Omklädningsrumsinredning (37 Bilder): Designalternativ För Ett Rum På 3 Kvadratmeter Och Mer

Innehållsförteckning:

Video: Omklädningsrumsinredning (37 Bilder): Designalternativ För Ett Rum På 3 Kvadratmeter Och Mer

Video: Omklädningsrumsinredning (37 Bilder): Designalternativ För Ett Rum På 3 Kvadratmeter Och Mer
Video: Fritidshuset Sekel 60 kvm 2024, April
Omklädningsrumsinredning (37 Bilder): Designalternativ För Ett Rum På 3 Kvadratmeter Och Mer
Omklädningsrumsinredning (37 Bilder): Designalternativ För Ett Rum På 3 Kvadratmeter Och Mer
Anonim

Omklädningsrummet är ett nödvändigt rum där du enkelt kan placera klänningar, byxor, blusar, skor, accessoarer. Med tillkomsten av ett omklädningsrum kommer lägenheten att bli rymligare utan garderober, byråer, sängbord, ordning kommer att visas, utrymmet kommer inte att bli rörigt med kläder, alla saker kommer att läggas snyggt ut och hängas.

Bild
Bild

Grundläggande designtekniker

Det finns två alternativ för boende: antingen kommer omklädningsrummet att ligga i ett separat rum, eller så blir det en del av sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I den första versionen kan ett bra omklädningsrum erhållas från en garderob, mörkt rum, skafferi. Sådana lokaler var planerade i gamla byggnader. Moderna utvecklare syftar till att skapa bekväma levnadsvillkor för framtida invånare och göra omklädningsrum av anständiga storlekar. De är utrustade med en dörr, om möjligt med ett fönster, är de färdiga med tak, väggar och golv. Den tillräckliga ytan av moderna omklädningsrum gör att du kan lagra saker från hela familjen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra alternativet innebär konstruktion av gipsväggar, som stilmässigt bör vara en fortsättning på huvudrummet. De kommer att markera omklädningsrummets territorium och kommer att fungera som väggar. I en partition måste du göra ett hål för dörren. Dörren kan vara vilken som helst - skjutbar, dragspel, i form av persienner, spegelvänd. Den senare vyn kommer att spara utrymme för spegeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Ett omklädningsrum när det gäller stil kan vara en fortsättning på rummet som det ansluter till, eller det kan vara ett oberoende designprojekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots det angivna fältet för fantasi bör du inte kombinera det inkongruösa. Till exempel kommer ett sovrum i lantlig stil med en övervägande av mjukt trä och textur av tyger och ett omklädningsrum i högteknologisk stil med oklanderliga raka linjer och färgminimalism att se besvärligt ut.

Bild
Bild

Designers erbjuder flera stilar som är lämpliga för omklädningsrum, men med hänsyn till inredningen i angränsande rum och inredningen i lägenheten som helhet

  • Faktisk minimalism, loftet kännetecknas av dekorationens laconism, de karakteristiska egenskaperna är metallstöd, glashyllor, plastnischer.
  • Återskapa enkelt den klassiska stilen. Detta kommer att kräva ett träd från vilket du kan bygga en ram och hyllor.
  • Boiseriestilen är fantastisk, som främst används för design av omklädningsrum. Alla hyllor, nischer, skåp är inte fästa på ramen, utan direkt på väggen. Detta är praktiskt eftersom det sparar utrymme och inte får helheten att se tung ut. Denna stil är inte lämplig för väggar och golv av gipsskivor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designprojekt

Experter kan erbjuda ett stort antal designprojekt för stora och små omklädningsrum som ligger i separata rum eller som en del av ett rum. Låt oss överväga några av de mest populära projekten.

  • För hörnrummet används skåp som installeras längs två intilliggande väggar. Den tredje sidan är en skärm eller skjutdörr. Detta designprojekt är perfekt för sovrum.
  • Omklädningsrummet bör inte vara mindre än 2 kvm. Ett rum med en storlek på 3 kvm är ganska lämpligt. Designers med en sådan minsta skala rekommenderas att överge ramar, inte använda skåp och onödiga möbler.
  • U-formen använder tre väggar. Den passar allt du behöver - från garderobens funktionella komponenter till de medföljande möblerna.
  • Den linjära garderoben liknar en garderob, men utan uppdelning i zoner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av finish och belysning

Efterbehandlingsmaterialet måste väljas utifrån rummets stil. Tapeter, målning, paneler av plast, trä, glasfiber, keramiska plattor är tillåtna, men det är bättre att vägra textilier - det kommer att absorbera fukt och bli en dammsamlare. På golvet - linoleum eller laminat är det lätt att ta hand om dem och utsätta dem för våtrengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller belysning är en glödlampa i mitten av omklädningsrummet oumbärlig. Detta rum ska vara väl upplyst så att du kan prova kläder och titta på dem i spegeln från olika ljusvinklar. Bra lampor hjälper dig att upptäcka fläckar i tid, utvärdera kvaliteten på strykningen. Ytterligare belysning kan skapa volymetriskt ljus: lampor i form av klädnypor, inbyggda lampor runt spegeln, inbyggda lampor i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllning

Varje omklädningsrum är individuellt, det kompletteras baserat på inredningsdetaljerna, antalet saker, deras variation … Tillverkare erbjuder flera funktionella element för detta rum:

  • Tvärstänger (stavar) - galgar placeras på dem;
  • Strömavtagaren gör att bommen kan sänkas till en bekväm höjd;
  • Hyllorna är indelade i utdragbara, stationära, fasta, breda, smala;
  • Lådor kan vara stängda eller öppna, utrustade med arrangörer ("flera lådor i en låda" -system);
  • Korgar och lådor för förvaring av linne, små tillbehör;
  • Skomoduler - öppna hyllor för förvaring av skor;
  • Volymetriska fack för relaterade föremål - torktumlare, strykbrädor.
Bild
Bild

Arrangemang av omklädningsrum

Det är viktigt att tänka över omklädningsrummet till minsta detalj. Det är att föredra att beställa möbler enligt individuella mått. Fabriksinredning kan inte passa in i tillgängliga kvadratmeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att utrusta ett bekvämt klädrum behöver du:

  • Möbeltransformatorer - en garderob med skjutdörrar eller skjutdörrar, som innehåller många hyllor och lådor.
  • Kompakt toalettbord, toalettbord. Nu kan du hitta snygga modeller som passar även de minsta omklädningsrummen.
  • Stor utomhus spegel. Det finns ingen anledning att vara små med storleken. Ju större spegeln, desto bekvämare är det att titta in i den och uppskatta outfiten fullt ut.
  • Barnstol eller vadderad puff.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådan möbelfyllning kommer att göra klädrummet mysigt, bekvämt och funktionellt.

Bild
Bild

Tips

För att få det perfekta omklädningsrummet rekommenderar designers att följa dessa tips:

  • Använd hela utrymmet så mycket som möjligt - från golv till tak;
  • Genomskinliga dörrar låter dig hitta de saker du behöver snabbare;
  • Använd inte glödlampor, de är brandfarliga;
  • Använd organisatörer för rationell fördelning av saker;
  • Välj ett golv av hög kvalitet, eftersom det mesta av tiden i omklädningsrummet spenderas barfota:
  • Ge rumsventilation;
  • Om det finns ett fönster i omklädningsrummet, är det nödvändigt att komma med skydd av saker från solens strålar.

Rekommenderad: