Hur Placerar Jag Växthuset Korrekt På En Tomt Till Kardinalpunkterna? 60 Foton Hur Man Installerar I Förhållande Till Kardinalpunkterna, Platsdiagram

Innehållsförteckning:

Video: Hur Placerar Jag Växthuset Korrekt På En Tomt Till Kardinalpunkterna? 60 Foton Hur Man Installerar I Förhållande Till Kardinalpunkterna, Platsdiagram

Video: Hur Placerar Jag Växthuset Korrekt På En Tomt Till Kardinalpunkterna? 60 Foton Hur Man Installerar I Förhållande Till Kardinalpunkterna, Platsdiagram
Video: Monteringsanvisning: Trädgårdslider Vila 2024, Maj
Hur Placerar Jag Växthuset Korrekt På En Tomt Till Kardinalpunkterna? 60 Foton Hur Man Installerar I Förhållande Till Kardinalpunkterna, Platsdiagram
Hur Placerar Jag Växthuset Korrekt På En Tomt Till Kardinalpunkterna? 60 Foton Hur Man Installerar I Förhållande Till Kardinalpunkterna, Platsdiagram
Anonim

Ägare av privata hus och förortsområden har möjlighet att bygga ett växthus där de kan skörda inte bara på sommaren utan hela året. Vad kan vara godare än en färsk gurka eller en saftig mogen tomat plockad direkt från trädgården? Det kan ta lite tid från beslutet att bygga ett växthus till dess implementering, för att få en bra skörd från trädgården är det viktigt att ta hänsyn till alla nödvändiga krav för denna byggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad bör styras av?

Så beslutet att bygga ett växthus på platsen har länge varit moget, det är dags att ta itu med denna fråga specifikt och inte lägga den på bakbrännaren. Först och främst bör du bestämma platsen där växthuset kommer att ligga. Valet av plats är en mycket viktig punkt, kvaliteten och kvantiteten på framtida skördar beror direkt på detta. När du utformar ett växthus är det viktigt att förstå hur man placerar det korrekt i förhållande till kardinalpunkterna, uthusen och ett bostadshus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan arbetet påbörjas är det nödvändigt att studera webbplatsens funktioner , som det är planerat att lägga strukturen på. Växthuset bör installeras på ett sådant sätt att växterna får den största mängden solljus som är så nödvändigt för deras liv. Med rätt orientering på terrängen kan du göra det slutliga valet och bygga ett växthus på den lämpligaste platsen för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper i landskapet

Många sommarboende och trädgårdsmästare börjar bygga felaktigt en plats i slutet av platsen, vilket inte är helt sant. Enligt experter är det nödvändigt att börja bygga inte långt från huset, så när man summerar kommunikationer kommer det att vara möjligt att spendera mindre tid och pengar.

Innan du börjar arbeta, studera landskapets särdrag och ta reda på grundvattnets höjd, eftersom avkastningen beror på detta. Om grundvattnet ligger mycket högt kommer det att finnas möjlighet att översvämma byggnaden. En stor mängd överskott av fukt kommer också att ha en dålig effekt på de planterade växterna, eftersom de kommer att ruttna och mossa kommer att dyka upp. Därför är det viktigt att studera grundvattenkartan innan byggstart.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det visar sig att växthuset kommer att ligga exakt på ett område med en stor mängd vatten, och det inte finns någon annan plats, är det nödvändigt att först bygga en grund. Denna fråga kan lösas med hjälp av dräneringsdiken som grävs längs växthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om valet föll på grunden av grunden kan du göra två alternativ: platta och hög.

Det enklaste sättet är att göra en plattfundament, för detta:

  • gräva en grop, vars djup bör vara upp till 0,3 meter;
  • ett lager sand hälls på botten av gropen och jämnas ut;
  • installera formen;
  • läggning av vattentätning;
  • krossad sten eller metallstavar är förberedda för förstärkning.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en pålfundament, borra hål, häll ut krossad sten, installera pålar, fixa träformen och häll betong. Efter att betongen har härdat ansluts pålarna med ett metallrör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om valet föll på en högfundament, bör du veta att det kommer att finnas ett luftlager under det, därför installeras det om ett vårväxthus planeras. Om det finns en sluttning på platsen kommer denna typ av fundament att vara ett idealiskt alternativ, eftersom tack vare det är avlastningen utjämnad.

Så att en stor mängd vatten inte samlas i marken installeras ett dräneringssystem som består av:

  • dräneringsbassäng;
  • speciella kanaler för att ta bort överflödig vätska;
  • dräneringskåpa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av våra rekommendationer kan du göra ett bördigt område på problemjord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jordkvalitet

För att få en bra skörd är jordens kvalitet av största vikt, därför bör en fördjupning i marken göras på platsen för att förstå vilken typ av jord som är under det översta lagret. Ofta står sommarboende inför det faktum att marken på platsen inte är helt lämplig för att få höga skördar. Det visar sig att det finns lera under matjorden. Eftersom lera inte tillåter vatten att passera väl, kommer det ständigt ackumulerade vattnet att bidra till rotruttna.

Det bästa alternativet vore om det finns sand i det valda området . Om det ändå finns lera på territoriet, bör du gräva en grop som motsvarar växthusets storlek, hälla grus i det och strö sand över. Fruktbar jord används för det översta lagret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsredovisning

När du väljer en plats för ett växthus, ta hänsyn till belysningen av platsen och placera strukturen i två riktningar av kardinalpunkterna:

  • från norr till söder;
  • från öst till väst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast använder trädgårdsmästare det andra alternativet, i vilket fall blir solbelysningen högst . Växthuset bör ställas in så att plantorna kan ta emot mest ljus, särskilt under de tidiga morgontimmarna. Från morgon till middag värmer solens strålar växterna väl, vilket skapar en gynnsam miljö för deras fotosyntes. Detta är den period då solens strålar är mest fördelaktiga för plantorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med detta arrangemang kan du ta hand om växterna och få skörden året runt. Om växthuset ligger från norr till söder bör det inte användas året runt, eftersom belysningen i detta fall blir ojämn. Växthusstrukturer bör installeras på de soligaste platserna så att strålarna inte lämnar växthuset så länge som möjligt. Morgonuppvärmningen är särskilt viktig, annars kan plantorna frysa och sluta växa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Närhet till hemmet och kommunikation

När man bygger ett växthus bör avståndet från det till huset och kommunikation beaktas. Om du planerar att bygga ett växthus för skördetiden från vår till höst, spelar närheten till byggnader och kommunikation ingen stor roll. Det är värt att lämna det nödvändiga utrymmet så att det är bekvämt att närma sig växthuset med trädgårdskärrar, skopor, slangar. Det är viktigt att bevattningsvattnet ligger i närheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ett växthus planeras som fungerar året runt, spelar avståndet en stor roll . Året runt växthus är utrustade med värme- och bevattningssystem. Kostnaden för förbrukningsmaterial, tiden för installationen beror på hur nära kommunikationen kommer att vara. När du lägger rör på platsen, ta hänsyn till hur du gör det korrekt så att byggnader, träd och buskar inte stör. När du bygger fundamentet bör du omedelbart lägga vattenröret, så att du kan spara på förbrukningsmaterial och tid för att lägga det.

När du installerar ett vattenförsörjningssystem kan du underlätta arbetet i växthuset och installera en bevattningsanordning. I det första byggskedet bör vägar och tillfartsvägar tänkas ut. Om du följer alla rekommendationer kan du få ut det mesta av ditt arbete till en låg kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skydd mot vind och våt mark

Mikroklimatet inuti beror också på hur korrekt växthusstrukturen kommer att placeras. Växthuset bör inte placeras mellan byggnaderna, eftersom det kommer att finnas ett konstant drag i denna passage. Vindströmmar kan avsevärt ändra temperaturen inne i växthuset, i genomsnitt kan den sjunka med 5 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förhindra att byggnaden kyls från starka vindar och drag, bör du:

  • välj en plats för konstruktion på lässidan;
  • ta hand om häckar, plantera en rad med träd eller höga buskar;
  • sätta upp en skärm för skydd;
  • tillhandahålla uthus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det tar inte mycket tid att sätta upp en skyddande skärm; den kan installeras från skifferark som placeras längs växthuset. Avståndet mellan skyddsskärmen och växthuset bör inte vara mindre än 3 meter, så skuggan kommer inte att dölja byggnaden från solens strålar.

När man sätter upp en häck planteras rader med prydnadsbuskar på ett avstånd av upp till 15 meter från växthuset. Häcken kommer att växa längre med tiden än konstruktionen av skyddsskärmen kommer att ta, men den kommer också att pågå mycket längre. När man planterar träd på platsen bör man ta hänsyn till deras placering i förhållande till växthuset så att de inte ger skugga till växthuset och inte täpper till taket med höstlövverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan skydda strukturen från vinden genom att fästa strukturen på väggen i ett bostadshus eller placera den mycket nära den. Det bör beaktas hur upplyst växthuset kommer att vara, och om husets väggar kommer att blockera solens strålar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När de väljer en plats för ett växthus tar de hänsyn till hur högkvalitativ mark i en sommarstuga är, eftersom kvantiteten och kvaliteten på grödan beror på detta.

För att de skördade frukterna ska trivas trädgårdsmästare är det nödvändigt att följa vissa rekommendationer

  • Strukturen installeras på plan terräng. Om platsen ligger på en sluttning, lägg till jord och jämna ut ytan.
  • Marken bör inte komprimeras kraftigt för att inte störa dess struktur.
  • Genomförande av en geologisk undersökning innan byggstart pågår kommer att avgöra hur lämplig jorden är för ett växthus.
  • Användningen av ett dräneringssystem hjälper till att eliminera överflödig fukt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hålla sig varm

Även om platsen för växthusstrukturen valdes korrekt i förhållande till kardinalpunkterna och byggnaderna, finns det en möjlighet att kall luft kan skada växts rotsystem. Detta gäller särskilt växthus som ligger direkt på marken utan grund.

Du kan undvika värmeförlust med hjälp av följande riktlinjer:

  • för att hålla värmen i rummet bygger de den på en sockel av luftbetong, skumbetong, expanderad lerbetong upp till 60 cm hög;
  • för att bevara värmen, höjs sängarna från marken till en höjd av 50 cm, vilket ökar produktiviteten av växter avsevärt.
  • om det är planerat att använda glas när man bygger ett växthus, väljs dubbelark som är anslutna med lim.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den viktigaste faktorn för tillväxt och frukt av plantor är belysningen av växthuset, därför är det viktigt att upprätthålla en optimal balans vid användning av konstgjord och naturlig belysning. För att växterna ska få maximal värme och ljus är det bättre att installera välvda polykarbonattak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Platsförberedelse

När du förbereder en plats för byggandet av ett växthus bör vissa faktorer beaktas. Under förutsättning att de följs kommer hela strukturen att placeras på rätt plats, nödvändig kommunikation kommer att anslutas, nyanser av belysning kommer att beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du följer alla rekommendationer kan du:

  • skapa ett bra mikroklimat för växter i växthuset, en justerbar temperaturregim;
  • bli av med kondens;
  • ha bra frögroning och plantor tillväxt;
  • få ett konstant och högt utbyte.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att uppnå höga utbyten och förenkla arbetsflödet är det nödvändigt att ta hänsyn till hur ljuset riktas mot växthuset, närvaron av behållare, om det finns en sluttning på platsen, platsens bekvämlighet och markens kvalitet, etc.

Alla dessa frågor kräver detaljerad studie, alla bör ägnas vederbörlig uppmärksamhet . Växthusets placering beror på hur bra skörden kan bli från denna plats. Schemat, som ritas före byggstart, hjälper till att bestämma valet av plats.

Valet av en plats för ett växthus bör börja noggrant. Det ska inte byggas på ett skuggat område; strukturen ska vara upplyst av solen så länge som möjligt. Växthuset ska inte planeras nära redan växande stora träd eller höga buskar, annars kommer skuggan från dem att falla på taket och förhindra att ljus kommer in.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonatkonstruktion: hur ska man leverera?

Vid uppförande av ett växthus i polykarbonat beaktas ovanstående faktorer. Men om växthusstrukturen inte överstiger 3 till 6 meter i storlek, kan du avstå från dessa rekommendationer.

För små växthus kommer platsen i förhållande till kardinalpunkterna inte att spela någon betydande roll; sådana dimensioner gör att strukturen kan värmas upp från alla sidor. Därför kan du på tomten placera en sådan byggnad efter eget gottfinnande. Det tar bara hänsyn till hur bekvämt det kommer att vara att föra kommunikation till byggnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonatstrukturen bör installeras genom att välja den soligaste och oskuggade platsen . Där kommer solen att lysa upp växthuset från tidig morgon till kväll. Glöm inte att detta bara är möjligt om strukturen är placerad från väst till öst. Om det inte är möjligt att placera det på detta sätt, bör du välja en plats där solen kommer att lysa upp växthuset så länge som möjligt.

Ett växthusstak i polykarbonat bör ha en lutningsvinkel på 25 grader. Denna vinkel gör att du kan uppnå största uppvärmning, ljusöverföring och en minskning av vindstyrkan.

Efter att ha slutfört alla rekommendationer börjar de bygga ett växthus, medan detta kan göras oberoende eller med hjälp av proffs.

Rekommenderad: