BBQ För Sommarstugor (80 Bilder): Grillplats I Ett Hus, Färdiga Projekt För Genomförande Med Egna Händer, Trädgårdsalternativ Och Arrangemang På Verandan

Innehållsförteckning:

Video: BBQ För Sommarstugor (80 Bilder): Grillplats I Ett Hus, Färdiga Projekt För Genomförande Med Egna Händer, Trädgårdsalternativ Och Arrangemang På Verandan

Video: BBQ För Sommarstugor (80 Bilder): Grillplats I Ett Hus, Färdiga Projekt För Genomförande Med Egna Händer, Trädgårdsalternativ Och Arrangemang På Verandan
Video: best outdoor kitchen design ideas for backyard kitchen 2024, Maj
BBQ För Sommarstugor (80 Bilder): Grillplats I Ett Hus, Färdiga Projekt För Genomförande Med Egna Händer, Trädgårdsalternativ Och Arrangemang På Verandan
BBQ För Sommarstugor (80 Bilder): Grillplats I Ett Hus, Färdiga Projekt För Genomförande Med Egna Händer, Trädgårdsalternativ Och Arrangemang På Verandan
Anonim

Familjens härd, även i antiken, ansågs vara en plats där hushållsmedlemmar samlades för att spendera tid tillsammans eller för att laga lunch eller middag. Idag sitter många också gärna med sina familjer, men alla kan inte skryta med att ha en öppen spis eller spis i huset, eller ännu mer i en lägenhet. Därför utrustar de oftast en grillplats precis i naturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Mycket ofta installeras en vanlig öppen spis i grillplatsen. Ugnens huvudsyfte i detta fall är dock inte uppvärmning, utan tillagning av en mängd olika mat på öppen eld. Hela familjen samlas också runt eldstaden med nöje, så den fungerar som en plats som förenar nära och kära.

En grill för en modern sommarstuga skiljer sig från en enkel grill genom att den kan användas i alla väder . När allt kommer omkring är en sådan enhet väl skyddad mot vindbyar och regn, liksom från solens heta strålar. Det låter dig vara nära dig själv utan att oroa dig för säkerheten, liksom möjligheten att bli mättad med rök.

Eldstäder av denna typ är ofta färdiga med sten eller annat hållbart material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland annat är grillplatsen ett bra komplement till en sommarstuga eller ett lanthus. Det kommer också att ge dig möjlighet att koppla av efter hårt arbete i landet, medan du provar läckra rätter tillagade i eld.

Arrangemanget av en sådan zon är inte bara processen att installera ugnen .men också att välja de mest bekväma möblerna att sitta vid elden. Hjärtat i grillplatsen är dock härden, där alla slags delikatesser kommer att skapas. Grill jämförs ofta med en grillpanna eller en fullvärdig utomhus spis, men de skiljer sig alla. De är värda att prata om för att få en klar förståelse för vad som exakt måste installeras på platsen i grillplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brazier

Detta är en mycket enkel struktur, som vanligtvis är stål eller gjutjärn. Den har formen av en rektangel med små hål i botten. Köttet tillagas på spett. Det är dock omöjligt att justera höjden på deras placering. På grund av detta är det inte särskilt bekvämt att steka kött eller grönsaker på ett spett. Detta alternativ är mer lämpligt för dem som kommer att vila på webbplatsen då och då. I andra fall är det bättre att fastställa något mer grundläggande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grill

Det är en stor stekpanna med ben. Den har också en grill och ett lock. Med grillen tillagas maten över en eld, och det görs också rökta produkter. Detta är inte heller det bästa alternativet för att ordna en fullfjädrad plats att koppla av på platsens bakgård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tandoor

Detta alternativ från öst blir mycket populärt i vårt område. Dessutom blir det inte svårt att göra det.

Med tandoor kan du laga inte bara kött eller fisk, utan också baka bröd.

Bild
Bild
Bild
Bild

B-B-Q

Det mest praktiska och funktionella sättet att laga kött eller grönsaker är grill. Mat tillagas på ett galler, vars höjd är lätt att justera. För de människor som inte har picknick ofta kan du använda grilltransformatorer i olika former. De är lätta i vikt, men de har mycket färre funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationära grillar är lite som trädgårdskaminer . Deras design inkluderar en brazier med galler som är perfekt justerbara i höjd. Det är möjligt att bygga dem av tegel av hög kvalitet. Bättre, naturligtvis, att välja en brandsäker sådan. Utformningen av en modern grill har också spjäll för att reglera luftflödet. Du kan också göra utrustning för bekvämare matlagning i naturen. Till exempel, fäst hyllor för rätter eller ordna ett utrymme för lager av ved.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att bygga en grillplats kräver naturligtvis mycket ansträngning och pengar. Men det finns stora fördelar att vinna. Detta är ett fullvärdigt utekök, som kännetecknas av hög brandsäkerhet och som har ett rör för att släcka ut rök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka är de bästa materialen?

För tillverkning av en grillplats är det tillåtet att använda olika material:

  • eldfasta tegelstenar som används för att lägga ugnen;
  • klinkersten, med vilken basen för eldstaden är gjord;
  • om grillen ligger under taket på lusthuset, kommer stockar och kantade brädor att behövas;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • takmaterial som används för vattentätning av fundamentet;
  • cement och sand för murbruk;
  • motstående material - tegel, sten eller kakel.
Bild
Bild
Bild
Bild

För varje byggnad eller en separat del av gården krävs en grund, en grillplats är inget undantag . Väggar kan vara av tegel eller block. Med hjälp av olika material kan du göra en baldakin av en ovanlig form, som gör att denna zon kan skilja sig från andra byggnader på platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När man börjar lägga härden är det möjligt att göra skär från några enskilda stenar, brickor eller tegelstenar av annan färg. Härden kan ha en uppsättning metall. Om gips används för det, kan vackra keramiska figurer sättas in i det medan det ännu inte har frusit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha hittat en lämplig plats måste du utrusta den ordentligt . Till att börja med måste du ta hand om trädgårdsvägarna, som kommer att vara gjorda av samma material som gården där bordet kommer att ligga. Kakel eller sten används oftast. I vissa fall är gården fylld med betong. Så du kan koppla av på din bakgård när som helst på året, utan rädsla för att regn eller smält snö kommer att förstöra din semester.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också zonera bakgårdsutrymmet - ena sidan är bra för matlagning och den andra sidan är bra för att vila och äta. Partitioner gjorda av olika material kan användas för att separera dem. De kan vara gjorda av trä och av metall i metall och till och med bambu. Valet av material beror på den stil som platsen är inredd i.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att anförtro konstruktionen av ugnen till specialister. För dess konstruktion krävs eldfast tegel och murbruk. Höjden på en sådan struktur är vanligtvis en meter. Två galler är fästa mellan dess väggar. En av dem är för kol, och den andra är för mat.

Efter att säsongen är över måste kaminen täckas med ett lock efter att gallren har tagits bort från den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välja en designstil

Grillområdet måste kombineras med alla byggnader på platsen med stil. Om trädgårdsvägar och stenbyggnader råder i landskapsdesign, är det bättre att ordna grillplatsen i samma stil. Det kommer att se väldigt trevligt ut.

När kaminen är placerad på en träplattform måste utrymmet runt den följaktligen vara av samma material. Men glöm inte trädets brandfarlighet, så det bör behandlas med speciell impregnering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av färger spelar också en viktig roll . Om bakgården är inredd i ljusa färger kan grillplatsen göras vit. Det kommer perfekt att kombinera med glansen av rostfritt stål, och kommer också att ge skönhet och friskhet till platsen där maten kommer att tillagas. Men om familjen har små barn är detta alternativ inte lämpligt. När allt kommer omkring, när barnet leker på gården, blir barnet smutsigt och lämnar märken på de vita väggarna.

Många föredrar också "naturliga" färger. Dessa inkluderar nyanser av brunt och grönt. På bakgården, omgiven av träd och blommor, ser grillplatsen, inredd i dessa färger, bäst ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilistiska riktningar skiljer sig också åt. Klassiker eller orientaliska teman är särskilt populära nu. Den klassiska stilen är alltid efterfrågad. Därför ser en diskret öppen spis och halvantika möbler bra ut på vilken plats som helst. Men med den östra riktningen är allt mycket mer intressant. I det här fallet, för dekoration av territoriet, kan du använda låga grillar eller spisar, samt originalväxter som bambu eller boxwood.

Bild
Bild
Bild
Bild

För modernismälskare är högteknologisk stil lämplig . I detta fall är MDF -paneler med en blank PVC -yta lämpliga för att dekorera platsen. Hörnens skärpa, stålets glans och minimalismen i allt ger grillplatsen ett snyggt och dyrt utseende. Det kommer inte att vara särskilt dyrt, men det kommer att se väldigt modernt ut. Du kan också göra en spis i form av en öppen spis eller ett slott. Detta kommer att lägga till ovanlighet i hela interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tomtinredning

Du kan dekorera området som är avsatt för grillplatsen på olika sätt. Dekorationer kan ha en uteslutande dekorativ funktion och vara funktionella och aktivt använda.

Om ägarna älskar att experimentera kan olika typer av fokus kombineras tillsammans . Detta kommer inte bara att intensifiera elden, utan det kommer också att förena olika kulturer. För att göra detta kan du zonera sajten, där varje zon kommer att ansvara för en specifik kultur. Kombinera till exempel en öppen spis med en tandoor. Detta får dig att känna dig som en resenär som sitter hemma. Du kan också dekorera den med smidda delar eller installera en bardisk på grillplatsen. Detta kommer att ge det ett klubbande utseende, och gästerna kommer gärna att tillbringa alla sina helger här.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ved kan du göra ett litet hus genom att lägga det av sten och dekorera brasan med några inslag av konstnärligt smide, vilket ger det ett klassiskt utseende. Även om platsen är mycket liten kan du fortfarande hitta ett rekreationsområde på den. Det är dock värt att överväga att designen ska vara harmonisk.

Möbler måste också väljas så att de matchar en viss stil . Materialen för den måste dock vara hållbara och klara dåligt väder. Det är bekvämt om borden och stolarna har en liten vikt, så att de vid dåligt väder enkelt kan överföras ensamma till ett särskilt avsett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre om det är plastmöbler, det är inte rädd för hög luftfuktighet, plus att det är väldigt lätt och kräver ingen särskild omsorg. Dessutom är dess färgschema väldigt varierande. Men om plasten utsätts för solljus under lång tid, förlorar den snabbt sin attraktivitet.

Smidda möbler ser vackra ut, särskilt om de kompletteras med ljusa och mjuka kuddar. Den kommer att hålla i många år och ger grillplatsen ett estetiskt utseende. Smidda saker är inte heller rädda för värmen, men samtidigt värms de upp snabbt, så det är bättre att hålla det under ett tak eller ett lätt tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika små saker, till exempel träpallar eller gamla däck, spelar en viktig roll för att skapa stil. De kan användas för att göra både dekorativa figurer och rabatter.

Med hjälp av barrträd eller små träd kan du skydda rekreationsområdet från nyfikna ögon .och gör det också till en tillflyktsort. Detta kommer att göra din semester mycket bekvämare. Ofta placeras behållare med olika örter runt omkretsen. Så läckra kryddor kommer alltid att finnas till hands. Och sådana lådor med gröna ser charmiga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte bort belysning. När allt kommer omkring kan sammankomster dra ut tills det är mörkt, och sedan hjälper lyktorna i hörnen på grillplatsen eller lysdioder som är dolda i trädkronorna medan de är borta på kvällen bekvämt och belyser hela territoriet. Du kan också dekorera webbplatsen med riktiga ljus. Det är sant att detta är en tillfällig lösning, eftersom de med väderbytet måste tas bort.

I vissa fall kan du till och med dekorera området med färgade kransar som kommer att muntra upp både barn och vuxna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och glöm naturligtvis inte trädgårdsfigurer eller dekorativa krukor. De kommer att vara ett bra komplement till webbplatsen, inredda i vilken stil som helst. Med hjälp av sådana små detaljer kan du markera designfunktionerna och utrusta det perfekta hörnet för en familjesemester.

Bild
Bild
Bild
Bild

Webbplatsens mått

Arrangemanget av grillplatsen beror till stor del på hur många gäster det kommer att vara och vilken typ av vila familjen föredrar. Till exempel, om företaget består av två eller tre personer, räcker det med en liten baldakin. Om gästerna är ofta förekommande och det alltid finns många, är det bättre att sätta ett lusthus som rymmer många människor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för komfort

När du börjar arrangera ett utrymme för en grill är det absolut nödvändigt att göra en preliminär plan. Med dess hjälp kan du förutse allt och beräkna mängden material som behövs för konstruktion.

Typen av webbplats beror på hur stor din webbplats är.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppen

En sådan plats skapas när det finns lite utrymme i den privata sektorn och det inte finns tid för friluftsliv. För sitt arrangemang kommer en liten bärbar grill att räcka. Ett litet bord med stolar, som bara är dolt av en baldakin, kommer att se bra ut. Det kommer definitivt att fungera som ett bra skydd och räddning från dåligt väder. I själva verket kan detta tillvägagångssätt också skapa en mycket mysig sittgrupp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd

För att organisera en sådan zon är det nödvändigt att göra en baldakin och väggar, samt komplettera den med en härd. Mycket ofta är det arrangerat på en terrass, på en veranda eller i ett rymligt lusthus. Det kan till och med förvandlas till en fullfjädrad ersättning för ett sommarkök eller matplats. Det kommer att vara mycket bekvämt att laga mat här, samt koppla av i alla väder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Universell

En sådan zon kallas på ett annat sätt en transformator, eftersom den förvandlas från en sluten zon till ett öppet utrymme, därför har den fördelarna med båda. Ett sådant område består av ramar av trä och metall. Detta är bekvämt, eftersom strukturen kan tas bort när som helst och flyttas till önskad plats med rörliga eller förändrade väderförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uteplats

Detta är namnet på ett rum som ligger på gården eller utomhus. Det är ofta fäst vid de intilliggande väggarna i bruksbyggnader. Platsen visar sig vara mycket avskild, där kan du installera vilken härd som helst och göra ett skjul.

Oavsett vilket projekt som väljs är det värt att komma ihåg vissa rekommendationer. För det första, på din webbplats kan du inte bara installera en grillpanna, utan också bygga en fullvärdig grillugn med dina egna händer. Någon av dessa källor till öppen eld bör inte vara för nära ditt hem, men inte för nära samtidigt, annars blir det obekvämt att bära matlagad mat eller ta ingredienser från köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att överväga att grillen ska vara placerad långt från staketet ., särskilt om de är gjorda av trä eller andra brandfarliga material. Det blir väldigt bra om det finns en vattenförsörjning i närheten. Det är trots allt väldigt bekvämt att tvätta smutsiga diskar utan att gå långt från picknickområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Mycket ofta, för att fly från stadens rörelse, föredrar ägarna att vila i ett hus eller på landet. Och frågan uppstår omedelbart om arrangemanget av en plats för matlagning och mottagning av gäster i frisk luft. Du kan lösa detta problem genom att organisera en grillplats, som perfekt kombinerar alla önskemål från ägarna. Här är några bra exempel på hur du kan göra allt detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste och mest mångsidiga alternativet är en grillplats som ligger under en baldakin . I det här fallet tjänar det naturligtvis en mer dekorativ funktion, eftersom taket är som ett trägaller. Den vilar på träpelare som passar perfekt in i landskapsdesignen på platsen. Själva härden är en stor stenkamin. Det har inte bara en plats för matlagning, utan också fullvärdiga hyllor av samma sten.

Mittemot denna härd är en plats för vila med ett stort företag. Det finns ett bord i mitten omgiven av mjuka soffor. Här kan du sitta i sällskap med släktingar eller vänner. Förekomsten av dekorativa bagateller är också glädjande för ögat. Först och främst är det krukor med färska blommor, liksom antikstyliserade ljusstakar.

Bild
Bild

I vissa fall kan bakgården utrustas med en matplats. I detta fall används utomhusutrymmet med maximal nytta. Det finns en hörnkamin här. I själva verket är detta en komplett öppen spis. Det är till och med dekorerat på ett speciellt sätt - inte bara med en klassisk kamin, utan också med en spektakulär reliefbild.

Precis som i föregående fall ligger matplatsen mittemot härden . I det här fallet är det rymligare. Möblerna är också smakfullt utvalda - snygga fåtöljer och ett bord med böjda ben kombineras perfekt med alla andra detaljer.

Detta arrangemang av grillplatsen är mycket genomtänkt. Det är inhägnat av ett grönt staket från nyfikna ögon, så här kan du känna ensamhet. Ingen kommer att störa varken sammankomsterna eller den vanliga vilan.

Bild
Bild

Det sista alternativet är en grillplats, som inte är avsedd för högtider, utan för enkel avkoppling i sällskap med de närmaste. Eftersom själva spisen tar mycket plats finns det inte mycket ledigt utrymme kvar för att ordna den färdiga matsalen. Därför måste du begränsa dig till det minimum som krävs. Till exempel en gungstol och en solstol.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt själva spisen . Det är tillräckligt stort och består inte bara av en matlagning, utan också av ett "hus" för ved och en liten höjd som ersätter ett bord. Allt detta är tillverkat av ett material, vilket får allt att se väldigt snyggt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att inrätta en grillplats är en intressant process där du kan visa din kreativa fantasi. Det är lätt att utrusta det exakt för dina behov, även om det inte finns så mycket plats på webbplatsen.

Rekommenderad: