Gör-det-själv Gipsspis (81 Bilder): Steg-för-steg-instruktioner För Att Göra, Hur Man Gör Ett Dekorativt Alternativ, Exempel I Vardagsrummet

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Gipsspis (81 Bilder): Steg-för-steg-instruktioner För Att Göra, Hur Man Gör Ett Dekorativt Alternativ, Exempel I Vardagsrummet

Video: Gör-det-själv Gipsspis (81 Bilder): Steg-för-steg-instruktioner För Att Göra, Hur Man Gör Ett Dekorativt Alternativ, Exempel I Vardagsrummet
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, April
Gör-det-själv Gipsspis (81 Bilder): Steg-för-steg-instruktioner För Att Göra, Hur Man Gör Ett Dekorativt Alternativ, Exempel I Vardagsrummet
Gör-det-själv Gipsspis (81 Bilder): Steg-för-steg-instruktioner För Att Göra, Hur Man Gör Ett Dekorativt Alternativ, Exempel I Vardagsrummet
Anonim

Från en lyxartikel blir eldstaden ett populärt sätt att dekorera interiören. Många människor som vill installera det hemma mötte problemet med att stärka grunden för tunga tegelkonstruktioner. Tillkomsten av elektriska och bioeldade eldstäder har utökat deras tillämpningsområde till stadslägenheter.

Tillverkare erbjuder ett brett utbud av portalmodeller . Gips har stora möjligheter för konstruktion av lätta modifieringar. Gipsskivkonstruktioner låter dig dekorera eldstaden efter din smak och förmåga: natursten, kakel, eldfast plast. Genom att göra en portal med egna händer kan du ge den vilken form och storlek som helst. Lätt, icke brandfarlig och hållbar ram kommer att ligga till grund för bra designlösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Eldstäder skiljer sig åt i funktionella egenskaper. Verkliga eldstäder - värmeenheter för fast bränsle eller gas - kräver en skorsten, dragorganisering, bränsletillgänglighet, ventilationssystem. Portalen för denna typ av öppen spis är gjord av gjutjärn, stål, tegel, natursten. Dessa material har hög motståndskraft mot långvarig exponering för höga temperaturer, gips har inte sådana egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kaminen i gipsskivor är en portal i form av en riktig härd , men inuti förblir strukturen ihålig, vilket inte tillåter användning för fast bränsle eller gasugnar. Utseendemässigt skiljer sig en sådan portal, med lämplig efterbehandling, inte från en traditionell fyllig eldstad. Gipsskivor används för att ordna dekorativa portaler och för att placera en elektrisk eller biopeis inuti en struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att bygga en dekorativ eller villkorad portal för en öppen spis med egna händer är en ganska enkel teknisk process. En ram är uppförd från en metallprofil eller trästänger, ovanifrån sys den med gipsskivor enligt konstruktionens mönster. För beklädnad används sticklingar från ett helt ark, som har dimensioner på 1, 2 - 1, 3 meter i bredd och 2, 5 - 4, 8 meter i längd.

Beroende på ramens storlek används också konstruktionsrester av fuktbeständig gipsskiva . Gipsets tjocklek väljs baserat på erforderlig bärlast. Om detta är en enkel nisch som sticker ut från väggplanet för att berika videon av inredningen med ett dekorativt präglat element, då görs alla plåttjocklekar. Om man använder övre spisens övre yta för att rymma tunga och skrymmande föremål, till exempel ett akvarium, krävs en gipsväggstjocklek på 20-24 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av portaler för eldstäder som inte har skorsten, men som har ett värmeelement är elektriska och bioeldade eldstäder. För dem använder de också gipsskivor. En värmebeständig analog används här, den skiljer sig i sin sammansättning. De eldfasta egenskaperna förstärks av ett speciellt lager av lera och glasfiberarmering. I den mellersta delen är arket utrustat med kristalliserat vatten upp till 20 viktprocent av materialet. Utåt är det lätt att särskilja det med kartongens rosa färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Värmebeständig gips är ett utmärkt material för bio och elektriska eldstäder. Standardarkstorleken är 1,2 x 2,5 m, tjockleken är 12,5 mm. Bladets vikt är 25 kilo, materialets struktur och sammansättning är miljövänlig, kan användas i alla bostadsutrymmen.

Gips är grunden för alla efterbehandlingsmaterial: det kan vara dekorativt gips, måla med inre färger, vända mot keramiska plattor, marmor, dekorativ sten, metalllameller, stuckaturrosetter. Ramen låter dig dölja kommunikation inuti för anslutning av en elektrisk eldstad eller en belysningsenhet inuti eldstadsportalen. Portalens form beror på den valda designstilen. En minimalistisk öppen spis kan ha en enkel rektangulär form utan ytterligare element. Imitation av rustika franska eller skandinaviska eldstäder kräver konstgjord stenbeklädnad. Den klassiska portalen är avslutad med inslag av naturlig eller konstgjord marmor eller stuckatur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således påverkar en uppsättning efterbehandlingsmaterial kostnaden för en byggnad. Innan arbetet påbörjas är det värt att studera installationstekniken för en eller annan typ av finish. Förutom de tekniska egenskaperna hos olika material, deras överensstämmelse med platsen där eldstaden kommer att byggas. Fördelen med dekorativa och elektriska eldstäder är att deras konstruktion inte kräver pappersarbete för bygglov. Strukturen kan placeras på valfri lämplig plats i lägenheten. Du behöver bara bestämma stillösningen för den falska eldstaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och design

Typen av öppen spis beror på dess plats i rummet. Metoden för vidhäftning till stödstrukturen bestämmer ramens utseende, förbrukningen av efterbehandlingsmaterial. Vid bestämning av platsen, rummets storlek, takets höjd, arrangemanget av möbler för visuell kontemplation beaktas. Eldstaden är installerad på en sådan plats att den inte stör rörelsen hos invånarna.

Dekorativa portaler är:

  • väggmonterad;
  • hörn;
  • ö.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggmonterad - ligger nära en av väggarna. För en bra utsikt krävs mycket utrymme, därför är det opraktiskt att placera en öppen portal längs en av väggarna i små rum. Den väggmonterade eldstaden spelar rollen som huvud accent i inredningen; soffor och fåtöljer är placerade runt utsiktspunkten. En imitation av en levande eld eller en biobränsle spis kommer att samla hela familjen, det ska finnas tillräckligt med utrymme framför eldstadens fasad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gipshörnportaler placeras mellan två intilliggande väggar . Rummets yta kan vara valfri. Även i ett litet vardagsrum eller sovrum tar denna struktur inte mycket plats. En sådan öppen spis kan utrustas med en dekorativ skorsten för att skapa en bild av en riktig härd. Strukturella stöd på två väggar tillåter användning av även tunga efterbehandlingsmaterial. Hörn eldstäder är en mycket vacker design detalj. Möbler runt är installerade i en halvcirkel, vilket ger komfort i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ö -eldstäder är ganska omfattande strukturer. Deras konstruktion kräver erfarenhet och kunskap om byggnadsstrukturer. Materialförbrukningen för denna modell är störst, eftersom portalen är gjord från fyra sidor. Rummet för dem ska vara rymligt. Portalen ska inte placeras i ett område med aktiv trafik. Vassa hörn kan orsaka blåmärken, särskilt i barnfamiljer.

Sammansatt blir ön eldstäder hjärtat i vardagsrummet , tjänar till zonindelning och är synliga från alla punkter i rummet. Öspisen kan stödjas på golvet och nå en höjd av 1/2 eller 1/3 av rummets höjd. Konstruktionen av det andra alternativet uppförs från golv till tak, till exempel en kolonn med en öppning för en dummyhärd eller biopeis. Det tredje alternativet är möjligt tack vare en gipsskivkonstruktion, som fästs i taket och sjunker till önskad höjd, där en nisch eller en genomgående öppning bildas. Något av dessa alternativ ändrar utseendet på utrymmet och simulerar funktionella områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Portalen kan vara omfattande på en ö och mycket liten för väggdekoration. Sådana stiliserade spisdesigner löser problemet med att inreda ett rum. De är upp till 20 centimeter djupa och fungerar som en konsol som ska placeras ovanför konstpanelens eller tv: ns översta panel. Konstföremål eller elektronisk imitation av eld utan värmefunktion placeras i en grund nisch. Dekorativa ljus eller andra tillbehör för spisuppvärmning installeras ofta istället för eldstaden.

Kaminportalens utseende är en nyckelfaktor i inredningen . Låt oss komma ihåg det ryska uttrycket "att dansa från spisen", och i utformningen av lokalerna blir portalens form det ledande temat för den stilistiska lösningen. Samtida designtrender har gett temat eldstad en ny dimension. Portalernas ovanliga material och innovativa former är fantastiska. Denna dekorativa Art Deco -öppen spis är elegant, färdig med metallplattor och raderar den välbekanta bilden av härden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Små bostäder har lett till att en separat arkitektonisk stil har uppstått i utformningen av lägenheten. Små områden uppmanades att överge pretentiösa möbler, tyder på att det endast finns nödvändiga multifunktionella möbler. Färgen som används i dekorationen är vit. Det ökar visuellt storleken på rummet, men det har en viss amorfhet. För att skapa inredningsramen läggs bruna eller svarta färger till. Öppningsportalen har enkla rektangulära former, och bristen på inredning, svartvit nyans har blivit tecken på minimalism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För konstruktion av en portal i jugendstil är ramen gjord med släta böjningar . Nischen är dekorerad med smidda detaljer med blommiga element eller en färgad glasinsats med blommönster görs. En bakgrundsbelysning placeras bakom fönstret med glasmålning, som är anslutet till elnätet inuti den ihåliga strukturen. Bakgrundsbelysningen kan styras från fjärrkontrollen, ha olika ljusstyrka och färgsegmentlägen. Resten av inredningen är också utvald i jugendstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa falska gipsskivor med enkel rektangulär form är mycket enkla att installera. Exteriörmaterial spelar en stor roll för att ge konstnärliga kvaliteter till denna struktur. Konsoler har en liten yta, vilket innebär att du har råd med ett dyrare efterbehandlingsmaterial: granit eller marmor. Tillverkare erbjuder ett brett utbud av texturer och färger av både natursten och konstgjord sten. Det ursprungliga stylingschemat, användningen av kontrasterande färger skapar en atmosfär av afrikansk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att anstränga sig lite för att skapa ett verkligt konstverk i ditt hem. En grund portal är installerad på en piedestal, hela strukturen står inför flera typer av plattor från en ensemble, dessa kit kan hämtas i järnaffärer. Marmorerade plattor, keramiska paneler på sidopanelerna, topplatta med marmorlister ger ett dyrt utseende till eldstadsportalen. Målningar gjorda i akvareller, pastellfärger i eldstaden är igenkännbara inslag av jugendstilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Undertaket förvandlas strukturellt till en utskjutande gipsskiva. En rektangulär nisch är gjord i panelen för en dekorativ eldstad. Eldstaden har en platt ram, som kan målas i panelens färg eller markeras med kontrasterande färger. Dessa färger replikeras bäst i en rumsmiljö. Det räcker att eldstaden lägger till en eller två originaldetaljer för att förstöra de klassiska stereotyperna, flytta eldstaden i en vinkel till en annan - och de futuristiska egenskaperna hos den högteknologiska stilen kommer att dyka upp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den eleganta designen av eldstäder antar en enklare yttre form, men en komplex positionskomponent . Upphängda modeller är utbredda, sådana konstruktioner är bäst lämpade för utförande från gips. Ett komplext schema för en ram av en metallprofil måste vara utrustad med ett projekt och en beräkning av bärlasten, eftersom den upphängda portalen för en falsk eldstad måste tåla vikten av själva upphängningen, finishens vikt, föremål och Utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den klassiska väggportalen är enklare i konstruktiva termer. För komplexa eldfasta eldstäder är en skummodell färdigtillverkad. Det är bättre för nybörjare att studera samlingarna på byggarbetsplatser och bedöma deras kapacitet.

Hur gör man det själv?

Låt oss bekanta oss med en detaljerad beskrivning av konstruktionen av den enklaste strukturen för dem som vill göra en öppen spisportal med egna händer. Tänk på steg-för-steg-instruktionerna för att installera lådan. Du kommer att behöva lagra följande material: metallprofil, gips, borstar, metallnät, serpyanka, självgängande skruvar, spikspikar, en kniv med avtagbara blad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du behöver grafpapper, en byggnadsnivå och en lod, en triangel med en rätt vinkel

  • Det första steget är att bestämma platsen för eldstaden i rummet. Vi väljer form och funktion: för att installera en elektrisk värmare eller bio spis, för att ordna hyllor för dekorativa föremål eller placera en TV. Ramens höjd, bredd, komplexitet och konstruktiva innehåll beror på dessa uppgifter.
  • Nästa steg är att rita en skalritning av den framtida strukturen. Ritningen återspeglar ett diagram över en ram gjord av en metallprofil eller trästänger. I avsaknad av erfarenhet är det bättre att ta ett färdigt projekt som grund och göra nödvändiga ändringar i det. Till exempel, låt oss ta en ritning av en klassisk portal. Storlekarna tas som standard, de kan varieras efter behag.
  • Enligt den färdiga ritningen beräknas den erforderliga mängden profil och gips. För komplexa mönster är mönster i naturlig storlek gjorda av papper eller skum och prövas på väggen. Rita ett diagram över portalen med en penna på väggen och på golvet enligt mönstret och korrigera det vid behov. Enligt det korrigerade mönstret skärs delar ut från gips.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • De börjar installera ramen. Detta kräver gipsskivprofiler, självgängande skruvar och spikar. Profilen skärs i bitar av önskad längd och ramen monteras på väggen längs markeringslinjerna. Den övre skenan, taket på den dekorativa eldstaden och de två nedre horisontella skenorna är anslutna till de vertikala stolparna. Ytterstödets profilram på golvet är också gjord.
  • Nästa steg är att montera fasadramen och säkra den med tvärgående remsor. När du gör bågformiga element är det nödvändigt att göra snitt i profilens sidodelar i steg om 2 cm. Därefter böja profilen något med händerna. Vid otillräcklig styrka läggs förstyvningsmedel till från profilsektionerna. Alla arbetssteg styrs av en byggnadsnivå och en lodlinje för att undvika avvikelse från vertikalen. Detaljerna på förstyvningarna mäts och övervakas regelbundet för att säkerställa att deras placering är strikt i en vinkel på 90 grader. Detta kommer att säkerställa korrekt lastfördelning och kommer att bidra till den goda prestanda för den framtida strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Efter montering av ramen, placera ledningarna. Installera strömbrytare och uttag. Trådarna isoleras med korrugering och fästs på väggen på platser som sedan kommer att täckas med gips. Uttag och omkopplare för enkel och säker användning fixeras på synliga, tillgängliga platser. Här finns också elektronik för styrning av LED -belysningen från fjärrkontrollen.
  • Fortsätt till pläteringen av gipsskivor. Detaljerna skärs med en konstruktionskniv: kartongens yttre del skärs på framsidan, resten bryts. Böjda delar är skurna med en speciell gipsveggsåg. De färdiga delarna skruvas fast på ramen med gipsskruvar, som fixeras efter högst 15 centimeter. En hemlagad öppen spis anses vara beredd.
  • Kanterna på alla leder skärs i en vinkel på 45 grader till ett djup av 0,5 centimeter och limmas med en serpyanka. Serpyanka limmas på en speciell gipsskiva för gips. Därefter appliceras ett eller två lager primer. Efter torkning jämnas det översta lagret med kitt för att dölja defekter från självgängande skruvar och serpyanka-remsor. Torr kitt gnids med ett metallnät för hand för att förbereda eldstaden för efterbehandling.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyttiga råd från proffs

Att bygga en låda för en dekorativ portal kräver tålamod och vissa färdigheter; i det första steget kommer råd från proffs att vara till nytta. Den mest intressanta och konstnärliga delen av verket är avslutningen av den främre delen.

Det traditionella sättet att dekorera är tapetsering . Tapeter döljer bra ojämnheter i ytan, och ett lager kitt är tillräckligt. Bakgrunden väljs för att matcha väggarna från samma samling, med en kant med en prydnad för att dekorera fasaden. Möjligheten att klistra in lådan och väggarna med samma tapet ser bra ut bara i fashionabla eleganta interiörer - skandinavisk, minimalism, högteknologisk. I det här fallet är det bättre att föredra monokromatiska färger. En öppen spis täckt med blommig tapet eller monogram ser ut på sin plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man målar?

Ett mer föredraget sätt att avsluta en konstgjord eldstad är att måla. För detta appliceras en primer på det grova kittskiktet. Efter torkning utförs ett avslutande kitt, som gnids med ett finmaskigt nät tills ett jämnt, jämnt toppskikt erhålls. Detta följs av ytterligare ett lager primer för målning. Färgen appliceras i två eller tre lager, mindre ofta i ett.

Den nuvarande generationen vattenbaserade akrylfärger har god teknisk prestanda ., torkar snabbt, luktfritt, kan färgas i valfri nyans. Akrylfärgbeläggningen är inte rädd för fukt, tål flera våtrengöringar. Mer motståndskraftig mot yttre påverkan, temperaturförändringar, oljebaserad färg. När du installerar en eldstad med ett värmeelement är det nödvändigt att välja en komposition med en eldfast komponent. Interiör akrylfärg finns i blanka och matta versioner. Glans ger en vacker glans till ytan, om metoden för att måla under marmor används, där vackra fläckar skapas speciellt, måste du välja denna typ av färg. För klassiska eldstäder med stuckaturer är det bättre att fokusera på en matt struktur, det ger en silkeslen effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Målning är ett traditionellt sätt att dekorera en spis eller öppen spis. Med dess hjälp kan du få val av inredning, från konstgjord marmor till glänsande metallytor. Brons-, guld-, silverkomponenter används för att ge stuckaturen en förgyllningseffekt. Pilaster, rosetter och polyuretanskumlister limmas på den främre delen, målade i vitt, grönt eller blått. En gyllene remsa appliceras på mönstertråden med en tunn borste, det behöver inte vara helt jämnt. Små förändringar i förgyllningens bredd kommer att göra det handgjorda dyrt för en klassisk eldstad i palatsstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Portaler gjorda med tekniken "artificiell åldrande av ytan" ser mycket intressanta ut . Denna finish kommer att dekorera interiören i stil med chebi-chic, loft, Provence. Arbetstekniken är följande. Det första lagret är målat med en aktiv ljus färg. Efter torkning täck med pastellfärg. Du kan sedan applicera ett eller flera pastellskikt med en annan färg. Efter att ha väntat på fullständig torkning, gnugga ytan lätt med sandpapper så att de nedre lagren av färg börjar lysa igenom. En vintage eldstad kommer att se ut som den ädla antiken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgtekniker som patina och konstgjorda sprickor är värda att uppmärksamma. Patina är ett mycket tunt lager av blank guld-, silver- eller bronsfärg applicerad på basfärgen. Sedan gnids förgyllningen lätt med sandpapper, vilket skapar känslan av en mycket gammal värdefull sak. Konstgjorda sprickor - craquelure - görs genom att applicera flera olika färglager. Ovanifrån är allt täckt med en speciell lack, som spricker, höjer färglager bakom sig, en mycket intressant "antik" konsistens erhålls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man täcker ett rör?

Gips är ett unikt material, lätta strukturer gjorda av det är till stor nytta i inredningen. Ofta monteras en skorsten ovanför eldstadsportalen för att göra den mer autentisk, samt för att dekorera VVS -rören. Om vattenledningar kommer att placeras i lådan måste de målas eller testas för hållfasthet för att förbereda sig för bevarande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppningsplattan på eldstaden eller golvet monteras på grundval av den första konturen av ramen enligt markeringarna . Samma kontur av önskad storlek enligt ritningen från en metallprofil är monterad i taket. Sedan är dessa golv och tak anslutna med vertikala styrningar, som är förstärkta med förstyvningar. Skorstensramen färdigställs på samma sätt som portkroppen. Närvaron av en dekorativ skorsten kommer att lägga rustika funktioner till interiören. Den rustika öppen spis kommer att se väldigt snygg ut. Den optimala platsen för eldstaden med skorstenen är kantig. Det finns tillräckligt med utrymme för att skapa en imitation av en riktig eldbox.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brandsäker gips kan fungera som en ram för en riktig öppen spis när du behöver lätta på strukturen och inredningen kräver stora volymer.

För att bygga en låda runt en befintlig skorsten är det bättre att bjuda in en mästare. Det är nödvändigt att följa ett antal villkor för isolering av material från höga temperaturer och säker drift av strukturen. Själva skorstenen är nödvändigtvis isolerad med mineralull och behåller luftgap mellan strukturelementen. Belöningen kommer att vara en byggnad som kommer att ge inredningen soliditet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man inredningen?

Korrekt utförd kamin i gipsskivor i enlighet med alla tekniska krav är en mycket stark och hållbar struktur. Efterbehandlingsmaterial är också värt att välja en huvudsten mot sten eller tegel, porslinsgods eller marmor.

Den vanligaste tekniken för att dekorera en eldstad är kakel . Denna tradition går tillbaka till historisk tid, då fasaderna på kaminer och eldstäder dekorerades med kakel med ett reliefmönster - kakel. Idag är denna trend i inredningen igen populär. Prydnaden på brickan kan innehålla en tomt - idylliska scener eller ett blommönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kakel kan vara antingen vanligt eller färgat. I det senare fallet matchas färgen med väggens och golvets huvudton. Skönheten i kakelugnen är erkänd som det bästa konstverket för inredningen av palats och herrgårdar i adeln. Idag har alla råd att beundra denna konstnärliga typ av dekoration. Byggbranschen erbjuder ett stort utbud av plattor av denna typ i olika prisklasser, från handgjorda till industriella tillverkning av kvalitetsanaloger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bra sabya har rekommenderat konstgjord eller naturlig finishsten . Konstgjorda prover är bättre än naturliga marmor eller granit. Deras utseende är helt identiskt med det naturliga, men ytan är mer motståndskraftig mot stötar, tappar inte sin glans och repar inte. De kräver inga specialvårdsprodukter som marmor och är lätta att sköta med vanliga tvättmedel. Vikten av ett tunt lager av efterbehandling är flera gånger mindre än vikten av en helt öppen spis i sten eller tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kalksten eller murverk kommer harmoniskt att passa in i det inre av en lantgård i lantlig stil eller en stuga. Strukturens yttre tyngd kommer att lägga till soliditet och naturlig uttrycksfullhet. Detta material passar bra med trä och vanliga putsade väggar. Utformningen av lokalerna i skandinavisk, engelsk, medelhavsstil, samt inredning i loftstil kommer att kompletteras med en accent i form av en öppen spis, trimmad med sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marmor är ett bra kompositionselement för att skapa en klassisk inredning i lyxiga stilar - barock och art deco. Konstgjord eller äkta marmor och granit används ofta för att dekorera bänkskivor vid spisen. Den övre panelen är en plats för att placera konstföremål, minnesfotografier, buketter eller blomkrukor med färska blommor. Ett vackert och praktiskt alternativ att göra en MDF -bänkskiva eller klistra över med kakel. Du kan köpa en färdig panel med önskade dimensioner eller beställa önskad modifiering från verkstaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spektakulära exempel för inspiration

Valet av modell och finish på kakelugnen är en mycket viktig uppgift. Eldstaden ska bli kontaktpunkten för vardagsrummet. Vilken stil att välja, var man ska placera - effektiva och snygga designlösningar föreslår idéer.

  • Den inbyggda gipsskivkonstruktionen är portalen för en minimalistisk elektrisk eldstad.
  • En dekorativ öppen spis inbyggd i väggen betonar graciöst lätthet och konceptualitet i moderna designtrender.
  • Den inbyggda spisen i hörnet av huset organiserar utrymmet och tillför dynamik till den enkla miljön.

Rekommenderad: