Hi-Res Audio-hörlurar: De Bästa Trådlösa Bluetooth-modellerna Och In-ear-hörlurar, In-ear Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Hi-Res Audio-hörlurar: De Bästa Trådlösa Bluetooth-modellerna Och In-ear-hörlurar, In-ear Och Andra Typer

Video: Hi-Res Audio-hörlurar: De Bästa Trådlösa Bluetooth-modellerna Och In-ear-hörlurar, In-ear Och Andra Typer
Video: Top 10 Best Protable Music Player MP3 Review in 2021 2024, April
Hi-Res Audio-hörlurar: De Bästa Trådlösa Bluetooth-modellerna Och In-ear-hörlurar, In-ear Och Andra Typer
Hi-Res Audio-hörlurar: De Bästa Trådlösa Bluetooth-modellerna Och In-ear-hörlurar, In-ear Och Andra Typer
Anonim

I det moderna livet är det inte lätt att förvåna någon med högupplöst video, men när man kommer ihåg den vackra bilden glömmer människor ofta ljud av hög kvalitet. Ljud kan också vara högupplöst. Det speciella formatet kallas Hi-Res Audio.

Bild
Bild

Funktioner och skillnader från det vanliga

För att bättre karakterisera funktionerna i Hi-Res Audio är det nödvändigt att ha förståelse för vissa indikatorer. Till exempel, för ett vanligt mp3-format är en utmärkt bithastighet 320 Kb / s, och för Hi-Res Audio blir den lägsta 1 000 Kb / s … Således är skillnaden mer än tre gånger. Det finns en skillnad i provtagningsområdet, eller, som det också kallas, provtagning.

Det finns specifika krav på produkter med bra ljudkvalitet. Tillverkare måste följa dessa krav när de skapar sina enheter. För att ha en Hi-Res Audio-etikett på förpackningen med hörlurar måste produkterna ge ljud med en frekvens av 40 tusen Hz .… Det är märkligt att ett sådant ljud ligger utanför gränserna för uppfattningen av mänsklig hörsel, som kan ta upp ungefär 20 tusen Hz (eller mindre, i enlighet med personens ålder).

Men det betyder inte alls att sund information utanför detta område är värdelös för en person. När hörlurarna är redo att reproducera ett så brett spektrum kommer detta utan tvekan att bidra till att den bråkdel av spektrumet som vi kan uppfatta bildas och överförs så fullständigt och med minsta distorsion som möjligt. Och inte förkortat inom gränserna för vårt hörselspektrum.

Bild
Bild

På samma gång konventionella hörlurar kan ha distorsion under ljudåtergivning vid en tidpunkt då ljudfrekvensen börjar närma sig gränsfunktioner … Produkterna kan inte reproducera frekvenserna som de ska, eller klarar inte alls avspelning. Hi-Res Audio behandlar hela ljudfrekvensområdet samtidigt som den håller högsta kvalitet.

Hi-Res Audio hörlurar består av en högtalare och en balanserad armaturdrivare. Dessutom kommer de med en fästbar sladd och flera utbytbara filter, som ger dig valet mellan balanserat ljud, ökade höga eller låga frekvenser. Hörlurar levereras med tillbehör. Dessa inkluderar en väska, en enhet som låter dig använda ljudsystemet på ett flygplan och ett verktyg som används för att rengöra produkten.

De viktigaste egenskaperna är:

  • känslighet - 115 dB;
  • impedans - 20 Ohm;
  • frekvensspektrum - från 0, 010 till 40 kHz.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa överliggande modellerna

Bland de olika Hi-Res Audio-hörlurarna finns det också overheadalternativ. Den mest populära är Pioneer SE-MHR5 hopfällbar.

Vid tillverkningen av hörlurar användes tre huvudtyper av material: plast, stål och konstläder. Den senare används i pannbandet och i utformningen av öronkuddar. Den största nackdelen med detta material är dess snabba slitage, öronkuddar tappar snabbt sin attraktivitet. Fyllningen av öronkuddarna är polyuretan. De yttre kopparna och några fästelement är gjorda av aluminium. Produktens frekvensspektrum - 0, 007-50 kHz, initialimpedans - 45 Ohm, maximal effekt - 1 000 mW, ljudnivå - 102 dB, vikt - 0,2 kg.

En kabel tillhandahålls för att göra produkten lätt att använda på fältet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En till populär modell är Hi-Res XB-450BT … Detta är en trådlös variant. Anslutningen utförs via Bluetooth, via NFC. Ljudströmning av högsta kvalitet tillhandahålls. Frekvensspektrumet är 0,020-20 kHz. Produkterna är utrustade med en inbyggd mikrofon för handsfree-kommunikation. Finns i fem färger: svart, silver, rött, guld, blått.

Den kompletta uppsättningen består av:

  • modell för trådlösa hörlurar;
  • USB-kabel;
  • sladd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ för hörlurar, där det finns en acceptabel kombination av pris och kvalitet, är Sony WH-1000XM … Denna produkt är utrustad med en brusreducerande enhet, som gör det möjligt, förutom att lyssna på dina favoritspår i bra kvalitet, också att isoleras från brus. Produktens känslighet är 104,5 dB, motståndet är 47 Ohm, frekvensspektrumet är från 0, 004–40 kHz.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vakuumklassificering

Vi presenterar TOP 3 vakuum hörlurar.

Xiaomi Hi-Res Pro HD

De är produkter av sluten typ, trådlösa hörlurar. Det finns en volymkontroll, en fjärrkontroll, en inbyggd mikrofon. Frekvensspektrum - från 0, 020 till 40 kHz, impedans - 32 Ohm, mottaglighet - 98 dB. Kroppen är gjord av metall. En kabel ingår i paketet.

Bild
Bild

Hörlurar Sony MDR-EX15AP

Dessa är vakuumhörlurar som gör det möjligt att lyssna på musik bekvämt under sportaktiviteter eller dans, eftersom formen på öronsnäckorna gör att produkten kan sitta tätt i örat och inte falla ut även vid för intensiv aktivitet.

De har funktionen att isolera från främmande brus.

Frekvensspektrumet är 0, 008-22 Hz, känsligheten är 100 dB, vilket garanterar hög ljudkvalitet. Finns i flera färger. Budget i kostnad.

Bild
Bild

Modell iiSii K8

Det är en lätt och snygg produkt designad för människor som vill lyssna på högupplöst musik även på vägen eller under sport. Designen kombinerar armatur och dynamiska drivrutiner, skapar högkvalitativt ljud och ett brett frekvensspektrum gör det möjligt att lyssna på musik i Hi-Res-format.

Dessa är in-ear in-ear-hörlurar som kännetecknas av ett omfattande utbud av funktioner, bekväm kontroll och närvaron av två mikrofoner samtidigt för bättre ljudöverföring.

Denna modell har certifierats och överensstämmer med Hi-Res Audio-standarden, som bekräftar ljudkvalitetsöverföringens goda kvalitet.

Rekommenderad: