DIY TV -hylla: Hur Man Gör Det Av Trä Och Fäster Det På Väggen?

Innehållsförteckning:

Video: DIY TV -hylla: Hur Man Gör Det Av Trä Och Fäster Det På Väggen?

Video: DIY TV -hylla: Hur Man Gör Det Av Trä Och Fäster Det På Väggen?
Video: Hur man gör en billig GREENSCREEN 2024, April
DIY TV -hylla: Hur Man Gör Det Av Trä Och Fäster Det På Väggen?
DIY TV -hylla: Hur Man Gör Det Av Trä Och Fäster Det På Väggen?
Anonim

I den moderna designen av varje lägenhet kan du hitta hyllor utformade för att rymma souvenirer, fotografier, böcker och utrustning. Samtidigt ser TV -hyllor i trä särskilt vackra ut i vardagsrum. Det är fullt möjligt att göra denna möbel på egen hand, för detta räcker det att skapa en individuell skiss och ha det nödvändiga verktyget och materialet till hands.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Idag finns det många alternativ för att göra snygga TV -hyllor av natursten, bohemisk kristall och mahogny. De mest ergonomiska och budgetprodukterna är de av spånskiva eller MDF. Tv -hyllor av plast och gips ser också bra ut. För att göra en så snygg möbel själv behöver du följande verktyg:

  • monteringssats (skruvar, ankare, pluggar, fästen och hörn);
  • material för skärning;
  • monteringskniv;
  • sticksåg, skruvmejsel och borr;
  • måttband;
  • uppsättning borrar;
  • markeringsverktyg (markör, penna).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning

En gör-det-själv-TV-hylla har många fördelar jämfört med färdiga produkter, eftersom den kan tillverkas enligt individuella skisser, oberoende av storlek, form och design. Innan du startar arbetsflödet för att montera en sådan hylla måste du bestämma platsen . Denna typ av möbler är vanligtvis monterad på en vägg. Sedan måste du göra en ritning och utföra lämpliga beräkningar.

Även om vägghyllan kan tillverkas av olika material, är trä det bästa valet. Det är mycket hållbart och passar in i alla rumsdesign på ett originellt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en trähylla rekommenderas att välja en standardform där strukturen kommer att presenteras från två sidor, botten och topp. Hyllstorleken kan vara vilken som helst, men 250 * 300 * 1100 mm anses vara optimalt. Efter alla förberedande åtgärder kan du gå vidare till den direkta processen att tillverka möbler genom att följa följande steg i följd.

  • Den färdiga skissen måste överföras till trädet, efter att ha ritat konturerna av alla detaljer. Om en TV -hylla med lockiga detaljer förbereds, är det nödvändigt att lämna raka sektioner med en längd av 4 till 10 cm mellan början av böjbågen och huvuddelen.
  • Därefter huggs och bearbetas virket. För att göra detta placeras en kant av brädet i rymden och den andra på en stol. Med hjälp av en sticksåg sågas alla onödiga delar av, skärningarna lackeras eller färgas noggrant.
  • Nästa steg blir själva monteringen. Hål förbereds i taket för plastdistanser, i vilka krokar måste sättas in. En hylla hänger på dem, och för att stärka strukturen underifrån installeras dessutom en remsa av slitstarkt material.
  • Allt slutar med fixering av ytterligare fästelement, de är vanligtvis placerade i mitten av hyllan eller bakom. Sådana fästen skyddar TV: n från ett eventuellt fall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att göra en trähylla för en hörn -TV, på samma sätt börjar alla med felberäkningar och skapar en skiss. För enkel installation borras först hål i mitten, sedan i hörnen. Produkten monteras och installeras på väggen.

Rekommendationer

Innan du gör din egen TV -hylla måste du välja rätt modell. Hemma kan du göra både upphängda, infällbara och roterande modeller . Hyllor som är installerade på golvet ser vackra ut i vardagsrummets inre. Om rummet är litet är det bäst att välja en upphängd version med fästen, de monteras antingen på en stödbalk eller på flera balkar i taket. Fördelen med att hänga hyllor är att de är utom räckhåll för barn.

Glidstrukturer anses vara ett bra val när utrustningen planeras att installeras i ett befintligt skåp .… Sådana hyllor kommer att röra sig längs skenorna, vilket ger tillgång till utrustning. När det gäller de roterande modellerna rekommenderas att de görs till andra möbler för att underlätta skärmens placering. Golvhyllor skiljer sig inte mycket från konventionella TV -stativ, de är de enklaste att tillverka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer hyllans form är det bäst att ge fyrkantiga och rektangulära modeller; mönster med halvcirkelformade och böjda former är sällsynta. För att öka hyllans funktionalitet är det nödvändigt att komplettera dess design med flera fack. När du skapar en skiss över hyllor för TV är det också viktigt att ta hänsyn till följande nyanser.

  • Det är lämpligt att installera breda och stora strukturer i vardagsrummet, eftersom TV: n i detta rum fungerar som mitt i interiören. Valet av material, utformning av hyllor spelar också en stor roll; träprodukter i varma nyanser anses vara ett bra val. I sovrummet är det bäst att ha gångjärn, kompakta hyllor gjorda av gipsskivor eller spånskivor. För barnrum måste du göra originaldesigner i ljusa färger.
  • Det kommer inte att skada att dekorera den färdiga hyllan med dekorativa element, detta kommer att ge det chic. I klassisk stil måste du använda en konsol och komplettera mönstren med glasinsatser. Fästena kan ha både strikta geometriska mönster och blommönster, detsamma gäller glaselement, de kan målas vackert. Carving kommer också att se ovanligt ut på trähyllor; det appliceras vanligtvis till slutet i form av olika mönster. Om det finns metallinsatser i hyllorna kan du gravera dem, detta kommer att ge produkten ett intressant utseende.
  • Varje TV -hylla bör vara försedd med bra belysning, vilket positivt markerar hörnet under apparaterna. Som regel är träkonstruktioner utrustade med spotbelysning, runda små lampor placeras i taket ovanför hyllan på ett sådant sätt att de, när de slås på, belyser biografen på ett speciellt sätt och befriar ögonen från onödig stress. Du kan justera intensiteten hos sådana lampor med en speciell strömbrytare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av en TV -hylla med en LED -remsa kommer att se bra ut i en modern inredning; den måste placeras längs strukturens kanter. I mörkret kommer en sådan bakgrundsbelysning att skapa en mystisk flimmer som förändrar intensiteten och färgen på belysningen.

Det bör noteras att LED -list är bäst lämpad för glasstrukturer, vilket ger dem ett dyrt utseende.

Rekommenderad: