Platserna För Uttag I Sovrummet (26 Bilder): Hur Man Placerar Och Hur Man Placerar Uttagen, Ett Detaljerat Diagram

Innehållsförteckning:

Video: Platserna För Uttag I Sovrummet (26 Bilder): Hur Man Placerar Och Hur Man Placerar Uttagen, Ett Detaljerat Diagram

Video: Platserna För Uttag I Sovrummet (26 Bilder): Hur Man Placerar Och Hur Man Placerar Uttagen, Ett Detaljerat Diagram
Video: Clas Fixare - hjälper föräldrarna Bexelius att fixa i sovrummet 2024, April
Platserna För Uttag I Sovrummet (26 Bilder): Hur Man Placerar Och Hur Man Placerar Uttagen, Ett Detaljerat Diagram
Platserna För Uttag I Sovrummet (26 Bilder): Hur Man Placerar Och Hur Man Placerar Uttagen, Ett Detaljerat Diagram
Anonim

Den moderna människan är helt beroende av elektrisk energi. Detta beror på det faktum att han använder många hushållsapparater, vars prestanda tillhandahålls av denna energikälla. Det är nödvändigt att välja rätt plats för uttagen i sovrummet, eftersom en person tillbringar mycket tid här.

Bild
Bild

Hur många butiker ska det finnas?

Uttaget är en speciell mekanism som gör att du kan dra full nytta av el. Antalet sådana system kan variera beroende på rummet och personens behov.

Bild
Bild

Det finns ingen enda standard för hur många uttag som kan installeras i ett sovrum. Det är viktigt att organisera dem på ett sådant sätt att de får optimal komfort. Det är lämpligt att räkna antalet uttag i renoveringsstadiet i rummet. För att ta reda på det exakta antalet av dessa enheter, bör du komma ihåg några enkla regler:

  1. Bestäm antal och typ av enheter som du planerar att använda i sovrummet. Ofta är detta inte bara en dammsugare och nattlampor, utan också telefoner, en bärbar dator och andra apparater.
  2. När bestämde du dig för vad du skulle använda , är det nödvändigt att klargöra vilken av enheterna som fungerar samtidigt . Med tanke på dessa indikatorer är det redan möjligt att beräkna det minsta antalet försäljningsställen.
  3. Var uppmärksam på storlek på sovrummet . Om rummet är litet, installera inte ett stort antal uttag. Ofta behöver de inte mer än 5-6 bitar, som kommer att ligga runt hela omkretsen av rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du planerar placering av butiker bör du ta hänsyn till förekomsten av flera funktionsområden:

  1. Säng . Det finns 2-3 uttag nära den. Om produkten är dubbel är det lämpligt att duplicera elementen på varje sida.
  2. Sminkbord . Du behöver också minst 2 uttag här. Detta gör att du samtidigt kan använda flera hushållsapparater (lampor, hårtork och andra).
  3. Garderob . Ofta är ett uttag installerat här, som är avsett att ansluta en ångbåt eller strykjärn.
  4. Tv . Det innebär användning av flera ytterligare enheter. Om du planerar att installera en TV i sovrummet behöver du cirka 5 extra uttag (allt beror på modell och funktioner).
  5. Anslutning av hushållsapparater . För sådana system är det också nödvändigt att utrusta flera uttag, som kommer att placeras i olika funktionsområden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att vissa av dessa föremål kan användas med flera apparater. Ett uttag nära toalettbordet är perfekt för anslutning av en dammsugare eller strykjärn. Det är viktigt att inte specifikt öka antalet system. Det är lämpligt att optimera dem för specifika behov.

Bild
Bild

Denna algoritm kan hänföras till beräkningen av antalet omkopplare . Det bör förstås att det kommer att finnas lite färre sådana element än uttag. Detta beror på det faktum att många hushållsapparater inte behöver dessa system. Ofta överstiger antalet omkopplare inte 3 (hängande lampor, huvudbelysning).

Bild
Bild

Hur och var ska man ordna?

En annan viktig fråga när du installerar uttag är var du ska göra kontakterna för dem. Denna procedur börjar med att skapa en layout av elementen. Denna process är ganska enkel och består av flera sekventiella steg:

  1. De platser där möblerna (sängar, headset) ska placeras bestäms.
  2. Baserat på det resulterande diagrammet är uttagens placering planerad. Ofta beaktas här de funktionella områden som beskrivits tidigare. I det här fallet är det viktigt att inte bara ta hänsyn till antalet element, utan också deras plats för fixering på väggarnas yta. En person ska ha snabb åtkomst till dem, så du bör inte installera uttag bakom skåp eller under ett bord.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanför sängbordet

Mycket ofta är uttag installerade ovanför sängborden. Experter rekommenderar att du placerar dem på en höjd av minst 10 cm från möbelns yta . Om det finns flera element kan de ordnas både vertikalt och horisontellt.

Den optimala parametern anses vara en höjd av 20 cm från toppen av sängbordet. I vissa fall kan uttagen monteras direkt bredvid piedestalen. Sedan placeras de på ett sådant sätt att användaren enkelt kan nå dem. Minimihöjden anses vara ett värde på 30 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nära sängen

Många experter hävdar att enheter ska placeras nära sängen. Detta gör det möjligt att enkelt använda enheter som en laddare för en mobil eller bärbar dator. Sängelement kan placeras på flera ställen. Om sängbord installeras nära sängen, fixeras uttagen med hänsyn till de tidigare angivna reglerna.

När det inte är planerat att använda möbler i sängbordet kan enheterna monteras på en höjd av 30 till 90 cm från golvet. Det är viktigt att inte bara ta hänsyn till en persons egenskaper, utan också de tekniska egenskaperna hos de använda enheterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att avståndet mellan sängen och dessa strukturer väljs individuellt. För detta bedöms vilken typ av enheter som planeras att användas (laddning för en mobil, bärbar dator, golvlampa).

Bild
Bild

Under tv: n

TV -uttag är en kontroversiell fråga, eftersom detta attribut inte alltid beaktas när du planerar ett sovrum. Om de saknas tvingas ägarna att använda ytterligare adaptrar och förlängningssladdar.

Det bästa stället att placera TV: n är väggen mittemot sängen . Uttagen här är placerade i förhållande till monteringsplatsen för denna enhet. Ofta är den optimala höjden 130 cm från golvet. Du måste placera dessa attribut på ett sådant sätt att du har full tillgång till dem. I vissa fall kan hjälpenheter användas tillsammans med TV: n, som är installerade på sängborden under den. Det är mycket viktigt att sladden från dem når vägguttagen.

Bild
Bild

Arbetsplats

Om sovrummet är stort installerar många ett bord här, vid vilket de kan arbeta vid behov. För optimal prestanda kräver den här platsen cirka 2-3 kontakter . De kan installeras direkt ovanför bordets yta eller under den. Den optimala höjden anses vara 75 cm från golvet (15 cm ovanför bordet).

Bild
Bild

Observera att uttagen inte ska placeras särskilt lågt nära golvet. Detta påverkar inte bara komforten, utan kan också leda till kortslutning om vatten av misstag kommer in.

Bild
Bild

Intressanta designlösningar

Standardkontakter av denna typ är vanligtvis fyrkantiga eller rektangulära. Men idag är detta attribut inte bara en nödvändighet, utan också en möjlighet att dekorera interiören. Av denna anledning tillverkar tillverkarna många olika modifieringar:

  1. Produktens kropp har olika dekorativa former.
  2. Designen kompletteras med unika överlägg som döljer hålen. De passar perfekt in i vilken inredning som helst.
  3. Inbyggda uttag. De monteras direkt på ett bord eller annan yta. Det säregna med sådana butiker är att de lätt kan döljas. Den är idealisk för människor som föredrar maximal funktionalitet och praktiska funktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uttagen i sovrummet är mycket viktiga för att dina apparater ska fungera optimalt.

Vid installation är det viktigt att inte bara ta hänsyn till deras design utan också de tekniska egenskaperna hos hushållsapparater. Detta säkerställer en säker och pålitlig drift av hela systemet. Tänk på alla användbara rekommendationer, och då kommer det att visa sig göra allt perfekt.

Rekommenderad: