DIY -växthus I Polykarbonat (100 Bilder): Fundament Och Montering, Hur Man Gör Det Hemma, Installationsdetaljer

Innehållsförteckning:

Video: DIY -växthus I Polykarbonat (100 Bilder): Fundament Och Montering, Hur Man Gör Det Hemma, Installationsdetaljer

Video: DIY -växthus I Polykarbonat (100 Bilder): Fundament Och Montering, Hur Man Gör Det Hemma, Installationsdetaljer
Video: Hemlagad elektrokompressor för 1000 applikationer 2024, Maj
DIY -växthus I Polykarbonat (100 Bilder): Fundament Och Montering, Hur Man Gör Det Hemma, Installationsdetaljer
DIY -växthus I Polykarbonat (100 Bilder): Fundament Och Montering, Hur Man Gör Det Hemma, Installationsdetaljer
Anonim

Växthusen i polykarbonat är bland de mest populära och efterfrågade på den moderna marknaden. Ett stort antal fördelar, inklusive hög kvalitet, tillförlitlighet och praktiska egenskaper, skiljer dem kvalitativt från andra sorter.

Bild
Bild

Särdrag

Ett gör-det-själv-växthus i polykarbonat är mycket efterfrågat och populärt på grund av materialets cellstruktur. Det är det som ger en otroligt lång livslängd, till skillnad från glas- eller plastfilm.

En särskild fördel med polykarbonat är att det inte är rädd för stötar, därför klarar det även med så stark atmosfärisk nederbörd som hagel eller vind. Dessutom försämras detta material inte under påverkan av direkt solljus och behåller sin genomskinlighet under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förstå om installationen av ett växthus i polykarbonat är motiverad är det nödvändigt att förstå egenskaperna hos detta material.

Polykarbonat är en lätt och ganska hållbar plast, som består av flera lager och har en cellstruktur.

De mest populära är arken, vars tjocklek inte överstiger 6 mm. Samtidigt har polykarbonatarken imponerande ljusöverföring, liksom förmågan att motstå extrema temperaturer. Inre revben ger otrolig styvhet och styrka, liksom förmågan att anta nästan vilken form som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den enorma populariteten och efterfrågan på växthus i polykarbonat tillhandahålls av ett antal fördelar som kvalitativt skiljer dem från bakgrunden av andra sorter.

Bland de viktigaste fördelarna med sådana växthus kan flera faktorer noteras:

  • Enkel installation, liksom möjligheten att snabbt installera polykarbonatark.
  • Detta material anses vara ett av de mest gynnsamma och effektiva när det gäller värmeisolering.
  • En imponerande nivå av ljudisolering som kan nå 25 decibel.
  • Ett bra växthus måste släppa in direkt solljus. I detta sammanhang är polykarbonat oöverträffad, eftersom dess transparensnivå är inte mindre än 92%.
  • Genom att använda ett speciellt skyddande lager kan du vara säker på att de gröna utrymmena skyddas maximalt från ultraviolett exponering, vilket kan skada grödan.
  • Otroligt hög hållfasthet och motståndskraft mot mekaniska skador. Dessutom har polykarbonat sitt motstånd mot plötsliga temperaturförändringar, vilket gör det till en idealisk lösning även för våra breddgrader. Styrkan hos detta material är nästan 200 gånger högre än glasets hållfasthetsegenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är det inte alla fördelar med växthus i polykarbonat. En av fördelarna är också deras unika dimensioner, vilket gör att de kan användas för spännbeklädnad som skapas mellan bågarna på ramstrukturerna.

Återbruk av växthuset har blivit möjligt på grund av det faktum att polykarbonatskivor enkelt klarar vind- och snöbelastningar.

Bild
Bild

Sådana växthus är också oöverträffade när det gäller brandsäkerhet. Det hölje som används vid produktion av växthus utsätts inte heller för förbränning, eftersom det bara kan smälta och även då vid temperaturer över 500 grader Celsius.

Du kan använda ultramoderna typer av polykarbonatark som inte avger några skadliga ämnen även vid bränning eller smältning.

Bild
Bild

Växthusets polykarbonatmantel har ett imponerande motståndskraft mot aggressiva miljöer. Dessutom garanteras ett högt växtskydd mot syrorester.

Växthus i polykarbonat kan också glädja sina ägare med en liten vikt, vilket är 15 gånger mindre än glas. Det är tack vare denna aspekt som du kan avsevärt spara på de bärande delarna av strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots det stora antalet fördelar har växthusen i polykarbonat också vissa nackdelar som måste beaktas innan du väljer ett sådant objekt.

Inga fall får ändarna på polykarbonatark lämnas öppna, eftersom detta tillåter både fukt och insekter att tränga in i växthuset, vilket i sin tur kan orsaka uppkomst av svamp och andra patogena bakterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rengöring av ett sådant växthus bör utföras med största försiktighet, eftersom det är ganska lätt att skada ytan.

Det är bäst att begränsa dig till användning av mjuka tyger och neutrala rengöringsmedel. Under inga omständigheter ska du använda rengöringsmedel som innehåller salter, alkalier eller klor.

Och även avstå från att använda slipande pastor och vassa föremål , som kan repa polykarbonatark och därigenom förstöra deras attraktiva utseende och skyddande egenskaper. På vintern måste man ägna stor uppmärksamhet åt att ta bort snö från toppen av växthuset. Isbildning bör inte tillåtas eftersom detta kan orsaka deformation av växthuset i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

I processen att göra ett växthus i polykarbonat med egna händer är det nödvändigt att vara noga med valet av material som tillförlitligheten, styrkan och hållbarheten för hela strukturen beror på.

Tunna galvaniserade och aluminiumprofiler anses vara idealiska ., samt alternativ från metall-plast. Deras främsta fördel är att de är ganska enkla att montera och kan ändra form om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den enda nackdelen med ett växthus med en sådan ram är det vid dåliga väderförhållanden, inklusive kraftig vind, kanske strukturen inte tål och hela växthuset kommer att kollapsa.

Om du fortfarande planerar att bygga det av sådana material måste du öka antalet revben eller utveckla en speciell hopfällbar struktur som kan tas bort på vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av de mest populära växthusen på marknaden idag är växthus i aluminiumramar. Naturligtvis blir ramen mer hållbar om den är gjord av en tjock stång på 3x6 cm, men detta miljövänliga material har sina vissa nackdelar: om växthuset ligger i ett område med hög luftfuktighet, börjar strukturen snart att ruttna.

Om du fortfarande vill använda just en sådan ram, måste den behandlas med speciella antiseptika, vilket kommer att säkerställa en lång existens.

Bild
Bild

Den mest hållbara strukturen anses vara gjord av metallrör eller kanal

Om du letar efter ett pålitligt växthus som kan hantera alla slags väder och mekanisk påfrestning, så är stålalternativen med fyrkantiga sektioner det bästa valet. Deras enda nackdel är att de praktiskt taget inte kan förändras i form, så att använda ett sluttande tak kommer inte att fungera.

Det bör också noteras att användningen av en tung ram kräver konstruktion av en starkare och mer tillförlitlig grund som kommer att klara denna vikt av växthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Ett särdrag hos ett växthus i polykarbonat, som kvalitativt skiljer det mot bakgrunden av växthus och andra liknande strukturer, är förmågan att hålla värmen. För att värma växthuset används naturliga källor, inklusive solen, ångor från gödsel eller biologiskt avfall.

För att ångan ska täckas så bra som möjligt är det nödvändigt att minska mängden uppvärmt utrymme. Även för arbete med växter det är nödvändigt att se till att det finns gångjärnsluckor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med växthuset är att allt här är byggt på artificiell uppvärmning, så höjden på strukturen kan vara mycket högre än höjden på en person.

Bland de mest populära och efterfrågade formerna av växthusstrukturer i polykarbonat på marknaden kan flera typer särskiljas:

Välvda växthus i polykarbonat … Denna form anses vara optimal eftersom den ger hög komfort under start och användning. Monteringen utförs genom att böja polykarbonatark och limma dem på ramen, så att människor enkelt och bekvämt kan röra sig inuti växthuset. Närvaron av ett välvd tak gör att snö och annan atmosfärisk nederbörd inte kan dröja kvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mini växthus … Huvuddragen i sådana strukturer är deras lilla bredd, som sällan överstiger 2 m. Dessutom är sådana växthus låga i höjd, men detta påverkar inte på något sätt den lugna rörelsen hos en person i full tillväxt. I de flesta fall är växthusets höjd cirka 2 m.

Sådana alternativ anses vara det bästa valet för människor som äger små tomter och vill använda dem för byggandet av denna struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Växthus "droppe " … Höjdpunkten för dessa byggprojekt är det spetsiga takformade taket, tack vare vilket strukturen klarar de starkaste vindarna och snöiga vintrarna. Snö dröjer inte på taket, så belastningen på hela anläggningen är minimal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växthusfjäril … Du kan förstå designfunktionerna baserat på namnet. Ett bekvämt växthus består av flikar placerade parallellt med varandra, som täcker växthusets tak. Sådana mönster används vanligtvis för odling av plantor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växthus-brödkorg tillverkad av polykarbonat. Denna design kännetecknas av sin låga höjd och välvda form, och arbetsområdet ligger vanligtvis på södra sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Vid byggandet av ett växthus i polykarbonat bör du vara mycket uppmärksam på arkens dimensioner. Genom att känna till måtten på arket kan du göra beräkningar för ramen, välja den optimala konstruktionstypen - en välvd struktur eller en byggnad med gaveltak. Det är bäst att använda sex meter långa polykarbonatark , som du kan bygga växthus av bågtyp med. I detta fall bör elementens steg inte vara mer än 2100 mm ., och växthusets längd beror direkt på ägarens behov och territoriets storlek.

Bild
Bild

För att bygga en sådan struktur kommer det att räcka med att välja polykarbonatark med en tjocklek av 8 mm. Sådant material kan enkelt hantera snölast på vintern, men samtidigt är det enkelt att installera.

Om växthuset innehåller väggar och ett gaveltak, installeras varje plan separat. Om du vill spara pengar kan du använda omslutande strukturer gjorda av billiga material, vars tjocklek kommer att vara 4-6 mm.

Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

För att skapa det hållbara växthuset av högsta kvalitet måste du använda pålitliga och exakta verktyg, inklusive ett måttband, en spade, hammare och spikar. Dessutom kan du inte klara dig av sådana material och verktyg som metallkonstruktioner och fyrkantiga rör, termiska brickor och träskivor, en betongblandare, en primer och svetsenheter. Dessa enheter är nödvändiga för att bygga ett växthus med en betongfundament.

I denna process bör man fästa stor uppmärksamhet vid fästning av polykarbonatark, eftersom de under användningen upplever enorma belastningar varje dag. Det är därför installerade termiska brickor måste vara av hög kvalitet och installationen måste utföras på ett ansvarsfullt och korrekt sätt … Endast i det här fallet kommer det att vara möjligt att bygga ett växthus i polykarbonat som uppfyller alla moderna standarder och kommer att kunna hålla så länge som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förarbete

Det är ganska enkelt att montera ett växthus från polykarbonatark och andra komponenter, så nästan alla kan hantera denna process. Det är dock omöjligt att säkerställa en lång existens utan en högkvalitativ grund, och bara en professionell kan klara detta.

Utan nödvändiga kunskaper och färdigheter kommer det inte att vara möjligt att bygga en sval betongfundament, och utan detta kan det inte vara fråga om långsiktig användning av ett växthus i polykarbonat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är därför det är oerhört viktigt att veta hur man monterar den prefabricerade basen. Med tanke på att ett växthus i polykarbonat har en extremt låg vikt, alltså du kan begränsa dig till en tejp eller cementbas.

När du häller grunden måste du vara noga med att se till att det blir jämnt i slutändan, annars kommer växthuset att bli krokigt, vilket ökar risken för mekaniska skador kraftigt.

Noggrann uppmärksamhet bör också ägnas åt studier av ritningar och diagram, på grundval av vilka ett växthus av polykarbonat kommer att byggas steg för steg.

Bild
Bild

fundament

För att garantera maximal hållbarhet och styvhet måste växthusen i polykarbonat fixeras på en fast bas. Med tanke på den lilla massan av denna struktur kan du begränsa dig till att använda en spetsfundament, som är gjord av ett starkt material. Det kan vara timmer, tegel, luftbetongblock och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En distinkt fördel med en trägrund är dess överkomliga pris, trots att den klarar växthus som väger upp till 120 kg. För att förhindra jorderosion och för att skydda växter från plötsliga temperaturförändringar är det bäst att begrava den i marken.

Det finns ingen anledning att helt vira in virket i en film, eftersom strukturen snabbt blir oanvändbar på grund av kondensatet som samlas upp. För att lagerpelarna inte ska tvättas ut med vatten är det nödvändigt att lägga en kudde med sand eller grus under dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest populära idag är timmerfundament, för vilka gamla sliprar kan användas … Den största fördelen med ett sådant material är att det kan hålla minst 40 år även under mycket höga luftfuktighetsförhållanden.

Sleepers ska läggas i en liten gräv så att överkanterna ligger på marknivå och kan hållas ihop med konstruktionsfästen. Högar för en sådan grund kan tillverkas både av betong och av block och tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om växthuset är på en metallkonstruktion, kommer det att vara nödvändigt att installera ett bandfundament. Den största nackdelen med betong är att den är en ganska dålig värmeledare, därför värms den upp extremt länge, vilket inte är särskilt bra vid hårt och vinterkallt väder. Det är därför sådana fundament kan endast uppföras i de rum som kommer att kännetecknas av närvaron av artificiell uppvärmning.

Bild
Bild

Ram

Om du köper ramar från industriell produktion, kommer de vanligtvis med alla nödvändiga fästelement, men för att förenkla arbetet måste du ha följande verktyg till hands: tång, skruvmejslar, måttband, skruvmejslar, markörer, hacksåg med fina tänder eller en byggkniv. Det bör noteras att instruktionerna för montering av ett växthus i polykarbonat med egna händer kan skilja sig åt beroende på tillverkare, men de allmänna rekommendationerna är desamma för nästan alla modeller och former.

Så installationen av växthusramen bör ske, inklusive huvudstegen:

  • Monteringen ska börja från ändarna. Den centrala välvda delen måste anslutas till stolparna, vilket kan göras med skruvar och speciella fästelement som medföljer satsen. Det är bäst att göra detta på marken, eftersom det kan finnas vissa utjämningsproblem i upprätt läge.
  • Efter att slutet har installerats på fundamentet är det nödvändigt att noggrant kontrollera vertikalitetsnivån. Om allt är i ordning ska du fästa ankarbultarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tvärelementet ska ympas mitt i bågen. Dessutom måste samma delar installeras på båda vertikala stöd. Därför är det oerhört viktigt att använda ett måttband hela tiden så att guiderna är på samma nivå, annars kommer det i framtiden att skapas ett starkt tryck på vissa element, vilket avsevärt minskar konstruktionens livslängd.
  • När bågen har monterats måste du se till att alla hörn har observerats korrekt. Först då kan de vertikala stöden fästas helt på växthusets bas. Du bör också ta hänsyn till att steget mellan bågarna inte kan överstiga 2 m, vilket beror på bredden på ett konventionellt polykarbonatark.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Och du måste också göra allt detta med resten av valv och tvärstänger, kom ihåg att kontrollera det hela tiden med hjälp av en nivå.
  • När alla nivåer har kontrollerats är valv installerade, du kan fortsätta till installationen av dörrarna. Inledningsvis är det nödvändigt att montera ramarna och ytterligare förstyvningar. När dörrarna är fästa måste du se till att de fungerar. Det händer väldigt ofta att dörren inte stängs eller att den vidrör ramen när den är stängd. Dessutom är det ganska vanligt att dörren öppnas av sig själv, vilket kan innebära att öppningen inte installeras jämnt. Det kommer att bli nödvändigt att göra allt arbete igen, eftersom en helt sluten dörr är en av de viktigaste förutsättningarna för en korrekt drift av växthuset.

För att åtgärda situationen kommer det att vara nödvändigt att helt demontera strukturen eller en del av den och sedan montera den korrekt och noggrant kontrollera alla nyanser och vinklar. Stor uppmärksamhet måste ägnas åt förstyvningarna, som ska bilda ett enda plan.

Bild
Bild
Bild
Bild

I detta skede är installationen av växthusramen klar, och du kan täcka den med polykarbonatark.

Tak

Det är nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt takets placering i ett växthus i polykarbonat, eftersom styrkan och tillförlitligheten för hela strukturen, liksom plantornas integritet, beror på detta element. Det bör noteras att takets typ och form främst beror på växthusets utformning och egenskaper.

Vissa människor använder plastfolie som huvudbeklädnad för taket för att spara pengar, men detta material kan inte skryta med styrka och tillförlitlighet. Dessutom, på grund av sin tunna struktur, behåller polyetenfilmen praktiskt taget inte värme och tillåter kyla att passera in i växthuset.

Bild
Bild

Om det inte finns pengar för andra typer av tak, då du kan använda det här alternativet, men i flera lager , tack vare vilket det blir möjligt att skapa ett luftgap mellan dem. Det är hon som kommer att spela rollen som en utmärkt värmeisolator, som är så nödvändig för ett växthus i polykarbonat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland fördelarna med polyetenfilm som tak för ett växthus kan man skilja på elasticitet, minimal expansion med temperaturfall, ett överkomligt pris och en hög hastighet för ultraviolett strålning.

Det ska noteras att om filmen användes under hela sommaren i en varm region, då på vintern måste den bytas ut eftersom det under spridning av frost blir sprött.

Den största nackdelen med filmen är det faktum att kondens uppstår under appliceringen, vilket minskar ljustransmittansen för detta material.

Bild
Bild

Vid utformningen av en takprofil är det nödvändigt att utgå från belastningen på den. Denna indikator är extremt viktig på vintern, när nederbörden är av största vikt och leder till en ökad belastning på växthuset. Takprofiler kan vara plana eller lutande eller lutande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det platta taket är ett av de minst populära eftersom det samlar en enorm mängd snö på vintern ., vilket sätter press på hela strukturen, och det kanske helt enkelt inte tål.

Det är bäst att ge företräde åt en välvd struktur, vars distinkta fördel är att den fördelar lasten jämnt genom polykarbonatväxthuset.

Den enda nackdelen är att taket på sidorna inte kan skryta med imponerande höjd, vilket tar användbart utrymme från växthuset, eftersom det inte kommer att vara möjligt att odla höga växter här. Det finns dock en väg ut, för på sidorna kan du alltid organisera odling av plantor och sedan transplantera i den centrala delen av rummet.

Bild
Bild

Ett särdrag hos ett gavel- eller sluttande tak är närvaron av en kon, som är takets ovansida. Det är på dess kvalitet som styrkan i strukturen som helhet beror, och med den oberoende konstruktionen av ett växthus kommer det inte att vara svårt att göra ett sådant tak.

Mantel av strukturen

Om ramen redan är helt uppställd kan du börja klippa polykarbonatarken för växthuset och fixa manteln. Idag finns det två optimala monteringsmetoder. Den första är att använda speciella brickor som är resistenta mot höga temperaturer.

När det gäller det andra innebär det användning av en profil för polykarbonat. Profilfästet är gjort tack vare en speciell profil, som finns i en mängd olika färger. Det viktigaste i det här fallet är att korrekt bestämma fästpunkterna, vars antal beror på arkets längd och själva ramens komplexitet. De flesta mästare rekommenderar att du installerar en speciell vattendämpare mellan ramprofilerna, vilket förhindrar att växthuset läcker i framtiden .… Det säregna med denna metod är att arken sammanfogas på ramen, vilket förenklar installationen mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att installationen med en termisk bricka skiljer sig något från metoden som beskrivs ovan. Den största skillnaden är att arken fästs direkt på växthusramen, strikt efter principerna för vattentätning. För att göra detta är det nödvändigt att välja de mest hållbara och pålitliga termiska brickorna, eftersom det är de som bär huvudbelastningen på att hålla polykarbonatarken.

I det här fallet är det inte värt att spara, eftersom styrkan och hållbarheten för hela strukturen beror på det.

Bild
Bild

Installation av cellulärt polykarbonat på växthuset utförs i en viss ordning:

  • Det är nödvändigt att utföra beräkningar, och flera hål måste göras på polykarbonatarket, där arket kommer att anslutas till ramen.
  • Den termiska brickan har ett speciellt hål där du måste sätta på självgängande skruvar.
  • Polykarbonatarket måste placeras på ramen och anslutas i det läge du behöver. Här måste du skaffa en assistent som kan hålla arket i fästprocessen.
  • När allt fästningsarbete är slutfört bör de termiska brickorna stängas med pluggar, som vanligtvis ingår i satsen. De är nödvändiga för att ge maximalt skydd av strukturen från fukt.
Bild
Bild

Internt arrangemang

Vid växthusets interna arrangemang är det först och främst nödvändigt att hantera jorden. För att den valda jorden ska kunna uppfylla de funktioner som tilldelats den så fullt som möjligt är det nödvändigt att ägna stor uppmärksamhet åt dess val.

Först och främst bör jorden förses med god luftgenomsläpplighet och en optimal luftfuktighet. Dessutom kommer det att vara nödvändigt att tillsätta speciella näringstillsatser i jorden och utföra ogräsborttagning. För desinfektion bör du använda speciella medel för denna typ av jord. Jorden kan köpas i specialaffärer eller du kan förbereda den själv.

Bild
Bild

Växthusets inre arrangemang innebär också en kompetent design av sängarna. Och vissa tror att det i detta fall är nödvändigt att bara vägledas av bekvämligheten för trädgårdsmästaren, men så är inte fallet. Felaktig placering av sängarna kan leda till brist på grödor i framtiden.

Det bästa och mest effektiva sättet är att utrusta ett växthus enligt Mitlider … Kärnan i denna teknik är att för ett optimalt växtliv måste sängarna vara minst 45 cm breda och passagen måste vara minst 90 cm. Antingen kulturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst om sängarna i växthuset i polykarbonat går från norr till söder. Naturligtvis beror avkastningen inte bara på detta, utan också på korrekt vattning och skötselvård.

Nästan alla moderna växthus har ventiler och dörrar. Detta innebär att ventilation kan utföras inte bara med hjälp av teknisk utrustning, utan också manuellt. För detta öppna bara och stäng ventilerna i tid.

Nu är det dags att sköta uppvärmningen av polykarbonatväxthuset, vilket kan göras på solvärme. Men i vissa regioner är detta inte tillräckligt, särskilt under vintersäsongen, så du måste ta till installation av speciella värmesystem. En av de mest populära på marknaden idag är installationen av ett varmt golv , vilket är anmärkningsvärt för dess tillgänglighet, låga pris och effektivitet. Lättheten i utformningen av ett sådant system gör att du kan installera det hemma på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att grödan ska växa så snabbt och effektivt som möjligt måste du ta hand om ett modernt bevattningssystem. Naturligtvis kan du använda fat eller en slang, men den här metoden för bevattning är inte helt bekväm och kräver att ägaren ständigt är i växthuset.

Om du har tillräckligt med ekonomi du kan installera ett droppbevattningssystem , som har automatisk vattning och kan spara mycket tid. Ett särdrag hos denna metod är att vattning kommer att utföras med vattendroppar, som går direkt till växternas rötter.

Bild
Bild

Således förutsätter växthusets interna arrangemang att ett stort antal punkter följs. Endast ett välorganiserat utrymme och användning av högkvalitativa system gör det möjligt att få en bra skörd.

Tips

För att ett växthus i polykarbonat ska ge en utmärkt skörd måste det placeras på rätt plats. Att ignorera minimikraven kan upphäva allt arbete.

Först och främst måste du vara uppmärksam på funktionerna på den plats där växthusstrukturen kommer att ligga. Det stora området måste vara helt öppet för att få direkt solljus hela dagen. Dessutom är vindrosen av stor betydelse, särskilt i områden med starka cykloner. Det är därför experter rekommenderar att växthuset placeras från väst till öst , på grund av vilken alla änddelar av strukturen kommer att riktas mot norr eller söder.

Bild
Bild

Det är inte nödvändigt att installera växthuset långt från själva huset, eftersom detta kommer att leda till vissa olägenheter vid vården av växterna.

Om det redan finns andra uthus på tomten, kan växthuset byggas i omedelbar närhet av dem. Därigenom det är möjligt att inte bara effektivt och rationellt fördela det användbara landområdet, utan också att skydda växthuset från den kalla vinden.

Bild
Bild

Stor uppmärksamhet måste också ägnas åt organisationen av ett optimalt hemgjord mikroklimat i själva växthuset.

För att göra det mycket lättare att bibehålla den optimala temperaturen inne i rummet, när ramen installeras, kan dess underlag fördjupas något. Bara en halv meter räcker för att fukt och värme ska stanna i luften så länge som möjligt.

I det här fallet bör du vara extremt försiktig, eftersom korta växter kan vara i skuggan och inte kommer att kunna ta emot tillräckligt med solljus.

Bild
Bild

Att göra ett växthus med egna händer är alltså en enkel process om du närmar dig det ansvarsfullt och kompetent. Det viktigaste är att använda högkvalitativa material i byggprocessen och utföra sin pålitliga installation.

Vackra exempel

Ett vackert växthus av en solid grund. Konstruktionen är gjord med stor omsorg och omsorg. Det finns inga brister här: endast högkvalitativa och moderna material användes.

Ett växthus kan vara vackert om du gör det till ett bekvämt fritidshus. För att göra detta kan du använda transparenta väggar så att det ser ut som ett växthus eller en vinterträdgård. Detta alternativ är lämpligt för människor som inte kan leva utan växter eller vill göra trädgårdsarbete.

Bild
Bild

Effektiv organisation av rymden. Strikt efterlevnad av råden gjorde det möjligt att korrekt etablera sängarna och rationellt använda varje centimeter av polykarbonatväxthuset. Ett särdrag hos detta alternativ är ett icke-standardiserat tak.

Rekommenderad: