Gör-det-själv-mezzanine (30 Bilder): Installera Mezzaningångjärn Och Montera Mezzaninen På Väggen. Hur Gör Man Det Och Hänger Det På Garderoben?

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-mezzanine (30 Bilder): Installera Mezzaningångjärn Och Montera Mezzaninen På Väggen. Hur Gör Man Det Och Hänger Det På Garderoben?

Video: Gör-det-själv-mezzanine (30 Bilder): Installera Mezzaningångjärn Och Montera Mezzaninen På Väggen. Hur Gör Man Det Och Hänger Det På Garderoben?
Video: Девчонки ЛиС в усадьбе Ляхово. Что мы там нашли и каково состояние усадьбы на 2020 год? 2024, April
Gör-det-själv-mezzanine (30 Bilder): Installera Mezzaningångjärn Och Montera Mezzaninen På Väggen. Hur Gör Man Det Och Hänger Det På Garderoben?
Gör-det-själv-mezzanine (30 Bilder): Installera Mezzaningångjärn Och Montera Mezzaninen På Väggen. Hur Gör Man Det Och Hänger Det På Garderoben?
Anonim

Hallar i sovjetbyggda lägenheter skryter sällan med stora bilder. Och antalet skåp i detta trånga område var litet - du kan inte riktigt passa det. För att de hjälpte till entresol , oansenliga strukturer, vars kapacitet inte överskattas än idag. Det är glädjande att mezzaniner är relativt enkla att göra på egen hand.

Bild
Bild

Materialval

Entresol - en praktisk, kompakt utseende, nyttolåda. Och den är gjord av olika material. Vanligtvis används MDF och spånskiva på grund av tillgängligheten och billigheten hos dessa material. Om möjligt används också en uppsättning trä, som kvalitetsmässigt överträffar de två alternativen ovan. Gips används också, men mestadels för utvändig dekoration. Foder i mezzaninlådan är ofta gjord av fodret.

Bild
Bild

Tänk på de material som oftast används för att göra en mezzaninlåda

Spånskiva … Ett bra materialval när det gäller storlek och tjocklek, överkomlig kostnad, ett tillräckligt urval av nyanser av laminerad spånskiva. Det betyder att materialet inte är så svårt att välja för att matcha möblerna i korridoren. Av nackdelarna - hartserna i spånskivan, som till en början kanske inte avger den trevligaste lukten. Det är värt att komma ihåg att materialet är rädd för fukt och när det skärs på egen hand ökar risken för flis.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF … Den används i och utanför lådan, vad gäller färger och dimensioner, valet är stort, det är motståndskraftigt mot fukt. Hartser används inte vid tillverkning av MDF. Det kommer ingen obehaglig lukt. Materialet kommer att vara mycket hållbart, det är motståndskraftigt mot mekaniska skador. Du kan räkna med en lång livslängd. Men priset på en sådan produkt är högre än spånskivans, det är tyngre, sågningen måste beställas vid produktionen, eftersom det är svårt att klara sig självständigt utan specialutrustning.

Bild
Bild

Array … Detta är ett ekologiskt material, naturligt, lätt att skära och bearbeta. Du kan räkna med hans mångåriga tjänst. Men det är dyrt, det tål inte hög luftfuktighet på bästa sätt. För torr luft orsakar sprickor. Med temperaturhopp kan det deformeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsvägg … Det är relativt billigt, tolerant mot fukt och termisk chock, lätt att manipulera och installera. Lätt material, men skört, du måste arbeta med det noggrant. Ej lämplig för basen, den används uteslutande för yttre dekoration. Du måste också göra eftersläpningar, som kommer att bli stöd och bas för takboxen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett material måste du omedelbart tänka på vad lådans yttre finish kommer att vara. Det ska vara i harmoni med det inre av rummet.

Bild
Bild

Verktyg och tillbehör

Inledningsvis måste designen tänkas ut, dess dimensioner, mängden material som krävs . Den bästa lösningen skulle vara att göra en ritning av lådan. Vi måste se till att väggarna som håller lådan är riktigt starka och klarar den nya lasten.

Följande verktyg kommer till nytta på jobbet:

  • nivå;
  • roulett;
  • en skruvmejsel, eller bättre - en skruvmejsel;
  • stansare;
  • kontursåg;
  • aluminiumprofil;
  • träbalk;
  • pluggar, skruvar;
  • penna;
  • nödvändiga tillbehör, gångjärn eller styrningar;
  • kanske en klick-gag mezzanine fäste kommer att användas.

Till denna lista bör läggas till de föremål och verktyg som hjälper till att dekorera mezzaninen.

Tillverkningsteknik

Först måste du bestämma platsen där elektriska ledningar går i korridoren (eller vid en annan punkt i lägenheten). Om detta ögonblick missas kan kabeln vidröras under installationsprocessen, vilket kommer att resultera i obehagliga konsekvenser. En indikatorskruvmejsel eller en speciell sökare, som säljs på alla stora byggmarknader, hjälper dig att hitta ledningarna.

Bild
Bild

Märkning och fastsättning av stödet

  1. Med hjälp av ett måttband och en byggnadsnivå måste du dra en linje på väggen i korridoren, som blir en referenspunkt. Basfästena för mezzaninstoppet monteras längs den.
  2. Antingen en träbalk eller ett metallhörn kan användas som infästning. Det är nödvändigt att borra ett hål i fästelementet för en självgängande skruv med ett steg på 15-20 cm. Delen appliceras på linjen som visas på väggen, markerad genom de skapade hålen i fixeringsområdena i väggen.
  3. Nu måste du plocka upp en borr och göra hål i väggen, sätt in pluggar med självgängande skruvar där, fixa guiderna på väggen. Samma åtgärder utförs enligt symmetri på parallellväggen, liksom ovanför själva dörren.
  4. Om det är beslutat att göra lådan så att den ska mantlas med gipsskivor, görs eftersläpningar från aluminiumprofilen till väggarna. Och sedan kan den färdiga ramen omedelbart fixeras, mantlad med gipsskivor eller annat identiskt material, plywood eller fiberboard, och ibland till och med plastpaneler.
  5. När stödet är gjort ser strukturen mer och mer ut som en liten låda eller skåp. Egentligen blir det en liten inbyggd garderob under taket. Dessa görs inte bara i korridorer och korridorer, utan också till exempel på toaletten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Basinstallation

Från arket av materialet från vilket det beslutades att göra basen, med en sticksåg följer det klipp ut botten av den framtida mezzaninen … Om spånskiva är ett sådant material kan du hitta en redan tillverkad platta av önskad storlek på byggmarknaden. Dessutom kan du välja det mönster som är trimmat med en kant, vilket eliminerar behovet av att dekorera denna kant. Om det är bestämt att såga plattan måste du köpa en kanttejp.

Botten installeras på den avsedda platsen, fixerad på trälister eller hörn med självgängande skruvar . Om produktens kant är avsågad (det vill säga att det inte finns någon kant) måste botten, fäst vid styrningarna, flyttas framåt med ett par millimeter. Detta kommer att göra det lättare att dekorera kanten. Och kanttejpen limmas med lim och bildar en snygg ände. Denna punkt med att skapa en mezzanine i steg-för-steg-instruktioner är en av de enklaste.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Montering av dörrkarmen

Nu gör sidorack och toppen av lådan … Det kommer snart att placeras dörrarna.

  1. Markera önskad höjd från guiderna nedan till den plats som kommer att vara toppen av mezzaninen (eller omedelbart till taket).
  2. Precis som det hände med de nedre skenorna, fäst sidostolparna på väggarna. Endast träbjälkar används som material.
  3. Det övre fältet slutför installationen av lådan. Den är fäst vid sidostolparna med hörn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande dörrblad

När både lådan och basen redan är klara vid mezzaninen, närmar sig installationen, måste bestämmas med dörrarna . Och här öppnar sig flera utsikter. Dörrar kan göras gunga, glidande, med lyftmekanismer … Beroende på detta kan du till exempel mezzaninfack , som är relevant idag. Speciellt om det finns en garderob av samma typ i korridoren.

Duken, som kommer att bli dörren, finns i möbelindustrin. Du kan köpa den på byggmarknaden, och valet i den meningen är stort idag. Men om inget av standardämnena passar, finns det fortfarande alternativ.

  1. Ett spånskivor kan skäras enligt sina egna mått efter att ha klistrats över dess ändar med ett kantband.
  2. Om tejpen är laminerad kommer den att anslutas till plattan med ett vanligt strykjärn. Detta är lätt att göra, eftersom det finns smältlim på fel sida av kantbandet.
  3. När dörrarna är klara måste du ta reda på vilka gångjärn du ska hänga dem på, eftersom valet av dörrgångjärn är stort. Kortkort är ett bekvämt alternativ för nybörjare. De kan hängas utan problem.
  4. Det är inte nödvändigt att göra nedskärningar, som måste föreskrivas vid överliggande slingor. Det är mycket enkelt att fästa fasaden på kortgångjärn: detta görs med självgängande skruvar och en skruvmejsel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är en dörr som öppnas uppåt, är det bättre att inte komma med mezzanine gångjärn … De är också fixerade med självgängande skruvar, men de har en fjäder inuti strukturen som håller dörren öppen. Och det finns också ett gångjärnsalternativ som bekvämt öppnar skärmen. En gaslift installeras omedelbart, det vill säga ett system som gör att dörrarna lätt kan öppnas / stängas. Och i det öppna läget kommer de att fixeras säkert.

Det är också värt att överväga en glidande struktur, men det skulle vara fel att kalla det det mest praktiska alternativet . Tillgång till det som ligger i mezzaninen kommer att begränsas till en av dörrarna. För att installera en sådan mekanism måste du fixa specialskenor / rullar. En dubbelsidig entresol monteras på samma sätt, förutom att öppningen ovanför dörren till köket inte kommer att fyllas med tegel eller en falsk panel (om reparation kräver det). När överbyggnaden är monterad i korridoren, sedan på sidan av köket, kommer de gångjärnsdörrarna att göra den långa mezzaninen dubbelsidig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är vettigt att nämna ett sådant alternativ som gardiner.

Fram till nyligen verkade det primitivt och passade inte in i alla interiörer. Idag, när många lägenheter tar på sig funktionerna i ekostil, liksom ekoboho, gardiner istället för dörrar kommer att se organiska ut i en sådan inredning … De är lätta att underhålla och kan ändras säsongsmässigt eller i samband med semestern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekoreringstips

Det finns också många alternativ för hur man kan dekorera dörrarna vackert. Till exempel kan du omslag med konstläder … Då kommer en sådan mezzanin organiskt att se ut tillsammans med ytterdörren eller möbeldesign i korridoren. Du kan till och med försöka skapa effekten av en vagnskopplare , med hjälp av häftapparaten utifrån. Gem i så fall dekorera med knappar , som är täckta med konstläder. I vissa varianter används plaststenar i stället för knappar.

En annan cool idé är lim ett spegelark på dörrarna . Det är mycket bekvämt att göra detta med självhäftande spegelplattor. Det som är bra med det är att korridors utrymme visuellt kommer att se både större och högre ut.

Bild
Bild

Andra vanliga och billiga alternativ inkluderar - tapetsering av dörrar … Så mezzaninen kan gå ihop med rymdets övergripande design. Ibland lackeras tapeten, men ofta är det helt enkelt inte nödvändigt. Särskilt entusiastiska dekoratörer klistrar till och med över dörrarna med tapeter inifrån. Och om det finns en garderob eller en byrå i hallen, kan dess inre väggar också klistras in med samma tapet som "insidan" av lådan under taket.

Trädörrar kan lackeras eller färgas . Om dörrarna är gjorda av trägardiner kan de målas. En underbar lösning kommer att erhållas av dem som inte bara gör mezzaninen i korridoren med egna händer.

Om han gör en bänk eller en träsoffa av brädor, möbelskivor och andra ämnen, kan samma material användas för dörrarna. Då kommer ett iögonfallande designsamtal att dyka upp i utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en trång korridor kan du lagra många nödvändiga saker om du korrekt utformar en mezzanine under taket … Och även en nybörjare kommer att klara detta, eftersom det finns många designalternativ, material, tillbehör och designscenarier, och alla är relativt tillgängliga även för en nybörjare.

Lycka till!

Rekommenderad: