Hällens Mått: Elektriska Modeller Med En Bredd På 45 Cm, Smala Inbyggda Ytor För Köket, Hällens Standardmått

Innehållsförteckning:

Video: Hällens Mått: Elektriska Modeller Med En Bredd På 45 Cm, Smala Inbyggda Ytor För Köket, Hällens Standardmått

Video: Hällens Mått: Elektriska Modeller Med En Bredd På 45 Cm, Smala Inbyggda Ytor För Köket, Hällens Standardmått
Video: Montering förvaring - 22 mm se 2024, April
Hällens Mått: Elektriska Modeller Med En Bredd På 45 Cm, Smala Inbyggda Ytor För Köket, Hällens Standardmått
Hällens Mått: Elektriska Modeller Med En Bredd På 45 Cm, Smala Inbyggda Ytor För Köket, Hällens Standardmått
Anonim

Hällen är särskilt populär för sin ergonomiska och snygga design. Den är enkel att använda och passar harmoniskt in i vilken inredning som helst. Men för att den köpta utrustningen ska passa kökets allmänna stil så vackert som möjligt måste du i förväg bestämma måtten.

Det är också viktigt att beakta alla andra tekniska egenskaper hos ytan.

Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

När du väljer en spishäll är det först och främst nödvändigt att ta hänsyn till köksstorleken. Bänkskivans tjocklek måste motsvara plattans dimensioner. Korrekt valda dimensioner av hällar gör att inte bara harmoniskt passa in kaminen i interiören, utan också säkerställa säkerheten under drift. Avståndet från spisens kant till diskbänken bör vara cirka 60 centimeter. Om den är större, måste du spendera tid på att röra dig under tillagningen. Tja, om mindre, det finns en risk att bli bränd, vilket är farligt för hälsan.

Moderna kök använder ytor som installeras bredvid väggen . Man måste komma ihåg att avståndet mellan kaminen och väggen inte får vara mindre än 30 centimeter, även om bordsskivan sitter ordentligt fast på väggen. Installationen av kaminen utförs vanligtvis efter installationen av diskbänken. En annan egenskap att se upp för är bänkskivans tjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Höjd

Produktens höjd når vanligtvis 40 mm, ibland når den en halv centimeter. Denna parameter är direkt relaterad till produktens tjocklek. I sällsynta fall kan höjden på inbyggda apparater vara upp till en centimeter, detta beror på produktens egenskaper. När den monteras underifrån installeras en hylla, som spelar rollen som en bygel, men själva panelen fördjupas en halv meter ner.

Bild
Bild

Bredd

När det gäller bredden beror allt på antalet värmezoner eller brännare. Till exempel överstiger en smal yta vanligtvis inte 40 cm i bredd och har två värmezoner eller samma antal brännare. Produktens dimensioner med en brännare är desamma.

Bredare utrustning har dimensioner upp till 70 cm, och ibland ännu mer . Sådana modeller finns i stora kök, de har mer än fyra brännare. Oftast har en 45 cm spis tre brännare. Dessa är standardmått som fungerar bra för alla genomsnittliga kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Djup

Denna parameter är alltid relaterad till djupet på själva bänkskivan, men här är det lika viktigt att överväga antalet brännare. Oftast är djupet upp till en och en halv meter, ibland upp till 60 cm, om det är en tre-brännare spis.

Om brännarna är placerade i en rak linje och i samma bredd kan djupet inte vara mer än 40 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antal brännare

För att inte misstas med valet är det viktigt att ta hänsyn till antalet personer som bor i huset. Till exempel, om familjen är 5-6 personer, är det bättre att köpa en spis med minst fyra brännare. Men om vi pratar om bostaden för ett mindre antal människor, kan du välja en teknik med två brännare, den har vanligtvis standarddimensioner. För att spara pengar kan människor som bor på egen hand välja ytor med en brännare.

Om du väljer en häll efter storlek måste du komma ihåg att den är indelad i tre typer:

  • liten storlek;
  • modeller med en genomsnittlig ytbredd;
  • utrustning av stora dimensioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I det första fallet talar vi om en teknik som har dimensioner inom 30 centimeter. Dessutom har en yta med två brännare sådana dimensioner. Om en gasspis väljs är det bättre att köpa en modell där det finns ett kontinuerligt galler som täcker båda brännarna. För medelstora elektriska spisar ligger bredden från 50 till 75 cm. Standardmåtten är 450 mm. Det är i denna version som ytor hittas som har tre brännare arrangerade i en triangel, varav en värms upp snabbare än de andra. Det finns också en fyrbrännare, som har samma mått. Vanligtvis överstiger en spis med fyra brännare inte 60 cm i bredd.

Stor utrustning når 75-80 cm i bredd . Det finns naturligtvis större modeller, till exempel Smeg -produkter, dess längd kan vara 90 cm eller till och med 116. I det senare fallet talar vi om en yta på vilken alla sex brännarna är uppställda. Men tack vare detta har det mindre djup.

Bild
Bild

Form

Om du väljer rätt panelform kan du få ett antal fördelar. Nämligen:

  • spara utrymme i rummet genom att korrekt placera alla inredningsartiklar;
  • installera kaminen på ett säkert avstånd från diskbänken;
  • välj en panel som harmoniskt passar in i interiören.

Närvaron av olika former av hällen gör att du kan tillgodose alla kunders behov.

Bild
Bild

Halvcirkel

Denna tallrik tillverkas uteslutande i oval form. Utseendemässigt liknar det ett moln eller en långsträckt droppe, bara dess nedre del är nästan alltid jämn.

Bild
Bild

Förlängd droppe

Denna teknik är mycket lik den föregående. Deras enda skillnad är den nedre delen. Detta är ett mångsidigt alternativ som kan installeras både i hörnet och i mitten av bordsskivan. Denna teknik tar inte mycket plats och kan användas i alla interiörer.

Bild
Bild

Klassiskt hörn

Ett klassiskt inbyggt skåp utrustat med en spis finns vanligtvis i ett hörn. Således frigörs mer ledigt utrymme, vilket möjliggör bekväm placering av köksutrustning. I detta fall är kontrollpanelen placerad direkt på strukturens vingar. Trots att en sådan enhet inte är särskilt stor, är sex brännare fritt placerade på den, som alla har en separat effekt.

Bild
Bild

Omvänd kvadrat

En sådan panel är mycket enkel att installera i ett skåp installerat i en vinkel, som har dimensioner på 90x90 cm. Panelens diagonal är bara 85 cm. Men den enda nackdelen med sådan utrustning är att den inte är massproducerad, det är måste göras på beställning.

Bild
Bild

Perfekt cirkel

Ett annat exklusivt alternativ är den perfekta cirkeln. I det här fallet består hällen av tre kokzoner. De styrs med hjälp av roterande reglage, som är placerade på framsidan. Om vi talar om gasversionen av spisen, så finns det ett galler för alla tre brännarna. Tja, den elektriska styrs av touchknappar.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av inbyggda apparater i köket beror på ett antal parametrar. Du måste tänka på:

  • mått;
  • form;
  • antal brännare;
  • platsen där ytan ska installeras.

Många moderna tillverkare köper skräddarsydda modeller. Detta köpalternativ är relevant när det gäller en icke-standardiserad kökslayout eller om det finns särskilda krav för drift av utrustning.

Bild
Bild

Naturligtvis finns standarddesigner också på massmarknaden, som har typiska storlekar och former. Den moderna standarden låter dig integrera apparater i valfri bänkskiva, och det kommer att vara i harmoni med den övergripande interiören.

Om möblerna är gjorda på beställning måste du först beräkna måtten på den köpta utrustningen . Låt oss säga att det vanligaste alternativet är 50x50. Större plattor har dimensioner på 60x60. För att korrekt bestämma köpets dimensioner måste du först beräkna avståndet till diskbänken. Det är också viktigt att överväga alla andra egenskaper hos köket. Om du känner till de grundläggande reglerna är det mycket enkelt att självständigt mäta de viktigaste kökslivet och på förhand bestämma vad du ska köpa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men inte bara måttdata är viktiga, ytterligare parametrar måste beaktas, till exempel värmaren, diskens funktioner. Det finns flera typer av strukturer som drivs av el. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

  • En konstruktion som är noggrant isolerad. I det här fallet måste du använda rätter med en viss diameter.
  • Dubbel förlängningsalternativ. På en sådan spis kan du laga mat i valfri diameter, vanligtvis består panelen av två cirklar som har symmetriska dimensioner.
  • Panel med tre olika storlekar. Kärl av en speciell storlek är installerad på den.
  • Om en oval eller rektangulär yta väljs, måste rätterna också väljas i icke-standardiserade storlekar och former.
  • En modulpanel kan också användas. Detta är den så kallade domino-designen. Den är gjord i form av fyra rektanglar, som var och en utför sin egen funktion. Den ena används som fritering, den andra är en grillpanna, resten har funktionen som en dubbelpanna och till och med teppanyaki (en matlagningsstil i en stor stekpanna i järn i närheten av andra).
Bild
Bild

När du väljer en design är det nödvändigt att uppmärksamma inte bara köksutrustningens funktionalitet utan också dess utseende. Det ska vara i harmoni med det övergripande interiören i rummet. Var noga med att överväga panelens färg, för alla har olika smaker. Till exempel gillar någon det när det matchar bänkskivans färg, medan någon tvärtom älskar kontrasterande nyanser.

I den klassiska versionen är det vanligt att använda vita emaljpaneler . De passar bra med trämöbler och ett vitt köksset. Men om du vill ha något modernt är det bättre att välja glaskeramik. Denna teknik passar bra med högteknologiska möbler. Bland de nya produkterna kan du välja produkter gjorda av härdat glas, som i utseende och funktionalitet mycket liknar modeller gjorda av glaskeramik. Först nu är kostnaden för sådan utrustning mycket lägre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan alla moderna modeller har ursprungliga former och utmärkta funktionella egenskaper. De har kompakta dimensioner, karossen är tillverkad av hållbart stål som inte lämpar sig för korrosion. Det finns också budgetmodeller av hållbar plast som inte reagerar på höga temperaturer.

Rekommenderad: