Rund Säng (75 Bilder): En Vuxen Hörnsäng I Inredningen, Välj Ett Sovrum Med Baldakin, Storlekar, Gör Det Själv, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Rund Säng (75 Bilder): En Vuxen Hörnsäng I Inredningen, Välj Ett Sovrum Med Baldakin, Storlekar, Gör Det Själv, Recensioner

Video: Rund Säng (75 Bilder): En Vuxen Hörnsäng I Inredningen, Välj Ett Sovrum Med Baldakin, Storlekar, Gör Det Själv, Recensioner
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Rund Säng (75 Bilder): En Vuxen Hörnsäng I Inredningen, Välj Ett Sovrum Med Baldakin, Storlekar, Gör Det Själv, Recensioner
Rund Säng (75 Bilder): En Vuxen Hörnsäng I Inredningen, Välj Ett Sovrum Med Baldakin, Storlekar, Gör Det Själv, Recensioner
Anonim

Om du vill att ditt sovrum ska vara inrett med speciell smak och chic, måste du köpa en vacker rund säng - en av de mest originella möblerna i moderna sovrum.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med denna intressanta typ av möbler inkluderar:

  • Originalitet . Håller med om att inte i alla hem idag kan du se en så original säng, därför att om du köper den har du omedelbart möjlighet att visa upp din ovanliga interiör för dina vänner.
  • Ovanlig komfort som ibland är nödvändigt att vänja sig vid mer än en natt. Förresten, många konsumenter noterar att en sådan säng är bekvämare än sina vanliga motsvarigheter på grund av sin enorma storlek.
  • En sådan säng är helt säker att använda , eftersom det inte finns några skarpa hörn alls. Sådana produkter är perfekta för en bekväm organisation av ett barnrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om snygga runda sängar är populära hos många människor på gatan, är det få av dem som slutligen bestämmer sig för att köpa sovplatser av denna ovanliga typ. Vilka är de främsta nackdelarna med en säng i form av en cirkel?

  • Anpassad form en sådan säng kräver ibland ett stort utrymme, så i vanliga sovrum passar sängen ofta helt enkelt inte.
  • Sängpris cirkelformer är vanligtvis mycket större än rektangulära motsvarigheter.
  • Många köpare fruktar att när de köper en rund säng kommer de att få mycket problem med köpet. speciella sängkläder för sängar av denna form . Men du bör veta att det idag finns många modeller av en mängd olika sängformer som är bra även för små rum. Samtidigt har produktionen av linne för sängar av icke-standardstorlekar etablerats under lång tid.
Bild
Bild

Visningar

Runda sängar är så fördelaktigt kombinerade med olika interiörer i sovrum att möbeldesigners erbjuder köpare ett stort utbud av typer och modeller att välja mellan. Bland dem är de mest populära:

Sängar i form av en cirkel med en original sänggavel . De är i perfekt harmoni med det klassiska eller moderna sängkammaren. Möbelutrymmet låter dig placera ett stort antal dekorativa kuddar i olika storlekar och en tung filt med fluffiga fransar. Det blir bara bra om den runda formen på din nya säng upprepas någon annanstans i samma interiör, till exempel i ottomaner, bord i sovrummet. Således kommer du att kunna skapa den mest eleganta möbelensemblen. Om du vill placera klassiska möbler tillsammans med en rund säng, bör ditt sovrum vara tillräckligt stort för att förhindra en uppenbar oenighet i sin slutliga design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En säng utan sänggavel kan användas för avkoppling, inte bara i sovrummet , men du kan också planera om det till en komfortzon för vänner och chatta i vardagsrummet. Detta är ett av de mest intressanta alternativen för att inreda en liten lägenhet, där sovrummet och vardagsrummet vanligtvis kombineras med varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd modell , på grund av ett osynligt stöd vid sängkanterna, vilket skapar utseendet av "flytande" ovanför golvet, verkar vara "flygande". Modern design och iögonfallande exklusivitet är huvudkarakteristiken för denna extraordinära modell. Oftast väljs sådana upphängda runda produkter av unga människor som gillar experiment och extravagans. En rund säng, upphängd från ett nät eller många rep, ser väldigt romantisk ut och passar ett sovrum med en av de nya stilarna för vuxna. Belysningen under produkten kommer att se väldigt modern ut här, vilket kommer att skapa en mycket romantisk atmosfär i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rund bäddsoffa förvandlas snabbt till en mjuk soffa i form av en halvcirkel eller rektangel. Vanligtvis är dessa soffor utrustade med speciella skåp längst upp i sängen för förvaring av olika småsaker och sängkläder. En sådan soffa utvecklas enkelt och enkelt, men det ser bara bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar på "podier" i form av en cirkel om De utmärks av en ovanlig grund för den genomsnittliga mannen på gatan och kräver ett tillräckligt stort rum för installationen. En höjdpall kan innehålla lådor för små föremål, och samtidigt kommer det att vara ett bekvämt steg. Du kan också alltid välja en säng med en rektangulär madrass på ett runt podium och en säng med en rund madrass på ett rektangulärt podium.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rund handfat . En sådan sovplats är mer som en riktig rymdkapsel, vilket gjorde denna modell till den mest favoriten bland barn i alla åldrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spjälsängen kan också vara rund . Det viktigaste är att det finns tillräckligt med utrymme för barnet att sova, leka och vila i det.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hörn runt sovplats är en utmärkt lösning om rummet är litet och du verkligen vill lägga en säng utan hörn.
  • För älskare av ovanliga typer av sänggavlar erbjuder tillverkare sängar med halvcirkelformade och rektangulära sänggavlar .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rund himmelssäng kommer att ta sin hedersplats i ditt hem - med hjälp av en så elegant säng kan du skapa i din sängkammare en verkligt romantisk miljö av en orientalisk saga i verkligheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Den största fördelen med en rund sömnprodukt är att om du väljer den rätt, då kan det se bra ut i en mängd olika interiörer och samtidigt - perfekt passa in i direkt motsatta stillösningar:

Om du gillar rika interiörer, inredda i barock eller klassisk stil , då ska din runda säng ha en pompös sänggavel som omedelbart lockar allas uppmärksamhet, klädselvävar ska vara rika och ädla, och mjuka puffar vid foten kommer att ge inredningen soliditet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Runda lager är bra för minimalistiska mönster . Med rätt geometriska motiv kan du skapa en verkligt original sovrumsdesign utan att använda olika typer av ytterligare lösningar. Sådana sängar är lämpliga för mycket små sovrum - formernas tydlighet passar vanligtvis bra in i ett litet utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Art Nouveau kännetecknas vanligtvis av oregelbundna former . inte bara möbler, utan också väggarna i rummet, dess tak. Det kan tyckas att en proportionell cirkelsäng inte kan passa in i en så intressant inredning, men med hjälp av ett original oregelbundet format nackstöd kan du enkelt släta ut detta besvärliga intryck och då blir den runda sängen den bästa accenten i den övergripande stilen på sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk stil och dess futuristiska åsikter . För sådana stilar är en säng utan sidor, sänggavlar och andra dekorativa element mest lämpliga. Minimalism är huvudpunkten för att välja rätt modell för en given inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är ett fan av Provence -stil , då bör du välja en rund säng med en sänggavel dekorerad med smidesjärnprydnader eller tränät med vackra dekorativa mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ecostyle . Modellen av en sådan säng måste vara gjord av sådana miljövänliga naturmaterial som massivt trä, samt bambu eller rotting.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komplett uppsättning och ytterligare element

Vid köp kan du erbjudas följande valfria tillbehör:

  • Vissa modeller av runda produkter har låga sidor - de låter dig inte bara sova utan rädsla för att rulla av sängen på natten, utan kommer också att hålla alla kuddar på den.
  • Snygg och vackert utformad nackstöd kommer att göra din runda säng mycket lyxigare och bekvämare, dekorativa puffar och kuddar läggs ofta på den.
  • Mobil (fast) ståbord kan enkelt flyttas längs produktens kant, vilket också gör det mycket bekvämt, så att du kan njuta av ett färskt kaffe i sängen på morgonen eller titta på en film på din bärbara dator utan att lämna din säng.
  • Fri kropp på kanterna på cirkelsängen kan fungera som sängbord, på dem kan du sätta en lampa eller väckarklocka, en hylla för böcker eller ett fodral för glasögon.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du väljer en rund säng för ditt sovrum, välj de modeller som endast använder högkvalitativa och hållbara material. Ramen på ett runt lager är oftast tillverkat av faner. Detta material ser alltid estetiskt tilltalande ut, har en relativt låg kostnad, men det måste hanteras med stor försiktighet. Laminerade spånskivor används vanligtvis som efterbehandlingsmaterial - de är mycket motståndskraftiga, har ett brett urval av mönster, vilket är särskilt populärt bland designers. Naturligt läder och dess olika populära substitut, samt flock, velour och andra tyger, används som mjuk klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

För ett högkvalitativt val av en säng i form av en cirkel är det värt att veta att med en diameter på mindre än 2 m blir den ganska liten, eftersom den bara motsvarar storleken på ett barns / tonårssäng. Om diametern är 2 m är detta en vanlig enkelsäng. Och bara genom att köpa en rund modell från 2,5 m i diameter väljer du en analog av en stor dubbelsäng i form av en rektangel med en bredd på cirka 180 cm och mer. Detta alternativ kommer att kräva en ganska stor yta i ditt sovrum.

Bild
Bild

Färger

Av den stora variationen kan man peka ut:

  • Lämplig för klassiska interiörer rund säng i ljusa eller neutrala nyanser - sådana sovplatser ser mer graciösa och ädla ut i färgpaletten. Den vita sängmodellen kan bli ett grundläggande element för inredning i alla riktningar. Den runda modellen med en snövit sänggavel kommer perfekt att dekorera en klassisk inredning.
  • Guldfärgad säng kommer att betona din utmärkta smak och göra din sovrumsdesign ljusare:
Bild
Bild

Svart eller grått lager kan vara perfekt för högteknologisk stil, med deras hjälp kan du enkelt utrusta en brutal ungkarlsboende eller ett rent manligt sovrum för en ung man. Sängen med ett svart lädergavel kommer att bli en riktig dekoration av ditt sängkammare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Röda färger i sovrummet se för ljusa och trotsiga ut. Det är därför de oftast späds ut med andra färger, till exempel vitt och svart. Den röda sänggaveln och den vita basen på en sådan säng kommer att se särskilt trendig ut och inte prickig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill ha ett luftigt utseende i ditt sovrum, välj en rund säng mjuka pastellkorallnyanser . I inget fall kommer hon att se barnsligt rosa ut, och ditt sovrum kommer att förvandlas till en boudoir av en romantisk person.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är ganska lätt att hitta en fashionabel produkt för att sova i en rund form idag. Om du behöver denna typ av möbler för placering i vardagsrummet, är det bäst att välja mörkt eller svart, det viktigaste är att en icke-märkande modell utan sänggavel.

För ett litet rum är en halvcirkelformad transformerande säng den bästa lösningen.

Bild
Bild

När du väljer en produkt bör särskild uppmärksamhet ägnas åt dess storlek, färg, tillverkningsmaterial, närvaron av ytterligare funktioner - till exempel en vikningsmekanism eller ytterligare armstöd. Förresten, idag kan du enkelt beställa en rund säng på en möbelfabrik enligt dina egna individuella parametrar.

Tillverkarens recensioner

Kostnaden för runda produkter för att sova idag är betydligt högre än konventionella rektangulära modeller, så det är inget att bli förvånad över att det är långt inte alla kända tillverkare kan erbjuda ett stort urval av sådana originalprodukter i sina produktkataloger:

Ett av de mest populära alternativen kan betraktas som en säng "Gabriel" från det berömda möbelföretaget "Ascona " … På företagets webbplats kan du hitta modeller av runda sängar både i den vanligaste konfigurationen och färdiga med dyrare klädmaterial, vilket gör att även personer med en genomsnittlig inkomst kan köpa en snygg säng i form av en cirkel för sitt sovrum.

Bild
Bild

Känt möbelföretag från Nederländerna "Ikea "på sin webbplats erbjuder ett stort sortiment av sängmodeller i form av en cirkel med ovanliga tillägg: här kan du välja runda sängar med olika transformeringsmekanismer, basformer, med inbyggda piedestaler och lådor i olika storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rysk möbelfabrik "Möbelimperiet " erbjuder original runda transformerande sängar i olika storlekar och prisnivåer.

Bild
Bild

Och en annan rysk tillverkare DakaBaby erbjuder ett brett utbud av runda spjälsängar. Högkvalitativt utförande och ett utmärkt rykte hos tillverkaren gör DakaBaby -produkter mycket efterfrågade av moderna konsumenter. Möbelföretaget Dream Land kommer att förse dig med ett enkelt elegant utbud av kungliga lyxiga runda sängar, bland vilka hörnsrunda sängen tar sin rätta plats. Sängarna hos denna tillverkare är tveklösa symboler för rikedom och hög designestetik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet är det troligt att köpare talar mycket positivt om sina nyförvärvade cirkelsängar. Till exempel en rund säng från Ikea Sultan Sandane i olika forum kommer det oftast ihåg på grund av dess unika design och mångsidighet, liksom sitt mästerverkets utseende och användarvänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla gillar också verkligen den runda sängen "Sorghum" från fabriken "Fiesta mebel " - en produkt, bekväm i alla bemärkelser, med en bekväm säng, lämplig för två personer och passar harmoniskt in i interiören

Bild
Bild

Rund spjälsäng "Ellipsbed " från en inhemsk tillverkare går det inte att berömma av nöjda mammor och deras glada barn. Därför, om du bestämmer dig för att köpa en sådan möbel för din lägenhet eller hus - gå för det, är det osannolikt att du kommer att ångra ditt köp.

Bild
Bild

Gör det själv

Många vanliga människor föredrar idag att skapa bekväma och funktionella möbler för hemmet på egen hand med hjälp av improviserade medel. Du kan inte skapa en madrass för en rund produkt för att sova eller koppla av i ditt eget hem - du måste beställa den separat. För att skapa en rund säng med dina egna händer behöver du: sticksåg och träsågar, skruvmejsel, litet måttband, möbelhäftapparat, hammare, penna, sladd upp till 1 m lång.

Utförande teknik:

För att skapa en produkt med en diameter på två meter är det nödvändigt att skära en cirkel på två meter från 10 mm plywood . Du kan dela denna cirkel i två delar samtidigt - två halvcirkler. Du bör förbereda ett block av trä 5x5 cm, fiberboard, skumgummi upp till 4 cm tjockt, klädmaterial efter eget val, metallhörn med måtten 25x25 mm, för självgängande skruvar (64 bitar), packning av självgängande skruvar för trä 4x35 mm och möbelspik med originalhuvud.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att börja montera en rund säng måste du montera ett kors för halvcirklar av plywood från de förberedda stängerna . Du behöver två sådana produkter: en kommer att ligga under sängen, den andra - på golvet. Produkter i form av ett kors fästs på plywoodfoten med självgängande skruvar. 9 stycken 3 cm långa skärs ur ett träblock - för att foga produkter i form av ett kors. 8 stora ben, som var och en är 400 mm långa, fördelas jämnt längs hela längden och fästs på plywooden med självgängande skruvar. All denna struktur måste vara ordentligt fixerad med hörn.
  • Den resulterande pallen är gjord med hjälp av hardboardduk , så att du får en sida längs sängkanten spikar vi fast skumgummit med en häftapparat. Med samma häftapparat spikar vi klädseln så att klämmorna på hållarna inte syns, vi dekorerar klädmaterialet och fixar det med möbeltappar. Vidare placeras en madrass på den resulterande strukturen och i själva verket är en hemgjord säng redan klar för användning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra designlösningar i det inre av sovrummet

En rund säng är en utmaning för vardagen och en viss excentricitet, därför blir interiörer med hennes deltagande ofta helt enkelt otroligt moderiktiga och extravaganta. En rund plats att sova är utan tvekan den mest slående möbeltrenden under de senaste åren och förtjänar särskild uppmärksamhet för de vanliga människorna som letar efter en ovanlig inredning för sitt eget sovrum.

För ett sovrum inrett i ljusa färger är en snövit rund säng med en vit skinnhimmel perfekt. Om det finns några färgaccenter på väggarna i rummet kan de alltid överföras till överkastet eller inredningen i en sådan säng.

Små speglar runt omkretsen kommer att lägga chic och sofistikerad till denna design av en koja.

Bild
Bild

Om du vill att din runda säng ska bli centrum för hela rummet, bakom sänggaveln kan du placera en hel samling blommotiv från golv till tak, och sedan kommer alla accenter att flyttas till din säng, som kan täckas med mocka eller velour. Rätt installerat i ett sådant rum kommer belysning att blända på sängklädseln och ge dess utseende mer lyx och rikedom.

Bild
Bild

Om du väljer en rund säng med en sänggavel av smidesjärn, kommer du att kunna placera ovanliga dekorativa metallgizmos i ditt sovrum, vilket kommer att göra varje inredning mer solid.

Rekommenderad: