Brusreducerande Hörlurar: Trådlös Och Ljudlös Konstruktion, Betyg På De Bästa Brusreducerande Modellerna, Urval

Innehållsförteckning:

Brusreducerande Hörlurar: Trådlös Och Ljudlös Konstruktion, Betyg På De Bästa Brusreducerande Modellerna, Urval
Brusreducerande Hörlurar: Trådlös Och Ljudlös Konstruktion, Betyg På De Bästa Brusreducerande Modellerna, Urval
Anonim

Brusreducerande hörlurar är ett bra fynd för dem som arbetar i bullriga miljöer eller reser ofta. De är bekväma, lätta och helt säkra att använda. Det finns många defensiva modeller nu. Men innan du väljer en av dem måste du ta reda på vad de är och vad du måste vara uppmärksam på när du köper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Moderna brusreducerande hörlurar skiljer sig från konventionella genom att de kan skydda en person från buller som kommer från utsidan.

De är praktiskt taget oumbärliga när de arbetar under bullriga förhållanden, där ljudvolymen överstiger 80 dB . Om du arbetar i ett sådant rum i flera timmar varje dag kommer det att leda till hörselnedsättning. Högkvalitativa brusdämpande hörlurar hjälper till att undvika detta.

De används ofta på både flygplan och tåg. Dessa hörlurar tillåter passagerare att koppla av på en lång resa. På samma sätt kan du bära dem på tunnelbanan eller gå runt i staden för att inte höra ljudet av bilar som passerar.

Hemma är hörlurar också användbara . Speciellt om en person bor i en stor familj. I det här fallet kommer varken en fungerande TV eller grannar som gör reparationer att störa den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men de har också vissa nackdelar

  1. Det är möjligt att helt dränka ut främmande brus bara med hjälp av högteknologiska hörlurar, som är ganska dyra. Billiga modeller kan inte detta. Därför kommer vissa ljud från utsidan fortfarande att störa.
  2. Ljudkvaliteten ändras när du lyssnar på musik eller tittar på en film. Många kanske inte gillar det här. Speciellt för dem som värdesätter bra ljud väldigt mycket eller arbetar professionellt med det.
  3. Många brusreducerande hörlurar går antingen på batterier eller på ett laddningsbart batteri. Därför uppstår ibland svårigheter med deras laddning. Speciellt när det gäller en lång flygning eller resa.
Bild
Bild

Det finns också en uppfattning att aktiva brusreducerande hörlurar är hälsoskadliga . Men så är det inte alls. Med en sådan modell är det verkligen inte nödvändigt att slå på ljudet med full effekt när du lyssnar på musik. Det räcker med att aktivera brusreduceringssystemet och lyssna på melodin med en genomsnittlig volym.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns ett stort antal brusreducerande hörlurar på marknaden idag. därför det är viktigt att ta reda på vilka av dem som är mer lämpliga för vem.

Efter konstruktionstyp

Brusreducerande hörlurar är indelade i flera typer efter design. Först och främst är de trådbundna och trådlösa. Den förra ansluter till enheten med en sladd, och den senare ansluter till en smartphone eller surfplatta via Bluetooth.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörlurarna är också plug-in eller on-ear. De förra är också kända som in-ear. De fungerar på samma princip som öronproppar. Ljudskyddet är ganska bra här. Dess nivå beror på materialet från vilket de utbytbara munstyckena är gjorda och deras form. Ju tätare de "sitter" i örat och det tätare materialet användes för att skapa dem, desto bättre kommer de att absorbera främmande ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silikondynor fungerar bäst med denna uppgift . Formen måste väljas individuellt med fokus på dina känslor. Det finns många alternativ, från den klassiska rundan eller något långsträckt, till "julgranarna". Anpassade hörlurar av denna typ ser intressanta och ovanliga ut. De är gjorda enligt kundens öra och ger därför ingen obehag för den som bär dem. Det är sant att ett sådant nöje inte är billigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra typen av hörlurar är on-ear . De gör också ett bra jobb med att dämpa buller. Dess nivå beror till stor del på vilket material som användes vid dekorationen av öronkuddarna. De bästa är naturläder och syntet. Fördelen med hörlurar med denna finish är att de är mycket bekväma. Det värsta materialet är billigt konstläder, som mycket snabbt börjar spricka och slita.

Bild
Bild

Efter ljudisoleringsklass

Det finns två typer av ljudisolering - aktiv och passiv. Den första är vanligare. Hörselskydd med passiv ljudisolering kan minska buller med 20-30 dB.

Använd med försiktighet på trånga platser. De kommer trots allt att dränka inte bara onödigt buller, utan också ljud som varnar för fara, till exempel en bilsignal.

Modeller med aktiv brusisolering gör att du kan undvika denna nackdel . De minskar bara nivån på det skadliga bullret. Samtidigt kan en person höra hårda ljud och signaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt klassen av ljudisolering är hörlurar indelade i ytterligare tre typer

  1. Första klass . Denna kategori inkluderar modeller som kan minska ljudnivån med 27 dB. De är lämpliga för arbete på platser med ljudnivåer i intervallet 87-98 dB.
  2. Andra klass . Lämplig för rum med en ljudtrycksnivå på 95-105 dB.
  3. Tredje klass . Används i rum där volymen når 95-110 dB.

Om ljudnivån är högre, bör du förutom brusreducerande hörlurar också använda öronproppar.

Bild
Bild

Enligt överenskommelse

Många använder brusreducerande hörlurar. Därför finns det modeller som är lämpliga för en viss typ av arbete eller fritid.

Industriell . Dessa hörlurar används i bullriga miljöer som tillverkning. De skyddar väl mot höga ljud. De kan till och med bäras för byggnadsarbeten. Hörlurarna är konstruerade för långvarig användning och är motståndskraftiga mot mekaniska skador. Det finns också isolerade modeller som gör att du kan arbeta bekvämt även utomhus.

Bild
Bild

Ballistisk . Dessa brusreducerande hörlurar används av skyttar. De dämpar ljudet av skjutvapen och skyddar därmed hörseln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovmodeller . Lämplig för både flygplan och hem. Detta är en riktig räddning för människor som vaknar av det minsta ljudet. "Pyjamas för öronen" är gjord i form av ett bandage med inbyggda små högtalare. I bra, dyra hörlurar är dessa öronsnäckor väldigt lätta, platta och stör inte sömnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörlurar för storstaden . Denna kategori innehåller modeller som används i vardagen. De är utformade för att lyssna på musik, föreläsningar, titta på filmer och andra vardagliga saker. Sådana hörlurar är inte utformade för att skydda mot mycket höga ljud, men de gör ett utmärkt jobb för att dämpa hushållsbrus.

Bild
Bild

Toppmodeller

Efter att ha behandlat den föredragna typen av hörlurar kan du fortsätta att välja en specifik modell. Ett litet betyg på brusreducerande hörlurar, som baseras på vanliga användares åsikter, hjälper till att förenkla denna process.

Sony 1000 XM3 WH . Dessa är trådlösa hörlurar av hög kvalitet som ansluts till vilken enhet som helst via Bluetooth. De är väldigt moderna. Modellen kompletteras med en sensor, den laddas snabbt. Ljudet är klart och knappast förvrängt. Externt ser hörlurarna också attraktiva ut. Den enda nackdelen med modellen är det höga priset.

Bild
Bild
Bild
Bild

3M Peltor Optime II . Dessa hörselskydd har en hög brusreducerande prestanda. Därför kan de användas vid en ljudnivå på 80 dB. Modellen kan säkert kallas universell. Hörlurarna kan användas både för arbete på en byggarbetsplats och för resor i en bullrig tunnelbana.

De ser attraktiva ut och är mycket bekväma att bära. Rullarna på kopparna i denna modell är fyllda med en speciell gel. Därför passar öronsnäckorna bra i öronen. Men samtidigt trycker de inte på och orsakar inget obehag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bowers Wilkins BW PX får också många positiva recensioner.

Du kan använda dem under olika förhållanden, eftersom hörlurarna har tre brusreducerande lägen:

  • "Office" - det svagaste läget, som endast undertrycker bakgrundsbrus, men låter dig höra röster;
  • "Stad" - skiljer sig genom att det sänker ljudnivån, men samtidigt lämnar en person möjlighet att kontrollera situationen, det vill säga att höra ljudsignaler och tysta röster från förbipasserande;
  • "Flight" - i det här läget är ljud helt blockerade.

Hörlurarna är trådlösa, men det går att ansluta dem via kabel. De kan arbeta utan att ladda i nästan en dag.

Det finns en speciell applikation för hörlurar som är installerad på en smartphone . Plus är att de är mycket kompakta. Designen fälls enkelt och passar in i en ryggsäck eller väska. Av nackdelarna kan endast den höga kostnaden särskiljas.

Bild
Bild

Huawei CM-Q3 Svart 55030114 . De kompakta in-ear-hörlurarna tillverkade av japanerna är ett bra alternativ för dem som letar efter budgetbrusreducerande hörlurar. Deras ljudabsorberingsnivå är inte särskilt hög, men de är ganska lämpliga för hemma eller promenader. En bonus är närvaron av ett "smart läge". Om du sätter på den blockerar hörlurarna bara bakgrundsbrus medan du hoppar över tal.

Bild
Bild
Bild
Bild

JBL 600 BTNC Tune . Denna modell hör också till kategorin billigt. Hörlurarna är trådlösa och perfekta för sport. De sitter mycket bra på huvudet, och därför behöver du inte oroa dig för att tillbehöret kommer att flyga iväg i det mest olämpliga ögonblicket. Dessa hörlurar finns i två färger: rosa och svart. De ser ganska snygga ut och gillas av både tjejer och killar. Ljudabsorberingsnivån är genomsnittlig.

Bild
Bild

Sennheiser Momentum Wireless M2 AEBT . Dessa hörlurar kommer definitivt att tilltala dem som spenderar mycket tid på att spela spel. Modellen för spelare ser lakonisk och snygg ut. Designen är vikbar men ändå hållbar. Öronkuddarna är färdiga med naturligt fårskinn. Men inte bara de är ansvariga för bra bullerdämpning. När du skapade dem användes NoiseGuard -systemet. Hörlurarna har fyra mikrofoner samtidigt som tar upp brus. Därför kan inga främmande ljud störa ditt favoritspel, lyssna på musik eller titta på en film.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bang & Olufsen H9i . Dessa hörlurar är anmärkningsvärda för sin kombination av elegant utseende och kvalitet. De finns i flera färger. Öronkuddarna är trimmade med naturläder för att matcha. Modellen klarar absorptionen av främmande ljud perfekt. Det finns ett ytterligare läge som låter dig bara höra mänskligt tal och klippa av bakgrunden.

Trådlösa hörlurar kan anslutas till vilken enhet som helst med den medföljande kabeln . De har också ett utbytbart batteri, vilket är mycket bekvämt för långa resor. Hörlurar är lämpliga för dem som gillar att omge sig med vackra saker och uppskattar komfort.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av hörlurar måste behandlas ansvarsfullt. Speciellt när det gäller en dyr modell.

Det första steget är att vara uppmärksam på var hörlurarna kommer att användas

  1. På jobbet . När du köper hörlurar för arbete i bullriga miljöer bör du vara uppmärksam på modeller med en hög brusreducering. Det finns bra hörlurar med extra skydd eller med hjälmklämma. För tungt arbete är det bättre att köpa hållbara stötsäkra modeller. Det rekommenderas att uteslutande uppmärksamma certifierad utrustning, eftersom du bara kan vara säker på dess säkerhet i det här fallet.
  2. Reser . Sådana modeller ska vara lätta och kompakta för att inte ta mycket plats i ditt handbagage eller ryggsäck. Ljudabsorberingsnivån ska vara tillräckligt hög så att främmande ljud inte stör avslappning under resan.
  3. Hus . För hemmet väljs vanligtvis ljudisolerande modeller som kan dränka hushållsbuller. Kunder väljer ofta stora spelhörlurar eller modeller med mikrofon.
Bild
Bild

Eftersom bra brusreducerande modeller vanligtvis är dyra måste du ibland ge upp några ytterligare funktioner. Du måste spara på dem som är minst vanliga i livet.

Det är bäst att köpa hörlurar inte över Internet, utan i en vanlig butik. I det här fallet får personen möjlighet att prova dem. Hörlurar ska inte orsaka obehag.

När du mäter dem måste du se till att de inte glider, inte trycker på och inte stör långvarigt slitage.

Driftsregler

Öronmuffar används på samma sätt som konventionella hörselskydd. Om modellen väljs korrekt och inte har några defekter, bör det inte finnas några obehag under användningen.

Om hörlurarna är trådlösa måste de laddas regelbundet för att de ska fungera korrekt . För att inte förkorta produktens livslängd är det nödvändigt att hantera dem med omsorg. I det här fallet kommer hörlurar med brusreducerande funktion att hålla länge och "räkna ut" varje krona som spenderas på deras köp.

Rekommenderad: