Design Av Ett Litet Sovrum På 9 Kvm. M (86 Bilder): Verklig Inredning Av Ett Rum Med Balkong, Hur Man Inreder Ett Sovrum I En "Chrusjtjov" Utan Fönster, Layout

Innehållsförteckning:

Video: Design Av Ett Litet Sovrum På 9 Kvm. M (86 Bilder): Verklig Inredning Av Ett Rum Med Balkong, Hur Man Inreder Ett Sovrum I En "Chrusjtjov" Utan Fönster, Layout

Video: Design Av Ett Litet Sovrum På 9 Kvm. M (86 Bilder): Verklig Inredning Av Ett Rum Med Balkong, Hur Man Inreder Ett Sovrum I En
Video: FÖRRÅD BLIR SOVRUM - Så inreder du ett mysigt sovrum på liten yta - Vlogg 2024, April
Design Av Ett Litet Sovrum På 9 Kvm. M (86 Bilder): Verklig Inredning Av Ett Rum Med Balkong, Hur Man Inreder Ett Sovrum I En "Chrusjtjov" Utan Fönster, Layout
Design Av Ett Litet Sovrum På 9 Kvm. M (86 Bilder): Verklig Inredning Av Ett Rum Med Balkong, Hur Man Inreder Ett Sovrum I En "Chrusjtjov" Utan Fönster, Layout
Anonim

När du väljer en sovrumsdesign måste du bestämma vilken typ av plats det kommer att vara: avkopplande, en plats att koppla av, bara ett sovrum att sova, om du behöver arbeta där eller om det kommer att vara ett barns sovrum. Här är den här hörnstenen, som skjuter ut från vilken du kan förverkliga drömmen om ett vackert och trevligt sovrum. Design av ett litet sovrum på 9 kvm. m bör noga övervägas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka stilar är rätt för dig?

När du pratar om stilen för ett litet rum kan du tänka på minimalism . Ja, det här är en av de rätta riktningarna för att ordna ett litet rum, men här måste du veta rätt tillvägagångssätt. Det är inte alls nödvändigt att begränsa dig till en säng, ett skåp och en garderob. Den mest lämpliga riktningen är”bekväm minimalism” - en kombination av ett minimum av föremål med sin maximala komfort. Enkelhet, funktionalitet och matchning av möbelartiklar med tillbehör passar bäst i stil med ett modernt litet sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence -stil är mycket lämplig för små rum .… Lavendelkrukor (äkta eller falska), spetsgardiner, pastellfärger och ljusa trämöbler skapar känslan av en fransk morgon.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att markera sovrummet och göra det till en plats som är trevlig att vara i, är det tillräckligt att välja en minnesvärd modern stil . - främst med ett lakoniskt arrangemang av möbler och ljusa färger i interiören. Älskare av klassiker och fasta möbler i ett sådant sovrum är bättre att hålla tillbaka sin glöd. Ett stort virvar av tillbehör, stuckaturer och snidade möbler kommer visuellt att minska det redan små utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men även en strikt interiör kan spädas med tillbehör. Ett par ljus med din favorit doft, flera ramar i en lämplig färg med fotografier eller målningar som ligger dig varmt om hjärtat - var inte rädd för att skapa en stämning!

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Begränsa valet av färger för ett litet sovrum till två riktningar. Älskare av mysiga "bon" för att sova passar kaffe, körsbär och mjölkchokladtoner, så sovrummet blir mer bekvämt. Ljusa färger hjälper till att visuellt utöka sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett ljust sovrum finns det många fler alternativ att "leka" med färg accenter . Välj beige, valnöt eller elfenben. I en sådan interiör kan du perfekt passa flera ljusa accenter i tillbehör eller möbler. Ett stort antal ljusa färger kommer att balanseras av iögonfallande tillbehör, interiören kommer att se harmonisk ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experimentera! Sovrummet är ett personligt utrymme där du kan göra allt som du vill. Fokusera på en vägg eller möbel. Du hittar något att fånga upp ögonen för, och rummet kommer att glittra av nya nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vägg-, golv- och takdekoration

När du dekorerar väggar, golv och tak, överväg hur de sedan kan hanteras. Funktionell zonindelning kommer att vara till nytta i ett litet sovrum.

Bild
Bild

Det viktigaste i sovrummet är sängen . Det är värt att utgå från detta. Lägg på 9 kvm. m stor säng är inte den bästa idén. En dubbelsäng eller queen size är tillräcklig. Det viktigaste är att det återstående utrymmet är bekvämt att flytta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loftsängar hjälper till att spara utrymme . Under dem kan du placera en garderob, en arbetsplats eller (om det är en plantskola) lägga en mjuk matta och ordna en plats för spel genom att hänga en gardin av bambu eller tjockt tyg. Du kan göra ditt eget fort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av ett barns sovrum har sina egna egenskaper, det öppnar dörren till en värld full av fantasi. Designen i stil med kultverk kommer att se väldigt atmosfärisk ut. Ett rum i stil med Harry Potter, Narnia eller en av Disneys tecknade serier kommer inte bara att skapa en känsla av en saga, utan också stödja lägenheten bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En lång men smal garderob är bäst för förvaring av kläder och stora föremål - för att frigöra utrymme … Takhyllor är lämpliga för föremål som inte används särskilt ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer att fungera bra att dekorera interiören med hyllor för böcker och tillbehör i den övre halvan av rummet .… Det är bättre att befria den nedre från överdriven hopning, det är värt att lämna så mycket utrymme som möjligt för bekväm rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om sovrummet behöver ett skrivbord för arbete, håll det litet .… Konvertibla modeller passar bra in i ett litet men funktionellt utrymme. Under arbetet skapar det utfällda bordet vid fönstret en arbetsmiljö och fälls ner för att inte ta plats under fritiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvet hjälper till att omvandla sovrummet . Det finns olika golvbeläggningar - laminat, linoleum, parkett, kork, vinyl. Det är bättre att inte göra golvet för mörkt, välj ljusare material, men kom ihåg - det ska vara flera nyanser mörkare än den övre nivån i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att lägga golvet diagonalt. Detta gör att du inte bara kan utvidga rummets gränser något, utan också skapa en bekvämare atmosfär.

Belysning

Spotbelysning av funktionella områden är ett bra val. Lampor eller små lampor ovanför en säng, lässtol eller headset kommer att se mycket mer fördelaktigt ut än en vanlig ljuskrona med stark belysning. Sovrummet är ett utrymme för personlig avkoppling, och för stark belysning är överflödig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spotbelysning hjälper också till att slå arbetsplatsen. Koncentrerat ljus ovanför arbetsområdet hjälper till att fokusera på arbetet och sticker inte ut från insidan av sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att inreda ett sovrum borde göra det mer bekvämt .… Om det finns ett fönster är det bättre att uppmärksamma ljusgardiner. Tjocka och tunga gardiner är inte det bästa alternativet för ett sovrum av denna storlek. Stora och tunga gardiner minskar bara det lediga utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

På tal om belysning är det värt att fråga om visuella accenter i ledigt utrymme. När allt kommer omkring kommer korrekt vald belysning att ge ljushet åt sovrummet, och det kommer inte att verka rörigt med möbler upp och ner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om taket inte är särskilt högt är det bättre att placera ljuskällan högre, mot taket. Om taket är högt kan du placera även en stor ljuskrona och göra det möjligt att ge belysning för taket runt omkretsen. I sovrummen med högt i tak finns det mycket rika möjligheter att justera punktbelysning, eftersom det finns tillräckligt med utrymme ovanför.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordslampor hjälper till att belysa även de mörkaste hörnen, men i ett typiskt rum bör du inte placera flera lampor, det är mycket mer lönsamt att stanna på en. Den optimala ljuskronmodellen är utan krusiduller, med enkla nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Knep för att utöka rummet

Om det inte är möjligt att öka utrymmet i sovrummet genom att ordna möbler eller minska antalet föremål, kan du göra en visuell expansion av utrymmet. Det finns trick för detta:

Försök att undvika stora mönster på gardiner, tapeter och andra ytor .… Stora detaljer verkar också komprimera resten av utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att välja möbler med skjutdörrar än med svängbara dörrar .… Detta alternativ ger en möjlighet att placera andra element närmare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Reflekterande ytor och speglar är riktiga designhjälpmedel för små utrymmen … En av favoritteknikerna är att utöka utrymmet. Till och med utseendet på sovrummet i Chrusjtjov kommer att förändras om du lägger till lite strålar av riktigt solljus till det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att hänga gardiner och gardiner på gesimsen precis under taket . Detta hjälper till att visuellt öka höjden på rummet. Blicken glider från botten till toppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Armaturer bör placeras på ett sådant sätt att ljusstrålarna riktas mot väggarna eller nedåt, men inte mot taket . Detta kommer att justera proportionerna i sovrummet och få det att se större ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd inte många små detaljer . De kommer att fokusera på sig själva, och sovrummet kommer att verka slarvigt, vilket inte ser särskilt fördelaktigt ut i ett litet område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på storleken på fönstret när du väljer gardintyp . Mer ljus kommer in i det stora fönstret, vilket ökar rummets storlek. Blockera inte hans väg med tygkaskader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa färger gör rummet inte bara bredare, utan också ljusare . Det bör komma ihåg att botten ska vara flera nyanser mörkare än toppen, annars ser taket tungt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i layout och zonindelning av rummet

För att "fånga din zen" i arrangemanget av möbler behöver du inte knep och marscher med ett måttband på möbelbutiker. Det räcker med att själv definiera flera viktiga steg:

Börja med sovrummets form - rektangulär eller fyrkantig . I kvadratiska sovrum är planeringsprocessen mycket enklare - för vilken position som helst i sängen kommer det återstående utrymmet alltid att vara detsamma på alla sidor. Med en rektangel är det lite mer komplicerat. Försök att placera sängen mot kortare väggar, annars blir fri rörlighet svår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ta sedan tag i taket . Numera är undertak på modet, men i ett litet rum på 3x3 meter kan de bara lägga till en känsla av trånghet - genom att minska takets höjd. Ett mer lämpligt alternativ skulle vara ett tak i två nivåer: lägre i kanterna och högre i mitten. Vanligt målat tak, trimmat med taksockel, är också lämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj belysning … Professionella föredrar att placera armaturer runt omkretsen av rummet. Sådan belysning skapar en känsla av rymlighet, och punktbelysning av zonerna gör rummet mer bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den sista rollen spelas av golvet . Till exempel gör mjuka beläggningar ett rum mysigare, men i ett litet rum är det mer sannolikt att de skapar en känsla av täthet. Laminatgolv fungerar bra för att öka utrymmet. Det mörka golvet och de ljusa väggarna får rummet att se större ut - tack vare kontrasten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Små sovrum är än idag ett slags "törn" för många Rysslands invånare som bor i Chrusjtjov. Panelhus och gamla byggnadslösningar saknar blygsamhet och åtstramning, men moderna designlösningar kan pressa ut det mesta av även sådana lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett modernt förhållningssätt till utformningen av små utrymmen gör att bo och vila så bekvämt som möjligt. Det räcker bara att ta hänsyn till några rekommendationer:

  • Funktionalitet är allt ! Konvertibla möbler, skjutbara hyllor, utdragbara skåp. Denna riktning inom möbeldesign gör att du kan hålla utrymmet så ledigt som möjligt.
  • Förvara inte stora föremål i ditt sovrum, även om du har en hög garderob .… Kom ihåg minimalismens principer i modern design.
  • Välj lättare detaljer i finishen … Trevliga ljusa färger kommer att skapa ett gott humör på morgonen och överraska med en känsla av rymlighet.
  • Använd mer speglade ytor … Detta har en fördelaktig effekt på att öka utrymmet.
  • Överbelasta inte utrymmet med ett stort antal små delar, tillbehör och tunga föremål .
  • Tänk på tanken med vertikala former i din design , den vertikala geometrin ökar visuellt höjden, vilket ger lite utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de trevliga bonusarna i arrangemanget av sovrummet kan vara närvaron av en balkong. Det öppnar dörrar inte bara för frisk luft, utan också för nya möjligheter. Du kan utöka rummet med egna händer på en budget genom att ta bort partitionen. Du kan göra en separat plats för avkoppling, läsning eller morgonkaffe. Sådana reparationer kommer inte att kräva stora investeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi ordnar möbler

Ett viktigt steg är arrangemanget av möbler. Om detta inte görs korrekt kommer alla andra platsbesparingsinsatser att bli till intet. Även de mest vågade designlösningarna i minimalism hjälper inte om du placerar möblerna slumpmässigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummets bredd tillåter är det bättre att placera sängen med ryggen mot en lång vägg, samtidigt som du lämnar en fri passage till sängen på ena sidan. Ett bekvämt avstånd för passagen kommer att vara cirka 70 cm. Om avståndet förblir otillräckligt är det bättre att tänka på sängens bredd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis är sängen placerad nära väggen. När tillgång till sängen från flera sidor är viktig (till exempel om ett ungt par bor i lägenheten) är det bättre att placera sängen diagonalt tvärs över sovrummet. Med ett sådant arrangemang måste du offra lite bostadsutrymme, men utseendet på rummet kommer att förändras, rummet kommer att få sin glädje. Naturligtvis kommer möbler med hörndesign som är inbyggd att passa perfekt här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om sovrummet har en avlång form är det mycket bättre att placera möblerna så att skjutbordslådor eller skåpdörrar inte stör din rörelse i rummet. Skynda inte att förstöra de gamla nischer i rummet, de kan användas för zonindelning.

Rekommenderad: