Carporter Med Ett Verktygsblock För En Bil (27 Bilder): Projekt Av Garage Med En Kapell Av Trä Under Ett Tak För 2 Bilar Med Egna Händer Och Tegel

Innehållsförteckning:

Video: Carporter Med Ett Verktygsblock För En Bil (27 Bilder): Projekt Av Garage Med En Kapell Av Trä Under Ett Tak För 2 Bilar Med Egna Händer Och Tegel

Video: Carporter Med Ett Verktygsblock För En Bil (27 Bilder): Projekt Av Garage Med En Kapell Av Trä Under Ett Tak För 2 Bilar Med Egna Händer Och Tegel
Video: Bygg garage med Lövångers Byggs väggblocksystem 2024, April
Carporter Med Ett Verktygsblock För En Bil (27 Bilder): Projekt Av Garage Med En Kapell Av Trä Under Ett Tak För 2 Bilar Med Egna Händer Och Tegel
Carporter Med Ett Verktygsblock För En Bil (27 Bilder): Projekt Av Garage Med En Kapell Av Trä Under Ett Tak För 2 Bilar Med Egna Händer Och Tegel
Anonim

En carport tillsammans med ett bruksblock är ett bra alternativ till ett garage. Bilen är lättillgänglig - satte sig och körde iväg. Och verktyg för reparationer, vinterdäck, en burk bensin kan identifieras i ett närliggande uthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hozblok kallas ett litet rum för hushållsbehov . Strukturen kan ha universell eller specifikt ändamål . Byggnaden har verkstad, dusch, förvaring för trädgårdsredskap och annat. Om verktyget är byggt för bilen, är det logiskt att behålla verktygen för underhåll i den. Många tror att det fortfarande är bättre - ett garage eller ett visir med ett verktygsblock. Om du tittar mer på ämnet kan du hitta dina egna funktioner nära markiserna, notera för- och nackdelar.

Bild
Bild

Låt oss försöka bestämma meriterna

  1. Först och främst skyddar visiret bilen från solen och dåliga väderförhållanden.
  2. För att bygga en baldakin, även med ett verktygsblock, behöver du inte dokumentera det, göra ett projekt, ta ett bygglov, sätta det på en matrikel, eftersom det är byggt på en lätt grund och kan demonteras snabbt.
  3. Att bygga en bod med ett bruksblock blir billigare än att bygga ett större garage. Dessutom kan det mesta av arbetet utföras för hand.
  4. Visiret är lätt att använda, eftersom det gör att du snabbt kan använda bilen.
  5. En baldakin kan bli en dekoration av det lokala området om det är gjort estetiskt intressant, till exempel på ett välvt sätt och täckt med ett material som matchar husets tak.
Bild
Bild

Nackdelarna med en öppen baldakin inkluderar följande punkter

  1. Det skyddar inte mot frost, snedregn och stöld.
  2. Frånvaron av en garagegrop tillåter inte fördjupade bilreparationer.

En plats för en carport väljs nära porten, men bort från den aktiva zonen för inhemska invånare. Platsen är asfalterad eller kaklad. En parkeringsplats med ett bruksblock kan byggas under ett tak.

Om uthuset har funnits länge, om det finns plats, kan det alltid kompletteras med en bilskjul.

Bild
Bild

Material (redigera)

Ram, stöd och tak är uppförda av olika material. För användning av stöd metallhögar, tegel, sten, betongpelare, träbjälkar . Följande typer av material kan behövas för ram och väggar.

Metall

Stöd och en ram av väggar för beklädnad är gjorda av metall. Efter gjutning av järnstöden är en ram gjord av profilerade rör. För att ansluta dem behöver du en svetsmaskin . Metall är skyddad mot korrosion med en speciell beläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betong, sten eller tegel

De tillgriper den här typen av material om de vill skapa ett solidt uthus. Till skillnad från metallpålar, som tål alla belastningar, måste trycket på stöden i betong- och tegelkonstruktioner beräknas korrekt . En byggnad uppförd av tegel eller sten kräver inte ytterligare efterbehandling. Dess utseende kommer alltid att vara dyrt och vackert. Och för betongväggar är efterbehandling nödvändig. De kan putsas eller mantlas med sidospår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Bjälkar och brädor behandlade med ett svampdödande medel används för väggbeklädnad, ibland används de också för takläggning . Träbyggnader ser väldigt organiska ut mot trädgårdens gröna bakgrund.

Bild
Bild

Polykarbonat

Detta material används oftast för att täcka baldakiner. Den överför ljus bra och är 100 gånger starkare än glas. Polykarbonat har en annan struktur och färg, det är av plast och kan bilda ett välvt tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

Glas används sällan för visir; det är nödvändigt i följande fall:

  • om taket ligger ovanför fönstren i ett uthus och kan ge en skugga till rummet;
  • när designlösningen kräver ett transparent visir för att stödja resten av byggnaderna på platsen;
  • om en modern modern byggnad skapas.
Bild
Bild

Projekt

Innan du fortsätter med byggandet av ett uthus med en baldakin, smink ritningar , göra beräkningar och göra en uppskattning för inköp av material. Carportens storlek beror på territoriets möjligheter och antalet bilar som planeras för placering. Parkeringen kan ordnas för en, två eller tre bilar.

Bild
Bild

Oftast kombineras ett uthus med en parkeringsplats med ett enda tak.

Men ibland taket är tillverkat i flera nivåer , takmaterialet används på samma sätt. Om taket är fäst vid en färdig byggnad, olika typer av material kan användas , till exempel är bruksenheten täckt med skiffer och visiret är tillverkat av transparent polykarbonat. Byggprojektet är enkelt att slutföra på egen hand, men du kan hitta ett lämpligt schema på Internet. Vi erbjuder flera ritningar för byggandet av ett växelhus med en parkeringsplats.

Bild
Bild

Verkstad med kapell för 2 bilar

Detta är stor byggnad med en total yta på 6x9 kvm. Tvårums bruksblocket har dimensioner på 3x6 m, och den fyrkantiga skjulet täcker en yta på 6x6 m. Byggnaden rymmer en verkstad (3,5x3 m) och ett generatorrum (2,5x3 m). Kapellet är fäst på byggnadens bakvägg och är en fristående struktur . För att komma från verkstaden till parkeringen bör du gå runt byggnaden från sidan.

Bild
Bild

Hozblock med kapell för en bil

Mer kompakt byggnad, utformad för parkering för en bil , upptar en total yta på 4, 5x5, 2 kvm. Av dessa planeras 3, 4x4, 5 kvm för konstruktion av en tak och 1, 8x4, 5 kvm. tilldelas den ekonomiska delen. Ingången till lokalen utförs från parkeringsplatsens sida, vilket är mycket bekvämt om hela arsenalen för att serva bilen finns i bruksblocket. Den allmänna strukturen har ett enda tak och är tillverkat av samma material.

Bild
Bild

Byggnad

På dacha eller på ett lanthus är det fullt möjligt att bygga ett litet rum för hushållsbehov utan hjälp utifrån och komplettera det med en baldakin. Först behöver du välj en plats, vars ingång inte kommer att skapa problem för andra . Innan bygget ska vara att rensa och jämna ut webbplatsen, förbereda ritningar, köpa material.

fundament

För en liten byggnad med en baldakin behöver du pelargrund … För att upprätta det är det nödvändigt, enligt skisserna, att göra markeringar på marken med stavar med ett rep. På de platser som är markerade för fundamentets pelare och baldakets stöd gör de 60-80 cm fördjupningar med hjälp av en borr eller en spade. Sand och krossad sten hälls i botten av varje grop, sedan pelarna installeras, jämnas och hälls med betong.

Bild
Bild

Ram

Efter att ha väntat några dagar tills grunden torkar kan du gå vidare till uppförande av väggar . Till att börja med gör de ett band längs grunden och bildar golvet. För att göra detta, installera stockar, fyll luckorna mellan dem med expanderad lera, täck ytan med en grov bräda. För konstruktion av väggar används olika typer av material: skumbetong, tegel, sandwichpaneler, brädor, wellpapp.

Bild
Bild

Tak

När väggarna är uppförda, med hjälp av balkar, gör de den övre selen, på vilken spärren är installerade. Sedan skapas manteln och läggs takmaterialet. Det kan vara takmaterial, bituminösa kakel, skiffer, ondulin, wellpapp, polykarbonat. Takbeläggningen installeras med en överlappning för att skydda byggnaden från nederbörd . Endast när det gäller polykarbonat lämnas ett mellanrum mellan arken.

Bild
Bild

Avslutande arbete

När taket är klart, fortsätt till blockets ytterhölje och dess inredning … Byggnadens utsida kan mantlas sidospår platt skiffer eller cementbundna spånskivor (DSP). Inredningen utförs ofta plåt eller OSB -plattor.

Bild
Bild

Vackra exempel

Hozbloks kan vara vackra på sitt eget sätt, vi föreslår detta med exempel på färdiga byggnader

En baldakin med lamellväggar

Bild
Bild

Uthus med garage och skjul

Bild
Bild

En vacker struktur med tak i två plan

Bild
Bild

Kapell i modern stil

Bild
Bild

Ovanlig struktur inklusive ett bruksblock och ett skjul

Bild
Bild

Hozblok med ett visir för en bil är praktiskt, bekvämt och kan med en bra design bli en dekoration av webbplatsen.

Rekommenderad: