Barnsäng "Dolphin" (51 Bilder): Modeller Med 2 Och 3 Lådor, Instruktioner För Montering Av En Bäddsoffa Med Infällbar Mekanism, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Barnsäng "Dolphin" (51 Bilder): Modeller Med 2 Och 3 Lådor, Instruktioner För Montering Av En Bäddsoffa Med Infällbar Mekanism, Recensioner

Video: Barnsäng
Video: SOLD! 2005 National Dolphin 5335 Class A , 2 Owner TN. Coach, Low Miles, 2 Slides, Warranty, $34,900 2024, April
Barnsäng "Dolphin" (51 Bilder): Modeller Med 2 Och 3 Lådor, Instruktioner För Montering Av En Bäddsoffa Med Infällbar Mekanism, Recensioner
Barnsäng "Dolphin" (51 Bilder): Modeller Med 2 Och 3 Lådor, Instruktioner För Montering Av En Bäddsoffa Med Infällbar Mekanism, Recensioner
Anonim

En välgjord säng är en integrerad del av alla barns rum. Idag kan du i butiker hitta många olika varianter av sådana möbler. En av de mest populära och efterfrågade är sängar som kallas "Dolphin". Låt oss ta en närmare titt på de här praktiska möblerna och också lära oss att välja rätt.

Bild
Bild

Design egenskaper

Numera erbjuder möbelsalonger konsumenterna ett stort utbud av olika sängar för barn. Det kan inte bara vara klassisk stationär, utan också mer genomtänkt design utrustad med olika mekanismer och användbara detaljer. Dessa produkter inkluderar Dolphin -sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möblerna fick ett sådant minnesvärt namn tack vare mekanismen som finns i den . För att babysängen ska glida ut och flytta in behöver du inte göra stora ansträngningar - en liten rörelse i handen räcker för att sängen ska synas ur strukturen och en fullvärdig bekväm säng visas framför av användarens ögon. Ofta kompletteras frontpanelen på sådana produkter med en mängd olika inredningar. Den mest populära lösningen är delfinbilden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid utformningen av sådana sovrumsmöbler finns vanligtvis ytterligare garderober. De kan lagra en mängd olika saker, men oftast är det filtar, mattor, lakan, överkast och några klädesplagg. Dessutom är sängen utrustad med en sidoplatta. Denna detalj är utformad för att skydda barnet från oavsiktliga fall under sömnen eller under lek. Barriärer har ofta en graciös vågliknande form som gör möbler mer attraktiva, oavsett vilken färg de är gjorda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Dolphinsängen är inte ovanlig idag. Liknande typer av stoppade möbler finns i många barnrum. Dessutom kan den omgivande inredningen göras i vilken stil som helst - att välja den perfekta sängen kommer i alla fall inte att vara svårt. Innan du handlar för en sådan produkt är det viktigt att bekanta dig med produktens styrkor och svagheter.

Tänk först på vad som är fördelarna med dessa typer av möbler

  • Dolphin -sängen har en estetisk design som passar sömlöst in i vilken stil som helst. Ofta dekorerar denna möbel miljön, särskilt om den har en vågig sidoplatta.
  • Design med extra lådor och skåp gör att du kan spara utrymme i rummet. Du behöver inte köpa en annan separat byrå eller garderob eftersom du kan förvara dem i sängen.
  • Närvaron av ett skyddande sidokort gör det möjligt att skydda en ung användare från skador som han kan få när han ramlar ur sängen. Det viktigaste är att höjdparametern för denna del uppfyller alla krav.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den moderna mekanismen som implementeras i dessa spjälsängar är mycket skonsam. Att klara av sin ledning kommer inte att vara svårt.
  • Standardhöjden på en sådan säng är 45 cm från golvet. Denna inställning är optimal. Barn är mycket bekväma att sova på dessa sängar.
  • Dolphin är en hållbar och hållbar sovmöbel som är svår att skada eller gå sönder.
  • Sådana produkter ger maximal komfort under sömnen och resten av barnet.
  • Sådana sängar behöver inte vara noggrant och regelbundet omhändertagna.
  • Ramarna på dessa modeller har inte farliga vassa delar eller utskjutande element, som barnet kan skada sig av misstag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dolphinsängen kan göras i originalnyckeln. Så många tillverkare producerar dessa mönster i form av bilar, flygplan, rymdskepp eller sagoslott. Barn kommer till en obeskrivlig glädje av sådana beslut, och det inre av rummet börjar leka med nya färger.
  • För sådana barnmöbler kan du enkelt hitta en lämplig ortopedisk madrass.
  • Utbudet av dessa typer av babysängar är otroligt stort. Det kommer att vara möjligt att hitta ett lämpligt alternativ för alla interiörensembler.
  • Dessa sängar kännetecknas av snabb och enkel montering. För att snabbt "designa" sådana möbler behöver du inte ha speciella färdigheter och förmågor. Du kommer att klara en sådan uppgift på mindre än en timme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots den imponerande listan med plus har delfinen också ett antal nackdelar, vilket det vore bättre att veta om innan du köper

  • I grund och botten är dessa sängar utrustade med styva stötfångare. Även om dessa delar är utformade för att skydda barnet från fall kan de också skada den unga användaren. Under aktiva spel kan barnet träffa en hård barriär och bli skadad.
  • Det finns Dolphin våningssängar till salu. Sådana möbler är mycket populära, men det är inte helt säkert. I det här fallet är det dock också omöjligt att klara sig utan sidorna, och de kommer inte att kunna skydda ett barn som är för aktivt och rörligt från att falla.
  • Många konsumenter klagar över att sådana produkter har en imponerande vikt, och därför kan det vara svårt att flytta dem runt huset / lägenheten. Naturligtvis beror mycket här på den valda designen och materialet från vilket den är gjord.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Många konsumenter är säkra på att det bara finns en ändring av Dolphin -sängen. Faktum är att du på rea kan hitta en hel del olika typer av namngivna sovrumsmöbler. Låt oss lära känna dem bättre.

Bild
Bild

Bäddsoffa

Denna typ av möbler är perfekt för ett barns rum. Det är en soffa utrustad med en speciell vikmekanism som kallas "delfin". Sådana typer av stoppade möbler kan köpas inte bara för barn, utan också för vuxna. På natten förvandlas en sådan soffa lätt till en bekväm och rymlig säng, som är mysig och bekväm att sova på. Denna möbel har ett speciellt handtag. Den ligger under sätet och hjälper till att fälla ut möbelstrukturen - för detta behöver du bara dra försiktigt i den. I det här fallet behövs ingen extra ansträngning, eftersom mekanismen fungerar smidigt.

Bild
Bild

Modell med låda

En av de vanligaste är sängar, kompletterade med lådor längst ner i strukturen. Sådana möbler används inte bara som en separat sovplats, utan också som ett förvaringssystem. Det kan finnas två eller flera lådor längst ner i sängen. Och även på rea kan du träffa alternativ där det finns lådor och hyllor gömda bakom en tom dörr. Under sådana förhållanden är det mycket bekvämt att förvara sängtillbehör, barnleksaker, olika kläder och andra små saker.

Bild
Bild

Vinden

En mycket populär loftsäng utrustad med en delfinformad sidobarriär. De angivna möblerna är idealiska om du letar efter en lämplig säng för ett kompakt rum. Sängen för att sova i dessa strukturer är alltid placerad ovanpå, och den nedre nivån är reserverad för att ordna ett arbets- eller lekområde. Dessutom tillverkar många tillverkare mönster utrustade med förvaringslådor.

Bild
Bild

En loftsäng är en multifunktionell möbel som sällan är billig.

Våningssäng

Vi borde också prata om de populära Dolphin -våningssängarna. Dessa populära modeller finns i många hem. Mycket ofta köps de när de ordnar små rum där två barn bor. Således är det möjligt att bekvämt ordna barnet utan att ta bort överskott av ledigt utrymme i rummet.

Bild
Bild

Våningsmodeller skiljer sig från sängar av vindtyp genom att de har kojer både ovanför och under . Båda bäddarna har dessutom samma dimensionella parametrar. Men bara sovplatsen, som ligger ovanpå, är utrustad med en skyddande sida gjord i form av en delfin. Den nedre sängen behöver helt enkelt inte denna detalj, eftersom den inte är på ett så imponerande avstånd från golvet - det är säkert att sova där. Dessutom är tvåvåningsstrukturer utrustade med små stegar som leder till andra "våningen". Dessa element har breda steg, som är mycket enkla och bekväma att klättra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtölj-säng

Bäddsoffor av delfintyp är mycket efterfrågade nuförtiden. Dessa exemplar är perfekta för hem där barnet måste bo i samma rum med föräldrarna. Och de tillgriper ofta sådana möbler och organiserar utrymme i ett litet barns sovrum, där det inte finns plats för andra modeller.

Bild
Bild

När den är hopfälld är en sådan fåtölj-säng en liten och mycket bekväm fåtölj. På natten blir dock denna design sömlöst till en liten enkelsäng. I det här fallet finns det inga hårda sidor, men deras funktion utförs av mjuka armstöd. Barnet själv kommer att kunna fälla och fälla ut sådana möbler, eftersom delfinmekanismen är enkel att använda.

Bild
Bild

Infällbar

Den infällbara ändringen av Dolphin -sängen rekommenderas för familjer med två barn och en liten barnkammare. Här är det nedre sätet dolt under den övre sängen. Den bör förlängas och dras tillbaka vid behov. Övre sängen i utdragbara modeller kompletteras med en skyddande sida, som är gjord i form av en snygg delfin. Vissa mönster har ytterligare lådor. Under dagen är dessa möbler en liten mysig soffa, och på natten är det en dubbelsäng.

Bild
Bild

Hörn

Många tillverkare erbjuder ett urval av snygga och attraktiva delfinmodeller med en vinklad design. Enkelt uttryckt är denna modell en hopfällbar bäddsoffa med motsvarande fällningsmekanism. Experter och designers rekommenderar att du placerar dessa alternativ endast i ganska rymliga rum där tonåringar (och äldre användare) bor.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Dolphinsängen bör väljas så noggrant som möjligt, eftersom du utrustar barnrummet och allt ska vara bra där. Det är därför det är värt att förlita sig på följande viktiga kriterier när du väljer den ideala modellen.

  • Material . Barns sovrumsmöbler bör vara gjorda av hållbara material. Massiva trä- eller MDF -sängar är optimala, men de är dyra. En produkt av spånskiva kommer att kosta mindre, men detta material är giftigt, eftersom det innehåller formaldehyder. Om du inte är redo att spendera stora summor, är det värt att leta efter en modell från laminerad spånskiva i klass e -1 - denna råvara är säker, men det är mycket sällsynt.
  • Utrustning . Bestäm inledningsvis vilken typ av utrustning du vill se i den valda barnsängen. Det finns många alternativ, till exempel med 2 eller 3 lådor, två sovplatser, zoner för spel och andra tillägg - allt beror på den specifika modellen och modifieringen. Genom att i förväg veta vilket specifikt alternativ du behöver kan du undvika onödiga utgifter för onödiga ytterligare strukturer.
Bild
Bild
  • Kvaliteten på mekanismen . Innan du köper, var noga med att kontrollera mekanismen (enligt instruktionerna), som finns i sovrumsmöblerna. För att göra detta bör du kontakta en försäljningskonsult. Om designen fungerar med främmande ljud och pip, är det bättre att vägra att köpa den.
  • Bygg kvalité . Det är viktigt att se till den höga kvaliteten på monteringen av barnmöbler. Enskilda element ska inte vingla eller gnälla. Strukturen ska vara så stark och pålitlig som möjligt.
Bild
Bild
  • Design . Glöm inte designen på den valda modellen. Barnsängen ska passa in i den befintliga interiören. Och det gäller inte bara utförandet, utan också möblernas färg. Välj inte för dystra eller "giftiga" mönster. Bättre att välja pastell och lugnande paletter.
  • Tillverkare . Leta inte efter en alltför billig Dolphin -säng, speciellt om du vill köpa en konvertibel modell (dessa alternativ tenderar att vara dyrare). Detta beror på att ofta ligger dålig kvalitet bakom det låga priset. För att undvika sådana problem är det värt att hänvisa till märkesvaror från välkända märken. Naturligtvis är sådana alternativ dyrare, men de håller längre och är helt säkra.
Bild
Bild

Recensioner

Många mammor och pappor köper attraktiva sängar av delfintyp för barnrum. Detta beror på att sådana modeller har många fördelar.

De främsta positiva egenskaperna hos dessa sängar, som noteras av konsumenterna, är:

  • enkel vikning och utfällning;
  • kapacitet för lagringssystem;
  • förekomsten av en sidobarriär i många modeller;
  • stort sortiment;
Bild
Bild
  • mångsidig design som enkelt passar in i många interiörer;
  • säker design utan vassa delar;
  • hög stabilitet;
  • attraktiv design.
Bild
Bild

Ägarna till sådana möbler märker emellertid inte bara dess fördelar, utan också några nackdelar.

Så de vanligaste konsumentklagomålen om sådana sängar inkluderar:

  • billiga modeller från laminerad spånskiva från många tillverkare tappar lätt sin visuella attraktion - filmen glider ofta av dem;
  • vissa produkter är för tunga, så de kan inte kallas mobila och lätta att transportera;
  • under montering kan denna möbel lätt skadas;
  • vissa modeller har vassa kanter på sidorna.
Bild
Bild

De angivna nackdelarna gäller naturligtvis inte absolut alla alternativ för sådana sängar. De gäller bara några av de modeller som vissa kunder har stött på. Dessa kommentarer måste dock fortfarande beaktas när du väljer en lämplig design för ditt hem.

Vackra exempel

Dolphin -sängen passar enkelt in i många interiörensembler.

Här är några inbjudande dekorer med de möblerna

En snövit säng med ljusa sängkläder, kompletterad med en sidoplatta (i form av en delfin) och inbyggda lila lådor, kommer att se organiskt ut mot bakgrunden av känsliga myntväggar med ett diskret gyllene mönster. En krämig fluffig matta ska placeras på golvet bredvid sängen

Bild
Bild

En ljus trämodell med en ljusrosa sida och lådor kommer att vara ett bra komplement till ett rum med tråkiga röda väggar och ett grovt laminatgolv. En fyrkantig mjuk pastellmatta ska placeras bredvid sängen

Bild
Bild

En multifunktionell och ljus loftsäng med en orange delfinformad sida kommer att dekorera ett ljust rum med ett gräddgolv. Interiören kommer att se mer "levande" ut med orange möbeldetaljer, samt färgad golvmatta i blå toner och väggmålningar med havslandskap

Rekommenderad: