PC -tillbehör: ändlock Och Styrbeslag, Monteringspackning Och Andra Tillbehör

Innehållsförteckning:

Video: PC -tillbehör: ändlock Och Styrbeslag, Monteringspackning Och Andra Tillbehör

Video: PC -tillbehör: ändlock Och Styrbeslag, Monteringspackning Och Andra Tillbehör
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Maj
PC -tillbehör: ändlock Och Styrbeslag, Monteringspackning Och Andra Tillbehör
PC -tillbehör: ändlock Och Styrbeslag, Monteringspackning Och Andra Tillbehör
Anonim

Det rätta valet av komponentdelar för arbete med polykarbonat kommer att avgöra driftstiden, styrkan och fuktmotståndet hos den skapade strukturen. Ark av ett sådant material, när temperaturvärdena ändras, smalnar eller expanderar, och elementen som kompletterar dem bör ha samma egenskaper. Standardbeslag är gjorda av aluminium eller plast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Profilöversikt

Profiler är tillägg som skapas av en förberedd polykarbonatmassa. Aluminiumlegeringar är ett alternativ för det . Sådana tillbehör för installation är helt enkelt oersättliga, eftersom de säkerställer hållbarheten hos det färdiga objektet, estetik. Arbetet med arrangemang av polykarbonat förenklas och accelereras vid användning av profilsystem.

Den moderna marknaden erbjuder ett stort utbud av tillbehör för fixering av ark . Alternativen för önskad konfiguration, tjocklek, färg väljs enkelt. Det finns ett stort sortiment av profiler, bland vilka du kan välja den som är lämplig för ett visst fall.

Anpassade profiler är mycket lättare att arbeta med, så köp dem inte slumpmässigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ändprofiler (U-formad eller UP-profil) ger utmärkt tätning på platsen för ändsnitt . Strukturellt är det en U-formad skena som innehåller en ränna för snabb dränering av kondensat. Fästning utförs enligt principen att fästa enheten på arket från ändsidan. Så fukt, alla typer av föroreningar kommer inte in i hålrummet. Innan detta stängs ändzonen med en specialtejp baserad på polyeten, tyg eller aluminium.

Anslutande HP-profiler av ett stycke är tillverkade i form av en skena . De är komponenter för monolitisk eller bikakekarbonat. Med deras hjälp skapas välvda, plana strukturer med korrekt sammanfogning av enskilda ark. På platserna för deras anslutning kommer inte atmosfärisk fukt in. Det är oacceptabelt att använda sådana enheter som fästelement för att fixera duken på ramen. Dess direkta syfte är att avlägsna smuts och vatten efter nederbörd, kondensat dränering, och det ger också ett komplett utseende till alla strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av anslutningsprofiler, men redan avtagbar - HCP . De representeras strukturellt av ett lock och en basdel. När du använder sådana produkter förenklas installationen kraftigt, och även oerfarna människor klarar arbetet. Ett sådant förbindningselement är nödvändigt när man lägger plast på en rambas. Med dess hjälp organiseras en pålitlig sammanfogning av dukarna, arbetet utförs mycket snabbt. Den löstagbara delen är ordentligt fixerad med den nedre delen på bärarsubstratet, dess övre zon snäpps på plats under installationen.

RP Ridge Connector används i samband med en monolitisk eller bikakebana när arbete utförs i vilken vinkel som helst . Det senare kan snabbt förändras under installationsarbetet. Strukturellt representeras ett sådant element av två ändförlängningar som ansluter en flexibel skarv som ändrar dockningsvinkeln. Åsen utsätts för stark tätning, samtidigt som den estetiska komponenten bibehålls.

Bild
Bild
Bild
Bild

FR -profiler av vinkeltyp används vid montering av monolitiskt eller konstruktionsmaterial . Deras särart ligger i anslutningen av två delar med iakttagelse av en vinkel på 60, 45, 90, 120 grader, beroende på objektets konfiguration. Jämfört med andra plastpaneler uppvisar hörnstyckena ökad styvhet och motstånd mot vridning under drift. Syfte - att säkerställa täthet i hörnskarvarna av polykarbonat.

Det finns väggprofiler av typen FP . De krävs för att skapa den mest lufttäta sammanfogningen av polykarbonatark till väggarna. För att samtidigt tillhandahålla funktionen hos det angränsande tillägget och slutenheten monteras sådana produkter på en monolitisk, metall, träbotten. Installatörer i sitt arbete kallar ofta sådana produkter som startprodukter.

Profilsystemet på ena sidan är utrustat med ett speciellt spår, där takplåtens änddel är säkert fixerad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Termiska brickor

Sådana anordningar krävs för att fästa panelerna direkt på rambasen. Med deras hjälp kompenseras termisk expansion vid stark kylning eller uppvärmning av polykarbonatarket. Strukturellt representeras de av ett lock, en silikonpackning, en bricka med ett ben. Oftast finns det inga självgängande skruvar i konfigurationen, de väljs separat med hänsyn till önskad storlek.

Idag applicerar ledande tillverkare allt oftare inte benbrickor på termiska brickor. Så här är den maximala bekvämligheten inställd, eftersom det för installationen av en sådan bricka tidigare var nödvändigt att skapa hål i duken 14-16 mm eller mer på djupet. För brickor utan ben överstiger urtaget inte 10 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra komponenter

Beslagen som kompletterar polykarbonatet under installationen skapar en stark anslutning och fastsättning av enskilda ark till varandra och tätar fogzonerna. Många av de kompletterande tillbehören finns i flera varianter . Detta förenklar markant valet av de nödvändiga produkterna för en specifik färg på de installerade dukarna, med hänsyn till deras designfunktioner, krav för extern efterbehandling. De flesta beslag är fixerade med speciella lås eller självgängande skruvar. I denna situation är det viktigt att utföra installationen med hjälp av hårdvara.

Det är viktigt att påpeka att huvudkarakteristiken, under vilken alla tillbehör är förenade, är ökad flexibilitet, i kombination med plasticitet och tillförlitlighet . Samtidigt manifesteras utmärkt styrka även med en kraftig temperaturförändring. De är resistenta mot solstrålning och fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla extra tillbehör finns i flera positioner

Guider för polykarbonatark, dessa inkluderar ovannämnda profiler för alla variationer. Det direkta syftet representeras av att fästa panelerna med varandra, med ytterligare ytor eller material med skydd för ändzonerna och hörnen

Bild
Bild

Pålitliga tätningsmaterial (till exempel U-formad gummitätning) avser beslag som är monterade på polykarbonat. De är tillverkade med tätningar av AH -typ, perforerade eller ändremsor. De används för att säkerställa skydd av dukarna från yttre fukt, lera ansamlingar. Sådana tillbehör skapar också ytterligare fixering av de använda guiderna

Bild
Bild

Fästdon presenteras, förutom termiska brickor, även spännremsor, lim avsedda för polyuretanhartser, självgängande skruvar för taket. Ändkåpor är lika viktiga

Bild
Bild

Innan du påbörjar installationsarbetet av polykarbonat måste du köpa nödvändiga tillbehör. De väljs i enlighet med basmaterialets egenskaper och egenskaper.

Rekommenderad: