Shashlik Maker (50 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Stationära Alternativ För Ett Tegelhus Och En Bärbar Hopfällbar Picknick, Steg För Steg Guide, ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Shashlik Maker (50 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Stationära Alternativ För Ett Tegelhus Och En Bärbar Hopfällbar Picknick, Steg För Steg Guide, ägarrecensioner

Video: Shashlik Maker (50 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Stationära Alternativ För Ett Tegelhus Och En Bärbar Hopfällbar Picknick, Steg För Steg Guide, ägarrecensioner
Video: Jaktstart och afterhunt! 2024, Maj
Shashlik Maker (50 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Stationära Alternativ För Ett Tegelhus Och En Bärbar Hopfällbar Picknick, Steg För Steg Guide, ägarrecensioner
Shashlik Maker (50 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Stationära Alternativ För Ett Tegelhus Och En Bärbar Hopfällbar Picknick, Steg För Steg Guide, ägarrecensioner
Anonim

För att laga kött över en eld använder många människor färdiga metallgrillar. Men en sådan produkt kan försämras ganska snabbt. Det är lätt att förhindra detta, det räcker med att göra en kebabtillverkare själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Detta koncept kom till oss från Kaukasus. Om du fördjupar dig i enhetens historia kommer du att märka att uppfinningen av grillen tillskrivs USA. Det finns dock många arkeologiska källor från den gamla östens tid, vilket indikerar att detta är en orientalisk term. Det ungefärliga värdet är en rundad kopparpanna. De hade oftast lock och bärhandtag. När du gör en grill med dina egna händer bör du komma ihåg ett antal funktioner relaterade till säkerhet och andra viktiga aspekter.

Tänk först på funktionerna och fördelarna med en grill med tak . Det gör det möjligt att applicera det i alla väder, vilket är mycket viktigt för områden med oförutsägbara och föränderliga förhållanden. En sådan produkt kan vara både stationär och bärbar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nära en så stor grill med skydd mot vädret kan du alltid hålla värmen, vilket är en mycket viktig faktor. Det bör inte glömmas bort att det är nödvändigt att placera en shashlikmaskin bort från ett bostadshus, växter och lättantändliga material. För att göra detta rensas området i området där grillen är installerat från växter, marken runt kan läggas ut med beläggningsplattor och omges av ett litet metallstaket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Det ska sägas att matlagning av kött på öppen eld är mycket godare och hälsosammare än på en vanlig spis.

Till att börja med, låt oss ta reda på den allmänna klassificeringen av olika grillmakare och göra en kort beskrivning av dem

  • Brazier - det här är en metalllåda med höga väggar, på vilka spett eller en grill är installerad. Under det senare finns det vanligtvis ett värmestativ, i vilket kol och aska hälls. Produkten är monterad på metallben och kan enkelt demonteras.
  • Grill - skiljer sig från den första i en rund form och ett stationärt galler med lock. Produkter bakas i den. Ibland elektriska.
  • B-B-Q - en komplicerad version av den tidigare modellen. Förutom grillen och spetten använder den också en grillspett. Det placeras vanligtvis på webbplatsen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kebabtillverkare - praktiska redskap för tillagning av kött. Den kan vara elektrisk och användas inomhus.
  • Rökeri - en metalllåda med lock, vars botten är täckt med sågspån. När de värms upp bildas rök, vilket ger produkterna en specifik doft.

Det bör noteras att grillmakare för sommarstugor och hemma är både professionella och amatörer, piskade. Bland de hemlagade alternativen kan man notera mönster från en plåtburk av metall, från en fat eller till och med från en trädgårdskärra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheter för tillagning av kött är indelade i bärbara, mobila och stationära. Mer professionell shalychnitsy är gjord av tegel, nya eller begagnade. Sådana modeller är bra för ett lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av grillsorterna är en elektrisk grill . En elektrisk shashlikmaskin är en enhet som används för värmebehandling av kött. På grund av den roterande mekanismen tillagas köttet jämnt. Förresten spettarna är ordnade, sådana grillar är horisontella och vertikala.

Ett av kriterierna för att välja kebabtillverkare är hennes rörlighet. Denna enhet för tillagning av kött kan vara både stationär och bärbar eller bärbar.

Den stationära grillen är populär i förortsområden. I det här fallet kan du göra ett riktigt konstverk med smidda element från en vanlig grill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den bärbara grillen används ofta på utomhusresor . Denna vikningsdesign är mycket mobil, men har samtidigt sina egna nackdelar. Det är nämligen omöjligt att laga en stor mängd mat på kort tid.

Om du behöver en grill för en lägenhet, och du ska laga kött på balkongen, är i detta fall ett litet och vikbart alternativ väl lämpat.

När det gäller grillen är de också indelade i mobila och stationära. Det finns också gasgrillar, som oftast används på offentliga cateringställen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och former

Dimensionerna och utformningen av en kebabtillverkare kan variera mycket beroende på varför och var det behövs. Den kan vara liten, medelstor eller stor. Allt beror på destinationen och platsen. Grillens huvudform för tillagning av kött är rektangulär. Men du kan alltid tänka på något mer intressant. Från en mängd olika material till hands, vare sig det är en gammal vagn eller ett metallfat, får du ett unikt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

Det måste betonas att, enligt kundrecensioner, är den vertikala elektriska shashlikmakaren mycket bekväm och snabb om du vill laga kött snabbt och för ett stort företag hemma. Men för att gå ut i naturen passar en vanlig grill bäst.

Om vi analyserar betyget för tillverkare av elektriska BBQ -grillar när det gäller pris och kvalitetsförhållande, kan du göra följande lista:

  1. Kitfort KT-1405;
  2. Maxwell MW-1990 ST;
  3. Le GB 3313;
  4. Kitfort KT-1402.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en kebabtillverkare måste du utgå från det syfte du behöver det för och exakt var du oftast kommer att använda det. Du bör också bestämma förhållandet mellan pris och kvalitetskriterier. Inte alltid den högsta kvalitet och bästa grillen kommer att kosta mer än alla andra.

När du väljer en grill bör du förstå vilken metall den är gjord av. Om denna modell har aluminiumben, kommer en sådan grill att vara opålitlig. En instabil brännare är trots allt farlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt är det bäst att välja rostfritt stål som material för en bärbar grill. Ståltjocklek - 1–1,5 mm. Annars kommer du inte att kunna laga fullt stekt kött i en annan grill. Dessutom beror enhetens livslängd på väggtjockleken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Om du bestämmer dig för att göra en brännare själv, bör du vara uppmärksam på ett antal aspekter: djup, lufthål, brännarens dimensioner och urtag för spett.

Grilldjupet gör att du kan bestämma rätt mängd värme för köttet och placera det på önskad höjd . Luftventilerna bestämmer ett konstant luftflöde, vilket håller värmen på en given nivå.

Först och främst är ritningar förberedda. Då bör du välja konstruktionstyp. Efter allt ovanstående bestäms de med valet av byggmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialval

När man gör en kebabmaskin med egna händer använder de vanligtvis värmebeständigt tegel, vilket är det vanligaste byggmaterialet. Tillverkare av tegelstenar kan också täckas med keramiska plattor ovanpå. Vid behov kan lerbruk också användas, vilket avsevärt minskar cementförbrukningen.

När du bygger en tegelgrill behöver du också sådana byggmaterial som cement, sand, lera, medelkrossad sten, brädor och armeringsjärn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och tillbehör

Vid tillverkningen kommer du förmodligen att använda följande verktyg: galler, linjal och måttband, bajonettspade, spatel och murslev, betongblandare, sikt för siktning av sand, byggnivå, spade, samt en behållare för blandning av murbruk. Du behöver också en gummiklubba och snöre.

Det bör noteras att om du använder en elektrisk grill, är huvudkomponenten när du väljer värmeelementet inuti det, vilket avgör kvaliteten på tillagning av kött.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utveckling av ritningar

I beräkningsstadiet och byggandet av en krets kan du vända dig till färdiga alternativ eller försöka göra det själv. Samtidigt, glöm inte normerna för brandsäkerhet.

Bild
Bild

Byggprocess

Under konstruktionen bör du vara uppmärksam på typen av tegel. Steg för steg börjar vi uppfylla alla nödvändiga recept.

Kebabtillverkaren är installerad på grunden . För att göra detta måste du gräva en grop två bajonetter djupt med en spade efter att tidigare ha rensat platsen. Sedan körs pinnar in och repet dras. Botten är täckt med sand och grus, som sedan tampas. Med hjälp av brädor är det nödvändigt att bygga formen.

Sedan börjar de göra en tegelbas för den blivande kebabtillverkaren. Det är också nödvändigt att välja en plats, med hänsyn till faktorer: avstånd från olika byggnader och växter, närvaron av en vattenkälla i närheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Det rekommenderas att utrusta området runt grillen för en bekväm tidsfördriv. För att göra detta kan platsen runt grillen läggas ut med kakel, ett lusthus, bänkar och liknande kan byggas.

För enkel användning av grillen placeras infällbara eldfasta ark i botten, på vilka ask och sot kommer att hällas.

Bild
Bild
Bild
Bild

En liten ansträngning, färdigheter och tid gör att du kan göra din egen grill för ditt hem eller sommarstuga, vilket kommer att ge dig nöje på sommaren och vintern. Och om den här strukturen finns på din webbplats, kommer ett mysigt hörn att dyka upp i ditt hus för en fantastisk tidsfördriv.

Rekommenderad: