Växthus "hus": Växthusets Storlek Och Ram, Ett Vackert Växthus Med Ett Avtagbart Tak Tillverkat I Ryska Federationen, Som är Bättre, Rakväggade, I Form Av Ett Hus Eller V

Innehållsförteckning:

Video: Växthus "hus": Växthusets Storlek Och Ram, Ett Vackert Växthus Med Ett Avtagbart Tak Tillverkat I Ryska Federationen, Som är Bättre, Rakväggade, I Form Av Ett Hus Eller V

Video: Växthus
Video: OFF GRID LIVING - My BUNKIE CABIN BEDROOM | BEST MINI WOOD STOVE | Hazelnut & Almond Trees - Ep. 129 2024, Maj
Växthus "hus": Växthusets Storlek Och Ram, Ett Vackert Växthus Med Ett Avtagbart Tak Tillverkat I Ryska Federationen, Som är Bättre, Rakväggade, I Form Av Ett Hus Eller V
Växthus "hus": Växthusets Storlek Och Ram, Ett Vackert Växthus Med Ett Avtagbart Tak Tillverkat I Ryska Federationen, Som är Bättre, Rakväggade, I Form Av Ett Hus Eller V
Anonim

Ett växthus i en trädgård eller sommarstuga kan vara annorlunda: välvt (med bågtak), mångfacetterat och sfäriskt. Den mest populära bland sommarboende är dock byggnaden i form av ett hus. Det sticker ut märkbart mot bakgrunden av andra analoger, skiljer sig åt i ett antal fördelar, även om det också har nackdelar. Tänk på egenskaperna, dimensionerna hos sådana strukturer och ta reda på vilket växthus som är bättre för ett hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett växthus i vanlig mening tycks vara en struktur i form av en reducerad kopia av ett hus med gaveltak. Dess karaktäristiska drag är initialt rektangulära väggar med tillräcklig höjd så att sommarboende inte behöver böja sig vid in- och arbete. Med tillkomsten av ny teknik kan en utåt enkel design vara speciell, med ytterligare funktionalitet.

Taket på sådana växthus kan bestå av en eller flera delar . Ibland når deras antal 12 stycken. Dörrar är ett obligatoriskt attribut för sådana strukturer. Växthusen själva har en ökad planteringsyta. På grund av deras höjd har de en större inre volym.

Ett obligatoriskt element i skapandet är en ram, utan det är omöjligt att bygga någon struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inuti kan du plantera klätterväxter (till exempel bönor, gurkor). I det här fallet kommer strukturen inte att överbelastas, det kommer att finnas ett område för växter i den. En plats för växthus väljs upplyst, inte täckt med trädgrenar. Trots att strukturen är av en sluten typ kan den inte installeras nära körbanan, även om detta hörn av platsen är gratis.

De försöker välja en plats för växthus högre . Detta beror på att vatten kan stå i låglandet efter regn, och det är oacceptabelt. Valet av material för växthuset måste vara noggrant, annars kan du ifrågasätta skapandet av en gynnsam temperaturregim inne i byggnaden. Ramens material är också viktigt, vars val är direkt relaterat till växthusets hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämfört med analoger av andra former kan sådana strukturer motstå viktbelastningen på taket. Till exempel kommer vissa typer av material som används inte att brytas under påverkan av en snöstorm och kraftigt snöfall. Till skillnad från välvda strukturer kommer deras snö inte dröja kvar på taket. Därför kommer belastningen på ramen inte att öka. Detta kommer att förlänga livslängden för de husformade växthusen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Husformade växthus har många fördelar:

  • De är slutna byggnader som skyddar plantor, blommor och frukter från frost, vind, regn och hagel.
  • De låter dig skörda tidigare än vanligt. Du kommer att kunna unna dig handgjorda produkter av hög kvalitet.
  • Sådana byggnader genomsyras av solljus. Växter i dem kommer att vara starka, skyddade från skadliga insekter, gnagare och fjäderfä.
  • På marknaden presenteras sådana strukturer i ett brett spektrum. Du kan välja det alternativ som är mest bekvämt för dig, med hänsyn till personliga preferenser och tillgänglig budget.
  • Funktionen hos växthusbyggnader med ett hus är annorlunda. Du kan till exempel välja ett alternativ med en öppningstopp. Det kan vara en modell med glidande element, vars antal du kan variera som du vill.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sådana strukturer ser attraktiva ut. De är inte skrymmande och motsäger inte begreppet landskapsdesign.
  • Dessa byggnader är gjorda av olika råvaror. Beroende på det kan växthusets monumentalitet vara annorlunda.
  • De flesta modellerna kännetecknas av utmärkt ventilation av strukturer. Varm luft som samlas under taket kommer ut genom öppna dörrar, ventilationsöppningar och öppna platser i förskjutna sluttningar.
  • Beroende på modell kan växthuset utrustas med en termisk enhet och automatisk bevattning. Detta kommer att avsevärt öka möjligheterna att få en rik skörd.
  • Ofta tillverkas sådana hus oberoende av skrotmaterial.
  • Onödiga byggmaterial används, kvar efter byggandet av ett hus eller sommarstuga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Flera nackdelar med sådana strukturer bör noteras:

  • Att bygga ett växthus i form av ett hus är något mer komplicerat än att skapa analoger. Detta kommer att ta mer material och tid. Grunden måste hällas.
  • Monteringen av en sådan struktur kräver ett särskilt noggrant tillvägagångssätt. Om det monteras fel påverkar det utseende och funktionalitet.
  • Rakväggiga modeller kostar ett hus dyrare än alternativ för andra former. Om du planerar att köpa en stor modell kan kostnaden bli hög.
  • Inte varje beläggning som används har tillräcklig kapacitet. Några av de material som används kan skapa kondens från insidan när de utsätts för solljus.
  • Inte alla typer av råvaror är konstruerade för betydande mekanisk belastning. Låg kostnadstäckning förstörs av kraftiga slag. Därför måste växthuset demonteras.
  • Det är inte alltid möjligt i små områden att lokalisera ett växthus med en längd från väst till öst för att skydda mot en skarp och stormig vind från norr.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Varje växthus med ett hus består av två huvudkomponenter: en ram och ett mantelmaterial. För ramen i sådana byggnader används metall, trä eller plast.

  • Metall . Metall växthus är populära bland sommarboende på grund av deras speciella styrka och tillförlitlighet. Samtidigt är konstruktionernas vikt ofta låg. Sådana strukturer kan dock inte kallas hållbara: metallen är känslig för korrosion.
  • Array . Ett alternativ till en metallram är trä. Ett sådant system är miljövänligt och grundligt. Under drift måste dock trädet skyddas från att ruttna genom behandling med olika preparat. Annars kan växthusets livslängd förkortas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast . Plast som rammaterial kan inte kallas ett värdigt alternativ till metall och massivt trä. Dess enda fördel är dess lätthet och enkel montering. Processen att driva en sådan struktur kommer dock inte att vara lång. Plast är inte avsedd för viktbelastning (till exempel kan det bryta från extrem kyla och kraftigt snöfall).

Bild
Bild

Polyeten, glas och polykarbonat används som material för att täcka växthus i form av ett hus.

  • Filma . Filmen är ett budgetalternativ, med hjälp av vilket växthuset "glaseras". Det sprider ljus, så det blir lätt i strukturen. Samtidigt har det fler nackdelar: vid uppvärmning under solen försämras dess kvalitetsegenskaper. Ju sämre dess kvalitet är från början, desto oftare måste den ändras.
  • Glas . Glasning anses vara ett traditionellt växthus. Glas kan upprätthålla ett gynnsamt mikroklimat inne i växthuset. Det överför perfekt solens strålar, minskar värmeförlusterna. Samtidigt kommer byggandet av ett växthus med sådant material att kosta mer än andra analoger. Byggnadens vikt blir större, glasets skörhet kommer att tvinga dig att vara särskilt försiktig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonat . Detta material blir allt populärare bland sommarboende. Med dess hjälp kan du snabbt bygga en byggnad. Arken kännetecknas av god ljusgenomträngning och ett billigt pris. Byggandet kommer inte att bli dyrt; på grund av sin låga vikt kommer växthuset inte att sätta press på grunden. Detta är en modern typ av material som överträffar glas med mer än 100 gånger i styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Växthusets parametrar beror på deras egna preferenser, tillgängligt utrymme för det och ekonomiska möjligheter. De genomsnittliga standardmåtten för ett gavelväxthus är 2,5 - 3,5 m i bredd, 5 till 7 m i längd och 2,5 m i höjd i åsen. Vissa sorter är mer kompakta (1,5x3,5 m), och deras höjd överstiger ibland inte 1,5 m. Sådana strukturer kan inte kallas bekväma och tillräckliga för att stå där i full tillväxt.

Andra byggnader är långsträckta (1,5 x 5, 2, 6 x 6 m) eller volymetriska (4 x 12,6 m) . Det optimala avståndet mellan växthusställen bör vara minst 1 m. Stöd för åsen placeras vanligtvis på ett avstånd av 2,5 m.

Taklutningens dimensioner bör inte vara mindre än 0,8 m. Dörrparametrarna är 184x86 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket är bättre?

Efter att ha bestämt sig för att bygga ett växthus som ett hus, tänker användarna på vilket man ska föredra, så att strukturen ska fungera så länge som möjligt.

Det finns grundläggande urvalskriterier

  • Besluta först om rammaterialet. Välj mellan metall och trä. Kom ihåg att trädet med jämna mellanrum måste täckas med en komposition från förfall och insekter.
  • När du väljer en beläggning bör du titta närmare på polykarbonat. Det uppskattas mycket av professionella hantverkare, vilket är en bra indikator.
  • Välj den förstärkta versionen (med förstärkning av fasader och bågar). Det skadas inte vid dåligt väder. Var uppmärksam på förekomsten av ventiler.
  • Glas är problematiskt i konstruktionen och kommer att skapa en betydande viktbelastning på ramen. Som beläggningsmaterial är det dock en bra lösning.
  • Välj ett alternativ där du kan bygga ett automatiskt bevattningssystem och en termisk enhet. Polyeten -sorten kan inte värmas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska du vara uppmärksam på?

Efter att ha beslutat om materialval, var uppmärksam på flera nyanser. Detta gör att du kan göra rätt val.

  • Storlek spelar roll. Otillräcklig höjddesign saknar luft. Det är svårt att ta hand om höga växter och stå upp i den.
  • Storleken på entrédörren måste vara tillräcklig för användaren. För att vatten och snö ska rinna av lutningen måste dess lutningsvinkel vara minst 30 grader. Särskilt viktigt är stingrayns form.
  • Det är bättre att bygga en byggnad i form av ett hus med ett avtagbart tak. Detta är tänkt även i växthusets designstadium. Det glidande taket gör att du kan ventilera det när som helst som passar dig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Marknaden för inhemska producenter erbjuder många alternativ för vackra och högkvalitativa växthus med ett hus. Bland sortimentet av ryska företag finns det alternativ som är värda ett köp. Till exempel, " Kommer. Delta " i form av ett hus av galvaniserade rör med 2 dörrar och 2 ventiler. Denna design har ett avtagbart tak.

Du kan titta närmare på alternativet " Framgångslodge " samma företag. Ramen är baserad på galvaniserat stål. Överdraget är cellulärt polykarbonat. Det kännetecknas av flexibilitet, brandmotstånd, styrka. Detta växthus är lätt att transportera till önskad plats på platsen, och dess montering tar inte mer än några timmar.

Anta en nyans: välvda växthus, kallade " Tsarens hus " och andra med samma namn är inte husformade växthus. Låt dig inte styras av namnet. Naturligtvis är bågmodellerna mer upplysta av taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dock taket som avgör namnet på modellen. Den kan vara gavel eller trasig, med sluttningar av olika eller lika höjd, fast eller bestående av separata sektioner. Det kan dock aldrig bli sfäriskt och tårformat. Klassificeringen fördelar helt klart modellerna i olika kategorier.

Rekommenderad: