Omklädningsrum I Sovrummet (85 Bilder): Hörn Och Inbyggt, Hur Man Gör En Liten Garderob I Ett Gipsrum, Idéer I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Omklädningsrum I Sovrummet (85 Bilder): Hörn Och Inbyggt, Hur Man Gör En Liten Garderob I Ett Gipsrum, Idéer I Inredningen

Video: Omklädningsrum I Sovrummet (85 Bilder): Hörn Och Inbyggt, Hur Man Gör En Liten Garderob I Ett Gipsrum, Idéer I Inredningen
Video: Så skapar du ditt drömsovrum - IKEA Heminredarna 2024, April
Omklädningsrum I Sovrummet (85 Bilder): Hörn Och Inbyggt, Hur Man Gör En Liten Garderob I Ett Gipsrum, Idéer I Inredningen
Omklädningsrum I Sovrummet (85 Bilder): Hörn Och Inbyggt, Hur Man Gör En Liten Garderob I Ett Gipsrum, Idéer I Inredningen
Anonim

Sovrummet är en komfortzon, så det ska bara ge nöje: det finns ingen plats för skrymmande saker och skräp, därför bör ett omklädningsrum med det bara komplettera interiören och vara så användbart som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Idén att skapa ett omklädningsrum i sovrummet dök upp för en tid sedan i Amerika, men idag är denna byggnad ganska populär på den europeiska marknaden. I den klassiska utsikten är detta ett separat rum, som är inhägnat av en vägg eller skiljevägg. Men det finns också många varianter av omklädningsrum, som inte bara låter öppet lagra sängkläder, kläder och till och med skor, utan också att dekorera husets inredning i enlighet med ägarens stilistiska preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa människor med relativt små lägenheter är försiktiga med sådana byggnader. Och helt förgäves, för omklädningsrummet i sovrummet garanterar följande bekvämligheter:

  1. Saker i ett sådant rum ligger exakt på ett sådant sätt att de alltid finns till hands, så att de inte behöver letas efter länge. Detta är en bra tidsbesparare för en upptagen person.
  2. Till exempel, när du använder ett skåp, medan en person letar efter de saker han behöver, tvingas den andra att vänta. Omklädningsrummet kan användas av två samtidigt, utan att beröra varandras utrymme.
  3. Det är i sovrummet som ett sådant tillägg tillåter en person, byter kläder det erforderliga antalet gånger, att plocka upp nödvändig outfit och tillbehör utan stora svårigheter.
  4. Design och arrangemang av ett omklädningsrum kommer att kosta mycket mindre än att beställa eller tillverka en garderob, för vars fasader priset är ganska högt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Linjär

Det ser ut som en stor garderob, för en sådan layout bör en tom vägg tilldelas, på vilken det inte finns några fönster och dörrar. Alternativ för att stänga in väggen från rummet:

  1. Använd en vägg av gipsskivor och skjutdörrar, vilket ger enkel åtkomst till varje hylla;
  2. Installera skjutdörrar i hela väggen;
  3. Häng en gardin på taket, som också kan diversifiera interiören;
  4. Lämna bara öppna hyllor med föremål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn

Kan skapas om det finns ett ledigt hörn. Ett sådant omklädningsrum kommer att vara inte mindre praktiskt för sovrummet, eftersom samma nödvändiga saker och föremål kan placeras i det, och här krävs ingen tom vägg. Differentiering med ett rum kan implementeras på de sätt som beskrivs i föregående stycke.

Bild
Bild

Inbyggt

En speciell garderob används, som senare blir en integrerad del av sovrummet.

Bild
Bild

Öppen

Bekvämt för ett litet rum. Det betyder öppen förvaring av saker utan staket eller dörrar och fungerar som en extra inredning.

Bild
Bild

Garderob

Detta är en stor garderob med ett skjutsystem, som vid behov gör att även en säng kan placeras i den. Om ägaren så önskar kan intern belysning användas i ett sådant skåp.

Bild
Bild

Material

Mycket ofta används trämöbler i omklädningsrum, men ett mer ekonomiskt alternativ är att göra det av spånskiva, fiberboard eller MDF:

  • Fördelarna med spånskiva är tillgänglighet, lågt pris, hållbarhet och användarvänlighet. Det används inte bara för de inre komponenterna i omklädningsrummet, utan också för att skapa ett slags fackdörrar.
  • Träfiberplatta (eller hårdplatta) används oftast som skiljeväggar, möbler bakväggar eller lådbottnar. Faktum är att detta material är mycket tunt, men med noggrann användning kan det hålla mycket länge, och priset kommer att tillfredsställa alla konsumenter.
  • Tyvärr är produktionen av MDF i Ryssland på en låg nivå, så kostnaden för denna råvara kan vara mycket hög och inte tillgänglig för alla, men till skillnad från andra material har den följande fördelar: hållbarhet, förmågan att bearbeta med olika metoder och miljösäkerhet.
  • Gipsskivor kännetecknas av en mycket överkomlig prisnivå - den kan användas inte bara för tillverkning av olika nischer och hyllor, utan även för konstruktion av ett skåp.
  • Det är omöjligt att inte nämna plywood, som består av många lager faner och har miljövänlighet och maximal hållbarhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att innehållet i lådorna ska vara synligt kan du använda transparent plexiglas för tillverkning av svängdörrar.

Det är mer praktiskt att använda honungskakaxtraktionskorgar av plast - ett material av lätt och attraktivt utseende.

Det är mest lämpligt att välja metallhängare, vars skönhet inte kommer att förstöras vid regelbunden användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bestämning av önskat område för omklädningsrummet i sovrummet

Skåpets djup bör vara minst 65 cm om saker ligger på en längsgående stång längs väggen. Om du behöver placera kläder i stora storlekar kan du använda ändhängare, placerade antingen vinkelrätt eller så att de är infällbara. Djupet i detta fall bör vara minst 35-40 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ta reda på omklädningsrummets bredd måste du göra följande beräkningar:

  • Bestäm summan av skåpets djup, dörrarnas bredd och det nödvändiga avståndet för en bekväm passage (i genomsnitt 80-100 cm);
  • Förutsatt att det inte finns några dörrar i skåpet, men det finns lådor, är det nödvändigt att lägga till summan av skåpets djup multiplicerat med två och avståndet för enkel passage (samma 80-100 cm);
  • Om dörrarna glider och endast hyllor används är det nödvändigt att beräkna summan av skåpets djup och avståndet för enkel passage.
Bild
Bild

För att bestämma längden på garderobsdelen av rummet måste du hitta summan av längderna på alla skåp som kommer att installeras där. Om skåpen ligger mittemot varandra behöver bara längden på den större enheten beräknas.

Minsta garderobsområde bör vara 2-3 kvadratmeter, men detta avstånd kommer inte att räcka för en linjär typ av byggnad. Således kommer en hörngarderobbyggnad att se mycket mer kompakt och rymligare ut här.

För full komfort behöver du en yta på 4 kvm . här är det redan möjligt att ordna både kläder och skor i en logisk sekvens, och om det är 5-6 kvadratmeter är det till och med möjligt att installera ett toalettbord och en spegel, vilket garanterar omklädningsrummets mångsidighet och bekvämlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

  1. 14 kvm - det är lämpligt att använda en stor garderob i hela väggen, inuti vilken det till och med kan finnas en säng eller bara en garderob.
  2. 15 kvadratmeter - hörnversionen kommer att se bra ut, vilket ser bra ut och sparar utrymme, du kan installera minst ett omklädningsrum, åtminstone en rymlig garderob.
  3. 16 kvm - det är logiskt att installera en garderob som innehåller ett stort antal fack och hyllor, även saker eller sängkläder kan sorteras i lådor inbyggda i sängen.
  4. 17-18 kvm - här är det möjligt att inte bara installera omklädningsrummet i ett hörn, utan också längs väggen, förutsatt att dess längd är tillräcklig.
  5. I "Chrusjtjov" - kan ett omklädningsrum göras från skafferiet, som ligger intill sovrummet, med hjälp av nödvändiga reparationer, eller genom att installera en garderob direkt i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg och inredning

Huvudmålet med omklädningsrummet är praktiskt, därför måste designen väljas korrekt och tillhandahållas för hållbar drift. Här måste du vara uppmärksam på varje zon, nämligen:

  • topp (inte lägre än 190 cm) - endast säsongskläder lagras;
  • medium - innehåller dagliga kläder och underkläder, samt specialskenor för jackor och enheter för andra tillbehör;
  • botten - ger närvaro av små lådor under speciella brickor för skor, där sällan använda saker lagras;
  • och förvaringsutrymmet för huvudbonaderna - precis ovanför mittstången.
Bild
Bild

Omklädningsrummet i sovrummet ska inredas på ungefär samma sätt som hela rummet. För att separera den kan du använda: en skjutdörr, en svängdörr eller bara en transparent dörr, en dragspelsdörr samt en jalousiedörr.

Om det inte finns mycket utrymme kan det finnas en spegel på baksidan av dörren. Ändå kommer det att vara lämpligt för sovrummet att göra en gipsskivvägg; det kan dekoreras med samma material som resten av rummet, eller hänga en drapering av textilier. På grund av möjligheten att samla en stor mängd damm är det inte särskilt logiskt att använda en tygfinish.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på ägarens preferenser kan olika nyanser av trä användas i omklädningsrummet. Du kan diversifiera dina möbler med en puff på hjul, ett vitrinskåp för förvaring av smycken eller ett toalettbord med en spegel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att dekorera inredningen i ljusa färger i sovrummet kommer att se elegant och passande ut för inställningen. Flickor kan lägga till olika element av känsliga nyanser (gardiner, ottomaner, gardiner). För män kan en striktare stil observeras och vita eller gråtoner kan användas. I allmänhet kan alla välja stil och design efter deras önskemål och smak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Även om omklädningsrummet ligger i sovrummet måste du se till att rummet har tillräckligt med ljus inte bara på kvällen, utan också under dagen.

För önskad mängd ljus kan omklädningsrummet innehålla: takbelysning jämnt fördelad i rummet, hyllor och lådor med extra lampor, strålkastare eller vägglampor . T

Förekomsten av ett fönster kanske inte stör, eftersom naturligt ljus garanterar korrekt uppfattning av nyanser och psykologisk komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur organiserar man internt innehåll?

Det klassiska alternativet för att fylla en garderobavdelning handlar om att köpa ett specialsystem som innehåller olika avdelningar, hyllor, krokar och hängare. Du kan välja både öppna och slutna ställ. På grund av den stora variationen av storlekar och utföranden av sådana strukturer kan du enkelt välja de mest lämpliga möblerna för maximal bekvämlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte mindre populär och attraktiv är den högteknologiska stilen, som involverar metallprodukter för att dekorera inredningen i omklädningsrummet. Det innebär inte heller förekomst av ställningar eller hyllor, endast stavar och tillägg till dem används. Detta är en bra platsbesparare och ser ganska imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Omklädningsrummet behöver inte bara innehålla specialprodukter, det kan också dekoreras med vad som finns till hands - lägg en garderob, en spegel, ett toalettbord där du kan ordna kosmetika och snygga korgar och en bekväm puff, om det behövs, separera den med en gardin eller gör ett staket från tillgängligt material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På avdelningen där skor och kläder förvaras måste det vara tillräckligt med luft och det kommer inte vara överflödigt att installera en speciell ozonisator, och du kan också lägga ut små dynor som innehåller aromatiska örter mellan hyllorna med kläder.

Boende alternativ och zonregler

Alternativen för att placera omklädningsrum har redan beskrivits i underobjektet "Typer", det kommer inte att vara överflödigt att prata om hur du kan välja ett omklädningsrum i ett redan befintligt fullvärdigt rum:

  1. Partition - den kan vara gjord av gips eller annat material. Förutsatt att rummet är rymligt kan det tillåta omklädningsrummet som ett separat rum.
  2. En garderob placerad vinkelrätt mot väggen kan till och med bli ett speciellt inredningselement om den är dekorerad med vissa detaljer eller klistrad över med tapeter för att matcha rummet.
  3. Om det finns en urtagning i väggen kan du installera en inbyggd garderob eller en hängare.
  4. Inte bara en viss funktion, utan också extra komfort för rummet kan ges av närvaron av en skärm eller skärm.
  5. En vacker gardin kan placeras på en taklist fast i taket.
  6. Om det inte finns tillräckligt med utrymme i rummet är det logiskt att använda skjutdörrar.
  7. Den rätta kombinationen av nyanser kan visuellt göra ett rum mer spektakulärt - till exempel om rummet i sig är inrett i ljusa färger, kommer det inte att vara överflödigt att göra ett omklädningsrum i mjuka eller ljusa färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

På olika webbplatser finns det många positiva recensioner om omklädningsrum i sovrummet. Oftast säger de att det är lyxigt och mycket bekvämt. Av bristerna framhäver de bara det faktum att det inte alltid är möjligt att fördela den mängd utrymme som krävs för att installera ett omklädningsrum, och ändå kräver detta materiella investeringar, men det är värt att notera att med ett rimligt tillvägagångssätt, det är möjligt att ordna ett bekvämt rum från billiga material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Om ett beslut fattas att använda ett hörnomklädningsrum är det inte nödvändigt att peka ut det som ett separat rum. Det räcker bara för att det ska se ut som ett vanligt skåp och det kommer inte att kräva mycket utrymme.

Bild
Bild

Om sovrummet ligger på vinden eller vinden, kan sängen installeras nära den lutande väggen och omklädningsrummet längs den höga. Och om du också plockar upp skjutdörrar för det, kommer detta att spara utrymme och kommer att se ganska imponerande ut.

Bild
Bild

Om rummet ger intryck av att det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme, kan detta visuellt korrigeras av den speglade fasaden.

Bild
Bild

För mycket små sovrum är det möjligt att installera mini-omklädningsrum, som bara innehåller de mest nödvändiga tillbehören.

Rekommenderad: