Pallbod (20 Bilder): Hur Man Bygger En Pallstruktur Med Egna Händer, Steg För Steg Instruktioner, Intressanta Idéer

Innehållsförteckning:

Video: Pallbod (20 Bilder): Hur Man Bygger En Pallstruktur Med Egna Händer, Steg För Steg Instruktioner, Intressanta Idéer

Video: Pallbod (20 Bilder): Hur Man Bygger En Pallstruktur Med Egna Händer, Steg För Steg Instruktioner, Intressanta Idéer
Video: Bygg egen högtalare - del 1 2024, April
Pallbod (20 Bilder): Hur Man Bygger En Pallstruktur Med Egna Händer, Steg För Steg Instruktioner, Intressanta Idéer
Pallbod (20 Bilder): Hur Man Bygger En Pallstruktur Med Egna Händer, Steg För Steg Instruktioner, Intressanta Idéer
Anonim

Ett land- eller stadshus är underbart, till och med underbart. Men inga prestationer inom arkitektur och design, ingen förbättring, gör det inte möjligt att avbryta det faktum att hjälpstrukturer också måste förberedas. För deras konstruktion kan ibland bara originalmaterial och strukturer användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Nästan varje husägare kan bygga en gör-det-själv pallbod. Träpallar används redan vid tillverkning av bord och soffor, sängar och rabatter, men det finns alla möjligheter för en mer seriös konstruktion. Teoretiskt sett är dessa strukturer inte avsedda för byggnadsarbete, och strukturen ser inte särskilt solid utifrån. För enkla affärsändamål visar sig dock en sådan lösning vara ganska acceptabel, särskilt när man tar hänsyn till minimikostnaderna.

Det finns inget behov av att köpa pallarna själva, de slängs helt enkelt efter avslutade stora byggprojekt, pengar måste betalas för:

  • nötter;
  • självgängande skruvar;
  • andra fästelement;
  • brädor;
  • takprodukter och några andra element.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En typisk pall är 120 cm lång och 80 cm bred. Delar placerade i den allra första raden ska monteras på blockstöd. De rekommenderas att gjutas av betong. Eftersom träelement används för arbete måste du ta hand om deras skydd mot förfall, från antändning. Det är mycket viktigt att omedelbart beräkna behovet av det använda materialet och ta hänsyn till alla designfunktioner i ladugården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsordning

Genom att utföra arbetet steg för steg, efter att ha bildat fundamentet, måste du fästa pallarna med varandra med hjälp av bultar, borra hål i ömsesidigt tvärgående brädor. Genom dessa hål dras blocken åt med bultar. Det exakta valet av fäste är endast möjligt när hänsyn tas till pallens utformning. Den andra raden fästs inte bara till varandra utan också till blocken som avslöjas i den första raden. Efter att ha beräknat den önskade taklutningen kan du göra ett sluttande tak så tillförlitligt som möjligt, exklusive negativa incidenter.

Lathingen för taket är gjord av brädor, och ovanpå dem är det tillåtet att använda alla typer av takmaterial . De flesta väljer profilerade metallplåtar eftersom de är enkla att installera och utan onödiga problem. Därefter kommer det att måla, tillverka och installera grinden. Därefter målas byggnaden ibland igen. Det är här arbetet med att förbereda ladan slutar, och du kan redan behärska det, använda det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bygga rekommendationer

I de flesta fall är fundamentet bildat av typiska betongblock. De ska hällas på samma nivå och placera dem enligt pallens bredd. Då blir belastningsnivån i någon del av konturen enhetlig. Storleken på bultarna för anslutning av pallarna bestäms individuellt med fokus på tjockleken på helljuset. För att binda nivåerna måste du vrida dem med samma bultar (2 bitar på varje sida). Den främre delen av skjulet är utrustad med en insats för takbjälkar, så lutningen bakåt förenklas.

Observera: för att bilda ett tak är det tillåtet att använda samma pallar eller brädor med dimensioner på 2,5x10 cm . Bland metalltakplåtar bör företräde ges till galvaniserade alternativ. De reflekterar solens strålar väl och hjälper till att kyla atmosfären även under de hetaste dagarna. Du kan öka spånskivans motståndskraft mot fukt genom att belägga den på utsidan med oljefärger. Detta är bara fallet när nackdelarna med sådana material inte är alltför stora.

Bild
Bild
Bild
Bild

För dekorativ beklädnad av en gårdsbyggnad av träpallar kan spånskiva användas . Det är oönskat att använda redan målade pallar. Det är trots allt omöjligt att garantera att tidigare applicerad färg med okänd sammansättning är säker för hälsan. Genom att måla alla ytor på egen hand rädda husägare sig från ett sådant problem i princip. Av samma anledning är det lämpligt att överge pallar som är märkta med förkortningarna IPPC eller IPPS.

Sådana beteckningar indikerar att materialet utsattes för sofistikerad bearbetning med speciella reagenser. Detta innebär att det per definition inte anses vara säkert för människor. Försiktighet bör också iakttas vid användning av pallar som tidigare använts någon annanstans. När det används på marknaden, i ett industriföretag eller i ett transportnav absorberar trädet lätt främmande lukt. Det är nästan omöjligt att eliminera dem: det kommer att ta månader och till och med år att klara hårda dofter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardinstruktionerna för att bygga en ladugård för ett sommarboende kan inte bortse från att rätt val av plats är mycket viktigt. Av uppenbara skäl bör du inte placera ett arkiv med verktyg, ved och liknande föremål på den mest iögonfallande platsen. Men det är också opraktiskt att flytta bort honom från huset, från ingången till platsen. Det kommer att vara mest rationellt att placera en hjälpstruktur på samma avstånd från alla viktiga platser eller direkt bakom huset.

Det är oönskat att bygga en ladugård i ett lågland eller till och med i en urtagning mitt på en kulle . Detta kan leda till översvämningar på grund av nederbörd eller snösmältning. Pallarna måste rengöras för att förverkliga planen. Det bästa sättet att göra detta är med en grov hårborste för att ta bort all smuts och damm. Det är svårare att demontera pallar med en spikare än att såga dem, men det hjälper till att säkerställa materialets integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För din information: om vridna spikar ingår i pallens design, fungerar det inte att ta bort dem med en spikavdragare. Vi måste klippa de problematiska fästelementen med en kvarn.

Installation av ett bandfundament med ett grunt djup är mycket enkelt. Det erforderliga området är täckt i lager med sand och grus, varefter betong hälls. Demontering av formen är tillåten 14 dagar efter hällning.

Du kan fästa hörnstolparna i nedströms selen:

  • metallhörn;
  • pluggar;
  • självgängande skruvar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lag på golvet är knutna till bandet på ett liknande sätt och brädor fästs ovanifrån med spikar 150-200 mm långa. Golvet bildas endast när det ursprungliga betonggolvet inte passar ägarna. Det spelar ingen roll från vilken sida man ska börja bygga en ladugård. Dörröppningen ska bildas innan den andra pallinjen läggs. Takets överlappning består huvudsakligen av en stång med en sektion på 100x100 mm, som är fixerad längs omkretsen.

Taket på ett skjul av pallar, som ett vanligt, måste vara utrustat med ett lager vattentätning . Det görs med takmaterial eller på grundval av en speciell film. Det är tillåtet att täcka taket inte bara med plåt, utan också med skiffer och allt annat inte för tungt material. Intressanta idéer för att bygga en lastpall är mycket olika, men var och en måste övervägas noga. Det är inte nödvändigt att bara begränsa dig till valet av attraktiva färger.

Att kombinera en ladugård med ett litet växthus blir ett helt rationellt steg. Denna lösning är särskilt bra när det finns tillräckligt med utrymme på webbplatsen, du behöver lagra lite lager och du kan inte hitta en bättre webbplats för det. Det rekommenderas inte att göra ett snövit utåtskjut, eftersom det blir för svårt att ta hand om det. Du bör alltid vara försiktig så att utsidan och insidan matchar varandra. Lila och andra pastellfärger blir smutsiga relativt lite och ger samtidigt glädje åt webbplatsens ägare.

Rekommenderad: