Projekt Av Hus Med Vind Och Garage (53 Bilder): Idéer För Ett Område På 150 Kvm. M, Efterbehandling Av Vindstugor Med Skumblock, Hur Man Passar Allt Under Ett Tak

Innehållsförteckning:

Video: Projekt Av Hus Med Vind Och Garage (53 Bilder): Idéer För Ett Område På 150 Kvm. M, Efterbehandling Av Vindstugor Med Skumblock, Hur Man Passar Allt Under Ett Tak

Video: Projekt Av Hus Med Vind Och Garage (53 Bilder): Idéer För Ett Område På 150 Kvm. M, Efterbehandling Av Vindstugor Med Skumblock, Hur Man Passar Allt Under Ett Tak
Video: Hur gör snickaren - Isolering av yttervägg 2024, April
Projekt Av Hus Med Vind Och Garage (53 Bilder): Idéer För Ett Område På 150 Kvm. M, Efterbehandling Av Vindstugor Med Skumblock, Hur Man Passar Allt Under Ett Tak
Projekt Av Hus Med Vind Och Garage (53 Bilder): Idéer För Ett Område På 150 Kvm. M, Efterbehandling Av Vindstugor Med Skumblock, Hur Man Passar Allt Under Ett Tak
Anonim

Efterfrågan på små- och tvåvåningshus ökar varje år. Sådana byggnader är särskilt populära utanför städer, i byar och i sommarstugor. Hus med en vindsvåning (det så kallade vindsgolvet) - det här är det maximala bostadsutrymmet för mindre pengar. Genom att kombinera ett sådant rum med ett garage kan du anmärkningsvärt spara utrymme på marken. Sådana projekt är mycket populära bland människor som prioriterar maximal komfort och bekvämlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ergonomiskt arrangemang

Vinden kombineras ofta under samma tak med plats för ett fordon. Sådana hus är mycket populära på den moderna byggmarknaden, de förtjänar särskild uppmärksamhet.

Bild
Bild

Jämfört med konventionella en- och tvåvåningshus kan det noteras att typen av hus i fråga har många fördelar:

  • Utrymmet på tomten används så effektivt som möjligt. På husets bottenvåning finns ett garage och olika tvättstugor. På grund av denna kombination återstår mer utrymme på tomten: till exempel för att plantera träd, buskar, blommor eller placera ett växthus och andra strukturer du behöver.
  • Vinden klarar perfekt rollen som ett sovrum; den kan kombinera en sovplats med en matplats. Utsikten från fönstret kan vara mycket vacker. Olika projekt är möjliga: du kan välja det hus som passar dina preferenser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I planeringsstadiet, för alla ägare av en tomt, är kostnaden för att bygga en byggnad av stor betydelse. Priset för en användbar kvadratmeter i ett hus som kombinerar vind och garage blir lägre än för en byggnad med ett separat garage. Besparingar är förknippade med rationell användning av byggmaterial och särdragen i byggarnas arbete. Dessutom kräver detta arrangemang mindre kostnader för värme- och VVS -system.
  • Ett stort antal färdiga projekt av sådana hus på byggmarknaden ökar chansen att alla önskemål från kunden kommer att beaktas. Möjligheten att skapa ett enskilt projekt garanterar en originalbyggnad med exceptionella egenskaper. Tack vare professionalismen, arkitekternas och byggarnas erfarenhet kan du få det hus du gillar på kortast möjliga tid.
Bild
Bild

Självklart kan ingenting vara perfekt. Så ett hus med vind och garage har vissa nackdelar.

Bild
Bild

Detta alternativ innebär en komplex takkonstruktion (för att minska värmeförlusten), så i framtiden blir det svårt att reparera det om det behövs.

På grund av takets lutning reduceras vinden på vinden , vilket innebär att det kommer att finnas begränsningar för layouten. Dessutom kompliceras husets konstruktion av obligatorisk ventilation, vilket säkerställer nödvändig luftcirkulation och inte tillåter överdriven luftfuktighet. Vissa ägare till sådana hus noterar att vinden värms upp på sommaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för olika områden

Utseendet, den interna kapaciteten, platsplaceringens effektivitet och husets värde beror till stor del på byggnadens totala storlek och form. Projekt av hus med garage och vind för små eller smala områden är ganska populära. Huset, på bottenvåningen där det finns plats för ett fordon, är bäst lämpad för trånga utrymmen. Ett litet hus är tillräckligt om du inte kommer till dacha regelbundet, men bara då och då.

Även om du har tillgång till en tomt som är ganska imponerande i storlek och du inte är begränsad i ditt val, kan ett hus med ett inbyggt garage vara ett mycket bra alternativ. Byggnadens betydande storlek gör att du kan organisera ett garage för två bilar . Detta gäller särskilt för familjer med ett stort antal människor eller för dem som gillar att träffa gäster ofta. I det här fallet kan bilar placeras parallellt eller vinkelrätt mot varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa alternativen för sommarstugor betraktas med rätta hus 8 x 10 och 10 x 12 . I dem kan det totala utrymmet nå 150 kvadratmeter. m, och det användbara området kan börja från 100-120 kvm. m. Oftast planeras sådana alternativ med en intern höjning till vinden. Det finns många fler sätt för inredning för sådana hus.

Bild
Bild

Materialval

En byggnad med vind i kombination med plats för ett fordon måste vara gjord av starka, pålitliga och miljövänliga material - precis som alla andra byggnader. Vanligtvis används trä, skumblock, gasbetong, gassilikatblock eller tegel för detta: de uppfyller alla nödvändiga krav, även om de skiljer sig från varandra i många egenskaper. Det billigaste alternativet är att bygga ett hus av blockelement - till exempel av skumblock. Det är också värt att notera att själva konstruktionsarbetet kommer att utföras så snabbt och enkelt som möjligt, men ytterligare efterbehandling kommer att behövas (för att förbättra värmeisoleringsegenskaperna).

Den klassiska versionen är ett tegelhus, som kännetecknas av sin hållbarhet, höga värme och ljudisolering.

Bild
Bild

Tyvärr kräver användningen av sådant material en betydande investering och tid som läggs på byggnadsarbete. Detta är dock exakt situationen när dyrare är bättre: en korrekt uppförd byggnad kommer att hålla i mer än ett dussin år och kommer att glädja dig med mycket bra kvalitet.

För byggandet av sådana hus använder de inte bara ovanstående alternativ utan även trä, timmer . Fördelarna med en byggnad i trä har ett mycket estetiskt utseende, förmågan att enkelt värma upp lokalerna under vintersäsongen och en tveklös känsla av komfort (på grund av förmågan att bibehålla en optimal luftfuktighet). En sådan byggnad är lättare att bygga än en tegelbyggnad, men den är mer brandfarlig. Det tar lång tid för ett trähus att krympa. Sådana hus är sämre än tegel när det gäller hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man beräkningar korrekt?

Att designa hus med vind och garage är en ganska komplex process som kräver viss kunskap, färdigheter och tid. Det enklaste alternativet skulle vara att kontakta specialister som utför alla beräkningar som är nödvändiga för konstruktionen och klarar annat arbete. Många ryska företag kan tillhandahålla tjänster från professionella arkitekter och ingenjörer som inte bara tar hänsyn till alla dina krav utan också erbjuder ett projekt som uppfyller alla nödvändiga moderna standarder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill självständigt utföra beräkningen och ta hand om vindhusets layout måste du känna till markens storlek och form. Innan du gör beräkningar är det lämpligt att besluta om det belopp som du kan avsätta för genomförandet av byggnadsarbeten. Med en budget i åtanke kan du börja välja strukturens storlek, typ och mängd material för att bygga ett hus. Nästa steg blir en ritning: först en schematisk och sedan en mer detaljerad som anger de optimala måtten.

Bild
Bild

Vindrummet anses vara en vind och kan användas för att bo i följande fall:

  • takhöjden måste vara minst 2,5 meter;
  • golvnivån före korsningen med taklutningen är 0,8-1,5 meter;
  • närvaron av fönster och värmesystem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkningen av den användbara ytan på vinden är att utesluta den del som "skärs av" taket. Det här är platser med en höjd på upp till 0,8 meter. Med ett gaveltak är två volymetriska trianglar uteslutna, som ligger längs sluttningen. Du kan beräkna deras storlekar med hjälp av Pythagoras sats: kvadraten på hypotenusan är lika med summan av kvadraterna på benen (eller c2 = a2 + b2).

Hela vindrummet kan delas in i trianglar och rektanglar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid beräkning av användbara och totala ytor behöver du formler för att beräkna ytan på en rektangel (längd gånger bredd) och en triangel (halv längd gånger höjd).

Nästa steg i beräkningen blir att beräkna fönstrets yta . Glasytan i vindsrummet måste vara minst 10% av den totala golvytan. Det bästa alternativet är att installera två fönster mittemot varandra. Detta är särskilt viktigt om du planerar att omsluta interiören med skiljeväggar för zonindelning av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att för korrekt intern planering och beräkning av byggkostnader är det inte tillräckligt att känna till den framtida byggnadens dimensioner och dess yta. Det är nödvändigt att bekanta sig med normerna för byggande av bostadshus och överväga flera husprojekt (för att bestämma det bästa alternativet).

Bild
Bild

Val av interiörlösningar

Perfekta visuella exempel är färdiga husdesigner med vind i kombination med garage. Tack vare ritningarna och fotografierna av de färdiga strukturerna kommer du att kunna orientera dig i valet av inredningen i rummen. Färdiga alternativ hjälper dig att bestämma materialet: detta är viktigt, eftersom vissa projekt är utformade specifikt för ett specifikt byggmaterial. De mest intressanta interiörlösningarna är vanligtvis utformade för små och medelstora hus, eftersom de är de mest efterfrågade på den moderna byggmarknaden.

Projektet med en stuga med ett vindsvåning kan till och med tillhandahålla arrangemang av en plats med en terrass.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna lösning kommer att ge ditt hem mys och komfort . (särskilt på varma sommarkvällar). På kundens begäran kommer specialister att kunna erbjuda ett projekt för en byggnad med ett garage och en källare, och senare för att väcka detta praktiska och praktiska alternativ till liv. Eftersom ett hus med vindsgolv och ett rum för en bil avsevärt kommer att spara plats på din webbplats kan du också få din egen bastu.

Bild
Bild

Heminredning är en viktig och tidskrävande process ., eftersom han inte bara ska gilla dig, utan också vara praktisk. På första våningen är allt mer eller mindre klart, eftersom det mestadels upptar en bil och eventuellt trappor och ett förråd. Med vindsgolvet är situationen lite mer komplicerad, men samtidigt mer intressant. Det begränsade utrymmet å ena sidan "skär" boytan, och å andra sidan ger det utrymme för nya idéer för inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Områden på vinden som är avskurna av taklutningen kan användas som förvaringsutrymmen. Det mest populära alternativet är att installera långa byråer på dessa platser för förvaring av kläder, skor, sängkläder och andra nödvändiga föremål. Ett annat alternativ är ett öppet smalt skåp med en lutande kant för böcker, som samtidigt kan fungera som en skiljevägg för zonindelning av ett rum. En bra lösning skulle vara att placera skrivbordet längs väggen, men bara om du verkligen behöver det.

I vissa fall kan snedtak orsaka obehag, men med rätt möbler och användning av vissa färger kan detta problem lösas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan använda en mer kompakt möbeluppsättning och ljusare nyanser av väggarna . Det kommer också att hjälpa till att öka utrymmet runt dig, vilket bara inte räcker. Ett stort antal fönster och bra belysning kommer att fylla vindsrummet med ljus, komfort och göra atmosfären bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel för inspiration

Ett underbart exempel på en liten stuga med vind och garage visas på bilden nedan. Denna mysiga byggnad är mycket praktisk trots sin storlek. På bottenvåningen kommer det, förutom bilen, en entré, ett extra rum, ett litet badrum och en trappa till andra våningen. Detta typiska projekt är mycket lämpligt för ett litet förortsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa version av ett tvåvåningshus med vindsgolv är betydande i storlek: dess totala yta når 150 kvm. m. Modern design ger byggnaden lakonism (tack vare strikta linjer och enkla former). Huset är byggt av luftbetong (med monolitiska tak och ett mörkt gaveltak).

Ett annat hus av liknande storlek har en långsträckt form och fler fönster på vindsgolvet, vilket ger solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorationen är gjord i samma orange och vita färger (med mörkt tak). Detta alternativ hör snarare till kategorin medelstora hus, där du om så önskar kan placera flera sovrum och till och med badrum.

Enkla projekt med hus med vind och rum för ett fordon kan vara komplicerade: till exempel att bygga ut garaget för två bilar. Detta gjordes i projektet, vars foto du ser nedan. Ett sådant hus lockar omedelbart kunder genom närvaron av en öppen balkong med en hög balustrade på vindsgolvet.

Rekommenderad: