Aktiva Brusreducerande Hörlurar: Rankning Av De Bästa Trådlösa Och Trådbundna Brusreducerande Modellerna, Granskning Av Bluetooth -brusreducerande Hörlurar

Innehållsförteckning:

Video: Aktiva Brusreducerande Hörlurar: Rankning Av De Bästa Trådlösa Och Trådbundna Brusreducerande Modellerna, Granskning Av Bluetooth -brusreducerande Hörlurar

Video: Aktiva Brusreducerande Hörlurar: Rankning Av De Bästa Trådlösa Och Trådbundna Brusreducerande Modellerna, Granskning Av Bluetooth -brusreducerande Hörlurar
Video: 5 Best Budget Active Noise Cancelling Headphones 2020 | mrkwd tech 2024, April
Aktiva Brusreducerande Hörlurar: Rankning Av De Bästa Trådlösa Och Trådbundna Brusreducerande Modellerna, Granskning Av Bluetooth -brusreducerande Hörlurar
Aktiva Brusreducerande Hörlurar: Rankning Av De Bästa Trådlösa Och Trådbundna Brusreducerande Modellerna, Granskning Av Bluetooth -brusreducerande Hörlurar
Anonim

Trådlösa och Bluetooth -hörlurar med aktiv brusreducering lockar mer och mer uppmärksamhet hos sanna finsmakare av kvalitetsmusik. Dessa enheter är skapade för naturfödda individualister som vill abstrahera sig från omvärlden - de stänger helt av yttre ljud, låter dig tydligt höra samtalspartnerens tal när du pratar om kollektivtrafik.

Att välja det bästa alternativet bland de olika hörlurarna på marknaden är extremt svårt. En rankning av de bästa modellerna för trådlös och trådlös brusreducering hjälper dig dock att fatta det bästa beslutet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det för?

Aktiva brusreducerande hörlurar är ett verkligt alternativ till andra sätt att hantera externt brus. Närvaron av ett sådant system gör det möjligt att inte helt isolera koppen, eliminerar behovet av att öka volymen till det maximala när du lyssnar på musik . Brusreducerande hörlurar används inom sport och taktiska discipliner, jakt och inom andra verksamhetsområden. För första gången tänkte man på uppfinningen av sådana akustiska system under 1900 -talets första hälft. Verkliga resultat dök upp mycket senare. Officiellt användes de första brusreducerande hörlurarna i headsetversionen redan på 80 -talet av XX -talet, inom rymd- och flygindustrin.

Skaparen av de första riktiga modellerna var Amar Bose, nu känd som grundaren av Bose . Moderna brusreducerande hörlurar används inte bara när du lyssnar på musik. De är efterfrågade av callcenteroperatörer och hotline -arrangörer, cyklister och förare, piloter och flygplatspersonal. Vid tillverkning rekommenderas de för användning av maskinoperatörer. Till skillnad från passiva alternativ, som helt dämpar omgivande ljud, låter aktiva brusreducerande hörlurar dig höra telefonsignalen eller prata medan alltför höga ljud kommer att avbrytas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Aktiv brusreducering i hörlurar är baserad på ett system som tar upp ljud i ett specifikt frekvensområde. Den kopierar vågen som kommer från mikrofonen, vilket ger samma amplitud, men använder den spegelreflekterade fasen. Akustiska vibrationer blandas och avbryter varandra. Den resulterande effekten är brusreducering.

Systemkonstruktionen är följande

  • Extern mikrofon eller ljudfälla … Den sitter på baksidan av hörlurarna.
  • Elektronik som ansvarar för att invertera ljud . Den speglar och skickar den bearbetade signalen tillbaka till högtalaren. I hörlurar spelar DSP: er denna roll.
  • Batteri … Det kan vara ett laddningsbart batteri eller ett vanligt batteri.
  • Högtalare … Den spelar musik i hörlurar parallellt med brusreduceringssystemet.

Det bör noteras att aktiv brusreducering endast fungerar inom ett visst frekvensområde: från 100 till 1000 Hz. Det vill säga ljud som brumning av förbipasserande fordon, vindens visselpipa och samtal med människor runt omkring fångas och elimineras.

Med ytterligare passiv isolering skär hörlurarna upp till 70% av alla omgivande ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla hörlurar med ett aktivt brusreducerande system kan delas in i flera kategorier, beroende på typ av strömförsörjning och prestanda, syfte. Till exempel finns det konsumentmodeller, sport (för skytävlingar), jakt, konstruktion. Varje typ låter dig helt isolera hörselorganen från den ljudnivå som är farlig för dem vid återgivning av buller.

Det finns flera typer av hörlurar efter designtyp

Brusreducerande hörlurar på kabeln . Dessa är in-ear-hörlurar som har en låg isoleringsnivå från yttre störningar. De är billigare än de andra.

Bild
Bild

Plug-in trådlöst . Dessa är in-ear-hörlurar, där själva designen ger ett bra skydd mot yttre störningar. På grund av deras mindre storlek har produkterna inte en stor elektronisk modul för brusdämpning; dess effektivitet är ganska låg.

Bild
Bild

Över huvudet . Dessa är hörlurar med koppar som delvis överlappar öronen. Finns oftast i en trådbunden version.

Bild
Bild

Hel längd, stängd . De kombinerar den faktiska koppisoleringen och det externa bullerdämpningssystemet. Som ett resultat kan ljudkvaliteten höjas till en avsevärd höjd. Det är den mest effektiva lösningen som finns tillgänglig, både i kabel och trådlöst.

Bild
Bild

Trådbundet

Med det här alternativet kan du ansluta ett externt tillbehör (hörlurar, headset) via en kabel. Det sätts vanligtvis in i ett 3,5 mm jackuttag. Kabelanslutningen möjliggör mer tillförlitlig dataöverföring. Dessa hörlurar har ingen autonom strömförsörjning, de är sällan utrustade med ett headset för att prata.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlös

Moderna brusreducerande hörlurar är fristående headset som ofta till och med fungerar separat. De är utrustade med inbyggda uppladdningsbara batterier och behöver inte en kabelanslutning. I sådana hörlurar kan du uppnå en kombination av hög brusreducering och kompakta dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Eliminering av yttre störningar, vindruller, ljud från förbipasserande bilar kräver användning av modern teknik. Hörlurar med aktiv brusreducering eller ANC (aktiv brusreducering) kan ta bort upp till 90% av externa ljud över 100 dB.

Modeller med mikrofon och Bluetooth blir en riktig räddning på vintern, så att du inte kan ta telefonen ur fickan under ett samtal. En översyn av hörlurar med ett aktivt brusreducerande system hjälper dig att förstå alla olika erbjudanden på marknaden och välja de bästa.

Bose QuietComfort 35 II . Det här är hörlurar från märket som var de första i världen som tillverkade bullerdämpande utrustning. De är så bekväma som möjligt - under förhållanden för en lång flygning, i vardagen, tappar enheterna inte anslutningen till signalkällan, stöder AAC, SBC -codecs, kabelanslutning. Brusreducering genomförs på flera nivåer, uppsättningen innehåller en NFC -modul för snabb parning, du kan ansluta till 2 signalkällor samtidigt. Hörlurar fungerar upp till 20 timmar utan laddning.

Bild
Bild

Sony WH-1000XM3 . I jämförelse med listans ledare har dessa hörlurar uppenbara "luckor" i ljud vid mellan- och höga frekvenser, annars är denna modell nästan perfekt. Utmärkt brusreducering, batteritid upp till 30 timmar, stöd för de flesta befintliga codecs - alla dessa fördelar är ganska typiska för Sony -produkter. Modellen är i full storlek, med bekväma öronkuddar, designen är gjord i en modern, igenkännbar märkesstil.

Bild
Bild

Bang & Olufsen Beoplay H9i . De dyraste och snyggaste trådlösa brusreducerande hörlurarna med utbytbart batteri. Koppar i full storlek, äkta läderbeklädnad, möjligheten att justera utbudet av filtrerade ljudfrekvenser gör denna modell till en av de bästa.

Bild
Bild

Sennheiser HD 4.50BTNC . Vikbara Bluetooth-hörlurar i full storlek med kabelanslutning. Brusreduceringssystemet implementeras på högsta nivå, ljudet med ljus bas förlorar inte andra frekvenser, det är alltid utmärkt. Modellen har en NFC -modul för snabb anslutning, stöd för AptX.

Hörlurarna håller i 19 timmar, med brusreducering avstängd - upp till 25 timmar.

Bild
Bild

JBL Tune 600BTNC . Brusreducerande hörlurar i full storlek i ett brett utbud av färger (även rosa), bekväm och tätt passform. Modellen är placerad som en sportmodell, kostar flera gånger mindre än konkurrenterna och ger effektiv brusreducering. Ljudet realiseras exakt, det finns en viss övervikt i basriktningen. Intressant och snygg design är utformad för en ungdomspublik. Hörlurar kan anslutas via kabel.

Bild
Bild

Bowers & Wilkins PX . Mellanklass trådlösa brusreducerande hörlurar med attraktiv design och balanserat ljud som passar en mängd olika musikstilar. Modellen har en ganska stor batterireserv för autonom drift (upp till 22 timmar), knapptryckning och öronkuddar som är bekväma för långvarig användning.

Bild
Bild

Sony WF-1000XM3 . Vacuum Active Noise Cancelling-hörlurarna är klassens bästa för optimal ergonomi och bekväm passform. Modellen är helt trådlös, med fullt fuktskydd, en NFC -modul och ett batteri för 7 timmars batteritid. Finns i två färgalternativ, vitt och svart, brusreduceringsnivån kan justeras för att passa användarens önskemål. Ljudet är skarpt, klart vid alla frekvenser, och basen låter mest övertygande.

Bild
Bild

Bose QuietComfort 20 . Trådlösa in -ear -hörlurar med aktiv brusreducering - den implementeras via en speciell utomhusenhet. Öppen modell med ANC av för utmärkt hörbarhet. Ljudkvaliteten är anständig Bose, med ett fodral, utbytbara öronkuddar, allt du behöver för en pålitlig anslutning till din ljudkälla.

Bild
Bild

Beats Studio 3 Wireless . Trådlös modell i full storlek med 22 timmars batteritid. Förutom effektiv brusreducering har dessa hörlurar den mest imponerande basen - resten av frekvenserna låter ganska bleka i den här bakgrunden. Externa data är också på höjd, trots det helt plastfodralet; det finns flera färgalternativ, öronkuddarna är mjuka, men ganska täta - det blir svårt att bära dem utan att ta av i 2-3 timmar. I allmänhet kan Beats Studio 3 Wireless kallas ett bra val i prisklassen under $ 400, men här måste du betala uteslutande för märket.

Bild
Bild

Xiaomi Mi ANC Type-C In-Ear-hörlurar … Billiga in-ear-hörlurar med standardbrusreduceringssystem. De fungerar ganska bra för sin klass, men de omgivande rösterna kommer att höras, bara det yttre nyn från transporten eller vindens visselpipa filtreras. Hörlurarna är kompakta, ser attraktiva ut och i kombination med telefoner av samma märke kan du få ljud av högsta kvalitet.

Bild
Bild

Urvalskriterier

När du väljer hörlurar med aktiv brusreducering Det är mycket viktigt att uppmärksamma vissa parametrar som påverkar utrustningens effektivitet.

  • Anslutningsmetod … Trådbundna modeller bör köpas med en sladd med en längd på minst 1,3 m, en L-formad kontakt, en tråd med en pålitlig fläta. Det är bättre att välja trådlösa hörlurar bland Bluetooth -modeller med ett mottagningsområde på minst 10 m. Batterikapaciteten spelar roll - ju högre det är, desto längre kommer hörlurarna att kunna arbeta självständigt.
  • Utnämning . För dem som leder en aktiv livsstil är öronproppar av vakuumtyp lämpliga, vilket ger optimal fixering när man springer, spelar sport. För spelare och musikälskare, hemmabruk, kan du välja modeller i full storlek eller tak med ett bekvämt pannband.
  • Specifikationer . De viktigaste parametrarna för hörlurar med aktiv brusreducering är sådana parametrar som känslighet, impedans - här måste du fokusera på rekommendationerna från enhetstillverkaren, driftfrekvensområdet.
  • Kontrolltyp . Det kan vara tryckknapp eller touch. Det första kontrollalternativet innebär möjligheten att byta spår eller öka volymen genom att trycka på fysiska knappar. Touchmodeller har en känslig yta på kroppen, kontrollen utförs med beröringar (band) eller svepningar.
  • Varumärke . Bland de företag som producerar de bästa produkterna i denna kategori finns Bose, Sennheiser, Sony, Philips.
  • Närvaron av en mikrofon . Om hörlurarna ska användas som headset bör endast modeller med denna extra komponent övervägas direkt. Det är användbart för att prata i telefon, delta i onlinespel och videokommunikation. Både trådbundna och trådlösa hörlurar har sådana alternativ. Samtidigt ska man inte anta att närvaron av en mikrofon i brusreduceringssystemet också ger gratis kommunikation - för förhandlingar ska det fungera som ett headset.

Att följa rekommendationerna säkerställer korrekt sökning och val av de mest lämpliga hörlurarna med aktiv brusreducering.

Rekommenderad: