Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Dator? Hur Installerar Jag över Nätverket Och Lägger Till Flera Datorer? Så Här Installerar Du Från Installationsskivan, Utskriftsinställningar

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Dator? Hur Installerar Jag över Nätverket Och Lägger Till Flera Datorer? Så Här Installerar Du Från Installationsskivan, Utskriftsinställningar

Video: Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Dator? Hur Installerar Jag över Nätverket Och Lägger Till Flera Datorer? Så Här Installerar Du Från Installationsskivan, Utskriftsinställningar
Video: Så här installerar du en trådlös HP-skrivare med HP Easy Start i Windows | HP-skrivare | HP 2024, Mars
Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Dator? Hur Installerar Jag över Nätverket Och Lägger Till Flera Datorer? Så Här Installerar Du Från Installationsskivan, Utskriftsinställningar
Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Dator? Hur Installerar Jag över Nätverket Och Lägger Till Flera Datorer? Så Här Installerar Du Från Installationsskivan, Utskriftsinställningar
Anonim

I högteknologins tid har persondatorn blivit en integrerad del av varje hem. Moderna PC-modeller kompletteras med många andra användbara komponenter, till exempel skrivare från olika kända tillverkare. Vid användning visar sig sådan utrustning vara enkel och mycket bekväm. I den här artikeln kommer vi att analysera i detalj hur du korrekt ansluter skrivaren till datorn och hur du konfigurerar tekniken korrekt.

Grundläggande regler

Det är inget svårt att ansluta skrivaren till en persondator. Varje användare kan enkelt räkna ut denna process, det viktigaste är följ ett antal grundläggande regler . Låt oss ta en titt på dem i ordning.

Innan du rusar med att ansluta skrivaren till din dator måste du tänk i förväg var alla enheter ska placeras . Förbered och frigör tillräckligt med utrymme för att installera skrivaren i förväg. Det är lämpligt att ställa in det så att det ligger så nära datorn som möjligt.

Huvudkriteriet i denna fråga är sladdens längd.

Den ska passa fritt mellan utrustningen utan att skapa överdriven spänning.

Om skrivaren är ansluten till en persondator via ett trådlöst nätverk måste du se till att de två enheterna står bredvid varandra … Om du inte följer denna enkla regel kommer signalen inte att vara tillförlitlig och avbrytas, eller det kommer inte att vara möjligt att upprätta den alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du ansluter skrivaren med en trådbunden metod måste du se till att datorutrustningen är påslagen . Om du inte uppmärksammar detta kommer du inte att kunna skriva ut den eller den här bilden.

Bild
Bild

Innan anslutningen påbörjas måste användaren vara säker på att ta hänsyn till det faktum att anslutningen av utrustning till Windows- eller MacOS -operativsystemet kommer att vara annorlunda.

I vissa fall antivirusprogram , installerad på din dator kan blockera anslutningen av en ny enhet. I en sådan situation har användaren inget annat val än att inaktivera antivirusprogrammet. Om situationen fortfarande inte har ändrats efter dessa åtgärder rekommenderas att du kontrollerar utrustningen för aktiva virus.

Bild
Bild

Kontrollera alltid innan du installerar din skrivare korrekt anslutning av alla kablar om du vände dig till den trådbundna synkroniseringsmetoden. Var uppmärksam på om du har installerat allt korrekt, så att du senare inte behöver "tappa hjärnan" över vad som gör det omöjligt att korrekt ansluta utrustningen.

Huvudregeln som användaren inte får glömma är preliminär kontroll av datorutrustning för alla nödvändiga program och drivrutiner . Utan dem är det nästan omöjligt att ansluta utrustningen, och med dess installation kommer det att uppstå många svårigheter.

Bild
Bild

När du har anslutit skrivaren till en persondator, se till att den senare startar upp till slutet . - det tar vanligtvis lite extra tid.

Om du följer dessa enkla regler bör det inte finnas några problem och svårigheter med att installera och konfigurera skrivaren. Det viktigaste är att ta hänsyn till alla funktioner i dessa procedurer i förhållande till specifika modeller av utrustning och operativsystemet som är installerat på din dator.

Anslutningsmetoder

Det finns flera olika sätt att ansluta skrivaren till en persondator. Var och en av dem innebär sin egen algoritm för åtgärder . Vi kommer att förstå varje steg i alla möjliga metoder.

Trådbundet

Många väljer den trådbundna metoden för att ansluta skrivaren till en persondator. Arbetsflödet för Windows och Mac OS kommer att vara annorlunda. Låt oss ta reda på det i båda fallen. Låt oss överväga steg för steg hur du ansluter en skrivare till en dator där Windows -operativsystemet är installerat med en kabel.

Välj den lämpligaste och lämpligaste platsen för alla komponenter på din arbetsplats. Se till att tråden inte är spänd.

Bild
Bild

Därefter måste du noggrant anslut skrivaren till en strömkälla med en nätverkskabel. Slå på utrustningen . Vanligtvis är startknappen placerad på panelens framsida och har en standardmarkering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare starta persondatorn . Vänta tills utrustningen är fulladdad och fungerar.

Bild
Bild

Ta en USB -kabel . Med hjälp av det behöver du anslut datorn och den nya skrivaren.

Bild
Bild

Om din valda skrivarmodell förutsätter automatisk konfiguration av de nödvändiga systemen, då tekniken måste ställa in sig själv , utan ditt ingripande. Datorn själv känner igen den anslutna enheten, varefter skrivaren är klar på bara ett par minuter för vidare arbete.

Bild
Bild

Om automatisk inställning inte tillhandahålls av tekniken måste du göra det manuellt.

Bild
Bild

Den trådbundna anslutningen av sådan utrustning till en dator med Mac OS -operativsystemet kommer att vara annorlunda.

Först måste du kontrollera om alla nödvändiga program och applikationer är installerade på en dator med ett operativsystem från Apple.

Som i alla andra fall är det viktigt att fördela optimala platser för utrustningen, där det kommer att vara bekvämt att använda den och utan onödiga hinder.

Anslut skrivaren till en strömkälla, starta utrustningen . Starta din persondator, vänta tills systemet startar till slutet och är redo för vidare arbete.

Anslut datorn och skrivaren med en special kabel -… Om din dator inte har standardkontakter måste du köpa en lämplig adapter … Det är lämpligt att ta hand om tillgängligheten för denna komponent i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

När datorn känner igen den nya anslutna enheten visas standarddisplayen på monitorn. dialogfönster … Sedan kan användaren gå till direkt installera enheter.

Bild
Bild

Trådlös

Det anses bekvämt att ansluta skrivaren till en dator via ett trådlöst nätverk. Precis som i föregående fall kommer utrustningen att ansluta till olika operativsystem på olika sätt. Tänk först, hur du kan organisera en trådlös anslutning till Windows.

Starta skrivaren … Anslut den vid behov till router via en speciell internetkabel. Oftast krävs detta för den första konfigurationen av utrustningen. Vissa skrivarmodeller stöder inbyggt en trådlös anslutning.

Bild
Bild

I bruksanvisningen kan du söka efter hur den eller den modellen ansluter till nätverket. Vissa enheter först måste anslutas direkt till datorn . Om skrivaren självständigt kan ansluta till trådlösa nätverk måste du använda menyn som öppnas på skärmen för att hitta önskad åtkomstpunkt, och nästa steg är att ange lösenordet och binda det till denna anslutning.

Om din skrivare är Wi-Fi-kompatibel kan du helt enkelt hitta ett nätverk som datorn redan är ansluten till och ange sedan säkerhetskoden. För att göra en anslutning via Bluetooth kan du bara hitta och trycka på parningsknappen på utrustningen. Efter det är det möjligt att fortsätta med att installera tekniken.

Låt oss ta en titt på hur du trådlöst ansluter en skrivare till ett Mac OS -operativsystem

Installera skrivaren på den plats där signalen är bättre router.

Bild
Bild

Starta enheten utdata och PC, vänta tills hårdvaran är fulladdad.

Anslut till ditt nätverk , utgående från funktionerna i driften av en viss utrustningsmodell. Ange säkerhetsnyckeln. Välj samma åtkomstpunkt som för datorn. Om du använder ett Bluetooth -nätverk måste du tryck på parningsknappen.

Det är också möjligt att dela skrivaren med en dator.

Bild
Bild

Anslut 2 enheter tillsammans med kabel -. Anslut dem till nätverket . Efter att ha startat maskinerna, klicka på "Start" -knappen, gå till fliken "Inställningar" och sedan "Nätverks- och delningshantering".

Bild
Bild

Klicka på knappen Status, Delningsalternativ, Hem eller Arbete.

Bild
Bild

Markera rutan bredvid posten "Aktivera fil- och skrivardelning". Då kan du fortsätt att ansluta från vilken hemdator som helst.

Bild
Bild

En korrekt gjord LAN -anslutning används ofta i olika organisationer och kontor. Detta är en mycket bekväm lösning där anslutning av olika utrustningsartiklar kan utföras på en enhet.

Hur konfigurerar jag min skrivare korrekt?

Låt oss ta en titt på hur du konfigurerar din skrivare korrekt när den är ansluten till en Windows -dator

Om nödvändigt manuell inställningar, ansluta skrivaren, öppna "Start" -menyn. Välj "Enheter och skrivare".

Bild
Bild

Välj sedan kommandot "Lägg till enhet" för att lägga till den anslutna utrustningen.

Bild
Bild

Sök efter ny hårdvara. Vänta tills den erforderliga tekniken har hittats. Klicka på namnet på den skrivare du har anslutit.

Bild
Bild

Klicka på knappen "Nästa". Följ sedan instruktionerna som visas på skärmen. Installera drivrutinerna från installationsskivan, om det behövs.

Bild
Bild

Att konfigurera utrustning för Mac OS -systemet kommer att vara så här

Anslut skrivaren till din dator. Så snart han känner igen det kommer en dialogruta att visas på skärmen, användaren måste klicka på "Install" -knappen.

Bild
Bild

Vänta tills processen är klar.

Ibland måste du i en dialogruta klicka på tillåtelse för åtgärder flera gånger.

Detta slutför utrustningen, du kan fortsätta till direktutskrift.

Om anslutningen gjordes trådlöst kommer ytterligare konfiguration på Windows operativsystem att vara följande

Öppna "Start" -menyn, gå till avsnittet "Skrivare och enheter", lägg till den installerade utrustningen och hitta den i listan över upptäckta.

Bild
Bild

Då måste du klicka på knappen "Lägg till" eller "Tillåt" bredvid namnet på din skrivare.

Sedan kan du använda den anslutna och konfigurerade utrustningen för vidare utskrift.

För Apples operativsystem kommer installationsproceduren att vara följande

Öppna Start -menyn på din dator (du måste klicka på knappen med äppletecknet i det övre vänstra hörnet). Gå till systeminställningar.

Bild
Bild

Öppna avsnittet Skrivare och skannrar. Klicka på knappen "+". Välj namnet på din skrivare. Lägg till en teknik baserad på avläsningarna av systemet. Normalt är själva skrivaren markerad i listan över möjliga medel, då krävs inga ytterligare konfigurationssteg.

Bild
Bild

Rekommendationer

Om du behöver installera alla nödvändiga förare lämplig för den skrivarmodell du har valt, är det inte nödvändigt att använda skivan som vanligtvis följer med utrustningen. Du kan gå till tillverkarens officiella webbplats (under varumärket för vilken enheten släpptes), ladda ner den nödvändiga filen därifrån och installera sedan drivrutinerna på datorn … Detta är en bekväm lösning.

Bild
Bild

Det händer att du inte kan ansluta skrivaren till datorn med USB -kablar på grund av att den är för tät, eller på grund av felaktig anslutning av utrustningen. I det här fallet kan du försöka koppla bort och ansluta utrustningen igen. Det är värt att uppmärksamma användbarheten hos datorns USB -kontakt - för detta kan du försöka ansluta en annan gadget till den.

Om anslutningen av utrustning med en USB -kabel inte fungerar som den ska kan du prova flytta den till en annan port … Kanske löser detta problemet.

Ofta orsakas detta problem av att drivrutinerna som är installerade på datorn redan är inaktuella.

… I det här fallet bör användaren uppdatera dem .… För att göra detta kan du besöka utrustningstillverkarens officiella webbplats.

Bild
Bild

Ibland kan datorn och skrivaren inte synkronisera ordentligt på grund av systemkompatibilitet . För att inte möta ett sådant problem måste användaren noggrant och noggrant läsa alla egenskaper och parametrar för den valda utrustningen innan han köper. Som regel anger den medföljande tekniska dokumentationen alltid vilka system skrivaren kan arbeta med.

Om tekniken plötsligt slutade fungera korrekt och du inte har möjlighet att självständigt förstå vad som är orsaken till sådana problem, bör du inte använda onödiga experiment. Det är bäst att besöka lämpligt servicecenter med utrustningen . Självreparation och diagnos av en sådan teknik kan bara förvärra situationen. Om skrivaren fortfarande har garanti upphör garantin att gälla.

Se till att du ansluter skrivaren till din dator med en trådbunden metod i normalt kabelskick . Han ska inte rynka pannan, visa allvarliga skador, sönderriven isolering. Om sådana problem uppstår kan anslutningen av utrustningen vara ineffektiv. Då måste du använda den andra - en högkvalitativ tråd utan skador.

Bild
Bild

Genom att sätta förare för att konfigurera skrivaren måste du starta om din dator. Detta gäller både nedladdade program och program som skrivits till systemdisken.

Till salu hittar du många moderna och lättanvända skrivare utrustade med en speciell WPS -aktiveringsknapp . Den måste tryckas in och sedan hållas kvar länge. Därefter "lär sig" datorn vilken utrustning som är ansluten till den

Ansluta utrustning med kablar , du måste agera försiktigt.

Sätt inte i eller ta bort trådarna för grovt, även om du har bråttom.

Det kan skada både kablar och viktiga kontakter på både skrivaren och datorn

Bild
Bild

När du använder sådana enheter är det lämpligt att ha till hands manuell . I det här fallet kommer det inte att vara svårt att räkna ut alla funktioner för att ansluta och konfigurera en viss skrivarmodell, och det kommer att vara begränsat till bara några minuter. Även om det verkar som om du enkelt kan göra utan instruktioner, är det fortfarande bättre att titta på det - det är här du kan hitta alla nyanser och funktioner i tekniken.

Rekommenderad: