet föll på skiffer eller wellpapp måste du köpa ytterligare vattentätning. Skifferark läggs ut från botten till toppen och överlappar varandra så att regnvatten inte rinner in.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Efter att ha förstått tekniken för att bygga carportar kommer alla att kunna bygga en unik struktur från en metallprofil på sin webbplats. MEN för inspiration föreslås att titta på flera färdiga alternativ som betonar webbplatsens skönhet.

Rekommenderad: