Rökhus I Rostfritt Stål: Alternativ I Rostfritt Stål 2 Mm Tjock, Rund Resemodell Med Vattentätning, Finska Från Hanhi Och Andra Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Rökhus I Rostfritt Stål: Alternativ I Rostfritt Stål 2 Mm Tjock, Rund Resemodell Med Vattentätning, Finska Från Hanhi Och Andra Tillverkare

Video: Rökhus I Rostfritt Stål: Alternativ I Rostfritt Stål 2 Mm Tjock, Rund Resemodell Med Vattentätning, Finska Från Hanhi Och Andra Tillverkare
Video: I regret that I did not do it earlier! Very useful thing! 2024, April
Rökhus I Rostfritt Stål: Alternativ I Rostfritt Stål 2 Mm Tjock, Rund Resemodell Med Vattentätning, Finska Från Hanhi Och Andra Tillverkare
Rökhus I Rostfritt Stål: Alternativ I Rostfritt Stål 2 Mm Tjock, Rund Resemodell Med Vattentätning, Finska Från Hanhi Och Andra Tillverkare
Anonim

Rökhus i rostfritt stål är en typ av rökanordning. Många människor älskar rökt mat, så de undrar ofta hur man väljer rätt modell. Först och främst måste du bekanta dig med designens funktioner och fördelar.

Funktioner och Fördelar

Rökstugan i rostfritt stål har en lista med fördelar, varför denna produkt är en favoritrökning.

Fördelarna inkluderar följande egenskaper:

  • hög styrka;
  • lång livslängd;
  • låg känslighet för sot;
  • varma och kalla rökningsalternativ;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • modellens rörlighet;
  • designen anses vara säker;
  • motståndskraft mot rost;
  • enkel vård;
  • enkla bruksanvisningar.
Bild
Bild

Varje rökhus innehåller följande komponenter:

  • rökningskammare;
  • eldstad;
  • skorsten.

Följande poster kan hänföras till hjälpelementen:

  • dörr;
  • styranordningar;
  • gitter med krokar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett rökhus i rostfritt stål kan ha en vattentätning, som många kallar ett hydrauliskt lås. Han är ansvarig för att förhindra att luftmassor kommer in i själva rökrummet. Det håller också rök och lukt borta från det. Den första egenskapen utesluter antändning av sågspån, och den andra ger bekvämlighet vid tillverkning av rökta produkter hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana produkter är alltid mobila och lätta.

De innehåller:

  • förseglad metalllåda utrustad med handtag;
  • ett lock med ett rör för att släcka ut rök (platta, halv-ovala och triangulära alternativ finns att sälja);
  • två gitter, som är placerade på två nivåer;
  • en termometer kan finnas i locket.
Bild
Bild

En eldstuga med skorsten i rökhus med vattentätning finns inte. Sågspån med spån placeras på kammarens botten. Rök avges genom ett hål i locket.

Om du lagar mat hemma måste du sätta en speciell slang på röret och föra den utanför huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Ett hemrökhus kan vara av olika typer. Till salu finns det en två- eller enradig design, vars galler är gjorda av rostfritt stål. Eftersom materialet inte rostar fastnar produkterna inte vid det, vilket talar om enkel skötsel. Det finns ett runt rökhus till salu. Det används vanligtvis för kall eller varm rökning hemma. De är små i storlek vilket gör dem enkla att passa i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rektangulära produkter med vattentätning är populära . De är lätta att använda, har en liten storlek, på grund av vilka de kan användas som ett campingrökhus för fisketurer, grillar och andra evenemang. Vanliga hushållsalternativ är också gjorda av rostfritt stål, utrustade med ett tätt lock utan vattentätning. Sådana modeller kännetecknas av en cylindrisk form. På marknaden finns också ett vertikalt rökhus av icke-magnetiskt stål. Materialet har en identisk sammansättning med stål, vilket var populärt i Sovjetunionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla modeller på marknaden har en pall. Det är ett oumbärligt element i designen, eftersom det skyddar chipsen från saften från produkterna. I avsaknad av en bricka kommer du att ställas inför en situation där saften börjar ulma och förstöra hela tillagningsprocessen. Vid tillverkning av ett rökhus används stålplåtar, vars tjocklek är 2-3 mm. Om väggtjockleken är mindre än 2 mm, kommer produkten att deformeras vid uppvärmning och snabbt misslyckas.

En tjocklek som överstiger 3 mm kan inte förbättra rökhusets funktionalitet, men kostnaden för sådana produkter kommer att ökas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Dimensionerna på det rostfria rökhuset anses vara en fördel med dessa produkter. Du kan välja vilken storlek och vikt som passar ditt ändamål. De optimala måtten på produkter med vattentätning är: 500 * 300 * 300 mm med en vikt på 12 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av populära märken

Rökhus i rostfritt stål tillverkar olika märken. När du väljer bör du noggrant läsa egenskaperna hos modellerna, samt studera kundrecensioner.

Bild
Bild

Det finska företaget fick många positiva recensioner Hanhi -märke … Tillverkaren erbjuder Hanhi 20L -modellen, som är en modern produkt i rostfritt stål. Rökhuset kan användas hemma och utomhus. Enheten är utrustad med en vattentätning, vilket gör att köket inte kommer att fyllas med matlukt. Med en bimetallisk termometer kan du styra temperaturen. Denna modell är ganska vanlig, vilket framgår av många kundrecensioner. Användarna är nöjda med pris-kvalitet-förhållandet, liksom enhetens praktiska form, användarvänlighet och underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rökhus från det finska företaget "Suomi " erövrade marknaden och gjorde många människor glada. Tillverkaren erbjuder sin publik produkter av rostfritt stål, vars tjocklek är 2 mm. Detta tillstånd utesluter bränning av produkter. Nöjda konsumenter noterar att enheten röker utan rök, medan man lagar mat hemma känns ingen lukt. Modeller av detta märke är lämpliga för matlagning på vilken spis som helst. Rökhus behåller sitt attraktiva utseende under hela driftstiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inhemsk tillverkare "Eat-Koptim " är engagerad i försäljningen av dessa produkter, med hjälp av vilka alla kan delta i varm eller kall rökning. Varumärket har funnits på marknaden i mer än 10 år och erbjuder sin publik de optimala varianterna av rostfria rökare, bland vilka alla kan hitta sin egen version. Företaget har en egen produktionsanläggning i Moskva, på grund av vilken det är möjligt att utföra en individuell order enligt kundens ritningar. Kunder gillar det individuella tillvägagångssättet, så de vänder sig ofta till denna tillverkare med sina skisser. Modellen med vattentätning av icke-magnetiskt stål av klass Aisi 201 fick många positiva recensioner. Den har en matt yta.

För finsmakare av spegelytor finns ett rökhus Aisi 430 till salu.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Du kan göra en rökanordning av rostfritt material med dina egna händer. För arbete måste du skära rostfritt stål till de mått du behöver. Du kan välja alla parametrar som krävs för din användning. Om vi pratar om storleken på ett genomsnittligt rökhus, där du kan röka två höns åt gången eller ordna två rader med trumpinnar eller fisk, måste ha följande dimensioner:

  • längd - 700 mm;
  • bredd - 400 mm;
  • höjd - 400 mm.
Bild
Bild

När du har skurit stålet måste du göra en söm. Använd argonsvetsning för detta ändamål. Det måste finnas hål i locket för rökutlopp. Gallren bör också vara av rostfritt stål. Fettbehållaren ska placeras ovanför sågspånbehållaren. Du kan utrusta den med ben. Detta är mycket bekvämare än att skapa hyllor som gör det svårt att rengöra. För att förhindra att bakväggarna deformeras från exponering för höga temperaturer, välj ark med tillräcklig tjocklek och se också till att svetsningen är av god kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att utföra dessa steg kan du med egna händer skapa ett rökhus som kommer att tjäna länge och njuta av godis av kycklingkött, korv och andra delikatesser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsexempel

Du kan installera rökeriet på olika sätt. De flesta modellerna har ett stativ, tack vare vilket du kan använda strukturen på en gas- eller elspis, eller röka kött i en sommarstuga, utomhus på en eld. Bekväm struktur bidrar till att rökhus är mycket efterfrågade och nästan universella. På grund av sin storlek kommer rökeriet lätt att passa i bagageutrymmet på en bil, vilket ger plats för campingartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

För att njuta av lite fisk eller kyckling hemma eller i din sommarstuga måste du bekanta dig med hur du använder ny utrustning i ditt kök. Att använda rökt kött är enkelt, men några knep hjälper dig att göra rökt kött ännu mer utsökt.

Chips måste finnas i botten av strukturen. För att underlätta rengöringen lägger du chipsen i en oslutad foliepåse. Kasta förpackningen när du har lagat klart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material från alla fruktträd kan användas som chips:

  • med hjälp av aprikos fick köttet en delikat doft och sötaktig eftersmak;
  • körsbär kan ge livsmedel med en unik doft;
  • äppelträdet anses vara det bästa valet om du vill få rök utan doft;
  • plommonen är mer aromatisk än äppelträdet, men kan inte konkurrera med körsbären;
  • Om du vill ge köttet en träig smak, använd asp, ek eller al.
Bild
Bild

När du lägger chipsen på botten måste du placera pallen. För att göra rengöringen enklare, linda den i folie. Sedan måste du sätta matstället. Glöm inte att pensla den med solrosolja. Nu kan du lägga locket på rökaren och fylla luktfällan med vatten. Rökhuset är klart för användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur och med vad ska man tvätta?

Det finns flera sätt att rengöra en rökare i rostfritt stål. Det rekommenderas att tvätta produkten direkt efter tillagning, eftersom det är mycket lättare att rengöra färska kolavlagringar. Du måste ta bort gallret med pallen, ta bort askan. Torka sedan av fettet på locken med en handduk. Nu kan du sätta tillbaka pallen och fylla den med vatten och tvättmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att använda följande produkter:

  • rengöringsmedel "Shumanit" i form av en spray;
  • specialberedningar Alkalinet 100 och Kenolux Grill;
  • beredning för avfettning av AV A 11;
  • Faberlik Grizli -rengöringsmedel.

Dessa preparat syftar till rengöring av rostfria produkter och utmärks av hög kvalitet. Efter en timme kan du torka av rökarens yta med en svamp och skölja under rinnande vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också få bra resultat med hjälp av mekaniska metoder:

  • en speciell borste avsedd för metallytor rengör gallret väl;
  • du kan använda en motoriserad borste för att rengöra Boyscout 61255 -grillen;
  • vissa användare använder en rund metallborste som är fäst på en liten kvarn.

Med hjälp av dessa metoder kan du återställa ditt rökhus till sitt ursprungliga utseende.

Rekommenderad: