Storleken På En Spjälsäng För Nyfödda Enligt Standarden: Mått På Lakan Och Kuddar Enligt Sängens Bredd Och Längd, Exempel På Icke-standardalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Storleken På En Spjälsäng För Nyfödda Enligt Standarden: Mått På Lakan Och Kuddar Enligt Sängens Bredd Och Längd, Exempel På Icke-standardalternativ

Video: Storleken På En Spjälsäng För Nyfödda Enligt Standarden: Mått På Lakan Och Kuddar Enligt Sängens Bredd Och Längd, Exempel På Icke-standardalternativ
Video: HEMTEX Bädda snyggt 2024, April
Storleken På En Spjälsäng För Nyfödda Enligt Standarden: Mått På Lakan Och Kuddar Enligt Sängens Bredd Och Längd, Exempel På Icke-standardalternativ
Storleken På En Spjälsäng För Nyfödda Enligt Standarden: Mått På Lakan Och Kuddar Enligt Sängens Bredd Och Längd, Exempel På Icke-standardalternativ
Anonim

Att skaffa barn är alltid underbart. Det är värt att förbereda sig väl för en så viktig händelse. Barnet tillbringar de första dagarna av sitt liv i sin spjälsäng, och det är så viktigt att välja det inte bara efter storlek, utan också att välja rätt kudde, filt och högkvalitativt linne. I artikeln kommer vi att prata om vilka storlekar och typer av spjälsängar det finns, samt hur man väljer rätt tillbehör för din baby.

Bild
Bild

Allmänt accepterade dimensioner

Den första modellen att överväga är lämplig för de familjer som bor i en ett-rumslägenhet, i så fall är det inte lönsamt att ta en stor spjälsäng. Du bör dock inte vara upprörd, nu finns det många alternativ, mer kompakta och billiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vaggan och vagnen anses vara den minsta i storlek bland resten . Storleken varierar från 80x43 till 86x47 cm - det här är indikatorerna som anses vara standard. Om du bor i en ett-rumslägenhet och platsen inte tillåter dig att köpa en stor säng, är detta alternativ bara den perfekta lösningen. Det är dock värt att notera att efter sex månader kommer barnet att behöva byta sovplats, eftersom han helt enkelt kommer att växa upp och inte längre passa i vaggan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra typen av sängar är sida vid sida . Enligt standarden för denna typ är storlekskriteriet 90x50 cm. Det är bekvämt eftersom det alltid ligger nära föräldrarnas säng. En av funktionerna är att räcken är placerade på endast tre sidor. Det är viktigt att välja rätt höjd för din babys vagn för att matcha höjden på din säng. Innan du köper den här modellen för dig själv, kontrollera hållaren för stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För tillfället är spjälsängar mycket populära bland unga föräldrar, där du självständigt kan ta bort och fästa räcken . För nyfödda barn kommer standardstorleken att vara en spjälsäng 120x60 eller 140x70 cm. Men utländska standarder skiljer sig något från vår. Där, för nyfödda, görs barnsängar enligt följande kriterier: 125x68 och 170x60 cm. Av fördelarna är det värt att notera att botten och sidorna kan justeras av föräldrarna på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt och egenskaper hos modellerna

När det gäller modellerna finns det följande:

  • klassiska sängar;
  • med närvaron av en pendelmekanism;
  • vagga;
  • sidosäng;
  • transformatorbädd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu kommer vi att överväga varje modell separat, vad det är och hur var och en av typerna är bra för barnet.

Namnet på den första modellen talar redan för sig själv . Dessa spjälsängar påminner om de där våra föräldrar fortfarande låg, men den moderna tolkningen ser mycket mer estetiskt tilltalande ut. Nästan alla modeller har en justerbar botten. Ramen är rektangulär. Den centrala främre väggen är sänkt, vilket är särskilt tilltalande för mammor. Du kan enkelt fästa vagnen i din säng, detta kommer att underlätta processen att mata din baby. Vissa modeller har ett skötbord och skåp. Om ditt barn växer snabbt kan skåpen enkelt tas bort och spjälsängen är justerbar för barnets tillväxt. Därför, om ekonomiska möjligheter är begränsade för tillfället, är detta alternativ en utmärkt lösning. Men med början av tre års ålder bör babysängen bytas ut.

Bild
Bild

Råd: var uppmärksam på valet av barnets spjälsäng, eftersom den minsta gnällningen eller grovheten kan leda till brott och skada barnets hälsa.

Nästa alternativ är närvaron av en pendelmekanism . Hundra procent godkännande av mammor för just en sådan spjälsäng. Det tar bara en liten lätt rörelse och vaggan börjar svänga och vaggar därmed barnet, och han somnar lugnt. I stället för ben installeras löpare här, tack vare vilket sängen svajar. Tillverkare försöker hänga med i tiden, och nu är sådana spjälsängar till och med utrustade med fjärrkontroller för föräldrarnas bekvämlighet och snabba svar. Tack vare fjärrkontrollen kan du inte bara slå på programmet utan också reglera styrkan och varaktigheten av barnets åksjuka.

Bild
Bild

Vagnsängar är en annan modell av barnsängar . Vi brukade kalla alla sängar som är avsedda för barn på det sättet. Vagnen är dock mycket mindre och liknar den som finns i vagnen. Detta kommer att vara ett bra alternativ för en nyfödd. Sådana vaggar är utformade för de första sex månaderna av ett barns liv, under denna tid kan du studera barnets vanor och börja med detta när du väljer en större spjälsäng. Fördelarna är den lilla storleken och den konstanta förmågan att hålla barnet nära dig. Den kan monteras i taket eller på golvet.

Bild
Bild

Det senare alternativet anses vara det mest praktiska för både mamman och barnet. En sådan modell, som bifogad, är också en av föräldrarnas favoriter. Tack vare den avtagbara sidoväggen kan spjälsängen enkelt placeras bredvid din säng och din baby kommer alltid att finnas där. Spärrarna hjälper till att hålla sängen så att den inte glider av. Och den sista är en transformerande säng. Det ser ganska ovanligt ut, men det blir snabbt populärt. Lämplig för dem som har tillfälliga ekonomiska svårigheter, för från en sådan säng kan du skapa en arena där barnet kan leka fritt.

Bild
Bild

Hur väljer man underkläder och accessoarer?

När de väljer tillbehör till barnet och underkläderna försöker föräldrarna bara köpa det bästa och naturliga. Och detta är korrekt, eftersom de första dagarna och det första året av sitt liv tillbringar barnet mestadels i sin säng, och den känsliga huden ska inte skadas på något sätt vid kontakt med tvätten. Därför, när du handlar, var noga med att ange vilket material linnet var tillverkat av. Oftast använder tillverkare naturlig bomull - det här materialet är det mest populära för lakan.

Bild
Bild

Fördelar: bomullsunderkläder glider inte och fastnar inte vid barnets kropp . Även på sommaren kommer din bebis inte att vara varm, och på vintern blir den ganska varm och bekväm. Chintz är också ett ganska populärt och bra tyg. Det kommer att vara överkomligt för alla, lämpligt för frekvent användning. Nackdel: slitstyrkan är ganska låg. Ett annat bomullstyg är satin. Den är mycket starkare än till exempel chintz. Detta tyg är också perfekt för en bebis, eftersom materialet tål mer än 300 tvättar.

Bild
Bild

Bland bristerna är det värt att notera den snabba färgförlusten efter de första tvättarna.

Grov calico intar också positionen för en av de efterfrågade tygerna . Fördelar: mycket tätare och tuffare än satin, förmågan att klara ett stort antal intensiva tvättar, andas bra. Nackdelar: tyget tappar snabbt och stryker inte bra. Linne är en av de finaste tygerna. Materialet är ganska starkt, andas och uppvisar hög slitstyrka. Du kommer att vara bekväm med sådana underkläder när som helst på året. Bland bristerna är det värt att notera att materialet inte stryker bra och är ganska dyrt.

Bild
Bild

Tyget som redan har blivit populärt bland konsumenter är bambu. Ganska hållbar och mjuk på samma gång, har antimikrobiella egenskaper.

Tänk på att tvätten under de första åren av ett barns liv ofta tvättas, så det måste vara hållbart. Satin fungerar bäst. Tyget kombinerar alla indikatorer som är så nödvändiga för barnet. Men om din ekonomi inte tillåter dig att köpa dyrt linne finns det ett alternativ, och det här är grovt linne. En nyhet var sådant material som Supercotton. Det är också ganska hållbart och mjukt.

Bild
Bild

Vissa föräldrar är emot ett sådant tillbehör som en baldakin, och anser att det är en onödig dammuppsamlare. Men som praktiken visar hjälper baldakinen till att skapa komfort för barnet och snabbt anpassa sig till omvärlden. Det kommer också att ge utmärkt skydd mot myggor, damm och många andra insekter. Det finns två typer av fästmetoder.

  • Fästs endast vid sänggaveln. När det installeras på detta sätt skyddas barnets huvud mot solen.
  • När den är monterad på en hög pinne täcker baldakinen barnets säng helt.
Bild
Bild

De flesta föräldrar lyssnar också på tillverkare, som alla hävdar att med en kudde kommer barnets ryggrad att bildas korrekt. Typer av kuddar för nyfödda:

  • fjärilskudde;
  • öppen ringkudde;
  • lägesställare kudde;
  • nackstödskudde.
Bild
Bild

Tänk på den första typen - fjärilskudden . Det liknar en ringformad rulle i form, och i mitten finns ett hål för ett barns huvud. Tack vare en sådan kudde kommer barnets hals och skalleben att bildas korrekt. Den kan endast användas från den 28: e dagen i ett barns liv till två års ålder. En kudde i form av en öppen ring är förmodligen mer lämplig för en ung mamma som ammar. Lägesställaren håller barnet väl i en position. Till utseendet är detta en liten tunn kudde där barnets huvud ligger, och på sidorna finns det rullar för att fixa kroppen.

Bild
Bild

Nackstödet är anpassat för bredden på barnets spjälsäng. Lutningen i en sådan kudde är cirka 15 grader. Låt oss nu börja välja en filt. De kan vara av olika tyger, med olika fyllmedel inuti och olika vikter. Primära krav:

  • bra värmeledningsförmåga, barnet ska inte frysa under filten;
  • låt luften passera, för det händer ofta att barnet tar skydd med huvudet, och han ska inte ha svårt att andas;
  • orsakar inte allergiska reaktioner.
Bild
Bild

Precis som allt annat linne tvättas filten också ofta, varefter den inte ska deformeras på något sätt, ska torka snabbt och inte absorbera främmande lukt. När du väljer en filt till ett barn, tänk på dess storlek:

  • 110x140 cm;
  • 105x115 cm;
  • 80x90 cm;
  • 95x100 cm.
Bild
Bild

Och glöm inte heller att fokusera på längden och bredden på barnets spjälsäng, så att filten passar bra och inte samlas. Valet bör göras efter typen av fyllmedel:

  • vinter;
  • demisäsong;
  • sommar;
  • alla 4 säsonger.
Bild
Bild

Det sista alternativet kommer naturligtvis att bli universellt, men det är bättre att välja underkläder beroende på väder och årstid. Duniga täcken anses vara de varmaste filtarna, men gåsdun blir billigare.

Vackra exempel i inredningen

Nu är det värt att bestämma vilken typ av inredning som är värd att välja för barnet. Tänk på modetrender. Det första fotot visar en bra kombination av vitt och en plats för ett barn att leka. Kapellet är monterat på väggen, vilket gör att barnet kan skapa sitt avskilda hörn. Enligt psykologer hjälper blått att lugna och slappna av barnet. Glöm inte stunder som färgglada tillbehör, de lockar också barn. Denna inredning visar lösningen för placeringen av förälderns säng och barnets spjälsäng.

Rekommenderad: