Carportar Gjorda Av Trä För En Bil (46 Bilder): Enkelbacke Och Dubbellutning I Carport För Gör-det-själv-bilar, Projekt Och Idéer

Innehållsförteckning:

Video: Carportar Gjorda Av Trä För En Bil (46 Bilder): Enkelbacke Och Dubbellutning I Carport För Gör-det-själv-bilar, Projekt Och Idéer

Video: Carportar Gjorda Av Trä För En Bil (46 Bilder): Enkelbacke Och Dubbellutning I Carport För Gör-det-själv-bilar, Projekt Och Idéer
Video: Bygga en carport / Building a carport 2024, April
Carportar Gjorda Av Trä För En Bil (46 Bilder): Enkelbacke Och Dubbellutning I Carport För Gör-det-själv-bilar, Projekt Och Idéer
Carportar Gjorda Av Trä För En Bil (46 Bilder): Enkelbacke Och Dubbellutning I Carport För Gör-det-själv-bilar, Projekt Och Idéer
Anonim

Kapell är olika. Ofta finns det strukturer utformade för att parkera en bil på gården. Sådana strukturer tillagas från en metallprofil eller konstrueras av trä. Vi kommer att prata om de andra alternativen i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Idag finns markiser i många hem och sommarstugor. De köps i specialaffärer eller monteras för hand.

Hemmagjorda mönster ser ofta inte sämre ut än köpta. Detta gäller både designen och kvaliteten på hemlagade produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Carportar kan göras på olika sätt . Design kan vara tillräckligt enkel, minimalistisk eller mer invecklad, med massor av dekorativa detaljer. En träkonstruktion kan vara en fristående struktur eller en förlängning till ett hus. Båda alternativen har sina egna egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Carportar konstruerade av trä är indelade i underarter . Olika strukturer kan ses på de intilliggande tomterna. Deras popularitet har bevarats under mycket lång tid och kommer inte att försvinna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att träkarpor har ett antal viktiga fördelar som lockar husägare

  • Till och med träkåpan av högsta kvalitet kommer att kosta ägarna mycket billigare än en metall . Skillnaden beaktas även om naturmaterialet vidare bearbetas med skyddande föreningar.
  • Ett träskydd är inte svårt att montera med egna händer . Många jobb visar sig vara extremt enkla och tar inte mycket tid. Att arbeta med trädelar är mycket enkelt och enkelt, vilket inte kan sägas om metallelement.
  • En baldakin konstruerad med rätt teknik kommer att hålla i många år . Om du inte glömmer att behandla träet med antiseptika börjar det inte försämras och deformeras.
  • Naturligtvis har trästrukturer ett attraktivt utseende . Ägarna som bestämde sig för att göra en sådan struktur på egen hand kan bygga en baldakin av absolut vilken design som helst. Designen kommer inte bara att bli funktionell, men också dekorativ, dekorera webbplatsen.
  • Naturligt trä är ett miljövänligt, ofarligt material . Det kommer inte att avge en obehaglig kemisk lukt, skada hälsan hos hushåll, djur och växter som planteras i omedelbar närhet.
  • En träbod kan användas inte bara för att parkera en bil, utan också för att lagra olika saker och till och med jordbruksmaskiner . Ofta utrustar ägarna ett extra rekreationsområde här, där stora företag samlas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots det stora antalet betydande fördelar, glöm inte bort nackdelarna med träkarpor.

Strukturer gjorda av naturmaterial är på många sätt överlägsna metallmotstycken, men de kan inte jämföras med dem i hållbarhet. Även det mest välskötta och pålitliga träet kommer sannolikt att hålla mindre än en metallprofil.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att en träkonstruktion ska hålla så länge som möjligt och inte förlora sitt attraktiva utseende måste den behandlas med skyddande medel - antiseptika . De skyddar naturmaterial från sönderfall, deformation, uttorkning, förstörelse. Många användare tycker att sådana procedurer är tråkiga, men trädet kan inte lämnas utan dem. I denna fråga är metall knappast bättre än trä, eftersom det också måste behandlas med korrosionsskyddande medel, såvida vi inte pratar om rostfritt stål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste också ta hänsyn till att trä är ett mycket brandfarligt material och aktivt kan stödja förbränning . Detta indikerar dess låga brandsäkerhet, vilket är en allvarlig nackdel.

Visningar

Carporter varierar. Idag, i de intilliggande tomterna och dachas, kan du se strukturer som skiljer sig åt i struktur, form, storlek och komplexitet i allmänhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kapellens struktur beror i stor utsträckning på formen på dess takkomponent. Det finns följande typer av sådana strukturer.

  • Skjul . Det enklaste alternativet är enkellutning. Sådana strukturer ser snygga ut, men ganska enkla. De monteras också utan onödiga problem.
  • Gavel . Annars kallas dessa strukturer för höft. De anses vara svårare än enkla. Sådana skjul byggs om de vill få en mer multifunktionell struktur på sin plats.
  • Välvd . Några av de mest attraktiva, spektakulära alternativen. De ser smarta, presentabla ut, men de är också mycket dyrare. Att samla är också svårare än ovanstående strukturer.
  • I form av en förlängning . En separat kategori inkluderar markiser fästa direkt på ett bostadshus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Carportar utformade för att täcka parkeringsområdet kan utformas för en eller flera bilar. Det är inte svårt att öka strukturen.

Projekt

Som med alla andra byggnader på platsen är det viktigt att ta fram en kompetent plan för den framtida strukturen innan man sätter upp en baldakin. Tidigare måste befälhavaren göra detaljerade ritningar som anger absolut alla dimensionella parametrar och nyanser av strukturen. Om du bara har ett noggrant ritat projekt till hands kan du räkna med dess höga kvalitet och snabba konstruktion utan onödiga misstag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett projekt för en framtida byggnad kan utformas självständigt, men det kan vara svårt att göra detta om husmästaren inte har rik erfarenhet av sådana frågor. För att inte slösa tid förgäves och förhindra allvarliga defekter i ritningarna är det lämpligt att använda färdiga planer för carportar för parkeringsplatser på platsen. Låt oss analysera flera optimala projekt.

En bra gavel carport för en parkeringsplats kan byggas från barer med en sektion på 100x100 och 50x100 . Konstruktionens höjd kan vara 2 m och bredden - 2, 7 m. Strukturen kommer att visa sig vara snygg och det kommer att vara tillräckligt för att rymma en bil.

Bild
Bild

För att parkera en bil kommer det inte att vara svårt att bygga ett högkvalitativt kapell . Bredden på själva ramen för en sådan struktur kan vara 3 m och höjden - 2,5 m.

Bild
Bild

Välvda markiser ser mest imponerande och original ut . Denna design kan dekorera det lokala området. Om du vill bygga ett bågskydd av trä kan du designa en ram där en bredd på 3100 till 3400 mm lämnas för parkering av en bil. Ramens bashöjd kan vara 2200 mm + taklutning - 650 mm.

Bild
Bild

En utmärkt lösning skulle vara en träcarport för att parkera två bilar, monterade tillsammans med ett bruksblock . I en sådan struktur behöver endast 30,2 kvm fördelas för två bilar och 10,2 kvm för ett bruksblock. Konstruktionen kommer att visa sig vara multifunktionell och praktisk.

Bild
Bild

Hur man gör det?

Som nämnts tidigare är en träkåpa inte svår att göra med egna händer. I denna fråga är det mycket viktigt att lita på ett tidigare utarbetat projekt, samt att agera gradvis, steg för steg. Om du inte gör allvarliga misstag kommer designen att visa sig vara mycket tillförlitlig och estetisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss i etapper överväga hur du självständigt kan bygga en sådan struktur på din webbplats.

fundament

Det första en mästare behöver göra är att förbereda en bra grund.

Eftersom trä är ett relativt lätt material kan en alltför solid grund undvikas. I detta fall räcker det med en pelarbas.

Bild
Bild

Den monteras enligt följande:

  • först måste du noggrant rensa området för den framtida baldakinen, med en spade kommer det att vara möjligt att ta bort det översta jordlagret med cirka 15-25 cm, sedan läggs sand och grus ovanpå i lager;
  • vidare, helst med hjälp av en borr, är det nödvändigt att förbereda gropar med ett djup av cirka 50 cm;
  • ett lager sand läggs i dem;
  • isoleringsmaterial läggs, höljen av galvaniserat stål eller PVC -membran är idealiska;
  • ställningar är installerade i de gjorda hålen, de bearbetas tidigare med bituminös mastik, varefter de jämnas ut i enlighet med indikatorerna för byggnadsnivån;
  • sedan hälls groparna med betong.
Bild
Bild

Ram

Efter att ha förberett grunden kan du efter ett tag börja montera rambasen för den framtida baldakinen. Ramen kan vara tillverkad av 150 mm tjockt virke.

  • Virket måste förbehandlas med en antiseptisk lösning för att skydda det mot negativ påverkan från yttre faktorer.
  • För att montera ramstrukturen kan du använda självgängande skruvar som är 70 mm tjocka, samt en skruvmejsel.
  • Stängerna måste vara korrekt utjämnade och sedan trimmas i enlighet med höjden på den planerade baldakinramstrukturen.
  • Specialfästen är installerade på var och en av de exponerade pelarna.
  • De vertikala stängerna måste placeras i fästena och sedan fästas med självgängande skruvar.
  • Därefter placeras stolpar på de vertikala stolparna, vilket kommer att vara nödvändigt för att spänna fast ramen. Du måste fixa dessa delar med skruvarna som nämns ovan med en tjocklek på 70 mm.
  • Vidare installeras ytterligare diagonala brädor för att stärka konstruktionen vertikalt exponerade stag. Ändarna måste fästas med bultar 16 eller 20 mm tjocka.
  • Därefter konstrueras ramens takstolar. Strukturen måste monteras i förväg i form av en triangel. Det enklaste sättet att göra detta är på marken. För sådana ändamål är en träbalk 40x150x4000 idealisk. Stängerna måste fästas ihop med självgängande skruvar, och de är bultade vid bandet.
  • Diagonalt måste du mantla fackverk. För sådant arbete är OSB-3-material lämpligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Nu när ramporten på carporten är klar är det dags att börja ordna taket. Även här bör du agera i etapper. Låt oss överväga vad som behöver göras med exemplet med att installera metallplattor.

  • Skär först plåtarna av det köpta takmaterialet. För skärning är speciella metallsaxar eller en cirkelsåg lämpliga.
  • Lägg ut 1 plåt av plattor från takets kant och börja sedan säkra det. För att göra detta måste du borra ett litet hål på fästelementet med en borr. Därefter måste du driva en självgängande skruv med en bricka där och fixa den.
  • På takets ände är det värt att lägga sidor eller foder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Praktiska tips och råd

Om du planerar att bygga en bra carport med egna händer är det värt att lyssna på några användbara tips och tricks

  • För montering av kapellet är det nödvändigt att bara välja byggmaterial av hög kvalitet . Trädet ska inte ha minsta skada, tecken på sönderfall, mögel eller andra defekter. Snåla inte med material - detta kommer att ha en dålig effekt på byggnadens kvalitet.
  • Att bygga en kvalitetsbod , Det är mycket viktigt att se till att dess stöddelar inte stör öppningen av dörrarna till ett parkerat fordon.
  • När du gör en carport av trädelar är det mycket viktigt att övervaka dess stabilitet och jämnhetsnivå . Konstruktionen ska inte visa sig vara krokig, vinglig, opålitlig. Om du märker några brister i konstruktionens kvalitet måste de elimineras omedelbart, eftersom en sådan baldakin i framtiden inte bara kommer att vara av låg kvalitet, utan också farlig.
  • Välj kvalitets takmaterial för slutförande av byggnadsarbete , du kan föredra inte bara metallplattor, utan också wellpapp, monolitiska plastplåtar.
  • Utveckla designen av en framtida byggnad , Det är mycket viktigt att se till att det passar harmoniskt in i den övergripande bilden av det angränsande eller förortsområdet.

Strukturen bör överlappa med resten av byggnaderna och detaljerna på gården, och inte slås ut ur en väl samordnad komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Carporter kan inte bara vara multifunktionella strukturer, utan också dekorativa komponenter i territoriet. Ofta omvandlar sådana byggnader platsen, betonar en bostads eller ett lanthuss presentabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta på några vackra exempel

En träcarport kan likna ett stort och rymligt lusthus . Strukturen kan göras gavel och sidoväggarna mellan stöden kan stängas med maskskydd i trä.

Det är lämpligt att avsluta golvet i en sådan byggnad med kakel eller beläggningsplattor.

Bild
Bild

Ett fristående träskydd med platt tak ser snyggt och attraktivt ut . Strukturen kan stödjas av 4 tjocka trästolpar. Det är lämpligt att installera strålkastare under taket på denna struktur och avsluta golvet under ett tak med sten, kakel, beläggningsplattor eller till och med beläggningsstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En enorm fristående baldakin av vitmålat trä kommer att se rik och presentabel ut . Taket på konstruktionen som övervägs är gjord av en gavel och trimmad med takmaterial i en kontrasterande mörkröd nyans. Golvet här är klart med lätt, praktiskt material.

Bild
Bild

En träcarport, som mer ser ut som ett garage, kan utrustas för 2 bilar . Strukturen i fråga är utformad i ljusa, naturliga nyanser. Flera strålkastare installeras under taket, ordnade i rad.

Golven i en sådan struktur kan fyllas med betong eller täckas med betongplattor, eller de kan avslutas med beläggningsplattor.

Rekommenderad: