Glidande Garderob I Sovrummet (126 Bilder): Inbyggt, Hörn, Design Med Inre Mått

Innehållsförteckning:

Video: Glidande Garderob I Sovrummet (126 Bilder): Inbyggt, Hörn, Design Med Inre Mått

Video: Glidande Garderob I Sovrummet (126 Bilder): Inbyggt, Hörn, Design Med Inre Mått
Video: MIRRO - Snedkapade skjutdörrar & valfri färg 2024, Mars
Glidande Garderob I Sovrummet (126 Bilder): Inbyggt, Hörn, Design Med Inre Mått
Glidande Garderob I Sovrummet (126 Bilder): Inbyggt, Hörn, Design Med Inre Mått
Anonim

Ett sovrum är en speciell del av ett hus eller en lägenhet. Detta är en plats där du kan koppla av, fly från vardagens liv och rörelse och olika problem. I detta rum kan du gå i pension eller umgås med en älskad.

En person tillbringar de viktigaste timmarna med vila och sömn i sovrummet. Det är av denna anledning som det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt arrangemanget av detta rum.

Utrymmet i sovrummet ska inte överbelastas med onödiga föremål, installera massiva möbler som tappar utrymmet. Det fria utrymmet måste användas rationellt och praktiskt. Att installera en garderob i sovrummet hjälper till att lösa alla dessa problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Jämfört med en vanlig garderob har en garderob installerad i ett sovrum många fördelar. Idag kan du välja rätt modell så att den uppfyller kraven från även den mest krävande kunden. Dessutom är en sådan möbel lämplig för placering på platser där det inte är möjligt att placera ett vanligt skåp alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garderobens inre fyllning innehåller ett stort antal sektioner och hyllor, och dess djup kan vara olika . Den är idealisk för bekväm och praktisk placering av ett stort antal kläder och föremål. Multifunktionaliteten i den inre fyllningen av skåpet gör det bekvämt att förvara i det inte bara garderobartiklar utan även hushållsapparater, verktyg och andra hushållsartiklar.

Bild
Bild

Huvudfunktionen som gör denna möbel särskilt effektiv är närvaron av skjutdörrar i den, vilket hjälper till att spara ledigt utrymme, vilket är så värdefullt för sovrummet. Det utrymme som sparas genom att installera ett fack kan vara användbart för att placera en dubbelsäng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visuellt kommer garderoben att se bra ut i olika rum, och dess design gör att du fullt ut kan använda hela höjden på rummet. Ett stort antal paneldesignalternativ hjälper till att göra det till ett fullvärdigt och estetiskt attraktivt element i interiören. Ett brett utbud av färger gör att du kan hitta den perfekta färglösningen för stil och humör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det praktiska med garderoben i sovrummet

Produkten kan utformas för att beställa med alla funktioner och detaljer som krävs för ett visst fall. Samtidigt kan onödiga detaljer som inte är användbara utelämnas. Ytterligare lådor, hyllor, fack och galgar kan läggas till efter behov för att skapa ditt eget flexibla, unika utrymme. Och allt detta interiörinnehåll kan snyggt döljas bakom snygga, skräddarsydda garderobsdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En utrustad garderob i sovrummet kommer att uppta exakt det utrymme som är avsett för det, även om det är väldigt lite utrymme tillgängligt. Det kan alltid införlivas i rummet på ett sådant sätt att rummet optimeras så mycket som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det händer att på natten eller i grumligt väder är det ganska svårt att snabbt hitta de saker du behöver. Med den inbyggda garderoben kan du individuellt justera den belysning som behövs för den. Dessutom är det möjligt att ordna belysningen inuti varje låda så att den slås på automatiskt när ett visst fack öppnas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garderoben är mycket bekväm ur synvinkel att hålla huset rent. Damm kommer inte att samlas på det, eftersom det vanligtvis tar upp hela utrymmet till taket. Det kommer inte att finnas utrymme för spindelnät, som vanligtvis bildas mellan väggar och fristående möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer också att bli en fullvärdig del av sovrumsinredningen. Investeringar i förvärvet kommer att göra huset mer bekvämt och till skillnad från många andra investeringar kommer deras effekt att märkas varje dag. Detta är ett påtagligt förvärv som kommer att fylla sovrummet med mys.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Inbyggd garderob

Den inbyggda garderoben har inga sidopaneler och en bakvägg, eftersom alla delar är fästa direkt på väggarna. Designen av den inbyggda garderoben förutsätter hållbarhet, därför är installationen ett ganska ansvarsfullt jobb. Innan du installerar det är det nödvändigt att ta hänsyn till ett antal funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den inbyggda garderoben kan endast installeras på betongväggar , eftersom vikten blir för stor för gips. För att inte hamna i en obehaglig situation på grund av felaktiga mätningar är det att föredra att mätningarna görs av en specialist på företaget som tillverkar produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designen måste planeras noggrant i förväg, tänk på den inre fyllningen, beslag, olika detaljer i glidsystemet. Reparation och översyn av den inbyggda garderoben är en mycket verklig uppgift, men det kommer att vara obekvämt att ringa en specialist för detta varje gång.

Bild
Bild

Den inbyggda garderoben har vissa fördelar. Den viktigaste är minskningen av kostnaden för strukturen på grund av frånvaron av sidopaneler och en bakvägg . Mindre material krävs för det, därför kommer kostnaden också att bli lägre. Att installera en inbyggd garderob låter dig också dölja defekter i rummet och väggarna, eftersom den kan placeras i nästan vilket ledigt utrymme som helst.

Tillförlitligheten hos den inbyggda garderoben förtjänar också uppmärksamhet, på grund av att väggarna, golvet och taket i rummet används som grund för det.

Förutom fördelar har sådana modeller också negativa sidor. För hög luftfuktighet i rummet kan skada saker - den inbyggda garderoben har inga spånskivor, så kläderna i den förblir försvarslösa framför de fuktiga väggarna i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan negativ sida av den inbyggda garderoben är oförmågan att flytta den till en annan plats. Det är utformat för att installeras i ett särskilt utrymme. Även om du tar isär det, flyttar det och monterar det på en annan plats, är det mycket osannolikt att skåpet också kommer att installeras där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också en halvbyggd garderobsmodell . Detta alternativ skiljer sig bara från det inbyggda genom att en sådan produkt har en sidovägg. Denna modell används vanligtvis för installation i ett hörn av ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörngarderob

Det finns två huvudtyper av hörnmodeller:

  • "L" -formad;
  • tvåskalig;
  • diagonalt (eller triangulärt).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

"L" -format hörnskåp är en struktur i form av bokstaven "G", som liksom består av två skåp placerade i rät vinkel och inskrivna i hörnet av rummet. Fördelen med denna modell är den mest praktiska användningen av rummets hörnutrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det diagonala hörnskåpet bildar en diagonal med väggarna, det ser med andra ord ut som en triangel. Den har mindre lagringsutrymme än andra modeller, men den är mer kompakt och lättare att montera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Radiell garderob

Detta är en speciell typ av hörnskåp med en elegant och elegant design. Formen på radiusskåpets framsida kan vara annorlunda:

  • konvex;
  • konkav;
  • böljande.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med detta alternativ är inte bara ett spektakulärt utseende, utan också hög funktionalitet och praktiska egenskaper. Smidiga former i kombination med vinkelläget ger detta skåp en speciell rymlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett glidsystem i en radie garderob kan vara av två typer:

  • topphängd;
  • bottenstöd.
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett topphängt system är styrskenorna installerade i taket. I det nedre stödet är guiderna fästa på golvet eller podiet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp garderob

Den klassiska versionen är en garderob med två dörrar … Alla väggar finns i dess design. Denna modell kan vara ett bra alternativ till en konventionell garderob med svängdörrar. Skåpet är tillverkat av moderna material och stilfullt inrett och passar perfekt in i sovrummet. Denna modell är värd att uppmärksamma dem som föredrar dynamik i interiören eller som ofta rör sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med garderoben av skåpstyp är den möjliga deformationen av dess struktur på grund av golvets ojämnheter. Ur estetisk synvinkel ser skåpet fortfarande mindre attraktivt ut än det inbyggda skåpet. Fördelarna med ett skåp är möjligheten att flytta till valfri plats, samt en relativt enkel montering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutbar garderob med entresol

Denna modell är mycket efterfrågad. Det finns flera designalternativ med en mezzanine, och de har alla vissa fördelar.

Med hjälp av mezzaninen kan du förstora den övre delen av strukturen genom att placera mezzaninen ovanför dörrarna eller annan del av skåpet . Det vanligaste fallet är installation av en entresol ovanför dörren, eftersom detta gör det möjligt att använda rumets utrymme på det mest praktiska sättet.

Designfördelen med modeller med mezzanin är att minska belastningen på skjutdörrar, eftersom dörrarna i sig inte blir så höga, eftersom en del av deras utrymme tas upp av mezzaninen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mezzaninens praktiska syfte är att lagra saker som inte används särskilt ofta, till exempel säsongskläder. Förekomsten av en entresol tillför också variation till den visuella bilden av skåpet, vilket ger ett nytt element till dess monotona design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutbar garderob med byrå

Att kombinera en garderob och en byrå i en design är ett kraftfullt och praktiskt alternativ som gör att du samtidigt kan kombinera fördelarna med två möbler samtidigt. Med denna koppling kommer inte ens det minsta sovrummet att verka trångt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är kombinerade möbelalternativ mycket populära, eftersom de låter dig använda utrymmet i rummet med maximal nytta och effektivitet. En byrå gömd bakom skjutdörrar kommer inte bara att fungera som en rymlig förvaring, utan kommer också att eliminera behovet av att tvinga rummet med onödiga möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutbar garderob med TV

De som gillar att titta på sina favorit -tv -serier innan de går och lägger sig kan installera en garderob med en TV i sitt sovrum. Idag finns det många alternativ för en sådan lösning. TV: n kan placeras antingen i en separat nisch eller dold bakom skjutdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

För att det inre av sovrummet ska väcka en känsla av komfort är det mycket viktigt att välja rätt nyans korrekt

En lätt garderob hjälper till att visuellt utöka sovrummet .… Nästan universellt alternativ är vitt, eftersom det kommer att kombineras med alla färger på väggar, golv och tak. Tvärtom får mörka färger att minska utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att välja ett specifikt färgschema bör du också ta hänsyn till färgen på väggarna, golvet, taket och de omgivande inredningsartiklarna.

Bild
Bild

Alla nyanser i sovrummet bör kombineras organiskt och komplettera varandra.

Choklad, grå och turkos nyanser kommer att göra sovrummet luftigt och rymligt .… Grått och brunt är nästan en klassisk lösning, men de är också lämpliga för en inredning i modern stil, om du lägger till lite ljusa färger till dem. Grå färg i kombination med korall kommer att göra stämningen i sovrummet mer romantisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vitt och grått är ingen brist på fantasi .… Denna lösning är perfekt för en modern, urban stil. Kombinationen av grå, grädde och lila färger kommer att finna erkännande bland unga tjejer.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du organiserar interiören i ett sovrum i landet, bör du vara uppmärksam på kombinationen av vitt med grå och mjölkiga nyanser.

Dämpade pastellfärger är perfekta för dem som inte gillar ljusa färger . Kombinationen av sand och lila är ett saftigt alternativ till vitt och beige. Detta färgschema kommer att fylla sovrummet med lugn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Romantisk inspiration och lugn kan uppnås genom att använda indigo färg i kombination med vitt inuti sovrummet . En svartvitt duett, som redan är känd som en klassiker, är ganska lämplig för ett sovrum, men man bör behandla kombinationen av dessa kontrasterande färger med försiktighet. Om du lägger till gult eller ljusgrönt till dem, kommer det att märkbart förvandla interiören och fylla det med friskhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Fasaddekoration kan göras på olika sätt. Ett av de mest efterfrågade alternativen är användningen av speglade ytor. Dessutom kan du använda en film med ett vackert mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekoration kan också göras med fotoutskrift. Denna metod liknar utskrift på en skrivare och låter dig skriva ut nästan vilken bild eller fotografi som helst på fasadens yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest föredragna lösningen för en skjutdörrsgarderob installerad i en nisch kan vara klassiska fasader med en spegel från tak till tak . I interiören kommer en sådan garderob knappast att vara iögonfallande, eftersom den visuellt kommer att ge intryck av en spegelvägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

En skjutbar garderob med en spegel kan visuellt utöka utrymmet i ett sovrum. Genom att använda speglar blir ett litet sovrum till ett rymligt och ljust rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tonade speglar kan vara en intressant lösning, men de bör användas med försiktighet i ett mörkt rum. Man bör också komma ihåg att speglade fasader inte passar bra med inredningsdetaljer av naturligt trä, särskilt om deras stil är pretentiös i sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intern fyllning

Fyllningen av garderoben i sovrummet utförs i enlighet med de allmänna principerna för att fylla omklädningsrummen. Det mest lämpliga skulle vara horisontell zonindelning med vertikala fack. Detta är inte det enda alternativet, och fyllningen kan organiseras annorlunda, men detta standardiserade sätt att organisera gör det möjligt att använda utrymmet på det mest praktiska sättet.

Bild
Bild

Som regel är den inre fyllningen gjord av plast, glas, metall, trä eller spånskiva. Delar av spånskiva och trä är de mest mångsidiga, eftersom det är mycket lättare att självständigt anpassa dem till dina behov utan att ha speciella färdigheter och verktyg.

Ur estetisk synvinkel ser metalldelar mer moderna ut, men de är mycket svårare att modifiera om du inte använder dyra märkesbeslag för detta

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att kvalitativt utforma inredningen av garderoben i sovrummet är det lämpligt att använda tjänsterna från en professionell designer som kommer att kunna erbjuda olika alternativ, från vilka det redan kommer att vara möjligt att välja den mest lämpliga.

Bild
Bild

Dimensioner

Som regel är skjutbara garderober gjorda enligt individuella mått, så de har inte standardstorlekar. Det finns dock storlekar som kan kallas optimala, och som på ett eller annat sätt bör beaktas vid val eller design av en produkt:

  • totalt djup - 60 cm;
  • skåpets höjd - 2, 4 - 2,5 m;
  • djup på inre hyllor - 50 cm;
  • bredd på inre hyllor - 40 cm - 1 m;
  • vertikalt avstånd mellan hyllorna - 30 cm;
  • längd på rör för galgar - 80 cm - 1 m;
  • det vertikala avståndet mellan rören för galgarna är 80 - 160 cm.
Bild
Bild

Beroende på interiören kan garderoben vara stor eller smal.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en tonåring är en liten hörngarderob bäst. Den mest optimala bredden på ett garderobsfack för ett sovrum är 2 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modetrender

Moderna mönster av skjutbara garderober i sovrummet består som regel av en kaross av trä eller spånskiva och glas eller spegelglidfasader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt är träfasader mycket populära, vilket gör inredningen i sovrummet mer mysig och varm, samt tillför ett inslag av lyx till interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutgarderober av det svenska märket Ikea är särskilt populära idag, vilket gör rummet inte bara vackert, utan också modernt och snyggt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

En skräddarsydd garderob passar bäst in i sovrummet, eftersom det är ganska svårt att hitta en lämplig bland de färdiga alternativen. Du kan installera ett litet hörnskåp i ett litet rum: det sparar perfekt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudkriteriet för att välja en garderob för ett sovrum är dess rymlighet, men samtidigt kompaktitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av material och inredning av fasaden är redan en smaksak, men det är nödvändigt att ta hänsyn till påverkan av olika färger och material på interiörets utseende. Ljusa nyanser och speglade fasader bör ges företräde: detta kommer att göra sovrummet rymligt och ljust.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man hitta?

För att välja rätt plats för garderoben i sovrummet måste du ta hänsyn till ett antal specifika punkter . Först och främst bör du vara uppmärksam på golvets kvalitet. Skjutbara garderober är vanligtvis ganska stora och tunga, därför måste golvet under garderoben vara tillräckligt starkt för att inte uppleva deformation på grund av garderobens stora vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett vanligt alternativ för ett sovrum är en inbyggd garderob med hel vägg .… I ett ganska rymligt sovrum kan du zonindelning av utrymmet genom att installera en skjutbar garderob med en ingång, som kommer att avgränsa rekreationsområdet och omklädningsområdet. Den skjutbara garderoben kan också byggas in i en nisch.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designidéer

Stor diagonal garderob i sovrummet med en ovanlig layout. Matchar perfekt väggar och inredningsdetaljer.

Bild
Bild

En skjutbar garderob med spegelfasader i full längd utökar utrymmet i ett litet sovrum.

Bild
Bild

Elegant sovrum i urbana toner. Den halvbyggda garderoben med tonade glasfronter understryker perfekt inredningen.

Bild
Bild

Stor vägg-till-vägg-garderob med TV och tonade spegelfasader.

Rekommenderad: