Mjuka PVC -fönster För Lusthus Och Terrasser: Plastgardiner För Verandan, Hur Man Installerar Flexibelt Skyddsglas Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Mjuka PVC -fönster För Lusthus Och Terrasser: Plastgardiner För Verandan, Hur Man Installerar Flexibelt Skyddsglas Med Egna Händer

Video: Mjuka PVC -fönster För Lusthus Och Terrasser: Plastgardiner För Verandan, Hur Man Installerar Flexibelt Skyddsglas Med Egna Händer
Video: SpeediCath Flex Coude How to use NEW PACKAGING 2024, April
Mjuka PVC -fönster För Lusthus Och Terrasser: Plastgardiner För Verandan, Hur Man Installerar Flexibelt Skyddsglas Med Egna Händer
Mjuka PVC -fönster För Lusthus Och Terrasser: Plastgardiner För Verandan, Hur Man Installerar Flexibelt Skyddsglas Med Egna Händer
Anonim

Huvuddragen och stoltheten hos invånarna i hus på landet är närvaron av ett lusthus eller en öppen terrass. Men väldigt ofta är det den här platsen som blir den främsta stötesten som uppstår på grund av väderförhållandena eller invasionen av irriterande insekter.

Hur man blir av med obehaget i ditt eget område i värme och kyla, utan att tillgripa hemkropp, kommer att rådas av proffs vid tillverkning och installation av mjuka fönster.

Bild
Bild

Särdrag

Idag är det redan svårt att bli förvånad över de olika ändringarna av de artiklar som vi använder dagligen. Konsumentismens era fortsätter att driva mänskligheten mot maximal livslängd. Nu till salu finns det mjuka fönster, som främst används i öppna lusthus, terrasser och verandor.

De är en slags stretchgardiner, huvudmaterialet i vilket istället för tyg är polyvinylklorid (populärt kallat PVC -film).

Bild
Bild
Bild
Bild

Flexibla polymerfönster har i sin arsenal ett antal trevliga funktioner som betonar deras behov:

  • Skyddsfunktion … Trots att PVC -film ofta används för växthus överför detta material perfekt luft och ljus på de platser du behöver och skyddar mot insekter och ogynnsamma väderförhållanden.
  • Rörlighet … Lätt att montera, lätt att ta bort vid behov. Samtidigt lider materialet i sig inte alls, skrynklas inte, veck bildas inte på det. Den kan tas bort som klassiska tyggardiner (fästas vid öppningens sidor), eller den kan rullas ihop och fixeras upptill.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kombinerande … Mjuka fönster kallas också gardiner, men det betyder inte alls att du måste överge användning av gardiner. Fönstren kombineras perfekt med klassiska tyggardiner, romerska persienner, vertikala och horisontella persienner och till och med rullgardiner i enkla konfigurationer.
  • Variabilitet … Flexibla fönstergardiner kan inte bara vara transparenta. På begäran av kunden kommer tillverkarna att göra tonade "glasögon" som inte bara döljer dig från nyfikna ögon, utan också minskar andelen penetration av ultravioletta strålar och deras effekt på ögon och hud.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillgänglighet av ytterligare tillbehör som underlättar drift och underhåll av unika flexibla fönster. Här har tillverkarna ett brett aktivitetsfält, eftersom köparen säkert kommer att fråga om ytterligare attribut till den när du köper en sådan ekonomisk enhet när det gäller kostnad.

Filmens densitet är av två storlekar - 500 och 700 mikron. Det bör förstås att ju tätare fönstret är desto starkare och mer funktionell blir det … Men glöm inte den andra sidan av myntet - den täppta atmosfären i rummet med tjocka gardiner under den varma sommarperioden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardbredden på fönstret i en rulle är 1 m 40 cm … Med icke-standardiserade öppningar löds två bredder ihop med varm luft, och en kant placeras ovanpå den formade sömmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig egenskap hos PVC -fönster för terrasser och lusthus är priset, som börjar från 1400 rubel per kvadratmeter och ökar till 1700 för samma måttenhet. Det bör noteras att tillverkare minskar kostnaden per kvadratmeter PVC -film, beroende på det totala beloppet. En viktig roll i prissättningen spelas också av närvaron av icke-standardstorlekar och installationen av dessa fönster med hjälp av specialister. Vart i tjänster för att mäta öppningar och välja kantalternativ är nästan alltid gratis.

Som med all konstruktionsinnovation har den sina egna styrkor och svagheter. På tal om mjuka fönster är det mycket svårt att hitta brister i dem, enligt kund- och användarrecensioner. Och du kan prata om fördelarna under oändligt lång tid och hitta fler och fler fördelar jämfört med andra material för ett lusthus, veranda, terrass eller till och med en balkong.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

De positiva egenskaperna hos mjuka fönster kan bestämmas genom att jämföra dem till exempel med plastfönster. Den största fördelen i denna situation är priset, som är nästan 2-3 gånger lägre. PVC -inglasar sticker ut för sin höga hållfasthet, brist på bräcklighet, omöjligheten att bryta flexibla fönster, som vanligt glas.

Frost- och värmebeständig, som plastfönster, kan sådana strukturer förbli funktionella på vintern vid temperaturer ner till -40 grader och under förutsättning att det finns ytterligare uppvärmningsmedel i rummet. Och på sommaren tål produkter upp till +70 i närvaro av klimatteknik, som kyler lusthuset eller terrassen inifrån. Annars blir rummet för tätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa unika stretchgardiner tillåter dagsljus att fylla rummet till fullo. En känsla av luftighet och rymlighet skapas, trots en viss begränsning av dessa konventionella transparenta väggar.

Mjuka fönster är så hållbara och motståndskraftiga mot solljus och blekning att något annat material för gatugardiner och gardiner inte kan jämföras med dem. Svamp och mögel bildas inte på dem, och brandsäkerheten är på högsta nivå.

Bild
Bild

Förutom många fördelar har produkterna också vissa nackdelar. Till exempel, en sådan gardin är mycket lätt att klippa , slå med något skarpt, och i de flesta fall är det omöjligt att lappa snittet. Den enda lösningen är att byta ut PVC -fönstret helt.

En stor värmeutvidgningskoefficient är en annan nackdel med sådana fönsterkonstruktioner. Faktum är att när temperaturen sjunker krymper materialet. Det finns risk för rivning vid spänningspunkterna. Och när termometeravläsningarna ökar, sträcker sig filmen lite, och på sommaren kan du dra den, vilket gör ytan mjukare.

Bild
Bild

Var används de?

Utbudet av mjuka fönster är tillräckligt stort. Oftast tillgrips denna skyddsmetod av ägarna av sommarkaféer och restauranger utomhus. Eftersom flexibla fönsterväggar inte bara kan vara transparenta använder de flesta affärsmän dem som ett extra annonsutrymme och ett sätt att locka fler besökare.

Ytterligare funktioner för PVC -fönster förklaras av följande egenskaper:

  • möjligheten att skriva ut en logotyp på PVC -film;
  • användning av ett myggnät på vätskefönsterets baksida;
  • skydd mot regn, snö, vind, damm och andra naturvågor.
Bild
Bild
Bild
Bild

I privata fastigheter används skyddande genomskinliga fönstergardiner för "glasering" av lusthus, terrasser och verandor. I vissa fall kan PVC -folie användas för att dekorera balkonger i flerbostadshus.

Professionella rekommenderar att rulla ihop rullgardiner av PVC för vintern för att undvika sprickor eller andra skador. Du kan också stänga lusthuset ordentligt och lämna fönstren spända. Det viktigaste är att vara uppmärksam på förändringen i temperaturregimen på gatan, så att uppvärmningen inte påverkar fönstren negativt.

Bild
Bild

Fästning och montering

Det finns inga särdrag i installationen av mjuka fönster som skulle vara svåra att hantera. Men vissa steg, till exempel mätningar, görs bäst av proffs.

Standard PVC -strukturer kan bytas ut och returneras om de inte skadades när de försökte installera dem. Skräddarsydda mjuka fönster kan inte returneras om mätningarna inte gjordes korrekt.

Bild
Bild

Utomhus PVC -fönster har tre huvudtyper av infästning:

Svängbara fästen med fjädermekanism … Detta är en av de enklaste och mest använda fästmetoderna. Dessa fästen är placerade runt fönstrets omkrets. Fixering och spänning uppstår genom att vrida fästet i önskad riktning.

Bild
Bild

Häftklamrar + silikon- eller tygband … Den största nackdelen med denna metod är placeringen av fästena runt fönstrets omkrets på ett sådant sätt att spänningen uppstår jämnt i alla dess sektioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sofistikerat glidsystem , som fäster filmen på speciella ramar på rullar. Det finns praktiskt taget ingen täthet i ett sådant system, därför är det mer av en dekorativ karaktär än en funktionell. Används i restaurangbranschen.

Bild
Bild

Innan du installerar mjuka fönster på en veranda eller terrass med egna händer måste du utföra följande åtgärder:

  • beställa en professionell mätning av öppningarna där gardinfönstren kommer att placeras;
  • välj en lämplig kant;
  • besluta om typ av bilaga;
  • fortsätt med installationen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationen utförs genom att markera platsen för hålen längs omkretsen av fönstret på basen till vilken det ska fästas. Efter applicering av markeringarna fästes beslag på de angivna platserna. Fönsterstrukturen installeras på en förberedd bas.

Hantverkare delar gärna med sig steg-för-steg-instruktioner för att göra gör-det-själv-mjuka fönster. Samtidigt gäller produktionen inte bara dukarna av själva PVC -filmen, utan även linoleumöglor, häftklamrar av naglar. De viktigaste verktygen här är: en hårtork med nödvändiga tillbehör, en hammare och installationskunskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom kantalternativ också är viktiga bör du uppehålla dig mer detaljerat vid dem. Kanten är en ytterligare förstärkning runt filmens omkrets. Dessa är film, tyg, PVC -remsor i olika färger, vars bredd är minst fem centimeter. Således kan du säkert välja "fönsterramen" för att matcha hela gatukonstruktionen.

På stora fönsterpartier (mer än en och en halv meter) det är möjligt att dessutom installera ett lås på kanterna längs hela längden av duken så att du kan öppna och stänga dem efter behov.

Bild
Bild

Idag finns det två typer av kanter för flexibla fönster:

  • markis - från Oxfordduk;
  • fuktmotståndig - tillverkad av PVC.

Båda är lika bra och efterfrågade. PVC -kanten brukar lödas fast i själva fönstret, så risken för brott elimineras omedelbart. På grund av de speciella egenskaperna hos polyvinylklorid bleknar en sådan ram inte under påverkan av solljus och lämpar sig inte för extrema temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Markisens kant är också ganska stark, men den fästs på huvudduken genom att sy på, vilket inte alltid är effektivt. När det gäller ramens färgschema har den 10 alternativ för varje typ. I grund och botten är det här klassiska färger: röd, vit, brun, mossgrön, beige, gul, svart.

Färgerna på kanterna och de mjuka fönstren i sig håller i upp till 12-15 år med korrekt och konstant vård

Vårdtips

Att hålla mjuka PVC -fönster för lusthus och terrasser rena och städade är inte alls svårt. De kräver inte användning av dyra tvättmedel eller kemtvätt. Det räcker att behandla dem med vanligt tvålvatten (även ett klassiskt diskmedel är lämpligt här) och skölja bort allt med trycket av vatten från en trädgårdsslang med ett duschhuvud.

Vart i det rekommenderas inte att använda svampar, borstar med grova borst … Den förra lämnar fläckar på fönstren, medan den senare kan repa dem eller till och med bryta igenom materialet. Det viktigaste är att komma ihåg att regelbunden och snabb tvätt av mjuka fönster förlänger inte bara deras livslängd, utan ger också estetiskt nöje, en känsla av trygghet och renhet.

Bild
Bild

För att skydda fönster från insekter, som är mycket förtjusta i att hålla sig till vanligt glas på sommarkvällar, är tillverkarna redo att leverera ett myggnät. Det är lika lätt att rengöra som det flexibla fönstret i sig.

Om PVC -arket kommer i kontakt med marken rekommenderar experter att man installerar stövlar, polyeten eller PVC -remsor (tillverkare kallar dem "fickor"), som skyddar lusthuset eller terrassen från smuts och damm från marken som kommer in i rummet. Ett viktningsmedel sätts in i dessa remsor - ett speciellt rör. Stövlar används också när det inte går att fixa det mjuka fönstret underifrån. De är en extra infästning i denna typ av "inglasning".

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha undersökt och analyserat alla huvuddrag, fördelar och nackdelar med denna typ av skyddande dekoration för lusthus och terrasser, kan vi dra följande slutsatser:

  • Fönster är lämpliga för alla utomhusbyggnader, inklusive balkonger.
  • Ha en överkomlig prispolicy.
  • De kan ha olika färger och grader av transparens.
  • De har skyddande, fukt- och brandbeständiga egenskaper.
  • Lätt att installera och rengöra.

När du väljer upprullningsbara mjuka fönster, var uppmärksam på hela uppsättningen och detaljerna: kant, fästelement och till och med densiteten på själva duken. Och anförtro mätningarna och installationen till proffs som säkert känner till deras verksamhet. I det här fallet kommer du att vara nöjd med ditt val under de kommande åren.

Bild
Bild

För mer information om mjuka fönster, se videon.

Rekommenderad: