Sovrum I "Loft" -stil (97 Bilder): Design Och Inredning Av Ett Litet Modernt Sovrum I Loftstil

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I "Loft" -stil (97 Bilder): Design Och Inredning Av Ett Litet Modernt Sovrum I Loftstil

Video: Sovrum I
Video: SMALL SPACE TOUR - 434 ft² Apartment with Loft Bedroom & Fantastic Interior Design 2024, April
Sovrum I "Loft" -stil (97 Bilder): Design Och Inredning Av Ett Litet Modernt Sovrum I Loftstil
Sovrum I "Loft" -stil (97 Bilder): Design Och Inredning Av Ett Litet Modernt Sovrum I Loftstil
Anonim

Industriell - urban stil är en atmosfär som kännetecknas av ett överflöd av ledigt utrymme och närvaron av industriella element. Som regel föredras en sådan stilriktning av människor med extraordinär och kreativ natur. Detta inkluderar ett loft (vind, engelska), kännetecknat av djärva kombinationer av till synes helt oförenliga element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det har sitt ursprung i början av 1900 -talet i industrikvarteren i New York. Anledningen till utseendet på en så ovanlig inre bild var en banal kris. På 40 -talet var företagen belägna i staden, dessutom befann sig den överväldigande majoriteten praktiskt taget i mitten av distrikten. Så snart markpriset ökade hade ägarna inget annat val än att flytta sin produktion till städernas utkanter. Lokalerna för verkstäder och fabriker förblev tomma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Priserna på så enorma lokaler var minimala i jämförelse med dåvarande bostäder, vilket lockade deras köpare. De visade sig i grunden vara konstnärer och de som inte var rädda för det nya och gick i takt med förändringarna. Workshops, utställningar, repetitionsområden, kontor anordnades på sådana platser.

Bild
Bild

Senare började de utrustas för att leva. Det är förståeligt, för i så stora rum var det mycket utrymme, några panoramafönster är precis vad de står och takhöjden kan få ditt huvud att snurra. Efter att ha "smakat pajen" av den övergivna industrialiseringen gav många skönhetskännare mycket pengar för att få sig en så cool grej. Resultatet är uppenbart - lager, övergivna fabriker och butiksbakrum har blivit elitlägenheter med sin egen unika speciella charm.

Bild
Bild

Européerna följde USA: s exempel, och efter ett tag sågs loftets attraktivitet och extraordinära sofistikering i vårt land. Loftdekoration är tillämplig inte bara för hela vardagsrummet, utan också för enskilda rum. Låt oss titta på exempel på sovrum som presenteras i denna populära stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Särdrag

Ett modernt sovrum inrett i industriell stil bör framför allt vara mysigt att stanna och bekvämt att sova i, trots en del av vårdslösheten som är inneboende i den extravaganta loftstilen. Glöm inte att funktionen manifesteras i rymdfrihet, utan tomma väggar och massiva skiljeväggar. Luft, naturligt ljus och rymd är grundprinciperna i en sådan inredning.

Det är relativt enkelt att skapa en atmosfärisk stil; det räcker med att tillämpa några anmärkningsvärda accenter i rummet:

  • väggar av tegel, cement, sten . Kanske blir det en riktig, obehandlad vägg eller ett liknande material för dekoration. Slutsatsen är att göra den till den mest trovärdiga och färgstarka. Tapeter för tegelverk kommer naturligtvis inte att vara lämpligt;
  • öppen kommunikation (rör, ledningar) . Den allmänt accepterade uppfattningen att allt måste döljas i lådor och väggar är inte relevant här: allt är i synlig syn, för uppvisning, utan tvekan;
  • avtäckta byggnadselement (balkar, stöd ser ganska organiska ut, vilket ger dynamik och äventyrsanda in i rummet;
  • höga tak ge en känsla av lätthet och flykt;
  • trappa - en typisk representant för industriområden, särskilt om dess stil presenteras i en grov, obearbetad form;
  • stora fönster, inga gardiner eller gardiner . Belysningstillståndet ska i alla fall vara maximalt, och naturlig belysning för loftet ska vara så absolut som möjligt;
  • ljusa nyanser . Utrymmeabsorption är inte tillämplig här, trots överflödet av kvadratmeter. På grund av den ljusa finishen verkar det som om rummet är flera gånger större än det faktiskt är;
  • värmeanordningar (spisar, eldstäder, eldstäder) bär inte bara en stilistisk belastning, utan ger också ett rum med värme och komfort.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

All denna till synes enkelhet och billighet, som är inneboende i den industriella stilen, är faktiskt inte alls. Loft är en av de dyraste inredningslösningarna. Naturligtvis bör modern teknik komplettera den kreativa designen, som förresten inte ska locka uppmärksamhet . De är överens om att förbli obemärkt och utföra uteslutande sina funktioner, utan onödigt intresse för sin "person". Vevningen av modernitet och modernitet med autentiska element är toppen i modern design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Dimension spelar verkligen roll när man inreder ett rum med en djärv stil som ett loft. Han älskar trots allt utrymme och frihet och tolererar inte absorptionen av det omgivande rummet. Det finns dock inga omöjliga uppgifter. Kvadraterna i lägenheterna i sovjetiska byggnader och det moderna bostadsbeståndet i större utsträckning kommer inte att tillåta mycket att vandra. I sådana fall kommer fantasin och experimentens anda till undsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Ett litet sovrum på 16 kvadratmeter är ganska realistiskt att utrusta, med hänsyn till det speciella med loftstilen. Det är lämpligt att använda transformerande möbler. Tack vare de verkligt magiska egenskaperna hos dessa möbler kommer utrymmet inte att bli rörigt med onödiga attribut, vilket ökar det användbara området.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer att bli lite svårare för ägare av små sovrum med en film på endast 12 kvm. m, men även här är det möjligt att uppnå en fullvärdig närvaro av det förflutnas industrialisering. Naturligtvis kommer det inte att vara möjligt att väcka alla element i stil i ett rum; ett par uppenbara accenter kommer att räcka.

Bild
Bild

Layout och design

För en fullständig nedsänkning i ett loft är det nödvändigt att korrekt planera och korrekt dekorera inredningen i rummet. Det finns många nyanser som bör beaktas när man använder en stillösning. Låt oss analysera typerna av sovplatser.

Vinden

Vindsovrummet är ganska ovanligt på grund av takets struktur, och ändå oändligt attraktivt och mysigt. För älskare av sådana exteriörer kommer vi att berätta om alla fördelar och möjliga nackdelar med ett sovrum på vinden. De positiva aspekterna inkluderar:

  • utrymmet under taket . Som regel finns det tillräckligt med utrymme för att installera ytterligare funktionella element. Till exempel en toalett eller ett badrum - om utrymme tillåter kan du kombinera dem och skapa ett komplett badrum. Om du gillar ensamhet - ett bibliotek, kommer ett kontor att vara en utmärkt lösning. Du kan också tilldela plats för ett omklädningsrum eller ett litet gym. Älskare av blommor och växter kan rådas att sätta upp ett växthus eller en vinterträdgård;
  • maximalt ljusflöde . Användningen av ett stort antal fönster eller ett par (av imponerande storlek) kommer att belysa sovrummet perfekt;
  • ökning av användbart område . Placeringen av sovrummet på vinden lägger till ledigt utrymme i en lägenhet eller hus;
  • takets form . Det finns flera former av takfönster och någon av dem hjälper till med den visuella fördelningen av zoner.

Nackdelarna är:

  • begränsning i valet av färdiga möbler . I de flesta fall är möbler skräddarsydda för att matcha takets design och form. Men färdiga modeller kan också hittas, men detta händer inte ofta;
  • måste justera . Det är osannolikt att det kommer att vara möjligt att göra väsentliga ändringar i planen för vindrummet. Takets form bestämmer layoutens huvudriktning;
  • ytterligare isolering . Hydro- och värmeisolering är en garanti för en bekväm och säker vistelse, men det kräver en del investeringar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De strukturella elementen i taket är av särskild betydelse i utformningen av sovrummet. Låt oss titta på några grundläggande exempel:

  • Skjultak - ett ganska vanligt och okomplicerat alternativ när det gäller sängens utformning. I det här fallet kan sängen placeras både vid fönstret och mittemot. Garderobgruppens placering beror på installationen av sängen.
  • gavel tak - ett svårt och intressant alternativ. För en lagringsenhet måste du drömma dig, eftersom standardskåp inte passar här. Men det blir inga problem med visuell zonindelning.
  • Vinklat tak - utrymme för dekoration och genomförande av djärva idéer. För att slå hörnen, böjningarna och skillnaderna i vinklar lite, lägg till några dekorativa element - och den exklusiva interiören är klar!
  • Höft tak låter dig dela rummet i två fullvärdiga delar. Du kan ordna sovrum för vuxna och barn eller dessutom organisera en arbetsplats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvinnor

Varje representant för det rättvisa könet vill se hos henne en manifestation av sig själv, både i små saker och i allmänhet. Loft är en ganska spontan stil som tilltalar vackra kvinnor. Lätthet och jämnhet i linjer som finns i en kvinnas natur kan också presentera en extravagant, vid första anblick, stil. Luftiga möbler, ljusa nyanser, graciösa linjer kommer omedelbart att definiera den känsliga naturen hos ägaren av detta rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Herr

När du är i den kan du känna ägarens brutalitet och karaktär. Massiva tillbehör, övervägande av djupa, solida nyanser av färgpaletten. Kraften och styrkan som är på väg att brista ut ur inredningen och svälja allt runt omkring - loftet, som ingen annan, gör sitt jobb perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en tonåring

Törsten efter äventyr och suget efter det okända är så stort att du vill kasta dig in i den okända världen med huvudet. Att öppna nya horisonter och sticka ut starkt för ett loft kommer inte att vara svårt. Väl i ett sådant rum vill du inte lämna det, upprorets anda och en viss vårdslöshet kommer att kombineras perfekt med ungdomlig spontanitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rumsindelning

Även om sovplatsen inte har några tydliga gränser och inte är gömd på en avskild plats i en lägenhet eller hus, är det inget fel med det, loftet kommer att göra sovrummet avskilt och låta ägarna koppla av helt i en lugn atmosfär.

Bild
Bild

Färglösningar

Till en början kan det tyckas att övervägande av kalla nyanser kommer att göra det obehagligt att stanna i rummet, men detta är en stark missuppfattning. De klassiska färgerna är:

  • betonggrå, i alla dess nyanser;
  • terrakotta - tegel;
  • nyanser av brunt - färgen på obehandlat trä;
  • vita, varierade spektra från kokande till gråaktiga;
  • glans är vanligtvis metallisk;
  • röd, brun till ljus jordgubbe;
  • svart.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Loftet, på grund av sitt exceptionella erkännande, har råd att diversifiera färgpaletten till oändlighet. Gamla tillverkningar hör till det förgångna, vilket innebär att strikt efterlevnad av grundfärger kan undvikas. En palett som kan vara i urban stil:

  • blå;
  • grön;
  • Violett;
  • gul;
  • lila;
  • och till och med rosa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis bör dessa färger inte absorbera utrymmet, utan bara upphöja ljusa accenter.

DIY dekoration

Det är inte nödvändigt att bjuda in hantverkare att skapa en inredning i vindstil. Beväpnad med enkla verktyg och några tips kan du göra din dröm till verklighet på egen hand. Efterbehandling och renovering tar inte lång tid på grund av stilfunktionerna.

Väggar

Om du har tegelväggar har du otroligt tur. Det räcker att rengöra ytan av tapeter, kitt - och designerväggarna är klara. Detsamma gäller väggar av massivt trä. Om väggarnas material inte tillåter dem att "visas", kommer ganska enkla tekniker till undsättning. Till exempel kan murverk återskapas från konventionell gips och formar … För att göra detta behöver du följande material:

  • gips;
  • en hink för att blanda den;
  • lameller av trä, vars tvärsnitt är 10 * 10 mm;
  • nivå;
  • spray;
  • flytande naglar;
  • 2 spatlar i olika storlekar;
  • sandpapper;
  • primer;
  • penna;
  • färg och penslar.

Utförande av arbeten:

  • vi förbereder väggarna (vi rengör dem från allt som är överflödigt);
  • vi gör hoppare av skenor 6-7 cm långa;
  • lim guiderna med flytande naglar, som tidigare har markerat tegelns plats;
  • vi kastar den fuktade väggen med utspädd gips;
  • på 20-25 minuter, koppla bort guiderna från väggen;
  • vi slipar om så önskas;
  • vi stänger sömmarna med samma gips;
  • grundat och målat.
Bild
Bild

Tak

Dess efterbehandling är ett av de snabbaste och billigaste verken. Precis som väggarna måste taket frigöras från onödiga material från tidigare reparationer och lämnar bara betong. Om taket har sprickor eller andra uppenbara defekter är det lämpligt att täta dem med kitt. Det är inte nödvändigt att uppnå ett idealtillstånd: när allt kommer omkring behöver den industriella stilen inte perfektion, och den behöver den inte.

Bild
Bild

Sedan kan taket målas med ljus färg. Om höjden tillåter, kan du ordna konstgjorda balkar av gips eller foder.

Fönster

Stora fönsteröppningar mot golvet skulle vara idealiska, men inte alla har råd med en sådan ombyggnad. Därför kommer vi att slå detta ögonblick. För mer ljus måste du glömma gardiner och gardiner. De äter upp det värdefulla elementet i loftstil - naturligt ljus. Solljus är utformat för att lösa upp rymden.

Bild
Bild

Moderna plastprofiler gör att du kan göra en fönsterstruktur som trä eller shabby metal, om du gillar fler träramar. Ett annat win-win-trick för att öka utrymmet i rummet är ett kontrasterande fönster jämfört med väggar och tak . Övervägande av grå, svart och metalliska nyanser av fönsterfasader kommer särskilt att harmonisera i rummet.

Bild
Bild

Möbler och tillbehör

Vintage och enkelhet är mottot för både möbler och tillbehör. Finns det en gammal vagn i garaget? Det kommer att göra ett utmärkt sängbord eller rack. Behöver du ett litet bord? Ett par pallar kommer helt att lösa detta problem. En säng, en soffa, en bänk, ett skåp med öppna hyllor - allt detta kan göras med hjälp av träpallar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning kan också göras själv. Några lampor i uttag utan lampskärmar räcker. T Sådana okomplicerade "päron" kallas Addison -lökar . Du kan drömma om och göra lampor av vattenledningar. För att lägga till din egen stämning i interiören, häng bilder eller affischer, som du förresten kan rita själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att allt ska vara måttligt!

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Inredningsidéer för riktiga lägenheter

Bilderna på loftstilen är mångfacetterade och förbluffade med sin mångfald. En rik färgpalett, olika tillbehör kommer att kunna förändra interiören i rummet på en gång.

Inredningsidéer kan vara ljusa, eller de kan fördjupas i något okänt och spännande. Oavsett loftet väcker det alltid lite spänning och mystik.

Rekommenderad: