Utomhus -TV -antenn: Installera En Utomhus -TV -antenn. Hur Ansluter Och Installerar Jag En Extern Antenn? De Bästa Modellerna

Innehållsförteckning:

Video: Utomhus -TV -antenn: Installera En Utomhus -TV -antenn. Hur Ansluter Och Installerar Jag En Extern Antenn? De Bästa Modellerna

Video: Utomhus -TV -antenn: Installera En Utomhus -TV -antenn. Hur Ansluter Och Installerar Jag En Extern Antenn? De Bästa Modellerna
Video: Bygga trappor 2024, April
Utomhus -TV -antenn: Installera En Utomhus -TV -antenn. Hur Ansluter Och Installerar Jag En Extern Antenn? De Bästa Modellerna
Utomhus -TV -antenn: Installera En Utomhus -TV -antenn. Hur Ansluter Och Installerar Jag En Extern Antenn? De Bästa Modellerna
Anonim

Trots den stora användningen av Internet har tv inte bleknat i bakgrunden. Många spenderar gärna sin fritid på att titta på sina favoritprogram, tv -program eller följa nyheterna i världen. För att kunna se TV -sändningar i bra kvalitet måste du installera en utomhusantenn.

Bild
Bild

Särdrag

I områden med en bra signal kan folk nöja sig med inomhusantenner för utmärkt tv -täckning. Men i de flesta regioner kan du inte klara dig utan en utomhus -TV -antenn för bekväm visning av dina favorit -tv -program och filmer. Fördelarna med denna enhet inkluderar följande.

  1. På grund av den höga direktiviteten hos enskilda modeller av externa antenner, att få maximal signal samtidigt som den riktar riktat mot översättaren . Dessa enheter hjälper också till att fånga den ständiga reflektionen av radiovågor i betongkonstruktioner.
  2. Närvaron av förstärkningen av utomhusantennen för TV: n bidrar till dess funktion utan närvaro av en förstärkare även för mottagning av fjärrvågad digital-tv .
  3. Enheterna är därför gjorda av lätt aluminiumlegering de kan enkelt installeras på en vägg, träd, låg mast .
  4. Aktiv antenn kan få den mest exakta signalen även vid störningar .
Bild
Bild

Nackdelar med utomhusantenner:

  • möjligheten att skjutas ner och skadas av fåglar;
  • antennen är ingångspunkten för blixturladdningen, därför måste den stängas av under åskväder;
  • en enhet installerad i ett flerfamiljshus kan störa andra boende.
Bild
Bild

Visningar

Enligt funktionalitet och utseende, utomhusantenner är indelade i följande typer.

Satellit . Diskens funktion beror inte på närheten av TV -tornet, eftersom de sänds med hjälp av satelliter. Kraften hos denna typ av signal påverkas inte av territoriets topografi. Även de enklaste alternativen för enheter, till exempel offset och direkt fokus, tar enkelt emot signalen och återger bilden i hög kvalitet. Cymbaler kan arbeta med många leverantörer och visa ett stort antal kanaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Polska" installationer - dessa är enkla, anspråkslösa och billiga antenner. De består av en gitterram och antenner. Sådana enheter används ofta i landet. Den "polska" designen kan fånga många kanaler i lokal stil. Typiskt placeras sådana anordningar på ett hus, tak eller stolpe genom att placera ramen mot tv -tornet.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Polsk" antenn med förstärkare . Denna enhet har en inbyggd förstärkare i sin design, därför tillhör den aktiva. Köpet av en sådan design gör att du kan utöka listan över mottagna kanaler avsevärt, samt förbättra kvaliteten på sändningen. I utformningen av enheten finns det flera block som är så fördelaktigt som möjligt för god kanalacceptans. Installationen av denna typ av utomhusantenn bör utföras så högt som möjligt.

Bild
Bild

Resande vågantenn . Enheten kännetecknas av hög mottagningskapacitet och kompakthet. Alla sammansatta strukturer fästs i form av en gemensam bom. Denna typ av enhet kan fungera med flera intervall. Denna egenskap anses vara mycket viktig för de bosättningar som ligger långt från tornet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Digital . En enhet av denna typ består av en tuner som behandlar en digital signal och en ram installerad på gatan. I detta fall är tunern engagerad i att plocka upp signaler. En sådan utomhus -TV -antenn anses vara ett utmärkt alternativ för människor som bor nära staden.

Bild
Bild

Efter typ är utomhusantenner för TV indelade i passiv och aktiv . De förra har en extern omvandlare, medan de senare har en inbyggd förstärkare. Signalmottagningskvaliteten för båda typerna av enheter är praktiskt taget densamma, skillnaden är i livslängden.

Aktiva antenner har inget ytterligare skydd, så de fungerar i ungefär ett år. Passiva enheter håller mycket längre.

Modellöversikt

För närvarande finns det ett stort antal modeller av utomhus -tv -antenner på den moderna marknaden. Var och en av enheterna kännetecknas av anpassning till individuella faktorer, såsom husets geolokalisering, platsen för närmaste torn och kvaliteten på signalöverföringen. När du väljer en utomhus -TV -design bör ovanstående faktorer beaktas.

De mest populära TV -armaturerna är följande

" Delta " … Dessa antenner presenteras i form av smala riktningsanordningar, liksom universella bredbandsantenner. De flesta Delta -antenner arbetar med digitala signaler. De är lätta att ansluta, ta emot och bearbeta signaler väl.

Bild
Bild

Lokus . Enheter från denna tillverkare är både aktiva och passiva. Dessa antenner kännetecknas av ett överkomligt pris och bra kvalitet. På grund av designens enkelhet krävs inga specifika verktyg under installationen av armaturen.

Bild
Bild

" Harpun " … Denna antennstillverkare producerar varor till överkomliga priser. Dessa enheter kan fungera även i ett område med en osäker signal.

Bild
Bild

Guldmästare . Trots den låga kostnaden för antenner kännetecknas de av förmågan att ta emot en signal även i områden med dålig täckning. Enheterna fungerar bra på landsbygden och tål till och med dåligt väder.

Bild
Bild

Hur man installerar?

En utomhusantenn för digital -tv bör installeras med hänsyn till terrängen. Det är önskvärt att översättaren har en direkt siktlinje för signalen … Om rummet ligger på en låg plats, bör strukturen monteras på en separat mast. Bostaden i ett förhöjt läge underlättar möjligheten att installera TV -armaturen på ett träd, vägg och tak.

Antennen ska monteras på ett fäste och inte direkt på en mast eller trädstam . Fästet låter dig svänga och luta fixturen. Blockhållaren är också ganska bekvämt fixerad på den. Vid installation är det värt att använda en kabel som är avsedd för utomhusbruk och för arbete längs en linjelängd på 300 meter eller mer.

Bild
Bild

Förbindelse

Att ansluta antennen är inte så svårt, för det är nog att följa reglerna som anges i instruktionerna. När utomhusenheten är ansluten måste den konfigureras. För att göra detta, välj avsnittet för automatisk kanaljustering i TV -inställningen.

När bilden visas på skärmen kan du börja justera bildkvaliteten.

Rekommenderad: