Carporter För Två Bilar (32 Bilder): Projekt Med Kapellstorlekar För 2 Bilar, Bredd, Gör-det-själv-kapell Med Platt Eller Skjultak På Landet

Innehållsförteckning:

Video: Carporter För Två Bilar (32 Bilder): Projekt Med Kapellstorlekar För 2 Bilar, Bredd, Gör-det-själv-kapell Med Platt Eller Skjultak På Landet

Video: Carporter För Två Bilar (32 Bilder): Projekt Med Kapellstorlekar För 2 Bilar, Bredd, Gör-det-själv-kapell Med Platt Eller Skjultak På Landet
Video: My Carport Build - Part 1 2024, April
Carporter För Två Bilar (32 Bilder): Projekt Med Kapellstorlekar För 2 Bilar, Bredd, Gör-det-själv-kapell Med Platt Eller Skjultak På Landet
Carporter För Två Bilar (32 Bilder): Projekt Med Kapellstorlekar För 2 Bilar, Bredd, Gör-det-själv-kapell Med Platt Eller Skjultak På Landet
Anonim

Ägare av sommarstugor och stugor med inhägnade områden har mött parkeringsproblem mer än en gång i sitt liv. Släktingar, vänner, bekanta kommer på besök, och de måste parkera sina bilar på gatan bakom ett staket, och detta är inte så säkert, särskilt på landsbygden och i sommarstugor. Visst finns det ett garage på husets territorium, men som regel är det utformat för ett ställe, och det finns en bil från husets ägare. Det är orimligt att bygga ytterligare garage. Kapellet blir lösningen på det här problemet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En carport är ett bra alternativ för parkering på en sommarstugas eller ett privat hus. Dess huvudsakliga funktion är att skydda bilen från obehagligt väder . På sommaren är bilen skyddad från starkt solljus, på vintern från snö och på våren och hösten från regn. Det viktigaste är att under konstruktionen av baldakinen beräknas alla nyanser, särskilt takets utskjutning.

Om du funderar på att bygga ett skjul måste du bestämma antalet parkeringsplatser . Helst är det lämpligt att överväga alternativet för två bilar. Enligt standarden bör en yta på 6x6 m tilldelas för en sådan struktur. Om du planerar att ta emot frekventa gäster bör indikatorn för kapellens längd ökas till 10 m.

I praktiken visade det sig att en tilläggsstruktur är bäst för att parkera två bilar. Men det betyder inte att en fristående struktur har några brister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och för att skingra de gissningar som har uppstått, föreslås det att bekanta sig med fördelarna med carportar för två eller flera bilar

  • Snabb installation . Mycket liten tid läggs på att bygga en baldakin för bilens säkerhet.
  • Prisvärda kostnader . Trots strukturens stora storlek måste du göra de mest minimala finansiella investeringarna.
  • Lätt att återuppbygga . Vid behov kan carporten för två bilar ökas.

Den enda nackdelen med markiser är deras öppenhet. Sådana strukturer skyddar bilarna ovanifrån, på grund av de tomma väggarna utsätts bilkropparnas sidodelar för de negativa effekterna av väderförhållanden.

Men om taket har en stor avsats kommer spår av dåligt väder att synas endast längs bilens nedre kant i form av regnstänk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Carportar har ett mål - att skydda bilen i alla väderförhållanden. Men samtidigt skiljer sig skyddande strukturer åt i flera parametrar.

  • Plats . I det här fallet talar vi om en tillbyggnad och en separat byggnad. Den bifogade baldakinen är fäst på ena sidan till staket eller väggar i bostadshus. En separat struktur ligger på ett avstånd från huset, som regel nära ingången till territoriet.
  • Rörlighet . Moderna modeller av baldakiner kan vara stationära och hopfällbara. Stationära har permanent stöd och takterrass. Fällbar kan demonteras och sedan läggas tillbaka.
  • Material . Den moderna människan litar mer på trä och metall. Men när du använder dessa material måste du känna till reglerna för att arbeta med dem.
  • Tak . Taket på skjulet ska inte vara plant. Det måste finnas åtminstone en minimal lutning. Det bästa alternativet är en lutad skjul. Du kan också göra ett gaveltak, men mycket mer material läggs på det. Det tredje alternativet är en välvd baldakin, som påminner om trädgårdsbågar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Efter att ha bestämt dig för att designa en carport för två bilar måste du välja rätt material. Kombinerade strukturer kan övervägas, eftersom de utmärks av ett attraktivt utseende, ökad styrka och tillförlitlighet. Det viktigaste är att känna till egenskaperna hos varje valt material, dess fördelar och nackdelar.

Trä . De flesta ägare väljer träkonstruktioner. Detta material anses vara miljövänligt, lätt, lätt att bearbeta och enkelt att installera.

Men det mest attraktiva är den acceptabla kostnaden för träskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall . Kapellarna i metall kännetecknas av en hög styrka och tillförlitlighet. För deras konstruktion måste du dock känna till reglerna och teknikerna för att arbeta med en svetsmaskin. Taket på metallkonstruktioner är oftast dekorerat med polykarbonat, som lätt tolererar olika väderförhållanden.

Metallmarkiser kan dekoreras och ger dem unikhet, sofistikering och skönhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sten, betong, tegel . Byggnaden för skydd av en bil tillverkad av dessa material har ett krångligt utseende. Dessutom ökar tiden det tar att bygga en baldakin, jämfört med en byggnad av trä och metall, flera gånger. Trots detta har tegel-, sten- och betongkonstruktioner flera fördelar. För det första behöver du inte bearbeta materialet. För det andra kan en sådan struktur lätt motstå olika belastningar. För det tredje mäts livslängden för sådana strukturer i tiotals år.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera taket på taket kan du använda wellpapp, metall, ondulin eller polykarbonat.

Projekt

Innan vi fortsätter med konstruktionen av carporten är det nödvändigt att utarbeta ett projekt för det framtida parkeringsområdet. Ägare av långsträckta bilar, till exempel en jeep eller en minibuss, bör överväga en kapellbredd på 7 m. Men den här siffran kan vara mer, allt beror på bilmodellen. Standarden för takhöjden är 2,5 m. Detta räcker för att även en lång bil med bagageutrymme får plats under taket.

När du utvecklar ett projekt är det nödvändigt att göra en detaljerad ritning som anger alla byggnader på platsen. Deras storlekar bör också anges där. Det är också viktigt att notera platsen för kommunikationen. Strukturen som ska uppföras får inte komma i kontakt med rör och elektriska ledningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

På designstadiet är det nödvändigt att tänka över hur man närmar sig skjulet. Helst är den skyddande strukturen belägen nära ingången till territoriet.

Därefter föreslås att hantera krångligheterna med att beräkna kapellens längd, bredd och höjd för två bilar . Till exempel tas två identiska bilar med dimensioner 4, 4x2x1, 7 m. Med sådana indikatorer bör kapellens bredd, med hänsyn till marginalen, vara 6 m. Konstruktionens längd bör ha samma digitala indikator. Dessa 6 m innehåller indikatorer på bredden på två bilar, avståndet mellan dem, med hänsyn tagen till dörrarnas öppning. Byggnadens standardhöjd är 2,5 m, men om du vill kan du göra den högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi erbjuder dig att bekanta dig med flera regler för felberäkningar, som bör följas i icke-standardiserade situationer:

  • för att parkera två bilar bör kapellens bredd beräknas utifrån den längre bilen;
  • minimiavståndet mellan bilar bör vara 0,5 m;
  • avståndet från kapellens yttre gränser till bilens kaross måste vara minst 0,5 m på varje sida.

Genom att känna till konstruktionens invecklingar, börja med nyanser av att utarbeta ett projekt och beräkningar, kommer det att vara möjligt att bygga ett starkt och pålitligt skjul, även i landet, även i ett lanthus.

Bild
Bild

Hur man gör det?

Det är inte svårt att bygga en carport för två bilar med egna händer. Det viktigaste är att följa instruktionerna steg för steg. Men även det minsta misstaget kan korrigeras omedelbart.

Först och främst måste du välja en plats för parkeringsboden . Om det finns ett garage för en bil på platsen är det lämpligt att komplettera den med en skyddande förlängning för vänner och släktingar.

Det är mycket viktigt att tillträde till skjulet är bekvämt och det finns inga hinder i förarens väg.

Bild
Bild

Eftersom carporten för 2 bilar är en massiv struktur är det nödvändigt att placera den på ett sådant sätt att den inte blockerar solljuset.

Den valda platsen ska vara nivå . Om det plötsligt finns gropar eller små kullar på den ska de jämnas ut. Stöd som drivs in i jorden kommer inte att klara hela konstruktionens vikt, varför de måste förstärkas med betongbruk.

Bild
Bild

fundament

Nästa steg efter markutjämning är att lägga grunden. För en carport är det att föredra att använda pålalternativet. Med tanke på markens särdrag är det just en sådan förstärkning av stöden som anses vara den mest hållbara.

Först måste du gräva 50 cm djupa hål. Ramens bas är komprimerad i dem. Efter att hålen hällts med betongbruk.

Därefter måste du fixa fundamentet med ett tvärgående ligament och sedan fästa metall- eller träramdelar på det

Bild
Bild

Ram

Vid konstruktion av ramen är det nödvändigt att hela tiden kontrollera jämnheten hos de stöd som ska installeras. Metallelement måste svetsas snyggt till varandra. Om en trästomme installeras krävs särskild uppmärksamhet på fästsystemet.

I fallet när kapellets projekt har ett välvt tak är det nödvändigt att böja flera metallrör till en bågform eller ta rundade balkar . För att utrusta ett lutande tak måste ramen på ena sidan höjas med cirka 30 cm. Om taket är kol bör de högsta stöden installeras i basens centrala del, från vilket taket kommer att sänkas ner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Efter att ha gjort ramens bas kan du fortsätta med installationen av taket. Först och främst är det nödvändigt att förbereda takmaterialet, trimma det, justera arken i enlighet med konstruktionens dimensioner.

När det gäller polykarbonat sker fixeringen med skruvar med termiska brickor för att förhindra sprickbildning

Därefter är installationen av svarven klar. För ett sluttande tak läggs brädor med ett avstånd av 90 cm från varandra. Denna indikator kan inte överskridas, eftersom takplåtens bredd är 1 m.

Det återstår bara att utrusta dräneringssystemet och göra taket vattentätt.

Bild
Bild

Vackra exempel

Carportar för två bilar är olika, men varje enskilt projekt är en unik struktur som kan dekorera vilken gård som helst.

Rekommenderad: