Retroapparater: Kaffemaskin Och Vitvaror För Köket I Retrostil, Köksugn Och Elektriska Inbyggda Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Retroapparater: Kaffemaskin Och Vitvaror För Köket I Retrostil, Köksugn Och Elektriska Inbyggda Modeller

Video: Retroapparater: Kaffemaskin Och Vitvaror För Köket I Retrostil, Köksugn Och Elektriska Inbyggda Modeller
Video: Bosch HCA748360U Induktionsspis 2024, Maj
Retroapparater: Kaffemaskin Och Vitvaror För Köket I Retrostil, Köksugn Och Elektriska Inbyggda Modeller
Retroapparater: Kaffemaskin Och Vitvaror För Köket I Retrostil, Köksugn Och Elektriska Inbyggda Modeller
Anonim

Vissa interiörer kräver vintage -teknik, den har sina egna speciella mjuka, nostalgiska former som döljer den moderna fyllningen. Hemhantverkare kan också modifiera en dator eller en kaffebryggare för 70 -talet, men efter att ha känt efterfrågan på sådana produkter började företagen producera modern utrustning i ett nytt skal som imiterar gamla prover. Idag är dessa typer av produkter inte unika, de sätts i drift och varje butik som säljer respekt för sig själv har ett sortiment med retrodesign.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Vitvaror, möbler, inredning, monterade för en retroinredning behöver inte ha sin egen historia. Det kan vara nya saker som stiliserats efter det förflutna. Även de senaste tekniska framstegen i ett retroskal kommer organiskt att integreras i inredningen på 40-, 50-, 60-, 70 -talen . Ofta existerade moderna hushållsapparater som måste dekoreras i en vintagestil inte under den angivna historien, men hantverkare lyckas fortfarande förmedla andan från den gamla tiden med hjälp av en ny sak. Till exempel fanns det inga hemdatorer på 40-talet av förra seklet, men om tangentbordet är förklätt som en skrivmaskin och datorn är gömd i en excentrisk låda, kommer sådan elektronik omedelbart att få rätt att existera i "semi- antik "inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Se hur en retro USB -dammsugare ser ut . Miniatyrmodellen upprepar utseendet på en mattdammsugare exakt, bara du kan rengöra datorbordet med den, eftersom den lilla prylen drivs av USB och hjälper till att hålla arbetsplatsen ren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare av teknik, som skapar en vintage design, använder element, ytterligare detaljer som imiterar saker från det förflutna . Med sina söta former motverkar de den praktiska, minimalistiska moderna designen och återskapar en varm och mysig atmosfär i retro- eller steampunk -interiörer. Detta betyder inte att hushållsapparaten är föråldrad, den har alla innovativa funktioner, den ser bara annorlunda ut.

Många tillverkare av hushållsapparater tillverkar linjer i retrostil som kan innehålla vanliga serienamn, till exempel KitchenAids Artisan eller De'Longhis Icona, Brillante-samlingar.

Bild
Bild

Modern teknik i gammal stil

Det förflutnas charm kan andas in i nästan alla hushållsapparater. Låt oss titta på exempel på vilken årgångsteknik som produceras av den moderna industrin.

LG Classic TV - TV

Plasma -TV från det koreanska företaget LG är gjord i stil med 60 -talet av förra seklet. Produkten med en skärmdiagonal på 14 tum är utrustad med tre lägen: färg, svartvitt, sepia. De som vill komma närmare det förflutna kan välja svartvitt eller en bild med en brun nyans . Gamla glömda bilagor kan anslutas till den föråldrade tulpaningången. Samtidigt är modellen fjärrstyrd och utformad för att fungera med en digital tuner.

Bild
Bild

Bellami HD -1 Digital Super 8 - videokamera

2014 släppte det japanska företaget Chinon en digital modell av en videokamera som simulerar 70 -talets teknik, som arbetade med 8 mm -filmer. Ytterhöljet liknar fullständigt videokameror från förra seklet, men innehåller en modern fyllning. Modellen har ett 8 mm objektiv och en 21 megapixel matris. Digital fotografering utförs med en upplösning på 1080p, frekvensen per sekund är 30 bilder.

Bild
Bild

iTypewriter - externt tangentbord för iPad

Tangentbordet för surfplattor är ovanligt genom att det visuellt upprepar Remington -skrivmaskinen, utvecklad för ett och ett halvt sekel sedan. Enheten ser mer massiv ut än vanliga tangentbord och är mer lämplig för hemmabruk än resor . Men trots parametrarna kan ett extraordinärt utseende tilltala många finsmakare från antiken.

Bild
Bild

Olympus Pen E -P5 - kamera

Utåt ser gadgeten ut som en spegelanordning från förra seklet. Olympus har en vacker, pålitlig design . Om du tittar på det kommer du inte att tro att det här är en modern digitalkamera med högkvalitativ elektronisk sikt, som inte har någon optisk sökare från det förflutna. Elektronik innehåller en upplösning på 16 megapixlar, bildhastighet - 1/8000 sekund.

Bild
Bild

Företaget ägnar särskild uppmärksamhet åt tillverkningen av vitvaror i vit stil . Modifiering av utseendet minskar inte enheternas moderna egenskaper, men låter dig förvärva söta mjuka former och charmen med den okomplicerade tekniken från förra seklet.

GORENJE - kylskåp

Den berömda Volkswagen Bulli minibussen blev modellen för skapandet av Gorenje retrokylskåp. Dess charmiga design och färgschema är perfekta för köksapparater som dekorerar modern inredning, samtidigt som de perfekt uppfyller sina direkta livsmedelssäkerhetsfunktioner. Intelligent fyllning AdartTech låter dig hålla en konstant temperatur inuti enheten, det tar hänsyn till tiden när användaren öppnar dörren och sänker graderna oberoende . Andra användbara funktioner inkluderar jonisering, ventilation och snabbfrysning. Kylskåpet har en friskhetszon och mekanismer som reglerar höjden på hyllorna.

Bild
Bild

Electrolux OPEB2650 - ugn

Ugnar Electrolux OPEB2650 med märken C, V, B och R skiljer sig endast i karossens färg och finish, i mässing eller kromversion. Tack vare den stora fläkten har produkten omfattande konvektion, vilket bidrar till enhetlig tillagning och förhindrar att lukt blandas . Ugnen är lätt att underhålla och har en avtagbar dörr och avtagbart glas. Du kan använda funktionen het ånga för en bättre deghöjning eller för en saftigare produkt. Detta alternativ rengör också kammaren med varm ånga.

Bild
Bild

Hansa BHC66500 - spis

Den elektriska inbyggda hällens konstnärliga inredning ger ett intryck av gammal teknik. På en svart bakgrund är vintage mönster ritade med en känslig kontur. Fågelbilden indikerar ett utökat formatområde (12, 21 cm med en ökande effekt på 0,7/1, 7 kW) . Uppvärmningstypen med hög ljus gör det möjligt att använda alla köksredskap utan begränsningar, vilket gynnsamt skiljer denna spis från en induktionshäll. Efter att ha stängt av spisen kommer värdinnan påminnas om den okylda panelen med indikatorn för restvärme. I produktens arsenal finns en timer som varnar för maträttens beredskap, och den automatiska kokningen minskar värmeintensiteten vid rätt tidpunkt.

Bild
Bild

Darina - gasspis

Kollektionen av gasspisar Darina (Ryssland) presenteras i svarta och beige färger. Designers har mycket utrymme för att skapa en sådan teknik, här kan du ändra vindrutans kontur till en figur, ge en touch av antiken till handtag, göra en timer i Sovjetunionens anda . Förutom utseendet skiljer sig Darina gasugnar inte från någon annan modern teknik. De har funktionen gasreglering, elektrisk tändning av brännare. Ugnskammaren har dubbelglas.

Bild
Bild

HIBERG VM -4288 YR - mikrovågsugn

Original "halvantika" modeller tillverkas enligt individuella beställningar i specialverkstäder. Vi föreslår att du utvärderar en av dessa mikrovågsmodeller med en låda som låter dig utöka produktens funktionalitet . Som ett exempel, låt oss ta en anpassning (skapandet av ett metallskal) av en annan modern enhet, som mer ser ut som en radiomottagare från 60 -talet än som en mikrovågsugn.

Bild
Bild
Bild
Bild

HIBERG VM-4288 YR

Men det finns också färdiga fabriksdesigner som kan dekorera gamla kök. En av dessa modeller är HIBERG VM-4288 YR retro mikrovågsugn. Den är utrustad med vackert figurglas, mässingsknappar och vridomkopplare och är målad i en trevlig krämfärg. Modellen innehåller en volym på 20 liter, är konstruerad för 5 effektnivåer (upp till 700 W).

Bild
Bild

Förutom de hushållsapparater som anges ovan kan mindre vintageapparater också lägga till i samlingen av semi-antika köksartiklar . - kaffebryggare, köttkvarn, vattenkokare, brödrost, mixer. Du kan köpa dem i onlinebutiker som säljer moderna hushållsapparater.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Samtida konsumentelektronik måste döljas i lägenheter i vintagestil. För att undvika detta måste den synliga tekniken stiliseras. Till exempel kan du anpassa utrustning i specialverkstäder.

För köket är det bättre att välja små hushållsapparater i samlingar. Vackra rika uppsättningar tillhandahålls av följande företag:

  • Engelska tillverkaren Kenwood erbjuder en samling av kMix Pop Art, som inkluderar en vattenkokare, brödrost, mixer, matberedare;
  • Bosch -koncernen har släppt Bosch TAT TWK -kit för köket;
  • De Longhi har producerat flera samlingar av små vintage -apparater - Icona och Brillante, som inkluderar vattenkokare, kaffebryggare, brödrostar.

Exempel i interiören

Branschen erbjuder idag ett stort urval av retroutrustning för att matcha interiörer. Som exempel föreslår vi att du bekantar dig med ett urval av modern teknik i ett "gammalt" skal.

Gas multifunktionell spis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvättmaskinens mjuka linjer förråder dess engagemang under det senaste århundradet.

Bild
Bild

Målad vattenkokare från SMEG -företaget.

Bild
Bild

Retroplatta med vridomkopplare i mässing.

Bild
Bild

En vintage uppsättning hushållsapparater tilltalar ett rustikt kök.

Bild
Bild

En TV som möter retro -interiören på 70 -talet.

Bild
Bild

En dators futuristiska utseende passar bra ihop med retrodesigner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Retro telefon "Sharmanka".

Bild
Bild

Antikt kökshushållskomplex

Bild
Bild

Hushållsapparater i retrostil kommer att ge mys och en trevlig varm atmosfär till alla hem.

Rekommenderad: