Rastbodar (23 Bilder): I Trädgården Och Nära Huset, I Naturen Och I Trädgården Gör Vi Det Med Våra Egna Händer På Gården Ovanför Platsen

Innehållsförteckning:

Video: Rastbodar (23 Bilder): I Trädgården Och Nära Huset, I Naturen Och I Trädgården Gör Vi Det Med Våra Egna Händer På Gården Ovanför Platsen

Video: Rastbodar (23 Bilder): I Trädgården Och Nära Huset, I Naturen Och I Trädgården Gör Vi Det Med Våra Egna Händer På Gården Ovanför Platsen
Video: The Tribute - Gothenburg Botanical Garden / Göteborgs botaniska trädgård 2024, Maj
Rastbodar (23 Bilder): I Trädgården Och Nära Huset, I Naturen Och I Trädgården Gör Vi Det Med Våra Egna Händer På Gården Ovanför Platsen
Rastbodar (23 Bilder): I Trädgården Och Nära Huset, I Naturen Och I Trädgården Gör Vi Det Med Våra Egna Händer På Gården Ovanför Platsen
Anonim

När du är på dacha vill du spendera mer tid utomhus, men den stekande solen eller regnet driver människor in i huset. För att förhindra att detta händer måste du ta hand om ett pålitligt skydd och designa en baldakin.

Bild
Bild

Det är inte svårt att bygga en sådan struktur om man närmar sig arbetet på fullt allvar. I den här artikeln kommer vi att berätta i detalj hur man gör ett rekreationsområde bekvämt för att tillbringa tid i landet och hur man bygger en baldakin med egna händer.

Bild
Bild

Särdrag

Upphängda strukturer görs tillfälliga eller permanenta. Det funktionella syftet med alla skjul är detsamma - att ge en bekväm vistelse och skydda mot ogynnsamt väder och värme. Beroende på målen kommer detta att vara en solid byggnad eller en gångjärn som kan fällas ihop.

I det första fallet kan det vara ett lusthus i trädgården, en tillbyggnad till huset, en separat byggnad i ett rekreationsområde. I den andra finns det en lätt hopfällbar design som kommer att dölja människor från dåligt väder medan de fiskar eller på en picknick.

Bild
Bild
Bild
Bild

En baldakin för friluftsliv skiljer sig markant från vad som är installerat i landet . Det är lätt, hopfällbart, men det måste vara med en tillräckligt stabil ram, annars tål det inte minsta vind och kommer att kollapsa.

Bild
Bild

Du kan naturligtvis klara dig utan ram: ta en stor bit markistyg, gör speciella öglor runt kanterna för att fixa det på trädgrenar . Detta är det enklaste alternativet och installeras mycket snabbt. Hopfällbara strukturer används också i landet: glidmarkiser är fästa på fästen.

Bild
Bild

Med hjälp av fjärrkontrollen kan de till och med fjärrstyras och täcker till exempel det önskade området från solen. Det säregna med sådana strukturer är att de kan kollapsas när som helst. Men oftast på dacha gör folk mer fasta skjul för att inte använda dem säsongsbetonat, utan ständigt.

Och här beror allt på materialet. Naturligtvis måste du i det här fallet börja med takmaterialet. För taket är polykarbonat, markisväv, metallplattor, wellpapp lämpliga. I det senare fallet måste du förstå att det kommer att vara mycket buller under regnet. Men wellpapp är ett billigt och pålitligt material.

För en välvd baldakin är det bättre att ta cellulärt polykarbonat, som böjer sig bra, lätt tar önskad form, och när det gäller skyddsfunktioner är det inte sämre än andra material, inklusive järn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Markiserna är också täckta med tyg av presenning, PVC, akryl . Tygbasen tas vanligtvis bort för vintern. För skydd över poolen används material för hög luftfuktighet. I ett ord beror särdragen på varje baldakin på var den ligger, för vilka ändamål den är avsedd och vad den är gjord av.

Bild
Bild

Projekt

För att bygga en baldakin måste du först bestämma var platsen ska stå. Den kan fästas på herrgården eller göras nära huset, i trädgården, i trädgården, på gården - vilken plats som helst är lämplig för ett rekreationsområde, om det som sagt finns ett tak över huvudet.

Bild
Bild

För att gå ut i naturen är det tillräckligt att köpa en lätt struktur på ett fabrikslager. Det finns många gatumöjligheter för friluftsliv, ett sådant skydd kan byggas med egna händer utan några speciella problem, men du måste arbeta hårdare över området nära huset.

Efter att ha bestämt platsen, arbeta med konstruktionens konstruktion: du måste föreställa dig hur baldakinen kommer att se ut i utseende, hur dess dimensioner är för att bestämma mängden material och ta hänsyn till andra nyanser. Så om skyddet ligger i anslutning till byggnaden måste du göra lämpliga mätningar, med hänsyn till entréutrymmet och dörrens läge.

Bild
Bild

I konstruktionen av konstruktionen för en bil beaktas avståndet mellan stöden för att förse fordonet med fri rörlighet under in- och utstigning . Förresten, om du gör en sådan baldakin större, kan du utrusta ett rasthörna bredvid din järnhäst.

Bild
Bild

När du utformar en separat struktur för avkoppling på gården eller i trädgården är det nödvändigt att ta hänsyn till grillens höjd och se till att skapa förutsättningar för säker stekning av kebab . Det vill säga att efterlevnad av brandsäkerhetsregler är det första du måste uppmärksamma i detta fall. Om byggnaden är allvarlig och solid med en grillplats, är det bättre att få tillstånd för att bygga en sådan struktur i GPN (Pozhnadzor).

Bild
Bild

Under designarbetet beaktas särdragen i objektets placering och regionen som helhet . Så det är viktigt att ha en uppfattning om hur mycket snö som faller, vad är vindens hastighet och riktning vid olika tider på året, och så vidare. Till exempel är takets sluttande del belägen på den fria sidan. När schemat är klart, med hänsyn till alla nyanser, börjar de bygga en baldakin.

Bild
Bild

Hur man gör det?

Vissa markiser kräver en grund. Låt oss titta på hur man gör den enklaste strukturen intill huset med egna händer.

Installera först de 4 främre fötterna . Det är bättre att betong dem till en halv meters djup, och inte bara begrava dem. I detta fall är det bakre stödet fäst på väggen i en nivå av 2,5 meter på ett sådant sätt att en lutning bildas. För att ansluta de främre stöden till baksidan behöver du timmer och hörn.

Bild
Bild

Taket kan vara av polykarbonat, plåtarna placeras på ett trägaller med UV -skydd uppåt . Här är det nödvändigt att ta hänsyn till det valda materialets särdrag för taket. Fixera det cellulära polykarbonatet med bultar med en gummibricka, dra åt det ganska hårt, men utan att krossa dem i arket. En ränna kan fästas på taket.

Bild
Bild

För ramen är en stång på 5x5 cm lämplig. För metallbotten i ramen behöver du en svetsmaskin, men inte alla har en, så om du gör ett skydd för vila med egna händer, fortsätt från dina förmågor.

Du kan naturligtvis anlita specialister eller köpa färdiga mönster.

Bild
Bild

Vackra exempel

Ett intressant alternativ som kommer att tilltala fans av ekostil är ett lusthus med trägardiner . Du kan utrusta en mycket original baldakin av träplankor monterade i form av rullgardiner. Både väggarna och toppen av ett sådant skydd är helt fodrade med gardiner, som vid behov kan sänkas eller höjas från sidorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

En baldakin med stöd nära huset av ett plasttak . Om du förfinar hörnet med blomkrukor med blommor och korgmöbler får du en mysig, elegant terrass, där du kan vara jämn i värmen, även i regnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den större strukturen är helt gjord av trä med låga bänkar och ett bord inuti . Detta lusthus kommer att tilltala älskare av allt naturligt; det kan dekoreras med gröna växter i trälådor och en modern härd i mitten.

Rekommenderad: