Kök-vardagsrum I Provence-stil (36 Bilder): Kombinerad Layout Av Ett Mysigt Rum Och Dess Design, Interiör I Provence-stil

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrum I Provence-stil (36 Bilder): Kombinerad Layout Av Ett Mysigt Rum Och Dess Design, Interiör I Provence-stil

Video: Kök-vardagsrum I Provence-stil (36 Bilder): Kombinerad Layout Av Ett Mysigt Rum Och Dess Design, Interiör I Provence-stil
Video: Aloha 40 - 10 rum · 702m2 - Nueva Andalucia : Via Notar mäklare Costa del Sol 2024, April
Kök-vardagsrum I Provence-stil (36 Bilder): Kombinerad Layout Av Ett Mysigt Rum Och Dess Design, Interiör I Provence-stil
Kök-vardagsrum I Provence-stil (36 Bilder): Kombinerad Layout Av Ett Mysigt Rum Och Dess Design, Interiör I Provence-stil
Anonim

Provence är en rustik stil som har sitt ursprung i södra Frankrike. En sådan interiör kännetecknas av romantik och lätthet. Idag väljs ofta en sådan design för en mängd olika lokaler. Detta är en mycket bra interiör för ett kombinerat rum - ett kök -vardagsrum. Denna stil ger praktisk och komfort.

Särdrag

Inredning i provensalsk stil är lämplig om du vill skapa en speciell atmosfär och maximal komfort i rummet.

När man tänker på vad designen ska vara i ett sådant rum bör vissa regler beaktas:

  • I sådana rum rekommenderas det inte att använda förgyllda och glänsande element, glansiga, plastprodukter.
  • Det är bättre att göra accenter med levande inomhusväxter.
  • För att dekorera rummet, använd spetsar, broderier och andra liknande dekorativa element.
  • Vägra att använda för framträdande, mycket ljusa föremål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Försök att hålla all modern teknik dold.
  • Dekorera rummet med antika möbler.
  • Välj endast naturmaterial: linne, bomullstyg, sten, trä och så vidare.
  • Dekorera rummet i mjuka, ljusa färger: i turkos, beige, mint, vit, citron, rosa, lavendel.
  • Använd blommotiv för möbler
Bild
Bild
Bild
Bild

Avgränsning av rymden

Tänk på utformningen av köket-vardagsrummet, bestäm vad gränsen mellan zonerna kommer att vara. Samtidigt ska kompositionen vara holistisk, enhetlig - kom ihåg om harmoni.

Du kan överväga följande alternativ:

Användning av olika material för väggdekoration, olika golvbeläggningar

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Du kan välja bågar, men de är mer lämpliga för en klassisk design. Det rekommenderas inte att välja dem för rum med lågt i tak.
  • Användning av eldstäder. Du kan också dela in rummet i zoner med hjälp av akvarier.
  • Zoning med möbler: ett bord där hela familjen samlas till middag, en bekväm soffa och så vidare.
Bild
Bild

Efterbehandling

Med rätt finish kan du hantera två problem samtidigt:

  • Välj de mest praktiska materialen för alla zoner i rummet.
  • Dela ett rum med golv.

Du kan markera köket med golvplattor. Den är lätt att rengöra och är inte rädd för smuts. För vardagsrummet är det bättre att välja en laminat- eller parkettyta, en beläggning som imiterar naturligt trä (det är möjligt med konstgjorda skav). Ett golv som detta går bra med en rustik design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan höja golvet i ett av områdena (till exempel köket) några centimeter. Att skapa ett podium som detta är ett mycket bra sätt att zonera utrymmet.

För väggdekoration rekommenderas att du väljer tapeter med ett diskret mönster eller vanliga beläggningar. Om du vill dekorera ett rum i provensalsk stil kan du välja andra material: tegel, keramik, träpaneler, dekorativt gips, stenelement, textilier. Det är också möjligt att använda färg.

I rekreationsområdet kan en vägg färdigställas med trämaterial , konstgjord eller natursten, keramisk mosaik. Du kan dock göra det motsatta - markera området där köket ligger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet har tillräckligt högt i tak kan du dekorera det med träbjälkar. För rum med medelhögt eller lågt tak fungerar detta alternativ inte. Om du har valt en tegelsten för dekoration, kom ihåg att någon plats kommer att "ätas upp" - du bör inte använda sådant material för att dekorera ett litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

För provensalsk stil rekommenderas att använda möbler med inte särskilt komplexa former. En stor mängd carving är inte välkommen - sådana element är karakteristiska för klassikerna, liksom de förgyllda ytorna. Möbler ska skapas av material som efterliknar träytor eller av naturligt trä. Optimala nyanser är ljusbruna, vita. Mörka, massiva, skrymmande produkter är inte lämpliga för provensalsk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja för sådana inre tomma skåp som står på golvet, hängande lådor med glasinsatser, öppna hyllor. Beige, olivolja, blåaktiga, vita toner används också. Du kan använda brons, järn, kopparelement.

Vissa har en matplats mitt i köket-vardagsrummet och delar därmed utrymmet i två delar. Bordets form kan vara kvadratisk eller rund. Sådana produkter ska vara hållbara och matcha i ton med ytorna i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett mycket bra alternativ för en matsal i provensalsk stil är korgstolar. I rekreationsområdet kan du ordna hyllor där olika saker och byråer kommer att förvaras. Det är bättre att välja möbler av valnöt, ljus ek, ask. Rummet ska inte överbelastas: när du bestämmer hur mycket möbler du ska sätta där, styrs av dess storlek.

Ett bra val skulle vara en ljus soffa med naturlig klädsel: den kan ha blommönster på sig. Det rekommenderas att använda tillräckligt med kuddar. Fåtöljerna kan kombineras i stil med soffan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Området där köket ligger kan dekoreras med redskap: vackra flaskor, burkar med kryddor, lerkannor, porslinsmuggar och tallrikar och så vidare. I rekreationsområdet, sätt söta prydnadssaker, målningar, gamla fotografier, ljusstakar, olika figurer. Flätade korgar och färska blommor kan placeras på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För inredning rekommenderas att använda:

  • vackra möbelöverdrag, överkast;
  • broderi;
  • handdukar, förkläden, rutiga eller blommiga dukar;
  • lampskärmar;
  • olika servetter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialen som används bör vara bomull, cambric, satin, linne. För fönsterdekoration, välj gardiner gjorda av naturliga lätta tyger. De ska vara lätta. Torkade växter kan användas för att dekorera köket.

En öppen spis kommer att vara en idealisk dekoration för ett rum inrett i provensalsk stil. Han kommer att skapa maximal komfort i rummet, en atmosfär av mys. Välj för ett sådant rum en ljuskrona med trä, keramik, element i smidesjärn.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du skapar en interiör i Provence -stil, tänk på huvuddragen i detta område. I det här fallet kommer du att kunna uppnå en atmosfär av ljus, lätthet och framkalla associationer med romantiken i den franska provinsen.

Exempel i interiören

Med intressanta möbler och textilier av hög kvalitet kan du göra även ett litet rum funktionellt och bekvämt.

Bild
Bild

För att dela utrymmet i två zoner kan du använda bardisken. Eftersom rummet är inrett i Provence -stil är det bättre att göra det artificiellt åldrat.

Bild
Bild

Om du vill lysa upp rummet kan du använda vit parkett för att avsluta golvet.

Bild
Bild

Provence -stilen kännetecknas av pastellfärger.

Rekommenderad: