Skrivaren Skriver Inte Ut Bra: Svart Och Annat, Anledningarna Till Att Laser- Eller Bläckstråleskrivaren Inte Skriver Ut Bilder Bra

Innehållsförteckning:

Video: Skrivaren Skriver Inte Ut Bra: Svart Och Annat, Anledningarna Till Att Laser- Eller Bläckstråleskrivaren Inte Skriver Ut Bilder Bra

Video: Skrivaren Skriver Inte Ut Bra: Svart Och Annat, Anledningarna Till Att Laser- Eller Bläckstråleskrivaren Inte Skriver Ut Bilder Bra
Video: 🖨️ #1/2 Грамотный выбор бюджетного принтера для дома/офиса 🧠 2024, Maj
Skrivaren Skriver Inte Ut Bra: Svart Och Annat, Anledningarna Till Att Laser- Eller Bläckstråleskrivaren Inte Skriver Ut Bilder Bra
Skrivaren Skriver Inte Ut Bra: Svart Och Annat, Anledningarna Till Att Laser- Eller Bläckstråleskrivaren Inte Skriver Ut Bilder Bra
Anonim

En hemskrivares tillfälliga inoperabilitet leder inte till ödesdigra konsekvenser för de uppgifter som utförs, vilket inte kan sägas om ett modernt kontor. Alla dokumentflöden - kontrakt, uppskattningar, kvitton, underhåll av en pappersversion av produktionsarkivet etc. - är inte komplett utan en högkvalitativ skrivare.

Bild
Bild

Möjliga orsaker

Vissa problem hänvisas till listan över de vanligaste situationerna vid utskrift av otillfredsställande kvalitet eller fullständig frånvaro

  1. Saknad eller dålig utskrift med en full (eller permanent utbytt) skrivarkassett.
  2. Svart utskriftsfärg på en färgskrivare, svag färg. Till exempel kan trycket vara svart och grönt, svart och vinrött, svart och blått. Antingen visas en färgblandning där den inte tillhandahålls: blått bläck blandas i gult bläck - en mörkgrön färg kommer ut, eller en blandning av rött och blått ger en mörklila nyans. Färgförvrängningens utseende beror på skrivarens märke och de specifika inställningarna.
  3. Svarta eller färgade ränder längs arket (eller tvärs över det), markerade områden. Överdriven tonerkonsumtion - som en dåligt inställd kopiator, kopiering av ett gammalt originaldokument, foto etc.
  4. Utskriften stannar oväntat, måste ofta ta bort otryckta ark etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på de specifika manifestationerna av felet diagnostik görs enligt den välkända metoden för att eliminera möjliga orsaker. Sökcirkeln efter den verkliga orsaken till sammanbrottet minskar märkbart. Det rätta beslutet föreslår sig själv i slutet.

Diagnostik

Feldiagnos utförs i huvudriktningarna

  1. Den fysiska delen . Själva enhetens tillstånd kontrolleras: utskriftsmekanismens användbarhet, patron, mikrokrets (programvara), möjlig "neddragning" i strömförsörjning etc.
  2. programvara … Eftersom skrivarens funktion styrs av en hemdator, bärbar dator (i företaget eller på kontoret - ett lokalt nätverk), både anslutningslinjernas fysiska hälsa och driften av operativsystem (oftast Windows OS) och programvara kontrolleras. Den senare ingår i skrivaren på en mini-DVD, eller kan laddas ner från tillverkarens webbplats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fristående mobila skrivare som skriver ut på A5- och A6 -ark. Sedan 2018 har dessa enheter expanderat snabbt till hobbyfotomarknaden.

Programvarudiagnostiken inkluderar kontroll av närvaron och funktionaliteten hos drivrutinerna för Android -tjänstfiler installerade på smarttelefonen eller surfplattan - till exempel Print Spooler -systemtjänsten och aktiviteten i undermenyn Inställningar för virtuella skrivare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maskinvarudiagnostik identifierar vissa fel

  1. Sprickor i patroner, skrivhuvudkåpa. Skaka patronen över vitt papper eller mjukpapper. Om bläckdroppar genereras är patronen troligen defekt.
  2. Patronen har torkat ut efter ett års användning eller mer. Dess kanaler (munstycken) kan vara igensatta.
  3. Defekt laser- eller bläckstrålesystem som applicerar (och fixar) toner (bläck) på papper. I laserskrivare fixas bläck när det och själva papperet värms upp med en laser, i bläckstråleskrivare kan det finnas en värmare som torkar papperet direkt efter att färgen har sprayats på den.
  4. USB-kabeln eller Wi-Fi / Bluetooth-modulen är felaktig, genom vilken data från den utskrivna filen (i text, grafiskt format) överfördes till enheten efter att "Print" -kommandot initierades.
  5. Defekt processor och / eller RAM, förbehandlar den mottagna texten eller bilden.
  6. Ingen mat (inkl.enhetens inbyggda strömförsörjning har misslyckats).
  7. Pappersstopp i skrivaren, utskriftsmekanismer som fastnat. Skrivaren möter ett märkbart hinder under rullarnas och stavarnas rörelse (detta övervakas på rörelsesensorer - det finns flera av dem) och stoppar skrivaren onormalt driften av dess stegmotorer (drivenhet), som också styrs av programvara.
  8. Skrivaren är inte ansluten till ett datornätverk (router, trådlös router, etc. fungerar inte), en dator eller bärbar dator eller en smartphone (surfplatta).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Programvarudiagnostik hjälper till att upptäcka mer än ett dussin problem

  1. I Windows är några av systembiblioteken som ansvarar för utskrift av bilder och text skadade eller saknas. Dessa drivrutinsbiblioteksfiler finns i mappen Windows / System32 / spool / drivers. Dessa resurser nås av en specifik skrivarmodelldrivrutin som användaren erhåller och installerar när de först installerade enheten.
  2. På disken där Windows själv är installerat (oftast är detta avsnitt C) finns det inga nödvändiga körbara, service- och biblioteksfiler (de senare är i dll -format). Föräldramappen Programfiler ansvarar för detta. Till exempel skapade en HP LaserJet 1010 -skrivare en mapp under programfilerna "HP", "hp1010" eller liknande. Under installationen läggs vissa filer till i mapparna Windows och Program Files / Common Files. Det kommer dock att ta mer än en timme att ta reda på vilken fil som saknas och hur många det ska vara.
  3. Felaktig användning av urklipp i Microsoft Word (eller Excel) -program, Paint (3D) grafikredigerare, etc. Ofta är orsaken till sådana misslyckanden arbetet med skadliga programkoder som mottas av misstag över Internet (virus, skript med tvivelaktigt innehåll tillgänglig på en viss webbplats) …
  4. För många dokument har skickats till utskrift (översvämning av skrivarens programvarubuffert). Vissa sidor kan ha gått förlorade.
  5. Felaktiga utskriftsinställningar: Snabbutskriftsläge eller Tonerbesparingsläge är på, ytterligare svaghetsjustering har angetts i Word, PDF -redigerare etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eliminerar problemet

Några av de listade åtgärderna kommer att utföras av användaren på egen hand

  1. Kontrollera om bläckpatronen är korrekt installerad, om den har fyllts på igen … I vikt kan du se om tonerkassetten är tom. Slå in det i papper och skaka det - toner ska inte spillas ut. Om halvflytande bläck används ska det inte spillas ut. Spår av bläck på platser för möjliga anslutningar indikerar en nedbrytning av patronen, deras torkning. Rengör de anslutna passagerna på patronen.
  2. Om papperet är skrynkligt - dra ut utskriftsmodulen, dra ut det skrynkliga arket. Använd inte för tunt papper, lätt att riva.
  3. Skriv inte ut på tapeter, film, folie om skrivaren inte tillåter det … Dessa åtgärder kommer sannolikt att skada pappersrullen och enheten (bläckstråleskrivare, laser) som applicerar tonern.
  4. Installera om (eller uppdatera) enhetsdrivrutinen . Om en programvaruavbrott inträffar på operativsystemnivå är det snabbare och enklare att installera om det.
  5. Kontrollera om själva enheten är påslagen (och ansluten via ett lokalt nätverk) . Om du skriver ut från en smartphone, se till att skrivaren är ansluten via en microUSB-kabel, via Wi-Fi eller Bluetooth. Själva gadgeten måste vara redo att överföra det önskade dokumentet till skrivarens minne.
  6. Se till att du har papper (vanligtvis A4 -ark) av rätt kvalitet . Dålig utskriftskvalitet kommer ut, till exempel på kartong, dubbla anteckningsblock (sluten anteckningsbok har A5 -storlek) på grund av pappersstruktur och oegentligheter.
  7. Lägg inte för tunna ark i skrivarens utmatningsfack . - 2-10 av dessa ark dras omedelbart under axeln. Skriv ut på dessa ark ett i taget, på ena sidan.
  8. Tänk på bläcket i patronen. Du kanske bara använder svart (eller fel tonerfärg) bläck .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om uppdelningen visade sig vara allvarligare hjälper det bara kontakta ett specialiserat servicecenter.

Rekommenderad: