Hyllor För Omklädningsrummet (23 Bilder): Vad Man Ska Göra För Skor, Hur Man Ordnar Metallnätet, Djup Och Höjd

Innehållsförteckning:

Video: Hyllor För Omklädningsrummet (23 Bilder): Vad Man Ska Göra För Skor, Hur Man Ordnar Metallnätet, Djup Och Höjd

Video: Hyllor För Omklädningsrummet (23 Bilder): Vad Man Ska Göra För Skor, Hur Man Ordnar Metallnätet, Djup Och Höjd
Video: Hur Man Organiserar Skor 2024, April
Hyllor För Omklädningsrummet (23 Bilder): Vad Man Ska Göra För Skor, Hur Man Ordnar Metallnätet, Djup Och Höjd
Hyllor För Omklädningsrummet (23 Bilder): Vad Man Ska Göra För Skor, Hur Man Ordnar Metallnätet, Djup Och Höjd
Anonim

Många husägare försöker optimera utrymmet så mycket som möjligt. Detta gäller särskilt för omklädningsrum, där nästan alla kläder finns.

Du kan lösa sådana problem med hjälp av hyllor i olika storlekar. Dessa mönster har blivit fullvärdiga attribut för moderna möbler och är mycket populära.

Bild
Bild

Fördelar

Hyllorna i omklädningsrummet har använts under mycket lång tid, men idag blir de enorma populära. De låter dig utnyttja varje kvadratmeter optimalt, vilket är viktigt för små lägenheter.

Garderobshyllor har flera fördelar:

  1. Lätt att montera, så att du kan installera dem själv.
  2. Gör att du kan placera mycket kläder på ett litet område.
  3. Ett stort utbud av modeller, som låter dig välja produkter inte bara i form, utan med stil.
  4. Relativt låg kostnad. Denna egenskap beror först och främst på materialet och produktens komplexitet.
  5. Enkel design. Du kan göra garderobshyllor själv om du har lite erfarenhet av trä eller metall.
  6. Modulära system gör det möjligt att kombinera enskilda delar. Således kan du välja garderober för interiörer av alla storlekar.
Bild
Bild

Visningar

Garderobshyllor är produkter i form av rektanglar eller rutor som gör att du kan placera vissa saker på dem. Beroende på designfunktionerna kan de delas in i flera typer:

  • Lägre strukturer. De tillverkas vanligtvis i form av underlägg eller små lådor.
  • Övre hyllor. Experter rekommenderar att du förvarar säsongsartiklar i dessa grenar.
  • Sidohyllorna är små i storlek, eftersom de används för att ordna dagliga kläder.
  • Skohyllor. De är separata eller kombinerade skåp. Endast en viss typ av sko placeras i deras celler för att utesluta blandning. Idag är nätmodeller allt vanligare, som är mycket lättare att ta hand om och har en lång livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den centrala platsen i detta skåp upptar ett fack för jackor, regnrockar och andra ytterkläder. Den har den största volymen och är utrustad med axlar. Beroende på designfunktionerna kan hyllorna delas in i öppna och stängda.

Storleken på cellerna i dessa skåp beror på tillverkaren. Deras bredd varierar från 40 till 80 cm. Hyllans djup väljs för omklädningsrummets specifika storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är de gjorda av?

Garderobshyllor är enkla produkter som är praktiska och mångsidiga. De är gjorda av flera populära material:

  1. Trä . Materialet är starkt och hållbart. Du kan bygga hyllor från nästan alla raser. En av nackdelarna är matrisens malldesign, som dessutom måste dekoreras med färg eller lack.
  2. Metall . Metallhyllor är tillverkade av både aluminium och rostfritt stål. Ofta används detta material för att bilda en ram eller dekorera träprodukter. Metallkonstruktioner är helt hopfällbara, vilket gör det enkelt att transportera och installera dem i alla rum. Livslängden för sådana hyllor är inte begränsad, eftersom de perfekt tål påverkan av yttre faktorer.
  3. Plast . Produkterna är anmärkningsvärda för sitt låga pris och hållbarhet. Denna typ av hylla är relativt sällsynt. I de flesta fall kan enskilda element i dessa system vara gjorda av plast.
  4. Laminerad spånskiva … Hyllor gjorda av det är mycket vanliga, eftersom materialet är lätt att bearbeta och har ett attraktivt utseende. Strukturer kan bära betydande vikt. För att få ett högkvalitativt rack behöver du bara göra alla delar på specialmaskiner - detta gör att du kan få jämna och raka vinklar, utan snedvridningar och marker.
  5. Plywood . Detta material är hjälpmedel och används för att forma hyllor. Det kombineras ofta med produkter som metall och naturligt trä.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man ordna?

Omklädningsrummet är det viktigaste förvaringsutrymmet för kläder. Den kan placeras i ett litet rum. Därför är det viktigt att placera hyllorna korrekt för att få ut det mesta av utrymmet. Detta kan göras på flera sätt:

  • Placering av stället längs den längsta väggen . Detta tillvägagångssätt används i rum som är inhägnade av skjutdörrar. Detta arrangemang frigör sidoutrymme och ger tillgång till alla hyllor.
  • Hyllor på båda sidor perfekt för genomgångsrum, där hyllorna kommer att utgöra en slags korridor. Det bör förstås att dessa produkter dessutom kommer att ta plats.
  • U-format arrangemang . Detta alternativ bör endast användas för stora rum. Sådana strukturer är de mest rymliga, eftersom de upptar det maximala området.
  • L-formad typ . Garderober av denna typ innebär placering av hyllor längs två angränsande väggar. Det är lämpligt att installera dem i rum där längden på båda delarna överstiger 1,2 m.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet är litet och inte låter dig placera fullvärdiga garderobshyllor, bör du tänka på användningen av utdragbara system. Med deras hjälp kan du få full funktionalitet med minimal förlust av utrymme.

Bild
Bild

Hur väljer man ett rum?

Många omklädningsrum idag görs på beställning, vilket gör att de kan anpassas till specifika förhållanden. När du väljer sådana mönster bör du vägledas av flera enkla regler:

  1. Hur många människor kommer att förvara sina saker i omklädningsrummet . Detta är nödvändigt för att dela upp det i flera separata zoner.
  2. Vilka saker kommer att finnas på hyllorna . Om det bara är skor, skjortor, byxor, T-shirts, etc., kan strukturen vara relativt liten. När det är planerat att lagra vinter- och sommarkläder (jackor etc.) är det viktigt att välja lämplig storlek på cellerna.
  3. Var noga med att överväga längden på klänningarna . Beroende på denna parameter måste du välja lämpliga hängare som de kommer att placeras på. Höjden på dessa mönster bör vara större än den längsta klänningen.
Bild
Bild

När det gäller hyllornas dimensioner beror de alla på deras specifika syfte. Cellens bredd varierar från 30 (för skjortor) till 80 cm (klänningar, jackor). I sin tur är djupet i de flesta fall standard och överstiger inte 60 cm. Om du inte har tillräckligt med dessa egenskaper kan du beställa en modell med individuellt utvalda mått.

Höjden på garderobshyllorna kan också variera . Tillverkare styrs här av mänsklig tillväxt. I det här fallet är de övre hyllorna placerade på ett sådant sätt att ägaren bara kan fylla dem medan de inte står på en trappstege. Därför rekommenderar experter att lägga saker i dem som du inte bär ofta (vinterjackor, etc.).

Bild
Bild

Designidéer

Skapandet av ett omklädningsrum har blivit en hel konst idag. Många ägare anförtror sin design till erfarna designers. Men du kan göra den original själv med många färdiga lösningar:

  • Centralö . Detta tillvägagångssätt innebär användning av en speciell garderob i omklädningsrummet, där du kan lagra allt från handväskor till kosmetika. Formen på ön väljs individuellt för hyllans stil.
  • Dekorera . När du gör garderobshyllor bör du inte stanna på ett specifikt material. Försök att kombinera allt från spånskiva till glas. Glashyllor kombineras perfekt med metallställningar, förkromade med krom eller nickel. Om du föredrar trä kan dessa mönster dekoreras med sniderier eller med en blandning.
  • En av trenderna är att utrusta hyllor med maximal funktionalitet .: från belysning av varje cell, till utdragbara eller hopfällbara system.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att få ett effektivt och originellt omklädningsrum bör dess utveckling anförtros en designer. Det optimerar alla egenskaper hos hyllorna för att passa dina önskemål och möjligheter.

Rekommenderad: