Sandlådor Med Tak (55 Bilder): Med Baldakin Och Markis, Gör Det Själv, Tillverkat Av Trä Och Polykarbonat, Med Ett Paraply Och Andra Inomhusmodeller För Sommarstugor

Innehållsförteckning:

Video: Sandlådor Med Tak (55 Bilder): Med Baldakin Och Markis, Gör Det Själv, Tillverkat Av Trä Och Polykarbonat, Med Ett Paraply Och Andra Inomhusmodeller För Sommarstugor

Video: Sandlådor Med Tak (55 Bilder): Med Baldakin Och Markis, Gör Det Själv, Tillverkat Av Trä Och Polykarbonat, Med Ett Paraply Och Andra Inomhusmodeller För Sommarstugor
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Sandlådor Med Tak (55 Bilder): Med Baldakin Och Markis, Gör Det Själv, Tillverkat Av Trä Och Polykarbonat, Med Ett Paraply Och Andra Inomhusmodeller För Sommarstugor
Sandlådor Med Tak (55 Bilder): Med Baldakin Och Markis, Gör Det Själv, Tillverkat Av Trä Och Polykarbonat, Med Ett Paraply Och Andra Inomhusmodeller För Sommarstugor
Anonim

Varje lekplats ska ha en bra sandlåda. På en privat innergård kan en sådan plats för spel göras även med egna händer. Och så att barnet kan leka där både i varmt väder och i regnet, är det värt att omedelbart pyssla med en enkel sandlåda med tak.

Bild
Bild

Särdrag

Barnens sandlåda med tak är ett bra ställe att leka för både ett barn och en stor grupp småbarn. En sådan struktur har många fördelar.

  1. Först och främst ger det skydd mot regn och sol.
  2. I en sådan sandlåda kan du förvara leksaker utan att oroa dig för deras säkerhet.
  3. En intressant struktur kommer att kunna dekorera webbplatsen.
  4. Vanligtvis skyddas botten i taklådor, vilket förhindrar att smuts kommer in i sanden.
  5. Vissa kommersiella sandlådor kan vara ett bra alternativ till en pool på plats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna finns det praktiskt taget inga . Det enda som är värt att komma ihåg: föräldrar kommer att behöva lägga lite tid och ansträngning på att bygga eller arrangera en lekplats. Dessutom måste sandlådan vid behov repareras eller uppdateras då och då.

Bild
Bild

Vyer

Sandlådor med tak kan vara väldigt olika, till exempel med en baldakin i form av ett paraply, med en markis eller med en gunga. Lekplatser utomhus kan ordnas för både tjejer och pojkar.

Bild
Bild

Öppna sandlådor

Denna typ av konstruktion anses vara den vanligaste. Det är väldigt enkelt att installera en sådan lekplats för barn. För att förhindra att sandlådan ser tråkig ut kan du välja en snygg modell med extra inredning. Det är värt att notera det mest populära bland dem.

Paraply . En sandlåda med ett sådant tak kan installeras både på en stor lekplats och i ditt lanthus. Sandlådan i sig kan ha vilken form som helst. Men i mitten eller på sidan måste det finnas en pelare med ett färgat paraply. Denna design skyddar barn perfekt från sol och regn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Segelbåt . Som tak för en sådan sandlåda kan du använda en gångjärn markis gjord i form av en halvcirkel. Denna design kommer att vara intressant inte bara för pojkar, utan också för tjejer. För att få sandlådan att se original ut kan du dekorera den med en piratflagga eller hitta på en egen flagga med ditt barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mobil sandlåda . Denna design skiljer sig från andra alternativ genom att den kan bäras var som helst. Detta är möjligt på grund av att en hopfällbar ram är tillgänglig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppna sandlådor har många fördelar. Först och främst är de enkelt och snabbt byggda, materialen för deras konstruktion är billiga och vuxna behöver inte ha speciella färdigheter i konstruktion för att klara arbetet.

Dessa sandlådor har dock också några nackdelar . Så då och då måste du rengöra sanden från smuts. Dessutom är det ganska farligt att lämna barnet själv i en sådan struktur, eftersom alla djur kan klättra in i det.

Bild
Bild

Stängda sandlådor

Denna typ av konstruktion har dykt upp relativt nyligen. Trots detta är dessa sandlådor redan mycket populära bland de flesta föräldrarna. De kan vara väldigt olika.

Klassiska inomhus sandlådor . Storleken på sådana strukturer kan vara olika: från den minsta till den största. Dessutom kan de vara runda, rektangulära och sexkantiga. Men de är alla förenade med det faktum att sandlådan i slutet av spelet är helt täckt med brädor. Den stängande sandlådan sparar inte bara från att tränga in, utan förhindrar också att sanden vittrar. I sådana faciliteter kan du lämna all barnutrustning, till exempel en spade eller en liten kratta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Omvandlande sandlåda . En sådan design med ett infällbart tak kan enkelt förvandlas till ett bord med bänkar eller en extra lekplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sandlådor kan vara med en lutning eller med ett lyfttak med två lutningar, eller till och med med en baldakin. Allt beror på ägarnas preferenser, liksom på webbplatsens storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att slutna strukturer är ganska starka och pålitliga. Men vid en haveri blir det mycket svårare att reparera en sådan sandlåda.

Material (redigera)

Bekväma och pålitliga sandlådor kan tillverkas av olika material, till exempel trä, polykarbonat, metall och till och med däck

Trä . Ett material som trä anses vara miljövänligt och säkert i alla avseenden. För att göra en sandlåda måste den dock vara noggrant förberedd. Träytan måste vara väl slipad och inte ha några oegentligheter. Detta är viktigt, för om du inte bearbetar materialet kan barn bli skadade. Dessutom måste virket beläggas med speciella lösningar som skyddar det från bildandet av svampinfektioner. En sandlåda kan också göras av plankor och stockar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast . Detta material är tillräckligt starkt och hållbart. Dessutom kan plaststrukturer ha olika färger. De är lätta att installera och kan vid behov demonteras snabbt. Dessa sandlådor kan enkelt flyttas om det behövs. Ganska ofta tillverkas plaststrukturer i form av intressanta seriefigurer, som barn verkligen gillar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonat . Oftast används detta material för att dra åt en träram. Det hjälper trots allt att reflektera ultravioletta strålar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Däck . I vissa fall är sandlådor gjorda av onödiga däck. De är tillräckligt säkra för barn, eftersom deras väggar är mjuka och bekväma. Däck kan målas med olika färger eller målas på dem med olika mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket viktigt att välja rätt sand för sandlådan, eftersom den måste ha vissa egenskaper, till exempel måste det vara bekvämt att skulptera från den. Du ska inte köpa vit sand, det är svårt att skulptera av det, det blir snabbt smutsigt.

Det är också värt att ge upp den röda ravsanden, eftersom det finns för många små skadedjur i den . Det bästa alternativet skulle vara flodsand.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer måste du fokusera på barnets preferenser och webbplatsens område. Om den är liten, kommer en mini sandlåda med en kompakt baldakin att göra. Om området tillåter kan du installera ett helt komplex med tak, säten, gungor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer bör du vara uppmärksam på att materialet var säkert, det fanns inga skador, flisar eller repor på strukturens yta.

Alla föräldrar kan, om de vill, bygga åtminstone en liten sandlåda till sitt barn. Så att det inte är farligt för barn är det värt att följa vissa regler, inte bara när du väljer det, utan också när du installerar det.

Först och främst bör sandlådan alltid vara i synvinkel för vuxna. Platsen för ett sådant lekområde bör dock vara så långt bort från träd som möjligt så att inga insekter kommer in i sanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att välja dimensionerna på strukturen under konstruktion så att flera barn får plats i den samtidigt.

Det är bäst att installera sandlådan på en liten höjd, så att överflödig fukt inte samlas i den . Den ena sidan ska vara i skuggan och den andra i solen. För att djuren ska kringgå sandlådan måste sanden behandlas med ett speciellt medel som skrämmer bort dem.

Bild
Bild

Hur man gör det?

Om du vill kan du bygga en sandlåda med dina egna händer. Men först måste du göra en ritning av den framtida strukturen. Efter det måste du börja förbereda platsen. Inledningsvis måste platsen rengöras från skräp och sedan markera hörnen på den framtida strukturen med pinnar och garn.

För att göra sandlådans bas måste du ta bort cirka 30 centimeter av jordens översta lager . Därefter måste du gräva ett hål upp till 60 centimeter djupt. I botten måste du fylla på antingen grov sand eller fint grus, skikttjockleken ska inte vara mindre än 6 centimeter. Allt detta måste täckas med material som gör att fukt kan passera bra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ram

När förberedelsesteget är slutfört kan du gå vidare till konstruktionen av ramen, enligt diagrammen. För en fyrkantig struktur behöver du 4 identiska träskivor, vars längd är 150 cm. Som ben kan du använda stänger med en längd på minst 25 cm . Det är absolut nödvändigt att kontrollera allt material för eventuella oegentligheter så att barnen i framtiden inte kan bli skadade. Efter det kan du börja montera sandlådans bas. Lådan måste vara fyrkantig. När du monterar sandlådan måste du lägga en gummitätning mellan ändarna, vilket förhindrar att sand rinner ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig punkt när du skapar en ram är att göra botten . När allt kommer omkring, om du inte gör det, blir det lätt att bryta upp sandskiktet och komma till smutsen, dessutom kan ogräs eller insekter dyka upp i sanden. När ramen är helt klar kan den omedelbart installeras på den valda platsen.

Bild
Bild

Tak

För att förhindra att sandlådan täpps till är det värt att bygga ett tak. För att göra detta måste du köpa flera tallbrädor, vars tjocklek är 2,5 centimeter. Du behöver också långa gångjärn, rätt antal skruvar samt muttrar och bultar.

Först måste brädorna skäras till sandlådans bredd . Sedan måste de slipas väl och målas. Efter det, på ena sidan av strukturen, är det nödvändigt att fästa två brädor med självgängande skruvar. Ytterligare två måste anslutas tillsammans med små stänger och sedan fäst dem med öglor på de två första. Det är värt att notera att stavarna är bäst placerade längst ner på locket.

Därefter måste du ta ytterligare två brädor, sammankopplade med balkar, de måste också fästas på de tidigare brädorna med öglor . Detta gör det möjligt att vid behov göra taket till en ganska bekväm bänk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

Sandlådans insida kan avslutas med vilket mjukt material som helst. Om du vill kan du måla eller måla den. När det gäller målning kommer detta inte att kräva en, utan flera färger.

När färgen har torkat kan du fylla i sanden. Skikttjockleken bör inte vara mindre än 15 centimeter . För att barnet inte ska skadas måste det siktas och allt skräp och eventuella insekter måste tas bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Idag, när en persons fantasi inte har några gränser, kan du bygga den mest ovanliga sandlådan för ditt barn. Det finns många alternativ, från en struktur gjord av gamla däck till en multi-level struktur

Omvandlande sandlåda . Vem som helst kan göra en enkel struktur av trä, för det är inte alls svårt. Det kommer dock att ta lite arbete att bygga ett tak som kan förvandlas till två bekväma bänkar. Flera barn kan leka i en sådan sandlåda samtidigt, och även vuxna kan sitta på bänkarna.

Bild
Bild

Sandlåda maskin . Denna design kommer att tilltala alla barn. När allt kommer omkring kan han spela hela dagen. Taket täcker nästan barnet från både solens strålar och regnet. I en stuga av trä kommer han också att vara bekväm och intressant. Därför kanske föräldrar inte alls oroar sig för var deras barn leker.

Bild
Bild

Från ett gammalt däck . Detta är det enklaste och snabbaste sättet att utrusta en lekplats på gatan. Modellen är ljus och intressant, men samtidigt extremt enkel. I en sådan design kommer barnet definitivt inte att kunna skada sig. Ovanpå däcket kan du installera ett vanligt strandparaply, som kommer att fungera som ett utmärkt skydd för din baby.

Bild
Bild

Spelkomplex . Detta alternativ kommer att tilltala flickor mest av allt. När allt kommer omkring kan du inte bara leka i sanden utan också utrusta köket för din favoritdocka.

Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan vi säga att en sandlåda med tak är en utmärkt lösning för att bygga en lekplats på någon personlig tomt. När allt kommer omkring kan barnet inte bara leka, utan också vara i frisk luft.

Rekommenderad: