Barnrumsinredning (73 Bilder): Hur Man Dekorerar Väggarna Med Egna Händer? Dekorationer Och Möbler, Kransar Av Papper För Fönster, Dekorera Ett Rum I Skandinavisk Stil För Ett Barn

Innehållsförteckning:

Video: Barnrumsinredning (73 Bilder): Hur Man Dekorerar Väggarna Med Egna Händer? Dekorationer Och Möbler, Kransar Av Papper För Fönster, Dekorera Ett Rum I Skandinavisk Stil För Ett Barn

Video: Barnrumsinredning (73 Bilder): Hur Man Dekorerar Väggarna Med Egna Händer? Dekorationer Och Möbler, Kransar Av Papper För Fönster, Dekorera Ett Rum I Skandinavisk Stil För Ett Barn
Video: 10 UNIQUE DIY CHRISTMAS ORNAMENTS 2021 2024, April
Barnrumsinredning (73 Bilder): Hur Man Dekorerar Väggarna Med Egna Händer? Dekorationer Och Möbler, Kransar Av Papper För Fönster, Dekorera Ett Rum I Skandinavisk Stil För Ett Barn
Barnrumsinredning (73 Bilder): Hur Man Dekorerar Väggarna Med Egna Händer? Dekorationer Och Möbler, Kransar Av Papper För Fönster, Dekorera Ett Rum I Skandinavisk Stil För Ett Barn
Anonim

Dekorationen av barnrummet ska vara gjord av säkra material, det måste vara av hög kvalitet, vackert för att behaga barnets ögon. Men tiden går, barn växer upp och deras uppfattning om världen förändras. Hur renoverar man ett rum så att det inte behöver förnyas årligen? Det är väldigt enkelt - inredningen ska vara enkel och snygg, men innehålla åldersanpassad inredning. Och när ägaren till rummet växer kan designen ändras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Som regel omger barnet sig med saker som är lämpliga för hans ålder. Och naturligtvis växer han, hans åsikter förändras. Så för barn är hyllorna kantade med harar, björnar, dockor. Tonåringen kommer att hänga upp sin favoritaffisch på väggen, uppta möbler med välbekant elektronik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss ta reda på vilken typ av reparationer som ska vara i barnrummet, för att inte störa den unga invånaren med frekventa förändringar. För detta är det viktigt att ta hänsyn till några av nyanserna.

Allt konstruktions- och efterbehandlingsmaterial måste vara av hög kvalitet och miljövänligt som inte skadar barnets kropp. Detta kommer att kräva ökade kostnader, men de kompenseras av många års drift.

Bild
Bild

För väggarna behöver du färg eller gips i en neutral färg . Du kan ta hänsyn till favoritnyanserna för ägaren eller husmor i rummet, men om det här är aktiva irriterande toner är det bättre att vägra dem. På en slät yta är det enkelt att ändra den applicerade inredningen, med hänsyn till åldern.

För ett mycket litet barn kan paneler tillhandahållas från vilka tuschpenna och färger lätt kan raderas, och i kritiska situationer kan de ändras utan att kränka rummets övergripande integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild

På golvet det är nödvändigt att lägga naturliga, varma, halkfria material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visa inte stjärnor, blommor och fjärilar i taket . - barnet kommer att växa ur dem snabbare än vi hinner komma till oss. Det är bättre att tänka över takbelysningen, till exempel installera spotbelysning över platsen för framtida studier. Kör LED -remsan längs takfoten, som styrs av fjärrkontrollen. Om ett par år kommer barnet redan att dansa med hjälp av belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När en neutral reparation har gjorts kan du köpa möbler med hänsyn till barnets ålder . Även med den mest tuffa ekonomin måste möbler uppdateras minst en gång, vilket förändrar barnmiljön till tonåringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfatta. För att barnrummet ska få ett underbart utseende under lång tid är det nödvändigt att göra neutrala reparationer och köpa möbler beroende på ålderskategori - för barn eller ungdomar. Hela resten av miljön hos det växande barnet är fyllt med hans personliga tillhörigheter och inredning, som bör ändras när barnet växer upp.

Vissa dekorativa element kan skapas med dina egna händer och koppla ett barn till denna aktivitet. Han kommer att utveckla fantasi, uthållighet, handmotorik och tänkande, han lär sig att uppskatta arbete, inte att förstöra saker och miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Barnrum för pojkar och flickor ser annorlunda ut. Även färgerna pojkar föredrar blått, grönt, mer distinkt, uttrycksfullt. Tjejer älskar rosa, gula nyanser, känsliga halvtoner.

När du skapar atmosfären i ett rum kan du underordna det till en specifik välkänd stil - Skandinaviska, engelska, shabby chic . Eller så kan du ta ett tema och leka med det. Till exempel älskar pojkar rum i nautisk stil och tjejer älskar inredningen i en liten prinsessa.

I en enrumslägenhet, där ett rum är en hall, ett sovrum, en plantskola och ett kontor, kan du använda dekorationer för att markera ett hörn för barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta på exempel på vilka stilar som används för barnrum, och hur inredningen hjälper till att liva upp miljön

Rum för två pojkar, dekorerat med ett nautiskt tema … Det finns en traditionell blå färg. Inredningen är inte många och lakonisk - två målningar i form av porthål som skildrar undervattensvärlden, ett tak i taket, dubbel väggdekoration, en säng som ser ut som en båt.

Rummet visar återhållsamhet och god smak, vilket är vad föräldrar försöker ingjuta i sina pojkar.

Bild
Bild

Interiören designad för studenten innehåller en blandning av två stilar – marina och loft … Den brutala väggen i det rymliga rummet och laminatet, som liknar däckbeläggningen, matchar loftets riktning. Inredningen har en ratt, repstegar, skeppslanternor och en segelformad sängridå som stöder det nautiska temat.

Bild
Bild

Ibland fokuserar designers på geometriska former och en rad ljusa ovanliga nyanser . Det blir ett härligt regnbågsrum där ett barn av alla kön och åldrar kan leva.

Multicolor ger inte möjlighet att förbättra inredningen - den är endast begränsad till leksaker.

Bild
Bild

Ett mysigt rum för en baby är gjort i en shabby chic stil . Barnmöbler med rundade mjuka linjer väntar på att den lilla ägaren ska växa upp och kunna använda den.

Bild
Bild

Inredningen i ett sovrum för en tonårsflicka representeras av Provences riktning . i en diskret trevlig färg. Naturliga textilier, massiva möbler, fantastiska lampor skapar en speciell atmosfär av hemkomfort.

Rummet har mycket inredning som återspeglar värdinnans inre värld: fjärilar på väggarna, blommor talar om en romantisk och kreativ natur.

Bild
Bild

Hur man dekorerar väggar?

Vi har redan sagt att en monokromatisk återhållsam finish är lämplig för dekoration. Då blir det möjligt att placera accenter med smycken, möbler eller textilier. Det finns två huvudsakliga sätt att förbättra väggarnas utseende:

  • dekorera dem omedelbart efter reparation med färg, lack, applikationer och andra oförändrade alternativ;
  • dekorera med avtagbar dekor som alltid kan bytas ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av dessa metoder har många variationer.

Klistermärken och klistermärken

Det är lättast att dekorera väggarnas plana monokromatiska ytor med sådana produkter. Material kan köpas i specialaffärer eller beställas från verkstäder.

Det som är bra med klistermärken är att de enkelt kan skalas av från en slät vägg och ersättas med andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Foton

Ofta är väggarna i barnrummet dekorerade med familjefoton, men de gör det på ett lekfullt sätt, till exempel genom att hänga porträtt på en improviserad gren eller på ett rep som hålls av tecknade djur.

Bild
Bild
Bild
Bild

3D tapeter

En av väggarna kan dekoreras med 3D eller fototapeter. De kommer att bli dominerande i interiören, hela miljön kommer att lyda det redan uppsatta temat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Måla på väggarna

Bilden appliceras på väggen med färger med en pensel eller airbrush

Det bör inte uppta mer än 25% av väggarna i rummet, annars blir det svårt att koncentrera sig och bilden förlorar sin betydelse. Barnet själv kommer att berätta temat för ritningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorelement

Väggdekor kan bestå av olika element. Ju mer föräldrarnas fantasi utvecklas, desto mer fantastiska blir smyckena . Torra grenar, lyktor, volymetriska applikationer, bilder av träd med krokar och hyllor för barnleksaker används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler dekoration

Barn växer upp och kräver förändringar av möbler och miljö runt omkring dem. Du kan ta ett dyrt headset för tillväxt, anpassa barnet till verkligheten i livet. Eller gå åt andra hållet - köp billiga enkla IKEA -möbler (eller gör det själv av plywood) och dekorera efter barnets smak.

För att skapa en enhetlig stil i rummet, uppdatera den gamla garderoben, hyllorna, trästolen, du kan dekorera dem på egen hand.

Bild
Bild

Det finns många välkända tekniker för detta. Låt oss ta en titt på några av dem.

Ansökan

Detta är det enklaste sättet att uppdatera dina tråkiga möbler . Du kan använda decoupage -tekniken, eller så kan du bara limma applikationen. För arbete bör du förbereda vykort eller köpa speciella uppsättningar bilder i kreativa butiker. Ytan på möblerna gnids med sandpapper för avfettning och bättre vidhäftning. Du kan ladda upp bilder enligt ett förberett schema. Sedan bör kompositionen täckas med flera lager lack.

Förresten, stoppade monokromatiska möbler kan dekoreras med textilapplikationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skärmavbildning

En ritning med screentryck beställs av specialister som producerar den med specialutrustning. Men du kan uppdatera gamla möbler själv, genom att hitta en utskrift av schablonen på Internet eller genom att göra den själv . En stencil limmas på den förberedda ytan med tejp. Färgen appliceras med en stor pensel eller svamp. Efter torkning täcks produkten med flera lager lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klistrar med textilier eller tapeter

Möbler täckta med tyg eller tapeter ser trevliga och roliga ut … När allt kommer omkring väljs ett separat ljust ämne för varje låda, hylla, dörrblad. Möblerna är gjorda i stil med lapptäcke teknik. Du kan göra gardiner eller en sängduk på samma sätt, vilket resulterar i en mysig, varm inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skydd för möbler och kuddar

Den som inte är redo att kränka integriteten hos omslaget på fabriksmöbler, men samtidigt vet hur man syr, kan helt ändra interiören i barnkammaren med hjälp av täcken, kuddar, överkast, gardiner och mattor. Det är lätt att täcka en säng, bord, fåtölj, stolar, pallar, leksakslådor, till och med sängbord. Titta på exempel på hur vackert utseendet på ett barns rum förändras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande dekorationer

Det enklaste sättet att dekorera ett barnrum är med dekorationer som hänger från taket, fönstret, ljuskronan eller väggen, bjuda in barnet att delta i processen och sedan uppdatera dem för att återspegla uppväxten.

Viss inredning förändras oftare och tilltalar sin skönhet under en kort, men specifik tid, till exempel en papperskrans monterad för nyåret eller en målad ballong förberedd för en födelsedag.

Bild
Bild

Ibland har smycken på hängen en betydande inverkan på inredningen. Detta kan ses genom att titta på foton från barnrum .:

självmonterade hyllor

Bild
Bild
Bild
Bild

ljuskrona med hängen

Bild
Bild
Bild
Bild

leksaker över barnets säng

Bild
Bild
Bild
Bild

hängande tält och rosetter i form av små moln

Bild
Bild

fåtölj vävd med makrame teknik, dekorerad med stjärnor

Bild
Bild

mångfärgade korgar med leksaker, upphängda från taket, gör det möjligt att lindra atmosfären i rummet, göra det lakoniskt och rymligt

Bild
Bild

Vackra exempel

Det finns otaliga idéer för att inreda ett barnrum, du kan alltid hitta något efter barnets ålder, smak och världsbild:

väggdekoration och en ljus skiljevägg har särskilda platser för två barn

Bild
Bild

hyllor monteras av gipsskivor i form av trä

Bild
Bild

ett rum med en wigwam och väggdekorationer

Bild
Bild

tredimensionell dekoration av ett träd med en gunga och ett rep

Bild
Bild

barnrumsmöbler är dekorerade med decoupage -teknik

Bild
Bild

mysig provence

Bild
Bild

interiör för unga prinsessor

Bild
Bild

När man inreder ett barnrum lånar föräldrar idéer från Internet eller anstränger sin egen fantasi. I vilket fall som helst kan rummets utseende ändras utan erkännande.

Inredningen hjälper till att göra den ljusare, mer intressant och lägga till variation i barnets dagliga liv.

Rekommenderad: