Epsons Skannrar: Surfplatta Och Andra Modeller, Vad Man Ska Göra Om Anslutning Inte Kan Upprättas, Hur Man Använder

Innehållsförteckning:

Video: Epsons Skannrar: Surfplatta Och Andra Modeller, Vad Man Ska Göra Om Anslutning Inte Kan Upprättas, Hur Man Använder

Video: Epsons Skannrar: Surfplatta Och Andra Modeller, Vad Man Ska Göra Om Anslutning Inte Kan Upprättas, Hur Man Använder
Video: Scanner not work ? || Scanner cannot communicate ? || How to fix scanner Scanning problems ? 2024, April
Epsons Skannrar: Surfplatta Och Andra Modeller, Vad Man Ska Göra Om Anslutning Inte Kan Upprättas, Hur Man Använder
Epsons Skannrar: Surfplatta Och Andra Modeller, Vad Man Ska Göra Om Anslutning Inte Kan Upprättas, Hur Man Använder
Anonim

Skannrar har blivit en integrerad del av människans liv - dessa enheter används överallt. Vi kommer att berätta allt om Epson -skannrar, överväga surfplattor och andra modeller, och också ta reda på hur du använder sådan utrustning korrekt.

Bild
Bild

Särdrag

Skannern är nödvändig för de personer som försöker konvertera ett pappersdokument till ett elektroniskt dokument . Efter omvandling av bilden på papper kan du arbeta med dokumentet på valfri elektronisk enhet som stöder det elektroniska format som dokumentet konverterades till. Det finns enheter som, förutom en skanner, kombinerar andra funktioner - en skrivare, en kopiator och ibland ett fax.

Bild
Bild

Denna teknik kallas multifunktionella enheter (multifunktionella enheter).

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

En vanlig modell av en plattbäddsskanner är modifieringen av perfektion . Denna enhet har i sin konstruktion en skanner inte bara för digitalisering av dokument, utan också för fotografier, film och diabilder. De externa funktionerna hos en sådan skanner är en kompakt kropp, en enkel och begriplig meny för alla användare, som även en skolbarn kan förstå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Representanten för strömskannrar från EPSON är WorkForce DS -modell . Med en sådan enhet kan du skanna alla material: plastkort (upp till 1,5 mm tjocka), visitkort, A4- och A3 -dokument. Dessa enheter är utrustade med dubbla pick-up-sensorer för att upptäcka sidor som har fastnat eller är bundna.

Den dagliga belastningen för en sådan skanner varierar från 3000 till 6000 sidor per dag.

Bild
Bild

Representanten för dubbelsidiga färgskannrar kan kallas en modifiering EPSON FastFoto FF-680VV. Särskilda egenskaper hos en sådan enhet:

  • hastighet - högst 1 sekund för 1 foto;
  • möjligheten att redigera foton på enheten;
  • dubbelsidig skanning med en upplösning på 600 dpi;
  • möjligheten att skicka foton från en skanner till sociala nätverk och olika snabbmeddelanden;
  • automatisk sökning och skanning av inskriptioner på fotens baksida.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Skannern är ganska enkel att använda. För alla sådana enheter reduceras principen för användning till en mall, som presenteras nedan. Först och främst måste enheten vara förberedd för drift - den måste konfigureras för korrekt funktion. Detta gäller särskilt när enheten är helt ny. För att göra detta måste du steg för steg utföra ett antal punkter som beskrivs nedan.

  1. Anslut skannern till en dator eller annan ihopkopplad enhet med en kabel eller Wi-Fi.
  2. Installera drivrutinen för skannern på persondatorn. Detta kan göras från installationsskivan som följde med satsen, eller så kan du ladda ner drivrutinen via Internet. I det här fallet måste du i sökmotorn ange skannerns fullständiga namn med alla bokstäver och siffror som anges i dokumentationen eller på själva enheten. Du behöver bara ladda ner drivrutinen från den officiella webbplatsen och den senaste versionen.
  3. Efter att ha laddat ner drivrutinen och startat den måste datorn oberoende avgöra vilken parkopplad enhet - skannern.
  4. Skannern innehåller glas i sin konstruktion. Den måste torkas försiktigt så att informationen från papperet kvalitativt överförs till elektronisk form.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter förberedelserna kan du gå direkt till skanning av dokument … För att göra detta, lägg ett pappersark med information på glaset så att det tryckta materialet ligger på botten. Öppna sedan enhetshanteringsprogrammet på datorn. I fönstret som öppnas måste du hitta mappen "Skannrar" och klicka på den. En dialogruta för att skanna ett dokument öppnas med knappen med samma namn, som också måste klickas. Maskinen börjar skanna.

Den resulterande filen kommer att finnas i den mapp som anges i inställningarna. Som standard sparas det skannade dokumentet i mappen Mina dokument

Förresten, i inställningarna kan du förbättra upplösning, ljusstyrka, toner. Dessutom ändras bildförhållandet här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga funktionsstörningar och deras eliminering

Användare möter ofta olika problem när de använder sådan utrustning. Ett av de vanliga problemen är brist på kommunikation (anslutning) med skannern . Om enheten är ansluten med en kabel hjälper kontrollen av kontakterna till att rätta till situationen - anslutningen kan vara felaktig. Kanske är USB -kabeln skadad, då bör den bytas ut mot en ny. För att vara säker på detta är det tillräckligt att ansluta den till en fungerande port.

Problem är också möjliga i själva den hopkopplade enheten, till exempel i en dator . Då måste du ansluta skannern till en annan enhet. Om felet inte kan korrigeras är det värt att anförtro uppgiften att korrigera fel till proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om din EPSON -skanner är trådlöst ihopkopplad och inte är ansluten, måste du ta ett antal steg enligt följande

  1. Hitta den mapp där EPSON Scan är installerat.
  2. Det bör finnas en escfg -fil i den här mappen. exe. Du måste köra den.
  3. En dialogruta öppnas där du ska välja "Anslutning". Klicka på "Genom nätverket".
  4. Ett fönster för att ange adressen till nätverksskannern öppnas. Klicka på knappen "Lägg till".
  5. I nästa fönster väljer du "Automatisk adressökning". Du kan också försöka ange adressen manuellt. För att göra detta, klicka på knappen "Manuell adressinmatning".
  6. När enhetsadressen har angetts måste du klicka på "OK" -knappen.
Bild
Bild

Nästa problem är kritiskt fel … Detta kan bestämmas av den snabbt blinkande strömlampan på enheten. Lösningen på detta problem är att koppla bort USB-kabeln och koppla bort skannern från nätverket i 10-20 sekunder. Efter sådana manipulationer kan du fortsätta arbeta med skannern.

Om indikatorn fortfarande blinkar efter upprepad på- och avstängning är det nödvändigt att lämna tillbaka den till servicecentret för reparation.

Programvarufel . På grund av ett sådant fel kan enheten helt enkelt frysa. Detta påverkas av ett antal faktorer. Till exempel inkluderar dessa externa faktorer - till exempel felaktiga driftsförhållanden (enheten var dammig eller drivs med hög luftfuktighet), strömavbrott (skannern stängs ofta av under drift), felaktig användning av porten eller USB -kabel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Också värt uppmärksamma interna faktorer . Dessa inkluderar fel på alla moduler som leder till ett fel på regulatorn. Detta fel kan åtgärdas genom att stänga av enheten i några minuter. Men om detta inte hjälper, bör du ta enheten till ett servicecenter.

Programfel finns inte bara i skannern, utan också i själva datorn. Datorn kan ha skadlig kod installerad eller inställningarna kanske inte uppfyller kraven. Om programvaran är normal och inställningarna inte har ändrats måste du installera om programvaran för själva skannern. Skannerhandboken innehåller i alla fall rekommendationer för att eliminera fel. Läs enheten noga innan du använder den.

Rekommenderad: