Vardagsrum Och Plantskola I Ett Rum (69 Bilder): Kombinerad Layout Och Zonindelning För 18 Kvm. M, Design I Två Zoner Olika I Syfte, Kombination I En Ett-rums Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Vardagsrum Och Plantskola I Ett Rum (69 Bilder): Kombinerad Layout Och Zonindelning För 18 Kvm. M, Design I Två Zoner Olika I Syfte, Kombination I En Ett-rums Lägenhet

Video: Vardagsrum Och Plantskola I Ett Rum (69 Bilder): Kombinerad Layout Och Zonindelning För 18 Kvm. M, Design I Två Zoner Olika I Syfte, Kombination I En Ett-rums Lägenhet
Video: Маша и Медведь (Masha and The Bear) - Витамин роста (30 Серия) 2024, April
Vardagsrum Och Plantskola I Ett Rum (69 Bilder): Kombinerad Layout Och Zonindelning För 18 Kvm. M, Design I Två Zoner Olika I Syfte, Kombination I En Ett-rums Lägenhet
Vardagsrum Och Plantskola I Ett Rum (69 Bilder): Kombinerad Layout Och Zonindelning För 18 Kvm. M, Design I Två Zoner Olika I Syfte, Kombination I En Ett-rums Lägenhet
Anonim

Vardagsrummet är ett av de viktigaste rummen i alla hem. De flesta designers ägnar stor uppmärksamhet åt det, eftersom hushållen i detta rum både slappnar av och träffar gäster, träffas med hela familjen och till och med sover. Det senare alternativet är möjligt i de fall vardagsrummet kombineras med andra funktionsområden, till exempel med ett barns sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationsfunktioner

Idag är det ingen hemlighet för någon att vardagsrummet är ett multifunktionellt rum och flera viktiga zoner kan enkelt kombineras i det. Vi pratar inte bara om nymodiga studior utan tak, utan också om små och rymliga lägenheter.

Bild
Bild

Kombinationen av en hall och ett barnrum är ganska specifik ., särskilt om vi inte talar om en baby som sover i en liten spjälsäng, utan om en tonåring som behöver mer möbler. För skolelever är det nödvändigt att utrusta inte bara en sovplats utan också ett bekvämt elevhörna. Vanligtvis består den av ett skrivbord, hyllor eller hyllor. Vi får inte glömma lekområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilt noggrant och kompetent är det värt att tänka på uppdelningen av vardagsrummet i de angivna zonerna om vi pratar om en liten enrumslägenhet.

Under sådana trånga förhållanden måste du vara försiktig när du kombinerar ett stort antal möbler och olika efterbehandlingsmaterial. Annars riskerar du att skapa en obekväm och rörig inredning där alla familjemedlemmar kommer att känna sig obekväma.

Bild
Bild

När det gäller att kombinera barnkammaren och vardagsrummet spelas en av de viktigaste rollerna av frågan om kompetent zonering ledigt utrymme. Lyckligtvis kan du idag i butiker hitta många praktiska och attraktiva mönster, med hjälp av vilka det är möjligt att subtilt men märkbart dela in rummet i zoner. Många designers i sin utveckling vänder sig också till zonens zon med hjälp av olika färger och ljuskällor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att belysning bör ägnas särskild uppmärksamhet vid sådana förhållanden.

Glöm inte att i området där eleven eller barnet kommer att sova, ska det inte vara för starkt och påträngande ljus.

Om du inte följer denna enkla regel kommer det att vara ganska svårt att somna i en sådan miljö, vilket kan leda till irritabilitet och dåsighet hos barnet under dagen.

Bild
Bild

Det viktigaste att undvika i sådana utrymmen är överbelastning av möbler . Experter rekommenderar att man placerar på sådana vardagsrums territorium, i kombination med barnhörn, den optimala mängden av de mest nödvändiga möblerna. Det är lämpligt att ge företräde åt transformerbara strukturer, som är kompakta och rörliga när de är vikta, och rymliga och lätta att använda när de fälls ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur delar och kopplar jag ihop?

Ägarna till både kompakta och rymliga lägenheter ställer sig ofta den aktuella frågan om hur man korrekt delar upp eller kopplar ihop olika funktionsområden. Det finns faktiskt inget särskilt svårt här.

Bild
Bild

Till exempel kan zonering av två helt olika rum (hall och barnkammare) göras genom att utveckla ett högkvalitativt och genomtänkt projekt av den framtida interiören. Här är det värt att överväga bilderna från rummen. Designers hävdar att det enklaste är att dela utrymmet med en yta på 30 kvadratmeter. m, och det svåraste är kombinationen av ett vardagsrum och ett sovrum på en yta på 15 kvm. m. Under för trånga förhållanden blir full zoning mycket svårt att utföra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande finns det många alternativ för att dela vardagsrummet. För att göra detta kan du använda möbler, speciella skiljestrukturer, olika efterbehandlingsmaterial och kontrasterande nyanser.

Färg

Du kan dela det tillgängliga utrymmet med olika färger. Denna lösning är inte bara attraktiv och snygg, utan också ekonomisk när det gäller bostadsyta. Till exempel i hallen kan vardagsrummet markeras med ljus tapet och mörk parkett, och barnhörnan - med pastelldukar med känsliga mönster eller geometriska former och beige laminat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis beror mycket här på storleken på utrymmet. I en alltför kompakt miljö är det värt att föredra ljusare och fräschare färger som visuellt expanderar rummet. Olika nyanser av finish kan till och med hittas i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är tillåtet att använda inte bara kontrasterande kombinationer. I rum med olika funktionsområden kan allt göras i en färg, men i olika nyanser. De kan skilja sig åt med ett par eller med ett större antal toner.

Bild
Bild

Det rekommenderas inte att använda för ljusa och brokiga färger i utformningen av barnområdet. De kommer inte bara att sticka ut från den allmänna ensemblen i vardagsrummet, utan kommer också att förhindra att barnet somnar snabbt och störa hans känslomässiga stabilitet. Det är bättre att välja mer lugna och neutrala färger som inte irriterar hushållsmedlemmar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid ljuset

Hallens och barnkammarens gemensamma utrymme kan delas med ljus. Experter rekommenderar att du placerar ett barnområde bredvid ett fönster. På sådana platser finns det alltid tillräckligt med naturligt ljus och frisk luft, vilket är mycket viktigt för en växande organism.

Bild
Bild

Om elevens arbets- eller sovplats ligger långt från fönsteröppningen kan du vända dig till små vägglampor. Glöm inte att en bordslampa av lämplig stil måste finnas på skrivbordet. Det är bättre att köpa en justerbar modell, där ljusstyrkan kan ändras efter eget gottfinnande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dela in rummet i olika zoner med hjälp av ljuskällornas verkningsriktning . Till exempel genom att använda strålkastare kan du uppmärksamma de viktigaste föremålen i interiören. Golvlampor och takkronor är också lämpliga för att dela utrymmet, vilket bör väljas i enlighet med takhöjden och rummets yta. Dessa enheter rekommenderas att placeras runt omkretsen av hallen och barnkammaren. När det gäller de hängande apparaterna kan de installeras i rad i taket.

Bild
Bild

möbel

Du kan zonera rummet med barnkammaren med hjälp av olika möbler. I ett vardagsrum i kombination med ett barns hörn är det värt att placera inte skrymmande, men funktionella strukturer som inte tar upp för mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barnområdet separeras oftast från vardagsrummet med hjälp av stora (inom rimliga) föremål. Det kan till exempel vara en mjuk soffa, hyllor med hyllor för böcker (det rekommenderas att köpa öppna strukturer) eller byråer som matchar stilen. Genom att dela ett rum med höga möbler kan du skapa mer intima och intima utrymmen. Under sådana förhållanden känner en person sig lugnare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Numera kan du hitta multifunktionella möbler i butikerna, vilket också är idealiskt för att dela utrymmen. Dessa strukturer inkluderar ett skrivbord eller datorbord, kombinerat med ett öppet ställ och sidoskåp. Sådana möbler kommer att vara en utmärkt lösning för ett skolbarn, eftersom du kan lagra böcker och anteckningsböcker i den, samt ha olika inredning och prylar.

Bild
Bild

Naturligtvis, i valet av möbler som skiljer utrymmet, är det nödvändigt att förlita sig på film och layout av rummet. Om rummet är tillräckligt rymligt kan du vända dig till mer imponerande föremål som en garderob.

Men även under sådana förhållanden är det värt att ha modeller med glasdörrar eller insatser som kommer att lätta och fräscha upp interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bestämmer stilen

Designers rekommenderar att dekorera vardagsrummet och barnkammaren så att de är gjorda på samma sätt. Det bör inte finnas några uttalade stilmässiga skillnader mellan dem. Det finns dock några ganska attraktiva undantag från reglerna, där det finns kombinationer av olika stilar.

I ett

Vardagsrum tillsammans med barnrum är oftast inredda i samma stil. Till exempel, om det här är en utsökt klassiker, bör du i en sådan interiör använda naturliga trämöbler, liksom efterbehandlingsmaterial i lugna och neutrala nyanser. Du bör inte placera alltför färgglada föremål av glas eller metall i sådana ensembler, eftersom de är mer lämpliga för moderna stilistiska trender.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även de partitioner (om sådana finns) bör vara i huvudstilen . Till exempel, i en mer progressiv och futuristisk inredning, är det värt att placera glasstrukturer med eleganta matta mönster. Basen för sådana produkter kan vara gjord av plast eller metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att skapa ett sådant kombinerat utrymme bör man inte glömma att barnzonen inte behöver överdriven soliditet och pretentiöshet. Till exempel, när du skapar en dyr möbel i riktning mot rokoko, bör mjukare och mer diskreta detaljer i den nämnda stilen användas i barnområdet. Undvik alltför ljusa och lyxiga färger. Bättre att vända sig till neutrala och mjuka toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Likgiltig

Idag vänder sig många lägenhetsägare till kontrasten och väljer en stil för vardagsrummet, kombinerat med barnkammaren. Till exempel kommer ett korrekt utformat område att se original och fräscht ut, där den klassiska riktningen har valts för hallen och högteknologisk för barnhörnan.

Du bör dock vara mycket försiktig med sådana designlösningar, eftersom de har för olika strömmar.

Bild
Bild

Hallarna där två stilar nära varandra kolliderar ser bra ut. Det kan till exempel vara delikat Provence och rustikt land, lyxig empirestil och eklekticism, hi-tech och minimalism. När det gäller sådana harmoniska tandem, glöm inte att den extra trängseln i rummet kommer att vara överflödig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemangsmöjligheter för området

Att utrusta ett litet område, där det finns både en hall och en plantskola, är inte ett lätt jobb. Som nämnts ovan, i ett rum på 15 eller 16 kvm. m, är det osannolikt att det är möjligt att korrekt och bekvämt placera dessa två viktiga zoner. För sådana utrymmen är den idealiska lösningen en barnsäng i två plan, där andra våningen är reserverad för en sovplats, och den första är en hopfällbar struktur som består av ett skrivbord eller en bordsskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan göra zonindelning av hög kvalitet i små områden med olika efterbehandlingsmaterial och deras färger. Det är också möjligt att använda golvmattor i kontrastfärger. Lägg en sådan duk under ett mjukt hörn i vardagsrummet, än att visuellt skilja den från resten av utrymmet.

Bild
Bild

Situationen är lite enklare med ett rum, vars yta är 17-18 kvm. m. Som regel tar bostadsområdet med en rak eller liten L-formad soffa under sådana förhållanden huvudrollen, och ett litet hörn tilldelas en barnsäng. Den kan placeras bakom medellånga bokhyllor eller hyllor nära stoppade möbler. Ett arbetsbord med en kantsten hittar sin plats mittemot sängen och tar inte platsen i den andra zonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet-sovrummet med en yta på 20 kvm. m, kan du säkert ta itu med rumsindelningen med hjälp av olika mobila skiljeväggar eller hängande skärmar av ljusa tyger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla inredningsartiklar kan placeras längs en fri vägg , och mittemot det, installera en TV med skåp eller öppen spis. Du kan separera delarna relaterade till olika zoner med höga skiljeväggar i taket eller låga gipsskivor. Här är den korrekta beräkningen av kvadratmeter viktig så att det finns tillräckligt med utrymme längs väggen för alla möbler (soffa, skåp, säng, skrivbord).

Bild
Bild
Bild
Bild

Spektakulära exempel i inredningen

Hallen, i kombination med barnkammaren, kan inte bara vara bekväm och funktionell, utan också mycket vacker. Låt oss överväga några intressanta designlösningar.

Ett bra sätt att zonera är att sätta upp en podium. Så, i ett ljusblått vardagsrum kommer ett tvåvåningsgolv trimmat med brunt laminat att se harmoniskt ut. Passagen till barnområdet, som ligger på pallen, bör dekoreras med lådor och nischer med vita skåp. I en sådan miljö kommer gräddfärgade möbler och ljusa accenter av rosa och orange att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det mjuka kalkrummet kan separeras med en vit gipsskivstruktur från plantskolan med gröna väggar. Ett ljust laminat kommer att se bra ut på golvet. Textilier under sådana förhållanden kan tillverkas i grädde och gröna färger. Späd pastellfärger med brunt golv och målningar med mörka ramar.

Bild
Bild

I ett litet vardagsrum kan du sätta en kompakt blå soffa och separera den från den tvåvåna snövit sängen med hjälp av en gipsskivkonstruktion som trappsteg. På golvet ska du lägga mjuk karamellparkett eller beige laminat och limma tapeter under det vita teglet bakom soffan.

Bild
Bild
Bild
Bild

I de ljusa och rymliga rummen hittar en voluminös vävd soffa, en vit rund ottoman, ett snövit TV-stativ, en TV och en barnsäng. Du kan dela de två zonerna med hjälp av vackra snövit gardiner eller en ovanlig form av partitionen. Till exempel i ett rum med blå väggar kommer ljusa dukar med vackra blå band att se bra ut. Täck golvet med mjukt brunt laminat och komplettera ensemblen med monokroma väggmålningar och en ljuskrona med kristallklädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa lägenhetsägare gör det lite lättare med placeringen av en spjälsäng. De satte ihop den med soffan, utan att göra ett urval från vardagsrummet. En sådan lösning är tillfällig och du bör vara försiktig med den för att inte överbelasta området.

Rekommenderad: