Betyg På Vattenuppvärmda Handdukstorkar: Topptillverkare, Betyg Av Handdukstorkar I Rostfritt Stål Och Andra I Kvalitet Och Tillförlitlighet

Innehållsförteckning:

Video: Betyg På Vattenuppvärmda Handdukstorkar: Topptillverkare, Betyg Av Handdukstorkar I Rostfritt Stål Och Andra I Kvalitet Och Tillförlitlighet

Video: Betyg På Vattenuppvärmda Handdukstorkar: Topptillverkare, Betyg Av Handdukstorkar I Rostfritt Stål Och Andra I Kvalitet Och Tillförlitlighet
Video: Heated Towel Rail - the PTSelect Switch and How It Works 2024, April
Betyg På Vattenuppvärmda Handdukstorkar: Topptillverkare, Betyg Av Handdukstorkar I Rostfritt Stål Och Andra I Kvalitet Och Tillförlitlighet
Betyg På Vattenuppvärmda Handdukstorkar: Topptillverkare, Betyg Av Handdukstorkar I Rostfritt Stål Och Andra I Kvalitet Och Tillförlitlighet
Anonim

Vattenuppvärmda handdukstorkar är viktiga hushållsartiklar för miljontals medborgare. Jämfört med elektriska produkter är de billigare, bekvämare och mer pålitliga - de kan användas i decennier. Det finns många alternativ för deras mönster och mönster, och det finns dekorativa alternativ.

Trots den uppenbara enkelheten i deras tillverkning är valet av en specifik produkt svårt, på grund av denna sort och ett antal nyanser av designplanen . Tänk på betyget för olika typer av handdukstorkar, designfunktioner och reglerna för deras val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ormformad uppvärmd handdukstork betyg

Vattenuppvärmda handdukstorkar (PS) för badrummet är enheter med en böjd konfiguration gjord av rör med olika diametrar, utformade för att torka kläder och bilda det önskade mikroklimatet i rummet. Av produkternas funktioner lyfter vi fram:

  • anslutning med ett värmesystem eller varmvattenförsörjningssystem;
  • låg uppvärmningshastighet;
  • långsam nedkylning när den är avstängd;
  • oberoende från kraftkällor;
  • enkel installation;
  • billig reparation.

Produkterna skiljer sig åt i diametrar och anslutningstyper, mittavstånd. Väggmonterade versioner kan monteras på höger eller vänster sida av stigaren, vilket påverkar beslagets placering. Det finns flera märken som förtjänar uppmärksamhet hos konsumenterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dvin M

Modellen ingår i betyget på grund av ett antal fördelar:

  • produkten följer alla produktionscykler, från det ögonblick rören tillverkas;
  • användningen av de senaste tekniska operationerna - elektroplasmapolering och vakuumbeläggning under målning;
  • utförande av lasergraveringsmetoder och holografiska metoder för varumärkesskydd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkten är tillverkad i en W-formad konfiguration, gjord av kolstål (här är fördelen den sömlösa prestandan) eller rostfritt stål. Och de böjs av en varm / kall metod. Tekniska specifikationer:

  • garantiperiod 12 månader;
  • livslängd från 15 år;
  • uppvärmningstemperatur + 110 ° С (kan även användas i heta matningsledningar);
  • arbetstryckströskel 8 atm;
  • produktion av trycktester under ett tryck på 40 atm;
  • designlösningar - från plätering med förkromad koppar (vakuumläge), till guld och svart krom;
  • anslutning av del 1 eller ½ tum fackmutter;
  • storleksintervall av produkter i rostfritt stål från 32x40 till 60x80 cm;
  • sortiment av kolstål - 50x50 cm, 50x60 cm och 60x60 cm;
  • värmeöverföringsnivå-80-250 W (för rostfritt stål), 180-215 W (för kolhaltiga stål).

Finns med övre eller nedre hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vento

Den italienska serien innehåller flera högkvalitativa och värdiga produkter

400 - med övergripande mått 60x60 cm, M -formad konfiguration . Ett mässingsrör i ett stycke med en diameter på 25 mm används vid tillverkningen. Fästelement - ½ "flänsmutter. Värmeavledning - 180 W.

Bild
Bild

400 / SP - produkten är gjord med en skarpare böjradie för att skapa en fyrkantig spole. Värmeavledningsnivå 180 W.

Bild
Bild

402 - en produkt som liknar konfiguration som modell 400. Mått 50x60 cm, med en värmeöverföringsnivå på 164 W.

Bild
Bild

405 - består av 3 knän i olika längder - 40 cm, 50 cm och 60 cm. med en effektnivå på 233 watt.

Bild
Bild

408 - en S-formad produkt med måtten 60x60 cm och en värmeöverföring på 100 watt.

Alla dessa produkter kan kompletteras med speciella låsanordningar, vars handtag är dekorerade med kristallliknande korn från "Swarovski".

Mässingsrör är polerade, de kan tillverkas med standardbeläggningar med effekten av guld, krom, koppar, nickel. Beläggningarna är billiga och färgglada (uppfanns i Italien).

Bild
Bild

Tera M

Produkter från rör av rostfritt stål 32 mm. I huvudenheten med måtten 40x53 cm. Centrum-till-centrum-parametrar-50 cm. Finns i tre storlekar - 40x60 cm, 50x50 cm och 50x60 cm . För större bekvämlighet finns trådhyllor. Efterbehandling sker på olika sätt - slipning utan målning, utförande i koppar-, guld-, brons-, svartvita nyanser.

Företaget kännetecknas av sin egen överlappningssvetsningsteknik . Produkten har en termisk effekt på 33-34 W (beroende på dimensioner). I typiska små lägenheter räcker sådan värmeöverföring till ett badrum med en yta på 1, 2-1, 3 m².

Bild
Bild

De bästa "stegen"

Låt oss stanna kvar vid den kortfattade karaktäristiken av dessa produkter, gjorda av ledande märkestillverkare i "stege" -stil.

Zehnder Stalox STXI-060-045

Viktigaste egenskaperna:

  • arbetstryck parametrar 18-12 atm;
  • effektnivå 155 W;
  • mått - 60, 8x45x8 cm.

Den uppvärmda handduksstången är tillverkad av rostfritt stål med utvändig förkromning. Det liknar formen som en stege med 6 steg, vilket gör att du kan torka flera handdukar. Värmeavledningsnivån är cirka 155 W, vilket är tillräckligt för ett litet badrum. Produktens vikt - 3,7 kg. För att eliminera förekomsten av en luftsluss är en Mayevsky -kran inbyggd i strukturen. Alla uppvärmda handdukstorkar, innan de släpps, genomgår ett sista kontrolltest vid ett tryck på 17,8 bar. Produkten är konstruerad för driftstemperaturer upp till 120 ° C.

Fästet är väggmonterat och den nedre typen av anslutning utförs med rör med en diameter på ½ och en centrum-till-centrum-parameter på 42 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

TERMINUS "Lazio" P11

En produkt med ett konstruktionstryck på 3-9 atm, en effekt på 300 W, dimensioner på 103x53,5x11 cm . Den rostfria produkten har en blank yta, gjord i form av en stege med 11 ojämnt fördelade steg, grupperade i 3 sektioner. PS tillverkades av rektangulära rör med en väggtjocklek på 2 mm, vilket garanterar lång livslängd.

Stora dimensioner låter dig torka flera handdukar samtidigt . Mayevsky -kranen är inbyggd i den övre delen av produkten. Bärarens högsta temperatur är 110 ° C. Enheten med den nedre typen av anslutning till facken med tråd G½.

Bild
Bild
Bild
Bild

Energy Prestige Modus

Arbetstrycket är 3-15 atm, med en effekt på 595 W. Produkten är populär för installation i en lägenhet, tillverkad av rostfritt stål av livsmedelskvalitet med spegelkromade yttre ytor . Gjord i form av en stege med 8 lätt utskjutande balkar och en övre hylla för placering av torkat linne. Värmeavledningen är betydande - upp till 406 W, vilket ger ett bekvämt mikroklimat för medelstora badrum. Produktens vikt är 7, 7 kg och måtten är 83x56x26, 5 cm. Fästena är justerbara så att du kan välja önskat avstånd till väggen under installationen. Mayevskys kran är stängd under ett dekorativt lock.

Modellen är anpassad till en arbetstemperatur på 105 ° C, ett tryck på upp till 15 atm, men testades på företaget under ett tryck på 77 atm . Alla hörn är strukturellt utrustade med en invändig gänga under ett speciellt lock, detta möjliggör installation av hörnbeslag för olika anslutningssystem. De erforderliga rören ska vara ¾”i diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Trugor Bravo PM" (serie 3 50x80x40)

Produkt med ett arbetstryck på 10 atm, effekt på 331 W. PS är tillverkat av rör av rostfritt stål med väggar 2 mm tjocka, vilket utgör en stege med en hylla överst. Konstruktionens storlek är 73, 6x47, 5x29, 2 cm. Den fästs med teleskophållare. Produkten är förkromad. Värmeöverföringsnivån är 331 W. Mayevskys kran är inbyggd i strukturen. Produkten är konstruerad för långvarig drift vid ett varmvattentryck på 10 bar, men den tål 2,5 gånger mer belastning . De producerade modifieringarna är höger- och vänsterhänta. Centrumavstånd mellan beslag 50 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Tera Bohemia" (med hylla 500x1000 PSB)

Produkt med ett arbetstryck på 3-15 atm, med en effekt på 193 W. Totalmått 93x53,2x23, 9 cm. Stegkonstruktion, svetsad av rostfria rör, med hylla och 16 steg - bekvämt för torkning av en stor mängd tvätt. Alla delar är förkromade. Vikt - 8, 4 kg. Enheten är konstruerad för värme- och varmvattenförsörjningssystem vid ett tryck på 15 bar och en högsta medeltemperatur på 115 ° C . Det nominella värmeområdet är 6,5 kvm. m. Substationen tillhandahåller 4 kopplingar för anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Topp svängbara modeller

Pålitliga roterande kvaliteter PS är perfekta för små ytor. Avsnitten kan flyttas isär för att underlätta att placera föremålen som ska torkas på dem . Sådana rörkonstruktioner, anslutna till en varmvattenförsörjningskälla, är utrustade med speciella noder vid anslutningspunkterna till själva spolen, så att strukturen lätt kan roteras genom en vinkel på upp till 180 grader. Kvaliteten på sådana knutar måste vara hög och pålitlig. Modellerna har olika antal sektioner och är relativt billiga. Men dyra alternativ produceras också med olika tilläggsfunktioner.

Roterande transformatorstationer skiljer sig också åt i vilken typ av material som tillverkas:

  • koppar;
  • mässing;
  • tillverkad av rostfritt stål;
  • aluminium.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stål används oftast för produktion och förkromade produkter anses vara de mest slitstarka. Det är viktigt att komma ihåg att de också reagerar dåligt på olika föroreningar som finns i vattnet. De, som ligger på rörens inre ytor, kan begränsa flödesområdet.

Mässings- eller kopparprodukter har utmärkta värmeöverföringsparametrar, har en hög kvalitetsnivå, men deras livslängd är mycket kortare än för andra tidigare betraktade typer. Låt oss notera några av de bästa alternativen i denna PS -klass.

" Argo M 60 ". PS tillverkat av starkt, specialbehandlat rostfritt stål. Produkten är utrustad med små hyllor och nödvändiga fästelement levereras i satsen. Vikt - 3,8 kg. Höjd - 54 cm.

Bild
Bild

Mario Neptunus . Produkt tillverkad av förkromat stål. Mekanismen innehåller 7 revben. Modellen kan utrustas med ett speciellt elvärmeelement. Vikt - 6 kg. Möjliga anslutningsscheman: botten, sida, diagonal.

Bild
Bild

" 30 Trapezium" 700x400 7P . Tillverkningsmaterial - rostfritt stål, med en vacker kromfinish. PS -effekt - 210 W. Höjd - 70 cm, dess effekt är 210 W.

Bild
Bild

" 25 orm" 500x350 . Sidokopplad enhet. Tillverkad med förkromad yta, höjd 500 cm, anslutningsstorlek ¾ tum.

Glöm inte att svängbara modeller kännetecknas av ett snabbt fel på ringarna, vilket leder till läckage.

Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

Vid val av en transformatorstation bör ett antal parametrar hållas under kontroll:

  • värmeöverföringsparametern bör inte vara mindre än 100 W / kvm. m;
  • värmeöverföringsområde som transformatorstationen kan värma;
  • temperaturintervall - den begränsande temperatur över vilken uppvärmning av produkten är oacceptabel;
  • utrustning med avstängningsventiler för att avlägsna överflödig luft i rör;
  • parameter för genomströmning (anpassningsnivå till ett specifikt värmesystem).
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetstrycksparametrar är extremt viktiga när du väljer en produkt. Så, i byggnader med flera våningar ligger denna parameter inom 7,5 atm (oftare upp till 3 atm) och i privata byggnader-2-3 . Vid köp, lägg till 1-2 enheter som en "reserv" när de utsätts för trolig vattenslag. Det är från detta totala antal som du måste bygga vidare på när du väljer en specifik produkt (de tillåtna intervallerna anges på etiketten).

Effektiviteten för uppvärmning av PS beror på parametern för dess värmeöverföring, liksom på ytan på dess värmeelement . I denna mening är "stegar" de mest effektiva när det gäller kvalitet på grund av deras speciella form. En viktig parameter är den högsta uppvärmningstemperaturen - för PS av högsta kvalitet är det vanligtvis minst 105 ° C. Anslutningsdiametrar är faktiska parametrar, de måste beaktas när du väljer en enhet. Standardstorleken är ½ ", mindre ofta - 1", andra indikatorer är vanliga. Om produkten har en icke-standardstorlek köper du en speciell adapter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftare tillverkar företag PS av högkvalitativt rostfritt stål, det är billigt, relativt hållbart, inte särskilt tungt . Mindre vanligt är de gjorda av andra metaller - koppar, aluminium, mässing, svart stål. De senare liknar i sina parametrar produkter av rostfria delar; de behandlas med speciella medel för att skydda mot korrosionsprocesser. Dessa är produkter av budgetintervallet och fungerar relativt länge under kompetensberedning. Sådan utbildning genomförs dock sällan, vilket innebär att både hållbarheten och tillförlitlighetsgraden för produkterna är på en låg nivå. Vanligtvis köps PS av stål när det råder brist på medel.

Koppar-, mässings- och aluminiumprodukter är vanligtvis grupperade eftersom de är lika i kvalitet och intar en mittposition mellan rostfritt stål och standardstål . PS tillverkade av material från denna grupp är vanligtvis gyllene nyanser, och de ser attraktiva ut. Deras livslängd är 5-10 år. Korrosionsprocesser hotar dem inte, och kostnaden är jämförbar med rostfria produkter. Det är viktigt att ta hänsyn till att för ryska förhållanden är uppvärmda handdukstorkar för inhemsk produktion (för indikatorer för högre tryck), som är installerade i byggnader i flera våningar, mer utformade. I privata hus används importerade PS oftare.

Bild
Bild
Bild
Bild

När vi talar om andra valda nyanser noterar vi ett antal tekniska aspekter:

  • anslutningsparametrar;
  • centrumavstånd;
  • anslutningsmetoder;
  • tillverkande företag;
  • funktioner i placeringen av choke -anslutningar på stigare;
  • övergripande dimensioner och inredningslösningar;
  • tillgänglighet av funktionella tillägg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med begränsade medel för reparationer i lokalerna för sekundära bostäder mäts del-till-centrum-sektionerna mellan stigarnas utloppsrör, liksom rörens parametrar. Ett PS med liknande dimensioner köps, den gamla torktumlaren tas bort och en ny installeras.

Ett större antal sektioner på PS bidrar till bättre uppvärmning av rummet och effektivare torkning av tvätt . En ökning av antalet sektioner ger också ett stort uppvärmningsområde. Vid små ekonomiska möjligheter rekommenderar vi att du köper en produkt med antalet sektioner som motsvarar antalet personer som bor i lägenheten.

Det mest praktiska alternativet är dock när det finns två sektioner per hyresgäst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om utformningen av handdukstorkar är detta en individuell fråga. Om tidigare U- eller M-formade PS ofta monterades, har nu "stegen" blivit den vanligaste formen- det är bekvämt och ser elegant ut . Dessa modeller är mer benägna att få positiva kundrecensioner. Modeller U- och M-formade används främst i badrum, i begränsade utrymmen. Om det finns mycket utrymme, är det bättre att välja alternativet "stege", "foxtrot", sicksack eller asymmetriska alternativ. Sådana produkter ser vackra ut och blir en designer accent i badrumsinredningen.

De estetiska aspekterna av PS bör också beaktas: produktens mått, form, färg och material . Vi rekommenderar inte att köpa PS av svart stål. De korroderar snabbt och är mer mottagliga för påverkan av lösa strömmar. Produkter av rostfritt stål har en längre livslängd. Det idealiska alternativet är koppar - det är dyrt men håller länge. PS med hyllor låter dig torka mer tvätt, vilket sparar utrymme - det är bekvämt och presentabelt.

Rekommenderad: