Bluetooth -mottagare För Ljudsystemet: Välj En Bluetooth -adapter För Högtalare Eller Ett Musikcenter. Vilken Sändare är Bäst?

Innehållsförteckning:

Video: Bluetooth -mottagare För Ljudsystemet: Välj En Bluetooth -adapter För Högtalare Eller Ett Musikcenter. Vilken Sändare är Bäst?

Video: Bluetooth -mottagare För Ljudsystemet: Välj En Bluetooth -adapter För Högtalare Eller Ett Musikcenter. Vilken Sändare är Bäst?
Video: BEST BLUETOOTH AUDIO RECEIVERS! 2024, April
Bluetooth -mottagare För Ljudsystemet: Välj En Bluetooth -adapter För Högtalare Eller Ett Musikcenter. Vilken Sändare är Bäst?
Bluetooth -mottagare För Ljudsystemet: Välj En Bluetooth -adapter För Högtalare Eller Ett Musikcenter. Vilken Sändare är Bäst?
Anonim

Med teknikutvecklingen började många moderna människor utveckla en motvilja mot ett stort antal ledningar, eftersom hela tiden något blir förvirrat, kommer i vägen. Förutom Med moderna enheter kan du helt utesluta samma trådar från vardagen . Men om Bluetooth -funktionen på telefoner och surfplattor finns överallt, så är det inte alltid på bärbara datorer och det är inte nödvändigt att prata om stationära datorer. Därför behöver du en speciell Bluetooth -adapter eller mottagare för att ansluta olika trådlösa enheter till din dator.

Bild
Bild

Särdrag

Varje vanlig man på gatan undrade hur man väljer just denna adapter så att den passar perfekt till enheten och fungerar länge? Låt oss prata om detta. Först måste du veta att de alla är indelade i externa och interna.

En extern högtalaradapter kan se ut som en liten flash -enhet eller en låda som enkelt kan anslutas till en dator , sedan är drivrutinerna installerade, allt är konfigurerat och Bluetooth -anslutningen kan redan upprättas. Den andra typen av Bluetooth -mottagare för ett ljudsystem är inte så lätt att installera, för att en sådan adapter ska fungera måste den vara inbyggd i datorn.

Man bör också komma ihåg att inte alla adaptrar kan anslutas till en stationär dator, några av deras typer är utformade för att göra gamla radiobandspelare trådlösa eller för gamla musikcentra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa adaptrar fungerar med batteri eller nätström. Alla Bluetooth -enheter är indelade i klasser, beroende på användningsomfånget måste detta också beaktas vid köp. För att göra detta måste du på förhand avgöra vilket intervall av enheten du behöver.

När det gäller pris har adaptrar också sin egen särart, eftersom spridningen i enhetens kostnad helt enkelt är enorm . Detta beror på att dessa enheter nu tillverkas av alla och alla - från underjordiska kinesiska hantverkare till seriösa och stora företag. Men dessa enheter skiljer sig inte riktigt åt i drift, den enda skillnaden är ytterligare funktionalitet. Tja, utseendet kan skilja sig åt, annars är adaptrarna identiska, så du ska inte betala för mycket för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

För dig har vi valt de bästa alternativen när det gäller pris / kvalitetsförhållande och gjort ett betyg

Orico BTA-408 . Ett av de bästa sändaralternativen om du behöver ansluta din enhet via Bluetooth till din stationära dator. En mycket kompakt och billig enhet, den kostar cirka 700 rubel, tar inte mycket plats och låter dig använda angränsande USB -portar i din dator utan problem. Ljud av hög kvalitet sänder med en hastighet av 2-3 Mbit / s, fungerar på ett avstånd av cirka 15 meter. Kan ansluta två enheter. Enheten är idealisk för sitt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Palmexx USB 4.0 . Denna högtalaradapter är utmärkt för att ansluta dem till en dator. Det kostar cirka 400 rubel, ser väldigt kompakt ut, har ingen ytterligare funktionalitet, men det överför ljud perfekt på ett avstånd av mer än 7 meter.

Bild
Bild

Quantoom AUX UNI . Denna Bluetooth -mottagare är bättre än andra för trådlös anslutning av musik i din bil, även lämplig för vissa gamla ljudsystem. Den har en relativt kompakt storlek, spelar musik rent och utan stamning. Av den extra funktionen finns det en mikrofon, som också är av god kvalitet, det finns också en speciell klädnyp på adaptern för att fästa den på kläder, enhetens kropp är skyddad från damm och vatten, det finns en inbyggd batteri som håller i 10-12 timmar. Quantoom AUX UNI kostar cirka tusen rubel.

Bild
Bild

Twelve South AirFly 3,5 mm AUX Vit 12-1801 . Den dyraste "gästen" i vårt betyg, allt för att den är gjord för att ansluta AirPods-hörlurar från ett välkänt företag, men den här adaptern stöder också andra enheter. En ganska kompakt och vacker enhet, den har ett inbyggt batteri, vilket räcker för 15 timmars kontinuerlig drift. Det kostar 3000 rubel.

Bild
Bild

Wi-Fi-ljudmottagare AIRTRY . Detta tillbehör är också lämpligt för anslutning av AirPods och andra enheter. Denna adapter har en liten storlek, vacker kropp och är mer lämplig för installation hemma, eftersom den har speciella gummerade fötter. Den väger ganska lite, men den överför ljud med mycket hög kvalitet. AIRTRY kostar cirka $ 25.

Bild
Bild

Avantree Saturn Bluetooth -mottagare . Enheten kan överföra ljud av högsta kvalitet, är inte särskilt stort och passar utmärkt för datorer och smartphones. Fungerar på upp till 10 meters avstånd. Den här enheten kostar cirka $ 40.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Att konfigurera en Bluetooth -adapter beror helt och hållet på vilken typ av enhet du ansluter till, liksom på typen av själva adaptern. Om adaptern är av intern typ måste den byggas in; det är bättre att göra detta i en specialiserad salong . Om adaptertypen är intern är det inte svårt att ansluta den med egna händer.

Om enheten har kablar för anslutning till högtalarna måste du ansluta dem och sedan ansluta till enheten via Bluetooth på din smartphone.

Bild
Bild

Det kommer att bli lite svårare med en dator, här måste du installera speciella drivrutiner för att lyckas ansluta till adaptern och sedan till ljudsystemet. men det finns en hel del videohandledning om hur du installerar drivrutiner på Internet, så det blir lätt att göra.

Under moderna förhållanden på varumarknaden kan du hitta nästan alla enheter och enheter som förenklar vårt liv och gör användningen av olika enheter ännu bekvämare, men glöm inte det korrekta valet och användningen av varje utrustning, bestäm först syftet med förvärvet, och baserat på detta väljer du redan vilken typ av enhet du behöver. Och glöm inte att det är dyrt - inte alltid - av hög kvalitet.

Rekommenderad: