Omklädningsrum I Korridoren (72 Bilder): Inbyggt Omklädningsrum I Korridoren Av Massivt Trä I En Enrumslägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Omklädningsrum I Korridoren (72 Bilder): Inbyggt Omklädningsrum I Korridoren Av Massivt Trä I En Enrumslägenhet

Video: Omklädningsrum I Korridoren (72 Bilder): Inbyggt Omklädningsrum I Korridoren Av Massivt Trä I En Enrumslägenhet
Video: Stina och Jespers lägenhet i Jönköping 2024, Mars
Omklädningsrum I Korridoren (72 Bilder): Inbyggt Omklädningsrum I Korridoren Av Massivt Trä I En Enrumslägenhet
Omklädningsrum I Korridoren (72 Bilder): Inbyggt Omklädningsrum I Korridoren Av Massivt Trä I En Enrumslägenhet
Anonim

Ett omklädningsrum är det bästa alternativet för snygg placering och förvaring av kläder, skor och andra saker. Det kan vara rymligt eller litet, ha olika former, innehåll, design och plats. Den mest bekanta och bekväma platsen för ett omklädningsrum är dock entrén.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

En garderob kan vara ett helt rum eller en liten garderob. Och faktiskt, och i ett annat fall, har den ett antal funktioner och fördelar:

  1. Kompakthet . En liten, snygg garderob får plats även i en mycket blygsam hall. Inline -modeller används oftast för detta ändamål.
  2. Tillgänglighet . Den moderna sorten av bygg- och efterbehandlingsmaterial gör att du kan skapa mycket billiga modeller som inte kommer att slå hårt på familjebudgeten och samtidigt kommer att klara av de uppgifter som tilldelats dem.
  3. Bekvämlighet . En garderob är en plats för att samtidigt lagra en mängd olika saker (kläder, skor, handskar, hattar, paraplyer, väskor). Det är mycket bekvämare när alla dessa föremål är på ett ställe och inte läggs ut på olika hyllor, piedestaler, hyllor, som ofta är fallet.

Förutom dessa saker är det fullt möjligt att förvara hushålls- och sportutrustning i garderoben.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med omklädningsrummet är:

  1. Estetik … Tack vare designers arbete har alla idag en unik möjlighet att vackert, ursprungligen, kreativt dekorera sin hall med en möbel, som också utför en betydande funktionell belastning.
  2. Praktiskhet . Garderober är vanligtvis gjorda av mycket starka, hållbara, slitstarka material som inte kräver alltför mycket underhåll.
  3. Rättelse av rummet . En inbyggd garderob är den perfekta lösningen för att fylla en nisch eller ett litet skafferi som inte var tänkt att användas annorlunda. En garderob kan perfekt maskera oegentligheter och brister i väggen. En spegel som dekorerar en möbelfasad kommer att ge ljus till ett litet rum och visuellt expandera det.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom fördelarna finns det flera nackdelar:

  1. Omöjligheten att överföra den inbyggda garderoben till en annan plats;
  2. Installationens komplexitet (inbyggd modell);
  3. Trots sin kompaktitet tar garderoben upp tillräckligt med plats. Detta är särskilt märkbart inom en smal eller liten korridor.
Bild
Bild

Visningar

Omklädningsrum kan skilja sig från varandra på flera sätt (konfiguration, storlek, design, innehåll, material, inredning).

Bild
Bild

Hörn omklädningsrum

Detta alternativ används oftast i små korridorer. Ofta är det det enda optimala alternativet för att till exempel ordna Khrushchev -korridoren. Kompetent genomtänkt invändig fyllning gör att du kan placera kläderna från alla hushållsmedlemmar exakt och effektivt.

För att strukturen inte ska se för skrymmande ut måste det interna systemet kombinera öppna och stängda moduler, fack, lådor, hyllor.

Bild
Bild

Öppet omklädningsrum

Öppet omklädningsrum. Det används för korridorer i olika storlekar, men det är att föredra för små rum. Av fördelarna med denna design bör det noteras känslan av ett fritt, ljust utrymme.

Glöm dock inte att alla saker och kläder kommer att vara öppna för nyfikna ögon hela tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant system består av hyllor i trä eller plast, rymliga öppna hyllor (i nedre delen kan det finnas flera hyllor med dörrar), korgar, lådor. En liten mjuk soffa eller puff kan placeras längs hyllorna eller lådorna med skor. Mycket ofta är ett öppet omklädningsrum en smidig fortsättning på rummet, därför är det utformat i samma stil som det.

Bild
Bild

Stängt omklädningsrum

Detta förvaringssystem ser perfekt ut i rymliga rum. Garderoben kan vara väldigt liten eller ha flera sektioner isolerade från varandra. Fördelarna med denna typ är uppenbara - saker läggs ut i en snygg ordning, dolda för nyfikna ögon, damm från utsidan faller inte på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ett stängt omklädningsrum inte bara är en garderob, utan ett helt rum, kommer det att vara bekvämt att prova en ny outfit eller byta kläder i den. Omklädningsrummet kan utrustas med gångjärn eller skjutdörrar.

Bild
Bild

Det första alternativet ser perfekt ut i en klassisk inredning. Naturligtvis kräver svängdörrar mycket utrymme, men de kan få ett originellt och snyggt utseende med hjälp av intressanta inredningsartiklar eller vackra tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutdörrar "äter inte upp" utrymme, är praktiska att använda, och deras breda, jämna och släta yta kan vara en utmärkt grund för olika inredningsalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggd garderob

Den inbyggda garderoben har ett antal fördelar jämfört med skåpets motsvarigheter. Bland dem:

  1. Kostnaden för konstruktionen är betydligt lägre på grund av materialbesparingar på ramen, som ofta ersätts av väggar, tak och golv i själva garderoben eller nischen.
  2. Stabilitet. Det är omöjligt att välta en nisch, vilket inte kan sägas om ett fristående skåp.
  3. Känsla av en holistisk, monolitisk struktur. Alla garderobselement passar väldigt tätt till varandra och till själva rummet. Dessutom förstorar en garderob ordnad i en nisch eller skafferi visuellt ett litet utrymme.
  4. Organisk. Den inbyggda garderoben passar perfekt in i alla interiörer.
  5. Optimalitet. Alternativet med en inbyggd garderob kan ibland vara det enda alternativet för ett rum med en komplex arkitektonisk form.
Bild
Bild

Det finns få nackdelar, men de är:

  1. Oförmågan att använda en standarddesign (inbyggda garderober är gjorda individuellt för en specifik nischstorlek);
  2. Svårigheter vid installation och montering.

Material (redigera)

Idag finns det praktiskt taget inga begränsningar för val av material för att skapa och dekorera ett omklädningsrum. Dessa kan vara budget- och lyxalternativ för alla smaker och plånböcker. Bland de mest använda materialen idag: laminerad spånskiva, MDF, naturligt trä, metall, plast, glas, spegel.

Det mest originella utseendet är modeller gjorda i en kombination av flera material i olika texturer, till exempel trä och glas, plast och fototapeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä är ett underbart naturmaterial som länge har varit mycket populärt i konstruktion och dekoration av hus, möbler och inredning. Idag är det få som väljer att använda matrisen för att skapa garderobsutrymmen och välja mer budgetmaterial.

Det är dock nästan omöjligt att ersätta ädelt, vackert, hållbart, "levande" trä med sin unika lukt och läkande egenskaper.

Bild
Bild

Garderober av massiv ek, bok, al, ask, tall, lönn görs på beställning. Sådana modeller har ett antal fördelar:

  1. Styrka, hållbarhet;
  2. Utmärkta dekorativa egenskaper;
  3. Miljövänlighet, säkerhet.
Bild
Bild

Trä är ett mycket formbart material. Det är möjligt att skapa de mest arkitektoniskt komplexa strukturerna och snidade dekorativa element från den. Det ser bra ut i sitt naturliga tillstånd och är lämpligt för färgning, klistring, toning, artificiellt åldrande.

En trägarderob i alla interiörer ser lämplig, dyr och värdig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ

Du kan placera ett omklädningsrum i korridoren eller korridoren på olika sätt. Allt beror på dess layout, storlek, designprojekt, måtten på själva möblerna:

I en nisch … Ett arkitektoniskt element som en nisch hjälper till att skapa ett separat, kompakt och perfekt organiserat omklädningsrum, även i enrumslägenhet. Naturligtvis bör det i stil och färg motsvara det inre av korridoren.

Dörrar i en nisch kan vara glidande, svängande, vikande (som ett dragspel) eller svängande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om designen inte tillhandahåller ett skafferi eller en nisch, kan en garderob ordnas i ett tomt hörn av korridoren . Även en liten garderob kommer att göra sitt jobb ganska bra, huvudsaken är att den är så hög som möjligt. På den översta hyllan kan du placera hattar, väskor, resväskor, lådor med säsongsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om korridorens mått tillåter, kan garderobssystemet placeras längs en av väggarna . Den kan bestå av en garderob, öppet eller stängt rack, entresol och andra element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Organisation av rymden

Omklädningsrummets allmänna utseende och användarvänlighet beror på hur väl utrymmet är organiserat och de minsta detaljerna är genomtänkta:

  1. Layouten börjar med att designa de största och längsta klädfacken. Hyllor, lådor, korgar är utformade enligt överbliven princip.
  2. Djupet på en standardhylla överstiger vanligtvis inte 1 meter. Mer rymliga hyllor bör vara utdragbara.
  3. Längden på stången för galgar bör inte vara mer än 1-1,2 meter på grund av möjligheten att hänga under tunga ytterkläder.
  4. Passagen mellan hyllorna bör inte vara mindre än 60 cm, och om designfunktionerna tillhandahåller lådor och hyllor, bör ungefär en halv meter läggas till för bekväm användning.
Bild
Bild

När det gäller designen bör omklädningsrummet vara i harmoni med den övergripande interiören i korridoren. Klassiker är alltid lämpliga - naturmaterial, traditionella färger, spegeldesign.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intern fyllning

Ett ordentligt inrett utrymme i garderoben hjälper till att vackert och snyggt lägga ut och hänga nödvändiga kläder, linne, skor och andra saker.

Bland de viktigaste funktionella elementen som hjälper till att klara denna uppgift kan följande särskiljas:

  • En bar eller strömavtagare (för placering av klädhängare);
  • Byxor och kjolar;
  • Lådor;
  • Hyllor;
  • Korgar;
  • Hängare för slipsar, paraplyer, bälten;
  • Förvaringsfack för hushålls- och sportutrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Lådor, hyllor, korgar används för förvaring av säng och underkläder och annat. De kan vara fasta eller cellulära, öppna och stängda, stationära och infällbara.

Den nedre nivån används för förvaring av skor, den övre nivån för hattar och sängkläder.

Arrangemangstips

För att utrusta omklädningsrummet så kompetent som möjligt är det nödvändigt att uppmärksamma inte bara design, material utan också viktiga saker som belysning och ventilation:

Belysning … Det perfekta alternativet är strålkastare som ger ett starkt, diffust ljus. Det är oönskat att använda skrymmande ljuskronor - de "äter upp" ett redan litet utrymme, de kan av misstag beröras av din hand när du försöker kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ventilation . Konstant luftcirkulation är avgörande för att skydda kläder från obehaglig lukt. Tänk på en liten luftkonditionering eller fläkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialen från vilka garderoben ska tillverkas bör vara praktiska och inte kräva särskild vård, eftersom vattenpartiklar och gatusmuts kommer in här.

Överbelasta inte rummet med ett överflöd av inredning. Omklädningsrummet måste först och främst uppfylla sina funktionella uppgifter. Spegel, frostat glas, sandblästringsprydnad, lacomat, lacobel, bambu eller rottinginsatser - dessa moderna efterbehandlingsmaterial hjälper dig att dekorera rummet på ett elegant, elegant och originellt sätt.

Rekommenderad: