Växthus "Drop" (38 Bilder): Vilken Form Av Växthuset är Bättre, Välvd Eller "tappa", Kundrecensioner Om Växthuset Av Polykarbonat "Drop"

Innehållsförteckning:

Video: Växthus "Drop" (38 Bilder): Vilken Form Av Växthuset är Bättre, Välvd Eller "tappa", Kundrecensioner Om Växthuset Av Polykarbonat "Drop"

Video: Växthus
Video: Chevy Woods - Pick Ups & Drop Offs ft. Young Scooter [Official Video] 2024, Maj
Växthus "Drop" (38 Bilder): Vilken Form Av Växthuset är Bättre, Välvd Eller "tappa", Kundrecensioner Om Växthuset Av Polykarbonat "Drop"
Växthus "Drop" (38 Bilder): Vilken Form Av Växthuset är Bättre, Välvd Eller "tappa", Kundrecensioner Om Växthuset Av Polykarbonat "Drop"
Anonim

Vintern går mot sitt slut. Snart sommarboende kommer att börja odla unga grönsaker, de första gröna, blommor. Växthuset "Drop" kan hjälpa dem i detta, vars egenskaper och funktioner kommer att diskuteras i vår artikel.

Bild
Bild

Särdrag

"Droplet" är en riktig grönsaksträdgård under ett polykarbonattak med en extraordinär kontur. Detta växthus har fått sitt namn för den underbara designen - lansett. Tack vare denna konfiguration dröjer snön inte på strukturen utan rullar ner. Snötrycket ligger inte på taket, utan på de rena stöden. Denna konstruktionsform är mycket relevant, särskilt i de regioner där snö ofta och rikligt faller.

Att välja ett växthus av hög kvalitet är ett ansvarsfullt företag kräver noggrann uppmärksamhet. Mindre konstruktionsändringar kan leda till isoleringsproblem och kanske inte de bästa resultaten.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Droplet" är ett utmärkt växthus som uppfyller GOST och är tillverkad av miljövänliga material. Den förbättrade modellen tolererar enkelt olika naturfenomen: regn, snö, stark vind. Designen skapades med hänsyn till vintertidens särart - snöfall, snöstormar etc. Med denna form av växthuset rinner droppar kondensat ner i väggen, det är uteslutet att de får på grönsaker.

Växthuset har varit i drift i över 10 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och urval av polykarbonat

Låt oss först titta på de viktigaste skillnaderna mellan växthus och växthus för att mer exakt bestämma valet av rätt produkt.

Växthus - en liten struktur som är cirka 1,5 meter hög , som inte kännetecknas av särskild tillförlitlighet, görs under en kort period av vårsäsongen. På grund av sin låga höjd är det svårt att arbeta i den. Täckmaterialet är en plastfilm som täcker växthuset och måste därför bytas ut nästa år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växthuset är en stationär struktur, det är inte installerat på en säsong. Växthusets höjd är 2,4 meter, vilket gör att du kan arbeta utan att böja, till din fulla höjd. Den är tillverkad av polykarbonat och kan, om den används korrekt, användas i upp till 15 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växthuset "Drop" är täckt med cellulärt polykarbonat. Detta material kännetecknas av ökad styrka och tillförlitlighet. varaktighet. Behåller perfekt fukt och behåller värme.

Växthusdriftens varaktighet beror på ramens särart och polykarbonatets egenskaper . När du väljer ett täckmaterial, var noga med att uppmärksamma dess egenskaper som UV -skydd och densitet. Om tillverkaren av materialet garanterar bevarandet av kvaliteten i minst 10 år betyder det att polykarbonatet är skyddat på båda sidor. Produkter som har ett skyddande lager på endast ena sidan bleknar och tappar sin kvalitet redan under det tredje driftåret. Produkten tål inte snöstopp och kollapsar snabbt.

Polykarbonat finns i olika tjocklekar och densiteter. Ju tunnare plåten är, desto mindre styvhet och styrka hos polykarbonat och naturligtvis motståndskraft mot slag, snö, vind.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Typiska dimensioner av droppväxthuset:

  • bredd - 2,4 m och 2,97 m;
  • höjd - 2 m 40 cm;
  • längd - 4 m, 6 m, 8 m och mer (en multipel av 2 m);

Ramen är tillverkad av galvaniserat rör, zinkbeläggningsklass 139-179 mikron, korroderar inte, behöver inte målas under användning. Växthuset är täckt med ark av cellulärt polykarbonat med en tjocklek på 4 till 6 mm, beroende på klimatet i regionen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Växthusets ovanliga form, ett fyrkantigt galvaniserat rör 25x25 mm och bågar med 65 centimeters mellanrum hjälper strukturen att klara de svåraste väderförhållandena. Öppningen och styrningarna är gjorda av galvaniserat rör 20x20 mm, metalltjocklek 2 mm.

Designen ger 2 dörrar och 2 ventiler på ändplanen.

Bild
Bild

Hur bygger man ett pålitligt växthus?

Var noga med att använda användbara tips.

  • Innan installationen påbörjas, välj en plats där växthuset kommer att stå. Det ska vara i ett öppet område fritt från solen. Det rekommenderas inte att placera strukturen där vatten och snö kan rinna från angränsande byggnader och strukturer. Det måste finnas en fri yta på minst en meter runt för att snön ska smälta på vintern.
  • Vid montering av växthuset, tillåt inga ytskador som kan leda till deformation av ramen.
  • Strukturen kan omedelbart monteras i det tilldelade området, skelettet läggs i marken med 25 centimeter. Ett annat alternativ är att skapa en solid grund: markera området, ta bort det översta lagret av jord, komprimera jorden, lägg sedan geotextil och fyll hålet med sand och grus.
Bild
Bild
  • Basen för växthuset kan vara tillverkad av 100x100 mm stänger, impregnerade med en ruttningsfri lösning, som läggs som en ram. För en mer solid grund kan betong hällas med formning.
  • Monteringen av växthuset är enkel. Fabriksversionen av modellen liknar en barndesigner, endast för vuxna. Alla delar och styrningar passar tydligt in i sina spår.
  • Med hjälp av självgängande skruvar och fästbultar, som säljs i ett set för växthuset, fästs alla bågar och element i änddelen utrustad med en dörröppning.
  • Vidare monteras ytterligare element med ett fönster, som sedan placeras på huvudfundamentet och fixeras på det. Nästa steg i installationen blir installationen av ändelementet, sedan fixeras delarna på basen och till varandra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Genom att minska steget mellan metallbågarna kan du öka strukturens hållfasthet och tillförlitlighet.
  • Med hjälp av förstärkta anslutningselement som täcker bågarna på båda sidor, är polykarbonatet anslutet till växthusramen med hjälp av självgängande skruvar med värmebeständiga brickor. På grund av guiderna i växthuset (stringers) erhålls en förstärkt, pålitlig struktur.
  • Ark av cellulärt polykarbonat läggs i ett plan vinkelrätt mot ramen. Arken viks över förstyvningarna.

Monteringen måste utföras strikt enligt anvisningarna från fabriken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designfördelar och recensioner

Växthuset "Kapelka" är en modern konstruktion för odling av tidiga grönsaker och grönsaker. Hon ser bra ut, är stark, pålitlig och ser väldigt ovanlig ut. Tillverkaren av modellerna TM "Orange" har producerat dessa produkter av polykarbonat och galvaniserat stål i mer än 15 år. Droplet-strukturen tillhör kategorin extremt pålitliga strukturer. Detta växthus är starkare än ett välvd växthus tack vare sin ram och metallprofiler som det är tillverkat av.

Bild
Bild

Växthusfördelar

  • Garantitiden är mer än 5 år tack vare den förstärkta ramen.
  • Det fyrkantiga galvaniserade röret, från vilket ramen är gjord, korroderar inte.
  • Det inre utrymmet gör att du kan utföra trädgårdsarbete med komfort.
  • Om så önskas kan du öka strukturens storlek i längdriktningen. Elementen som krävs för montering ingår i produktleveranssatsen.
  • Växthusets dråpform håller inte snötäcket, det finns ingen anledning att rengöra taket från snö.
  • Närvaron av ventiler och dörrar ger en speciell atmosfär och hjälper till att skapa rätt mikroklimat för trädgårdsgrödor.
  • Polykarbonat har UV -skydd, vilket är bra för växter inne i växthuset. Allt utrymme i den kommer att få den mängd ljus och värme som krävs.
  • En stark, solid ram tål betydande belastningar. Fixeringen av bågarna på växthuset görs med hjälp av förstärkta metallelement.
Bild
Bild
Bild
Bild

Teardrop-formade växthus har blivit populära bland trädgårdsmästare . och få extremt gynnsamma recensioner. Fördelarna med produkten inkluderar snabb och enkel installation. Köpare noterar strukturens hållfasthet, hållbarhet, täthet. Sommarinvånare är särskilt nöjda med att växthuset kan ökas.

Glöm inte att nämna högkvalitativt polykarbonat, som ger skydd mot ultraviolett strålning, vilket har en fördelaktig effekt på växter. Och själva växthusets form väcker bara positiva känslor: det ser intressant ut och bidrar till att snö glider.

Bild
Bild

Installation och drift: Tips

Driftstiden beror direkt på kvaliteten på konstruktionen. Tänk på steg-för-steg-diagrammet över växthuset som tillverkaren ger.

  • Montering av dörr och ventiler . Höger och vänster dörrpelare är anslutna med fyra tvärbalkar med en M4x30 skruvanslutning. De horisontella och vertikala fönsterprofilerna är anslutna till varandra med ett liknande fäste.
  • Montering av växthusets gavel . Två välvda sidoprofiler är anslutna med en stagvinkel och självgängande skruvar. Montera den övre horisontella profilen med M5x30 -bultförbandet (M5 -muttern sitter inuti växthusramen).
Bild
Bild
Bild
Bild

För korrekt installation av universalkontakter appliceras markeringar på delarna.

  • Täcker fronten med cellulärt polykarbonat . Ta bort skyddsfilmen från polykarbonatet, det finns en särskild märkning på utsidan. Vi lägger polykarbonat på växthuspedimentet och drar åt det med 4,2x19 självgängande skruvar på flera ställen. Med en konstruktionskniv skärs polykarbonat snyggt längs bågens yttre radie. På samma sätt monterar vi växthusramens andra pediment.
  • Växthustunnelmontering . Fäst stringerprofilerna på universalkontakterna på pedimentet med M5x30 -bultförbandet (M5 -muttern sitter på insidan av växthusramen).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För bättre förstärkning av den ökade belastningen vid snöfall rör sig två horisontella styrningar uppifrån och ner längs hela växthusets längd.

Några fler rekommendationer och tips

  • Växthusets stabilitet ökar genom att minska metallbågens stigning.
  • Efter att ha samlat in växthusets ram skärs polykarbonat ut efter noggranna mätningar. Glöm inte att detta material krymper när det kyls och expanderar vid uppvärmning. Med tanke på detta överlappar och fixerar polykarbonatark med självgängande skruvar med en gummipackning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

  • efter montering av växthuset, tvätta det med vatten eller tvättmedel med en svamp eller mjuk trasa;
  • använd inte hårda tyger eller borstar vid rengöring av polykarbonat, eftersom UV -skydd kan brytas och materialet faller sönder;
  • under drift, på grund av stark vind, uppstår svängande rörelser i växthuset, så kontrollera då och då styrkan hos anslutningarna, dra åt muttrarna, bultarna;
  • om ramens polymerbeläggning har brutits är det nödvändigt att rengöra den och måla den för utomhusbruk;

När du använder en byggnad på vintern måste du täta luckorna mellan polykarbonatet och ramen med en gummitätning eller silikon.

Rekommenderad: